- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Aktív témák
-
D4rkm4n
őstag
Azt sikerült megfigyelnem, hogy a diffúzorral sokkal melegebb színeket kapok, de a főnököm meg azért piszkált, mert túl sötétek a képek. Ez persze többnyire azért volt, mert a vaku min. pontja 24mm (ha jól emlékszem) az obit pedig - a nagyon szűk hely miatt - leggyakrabban 18mm-en használtam. Így konkrétan a "modell(ek) mögé vakuztam".
-
D4rkm4n
őstag
Tényleg, általános véleményezést szeretnék kérni a partyképeimről!
Ezen az oldalon megtaláljátok a képeket a Party menüpont alatt. (A Mayday-es képeket nem én lőttem.)
-
D4rkm4n
őstag
válasz
runner 125 #7038 üzenetére
Nekem kimondottan tetszik! Jó gondolat és szép kontrasztos az eredmény! Grat!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #6466 üzenetére
Szerintem pazar kép lett! Szépiában valóban jobban mutat.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
ThufirHawat #6310 üzenetére
Az állatmakrók nagyon állatok!
Minden elismerésem!
-
D4rkm4n
őstag
A kedvencem az volt, mikor egyik haverom elkezdte magyarázni, hogy mivel mit lehet befolyásolni.
ISO értékkel a záridőt, fényerővel a mélységélességet, mivel mindél kisebb a fényerő, annál szűkebb a blende, tehát nagyobb a mélységélesség.
Meg van még pár apróság amire oda kellene figyelnünk...
-
D4rkm4n
őstag
Mint ahogy azt már írtam; ott volt az a mintha szó. Amely arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a szóbanforgó tulajdonságra vonatkozó állítás bizonytalanságára.
Bár ha azt a mondatot nem sikerült értelmezned akkor valószínűleg az előzőt sem fogod tudni.
Ja és külön szeretném kérni, hogy legközelebb szard le, hogy hülye maradok-e vagy sem. Vannak itt kultúrált emberek akik egész eddig színvonalas segítséget nyújtottak, szóval nincs túl nagy szükség a Te folytonos lenéző, becsmérlő stílusodra.
Ja és mindenzt én is jóindulatból mondom.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #6249 üzenetére
Én pont a partyfotózás miatt vettem a Sigma EF-500 DG Super vakumat.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
koxkids #6049 üzenetére
Olvass inkább Wass Albert regényeket. Attól műveltebb leszel!
Én egy oktató DVD-t vettem meg. A photomax-online.hu gondolzásában jelent meg Dömötör László filmje. A címe pedig "A digitális fotózás alapjai".
Hát, annyira az alapokkal kezdte, hogy kabarénak jó volt. Így utólag visszagondolva nem érte meg a 990Ft-ot.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Hydra SR #6035 üzenetére
Állattenyésztő mérnökire.
Sosem olvastam még ilyen szép mentegetőzést. Taníts!!!
Én egyre inkább gondolkodok egy
Canon EF75-300 1/4.0-5.6 III beszerzésén. Irritál hogy mindenki madarat fotóz csak én nem. -
D4rkm4n
őstag
Egy érdektelen témáról készült kép, ami nekem valahogy bejött.
Festményszerű lett.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
E-scapegoat #6015 üzenetére
Kár hogy zajos.
Amúgy nagyon jó a kompozíció és a keret is. Meg a mikulásvirág is nagyon esztétikus.
-
D4rkm4n
őstag
Pl. a kissrác ruhája több helyen is be van égve. Ezt elkerülheted esetleg fehéregyensúly (whitebalance) változtatással vagy záridő csökkentéssel.
Én a kép felső szélének a házikó teteje alatt elhúzódó gerendát választottam volna, mert most sok felül a fölösleges tér. ---> Felülről vágtam volna.
Nem tudom mennyire fontosak a nézőnek háttal álló alakok. Ha nem azok, akkor akár meg is várhattad volna míg kislisszolnak a képből. Ha már a kűrtőskalácson, vagy annak elkészítésén van a hangsúly, akkor kicsit közelebbről fotóztam volna a férfit aki épp forgatja őket, valamint a háttérben szorgoskodó öregasszonyok is jobban látszanának.
Most így hirtelen ennyi jut eszembe. Egy jó vágás még megmentheti valamennyire a képet.
Én ennyit fotóztam volna le. Természetesen háttal álló emberek nélkül és kissé felülről.
A gerendához mérten ferdén tartottad a gépet, ez jól látszik ezen a vágott képen. (A jobb oldalon alig látszik belőle, a balon pedig már a kuckó felső részéből is belóg.
Figyelj oda a képen átvonuló, "uralkodó" átlókra, egyenesekre, mert sokszor ezek adják egy kép harmoniáját.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
Mintha már egy csöppet megtelt volna a topik nem?
Egyesek jól végzik a dolgukat...
-
D4rkm4n
őstag
Egy ma készült képem.
-
D4rkm4n
őstag
Zajos, de nekem bejön.
Vélemények?
-
D4rkm4n
őstag
Tudom, hogy bemozdult, de nekem tetszik. Vélemény?
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
[link]
Igen, tudom hogy a pultos bemozdult. De nem is az a lényeg. -
D4rkm4n
őstag
válasz
Hydra SR #4502 üzenetére
Bár mint laikus, de véleményezném a dolgot.
Szerintem az általad felsorolt hét kép közül egyik sem igazán kapcsolódik a mesterséges világban megjelenő természetességgel. Egyedül talán a szendvicset kajáló mókusosra lehetne ráfogni, de a makrókra semmiképp.
Ha elég ügyes lennék, én biztos egy olyan képet csinálnék, hogy pl. virág nő a zsúfolt budapesti út padkájának kövén meg ilyenek... Amin jobban érződik hogy mesterséges a környezet... -
D4rkm4n
őstag
[link]
Csak mert az előzőnél elrontottam a linket. -
D4rkm4n
őstag
Az utóbbi idők legérdekesebb képe következik.
[link]
Szar a minőség, de azért remélem észreveszitek a lényeget. -
D4rkm4n
őstag
Mikor láttam hogy nagyon felkeltette az érdeklődését (nem kitámasztva volt hanem eldöntve, nehogy a szél b@$$za földhöz) és már épp hajolt le hogy felállítsa, akkor gyorsan felálltam a gazból. Rögtön visszahúzta a kezét és eloldalgott... Olyan jellegzetes kisebbségi tag volt.
Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Óra topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Elektromos autók - motorok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív ( Nikon ) - Újszerű -
- Insta360 X4 akciókamera Invisible Dive Case
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 / 3800 / 6400 expoval)
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest