- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiralybali
tag
Itt a fórumon felszedett ismeretek alapján már gyakorlottan készítettem divx-es tömörítményeket VirtualDub-dal a DV kamával felvett anyagaimból.
Aztán jött egy DVD film, amiből egy 700MB-os divx-es filmet akartam csinálni AutoGordianKnot-tal. Ezt a progit korábban is zökkenőmentesen használtam.
Most azonban a célméret megadás ellenére 9 órányi szüttyögés után kiköpött magából egy 2.2GB-os végeredményt. Kódolás közben meg mintha a Divx-es ablakban azt a 3000-res bitrátát írta volna ki, amit a VirtualDub-nál szoktam beállítani a kamerás anyagok tömörítésekor. Gondoltam ezen beállításokat valahol elmenti a gép és az AutoGordianKnot-nak meg hiába mondom meg a célméretet, ő mégis figyelmen kívül hagyja ezt.
Sebaj, gondoltam majd Xvid-ba tömörítek. Erre meg azt mondta az AutoGordianKnot, hogy az nincs bizony telepítve, pedig volt.
Hát unistall divx-re, xvid-re és AutoGordianKnot-ra, minden divx és xvid nevű könyvtár törlése a merevlemezről, mi csak volt, majd mindhárom cucc install.
Ezt követően a kamerás anyagok tömörítését divx-el megint tudtam nyomni és az AutoGordianKnot-tal és xvid-del meg megcsináltam a 700MB-os célanyagot.
Azóta azt is megnéztem, hogy a VirtualDub-os tömörítéskor a Divx panel-en valamely advanced beállításban van egy divx-temp directory. Gondolom ide menti el a beállításokat? Ha ezt az AutoGordianKnot használata előtt letörölném, akkor vajon tudnék azzal is divx-be kódoltatni úgy, hogy a végeredmény az a fájlméret legyen, amit akarok?
Hali -
Kiralybali
tag
válasz
animatrix11 #78 üzenetére
Én is kipróbáltam a DrDivx-et. Kezdetben fel is lelkesedtem, hogy milyen egyszerűen tudom vele a DV kamerával felvett felvételeimet divx-ezni. Gondoltam én is keresek általad írt megoldást, de nem sok sikerrel jártam. Aztán észrevettem egy apróságot, ami addig elkerülte a figyelmem.
Ez a progi 720*576-os bemeneti képanyagból 720*528-as kimeneti anyagot készít anélkül, hogy be lenne állítva bárminemű átméretezés, csonkolás. Ezt látva egy uninstall képében lesújtottam rá.
Üdv. -
Kiralybali
tag
Ja, és még egy kérdés...
Tegnap egy Cyberlink gyártó által készített csodaprogival megeditálgattam a DV avi jeleneteimet (effeketk, stb), majd el akartam menteni DV avi formátumban. Ekkor a beállítások közt volt egy, hogy high/medium quality és egy olyan, hogy type I/II.
Mi a tüdő az a type I és II ?
Üdv. -
Kiralybali
tag
Köszönöm szépen, hogy az Xvid beállításokat ilyen részletekbe menően ismertetted!
Nem tudom, hogy nagy kérés lenne, hogy a DivX kapcsán felsorolt beállítások közül az alábbiakat is bemutasd hasonlóan.
Bitrate modulation: high és low motion között félúton
Psychovisual Enhancements: pipa és fast
Source Pre-processing: Light
Interlacing: Progressive source
Quantization Type: /kiszürkített/ H.263 /MPEG2 is lehetne/
Emellett az is kérdésem, hogy ha az egész azért van, hogy a DV kamerával felvett rövid filmecskéimet a DV avi brutáli méreténél kisebb méretben, de jó minőségben archiváljam (pl 19''-os monitoron full screen-ben a DV avi és a kapott anyag szemmel láthatóan hasonlő élességű, színű, szagú legyen), akkor a Divx-nél az avarage bitrate értéket 0-4000 közötti skálán hová érdemes állítani? 1500, 2000, 3000, 4000?
Üdv. -
Kiralybali
tag
Ha már az Xvid-et is szóba hoztam, ott a VirtualDub-nál a következő dolgok állíthatók be:
Profile@level: AS@L5 ???
Encoding type: 1pass, 2pass first-pass, 2pass - 2nd pass
2pass first-pass esetén van olyan pipa lehetőség, hogy Full quality first pass ?? és olyan pipa is, hogy Discard first pass
Motion search precision: 6 - Ultra High
VHQ mode: 1 - Mode Decision
Use chroma motion: pipa
Turbo: nincs pipa
Frame drop ratio: 0
Max I-frame interval: 300
Cartoon Mode: nincs pipa
min I-frame quantizer: 1
max i-f q: 31 és P és B frame esetén is ugyan így van a max és a min
Trellis quantization: nincs pipa
Ezek mit jelentenek, és mit érdemes beállítani?
És még valami...
A DivX Pro encoder lejár egy idő után. Van olyan DivX5-ös encoder, ami nem?
Üdv. -
Kiralybali
tag
Feltettem a VirtualDub-ot, amit javasoltál. Próbálgattam is, hogy ezzel csináljak DivX-et. A DrDivx mellet feltelepülő DivX Pro is van a gépen. A VirtualDub-ban megnéztem, hogy 1 pass és 2 pass esetén mi lesz az eredmény egy 124239KB hosszú DV avi-t DivX-eltettem le vele. Az eredmények:
2 pass 14421 KB - 720*576 - 25frames/sec - 425kbps data rate - 24bit video sample size
1 pass 17302 KB - 720*576 - 25frames/sec - 510kbps data rate - 24bit video sample size
Az jó, vagy rossz, hogy a 2pass után a data rate kisebb, mint az 1 pass után.
Amúgy az alábbi beállításokat lehet tenni:
avarage bitrate: 4000kbps /Ez a max volt./
Encode Performance: Slow
Bitrate modulation: high és low motion között félúton
Psychovisual Enhancements: pipa és fast
Source Pre-processing: Light
Interlacing: Progressive source
Quantization Type: /kiszürkített/ H.263 /MPEG2 is lehetne/
Max Keyframe interval: 300
Jól állítottam be?
Az első 2 beállításon kívül a többi mit jelent?
Van Xvid is a gépen, azzal is lehetne mókázni, de ott meg megint más beállítások vannak. Ha Xvid-del csinálnám, akkor asztali dvd lejátszók ugyan úgy vinnék, mint a DivX-et?
Üdv. -
Kiralybali
tag
Sosem használtam Dr.Divx-et, de mivel az is veszteséges tömörítés (bár persze maga a DV is az), romlik a minőség, de persze te választod meg, mennyire.
A leszedett DV avi-ból 3 lépésben csinál divx-es avit, szinte 0 szakértelem kell hozzá. Hogy mennyire veszteséges a tömörítés azt nem tudom. Úgy emlékszem lehet beállítani, hogy a kép tömörítése során low - medium vagy high quality-t akar az ember. Egy pár perces 1.1G-ás DV aviból high quality mellett (2 pass után) 90 Mega körüli avi készült. Nekem monitoron nézve nem okozott olyan érzetet, hogy romlott volna a minőség.
De azért is kérdeztem rá az alternatívákra, hogy okosodjam.
''Keret''programnak (amin keresztül a codeceket használod, azaz tömörítesz) jó az ingyenes, félmegás VirtualDub. 1.6.2 a legújabb, ez már kezeli a DV-AVI type 2-t.
Letöltöttem ezt, de még haza kell vinnem és fel kel tennem.
Más fórumtémában láttam olyat, hogy VirtualDubMod. Ezt is letöltötem valami 1.5.10.1 verziót. Mi ez a két progi? Ugyanarra valók?
Ha jól értem, akkor átszedem valamivel a kamerából a cuccot DV avi formátumba, majd valahogy (még nem tudom hogy) ráengedem ezt a VirtualDub-ot, ami szépen összetömöríti nekem. Kell-e ennek során valami mágikus paraméterezést megadnom (pl. bitráta, stb.), amihez érteni is kellene, vagy a pórnép számára is érthető quality megnevezésekkel operálhatok, mint a DrDivX-nél?
xvid (kép) és mp3 (hang) kombinációt szeretem
Eszerint gondolom az is megadható a proginak, hogy melyik codec-eket használja?
Üdv. és köszi az eddigi segítséget is -
Kiralybali
tag
Eddig 2szer próbálkoztam az alábbi kérdésemre választ kapnom.
Bővebben: link
Nem sok eredménnyel.
Végigolvasva ezt a fórumtémát úgy sejtem, talán tud itt nekem valaki segíteni, felvilágosítást adni.
Köszi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- World of Tanks - MMO
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OTP Bank topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest