- Android szakmai topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
LordX
veterán
A szintet elvileg úgy kell kiválasztani, hogy mi a cél a tömörítés során, mire fogod használni az anyagot: PDA-n lejátszani, TV-n lejátszani, Stúdióba közvetítésre, ilyesmi. Ha megnézed, kicsi szinten kis felbontást, kis bitrátát, kis FPS-t ajánl, nagy szinten nagy felbontást, nagy bitrátát, nagy FPS-t. Igazából a szint semmi szigorú megkötés, csak egy ajánlás a videóra.
Ezt használó alkalmazás? Nos, egy PDA nem biztos, hogy lejátsza a az 1200p 50FPS videót, ami 50-60Mbps-el van tömörítve, viszont mondjuk vágáshoz jól jöhet ilyem minőség
Még egyszer: a szint semmi megkötés, ha minden más beállítás azonos, a videó minősége 101%-ig ugyanaz marad. (max a fejlécbitekben lesz csak különbség, mert eltárolja a profilt).
Ha esetleg a profilra gondoltál a kérdésedben: változtatható méretű makroblokkok, enkóderbe beépített blokkosodásszűrő, több (tipikusan 5-10 - ASP-nél ez P esetén 1, B esetén 2) referenciakép használata egy képhez (és B kép is lehet referencia), ezek a fő dolgok, ami új az AVC profilban, és jelentősen javítja a minőséget. -
LordX
veterán
He? A ''discard first pass'' egy valamire jó: hogy foglaljon helyet a lemezen az eredménye. Csak statisztika-fájlokat (.stats) használ fel a 2. menethez az Xvid, az első menet eredménye (ami egy fix Q=2 kvanizerrel készül..) neki abszolút nem kell. A mozgásvektorok, komplexitásadatok, meg minden kütyü, ami az első menetből kellhet, az a stats fájlban megtalálható.
Szóval a ''discard first pass'' az legyen bejelölve, mert így nem kell kiírni a vinyóra -> gyorsabb, nem foglal helyet. -
Kiralybali
tag
Ha már az Xvid-et is szóba hoztam, ott a VirtualDub-nál a következő dolgok állíthatók be:
Profile@level: AS@L5 ???
Encoding type: 1pass, 2pass first-pass, 2pass - 2nd pass
2pass first-pass esetén van olyan pipa lehetőség, hogy Full quality first pass ?? és olyan pipa is, hogy Discard first pass
Motion search precision: 6 - Ultra High
VHQ mode: 1 - Mode Decision
Use chroma motion: pipa
Turbo: nincs pipa
Frame drop ratio: 0
Max I-frame interval: 300
Cartoon Mode: nincs pipa
min I-frame quantizer: 1
max i-f q: 31 és P és B frame esetén is ugyan így van a max és a min
Trellis quantization: nincs pipa
Ezek mit jelentenek, és mit érdemes beállítani?
És még valami...
A DivX Pro encoder lejár egy idő után. Van olyan DivX5-ös encoder, ami nem?
Üdv. -
Kiralybali
tag
Feltettem a VirtualDub-ot, amit javasoltál. Próbálgattam is, hogy ezzel csináljak DivX-et. A DrDivx mellet feltelepülő DivX Pro is van a gépen. A VirtualDub-ban megnéztem, hogy 1 pass és 2 pass esetén mi lesz az eredmény egy 124239KB hosszú DV avi-t DivX-eltettem le vele. Az eredmények:
2 pass 14421 KB - 720*576 - 25frames/sec - 425kbps data rate - 24bit video sample size
1 pass 17302 KB - 720*576 - 25frames/sec - 510kbps data rate - 24bit video sample size
Az jó, vagy rossz, hogy a 2pass után a data rate kisebb, mint az 1 pass után.
Amúgy az alábbi beállításokat lehet tenni:
avarage bitrate: 4000kbps /Ez a max volt./
Encode Performance: Slow
Bitrate modulation: high és low motion között félúton
Psychovisual Enhancements: pipa és fast
Source Pre-processing: Light
Interlacing: Progressive source
Quantization Type: /kiszürkített/ H.263 /MPEG2 is lehetne/
Max Keyframe interval: 300
Jól állítottam be?
Az első 2 beállításon kívül a többi mit jelent?
Van Xvid is a gépen, azzal is lehetne mókázni, de ott meg megint más beállítások vannak. Ha Xvid-del csinálnám, akkor asztali dvd lejátszók ugyan úgy vinnék, mint a DivX-et?
Üdv. -
Dexter68
addikt
Ha nekem szól a kérdés, azért nem, mert egy egyórás mpeg-2 -t csináltam WinDVR-rel, azt 4 órán keresztül kódolta, hogy ugyanaz a minőség legyen. Ennyi idő a világon nincs. Plusz a nyűgom az újrainstall utáni minőségromlással. Inkább kiírom az 1 órát (4,2 Giga) egy dvd-re és jól van.
-
Kiralybali
tag
Sosem használtam Dr.Divx-et, de mivel az is veszteséges tömörítés (bár persze maga a DV is az), romlik a minőség, de persze te választod meg, mennyire.
A leszedett DV avi-ból 3 lépésben csinál divx-es avit, szinte 0 szakértelem kell hozzá. Hogy mennyire veszteséges a tömörítés azt nem tudom. Úgy emlékszem lehet beállítani, hogy a kép tömörítése során low - medium vagy high quality-t akar az ember. Egy pár perces 1.1G-ás DV aviból high quality mellett (2 pass után) 90 Mega körüli avi készült. Nekem monitoron nézve nem okozott olyan érzetet, hogy romlott volna a minőség.
De azért is kérdeztem rá az alternatívákra, hogy okosodjam.
''Keret''programnak (amin keresztül a codeceket használod, azaz tömörítesz) jó az ingyenes, félmegás VirtualDub. 1.6.2 a legújabb, ez már kezeli a DV-AVI type 2-t.
Letöltöttem ezt, de még haza kell vinnem és fel kel tennem.
Más fórumtémában láttam olyat, hogy VirtualDubMod. Ezt is letöltötem valami 1.5.10.1 verziót. Mi ez a két progi? Ugyanarra valók?
Ha jól értem, akkor átszedem valamivel a kamerából a cuccot DV avi formátumba, majd valahogy (még nem tudom hogy) ráengedem ezt a VirtualDub-ot, ami szépen összetömöríti nekem. Kell-e ennek során valami mágikus paraméterezést megadnom (pl. bitráta, stb.), amihez érteni is kellene, vagy a pórnép számára is érthető quality megnevezésekkel operálhatok, mint a DrDivX-nél?
xvid (kép) és mp3 (hang) kombinációt szeretem
Eszerint gondolom az is megadható a proginak, hogy melyik codec-eket használja?
Üdv. és köszi az eddigi segítséget is -
corlagon
senior tag
Módosítok, ez totál zavaros lett, kérdezz, ha valami nem jön át.
Profik meg persze javítsanak ki nyugodtan ezerrel.
1. mod:
Ha VirtualDubot használsz, az nem tud szalagról DV-t közvetlen capture-olni, ezért kell a másolás előbb DV-avi-ba. Komolyabb (drágább) szoftverek, Ulead Moviestudio, Adobe Premiere meg hasonlók biztos tudják ezt egyből is.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- BMW topik
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Villanyszerelés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- További aktív témák...
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest