- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Aktív témák
-
tbs
addikt
válasz
szabokarlo #6302 üzenetére
Ezek a méretek..! Kissebbet, hogy elférjen rendesen egy monitoron. Ha mutatod, különösen fontos. Elég munkás így megnézni őket.
-
tbs
addikt
válasz
E-scapegoat #6188 üzenetére
EZ nem kritikus topik és oldal. Jó volna, ha nem válna azzá. Ha vkinek erre van igénye, menjen az erre szakosodott helyekre. Inkább megtapsolok ->
egy kevésbé jó képet szöveg nélkül, ha lelkes az illető, mint hogy lehúzzam, vagy "marhaságokat" írjak, amit esetleg nem is ért.
Pl. a képeim többsége NEKEM tetszik. (Ugye BEE..?
) Lehet más is így van vele, nem piszkálom hát.
Folytassuk privátba, ha gondolod, de ne itt.
Ezt nézd -> [link]... Ezen nem kéne változtani.
-
tbs
addikt
válasz
E-scapegoat #6185 üzenetére
De a "Semmilyen"-ből sem...
-
tbs
addikt
Céltalan beégés, nincs feketeszint (csak szürke), az itt-ott felbukkanó barnák nem tudnak hangsúlyosak lenni, stb. A téma szerintem érdektelen, a technika meg csiszolnivaló. Egy sorozatban esetleg elmehet, de önmagában...
Semmilyen.
No, átnéztem a másik topikba is. Az ilyen képeken nem igazán lehet mit tanulni. Nincs igazi témája, amin "dolgozni" lehetne. Itt nincs mit jobbá tenni. Bocs.
-
tbs
addikt
Sok rizsa utáni kompenzáció...
[link]
-
-
tbs
addikt
Jól megy ez! Nem baj a sok kép, a válogatási képességet növeli.
Ladik1 nekemis. Szép, perspektíva, fehér, hangulatos. Aranyszabály: a hó fehér. Az lcd-n téli fényben nappal nem lehet megítélni a fehérségét. Jó, hogy +/-FÉ-ket is lőttél.A hátsó lcd-t arra használom, hogy a csattintás után vethessek egy pillantást a hisztogramra egyszer-egyszer, durva fényviszony/téma váltásnál. Expozíciót manuálban nem nagyon szoktam változtatni, csak durva fény/téma viszony váltásnál. Stb. Expót igyekszem tenyérre, fűre, száraz aszfaltra, házfalra belőni; ilyenkor a téma ritkán ad korrekt mért értéket.
-
tbs
addikt
válasz
Hydra SR #5822 üzenetére
Márpedig a te tanácsod alapján... Jó, nem tűnt nagy tanácsnak, de nekem akkor is tanács volt. Sakkoztam még a paraméterekkel, van jobb eredmény, de már nem terhellek Titeket vele. A lépcsősödés a kicsiny képmérettel összevethető pixelméret miatt van, ezzel így jártam.
Köszönöm a foglalkozást a kérdéssel...
Az USM szűrő minimálisan 4 paraméterű: a tevékenység sugara (pixel szokott lenni), a de-gaussblur sugara (dekonvolúció, pixeles sugár), a kontraszthatárok közötti lépéserősség (százalék. 100% -> nincs átmenet), és maszk létrehozásához szükséges kontrasztkülönbség-határ (%, mint az előbb. Alatta nem csinál de-gaussblur-t, fölötte igen, 100% -> nem nyúl a képhez.).
RxDGR+Amo+Thold
#5825, Werttzui: 300+dpi? És keveri a színt, vagy pöttyöz színenként..? Nemmindegy...
Ha meg extrém méretek kellenek, akkor az Ágens Fotógalériban szoktam csináltatni, nagyon jó fejek. Biztos nem a legolcsóbbak, de profik, jó cuccokkal, és kedvesek. A múltkor említett festővásznas holmiért 7.2eFt-ot kértek. -
tbs
addikt
Aham... Akkor számodra érdektelenek a képeim..?
#5792, Vertcuj: Te pl. milyen képeket nyomtatnál ki magadnak..? Mi az esetek 99,65%-ban családi fotókat, ilyen-olyan ajándékalbum-válogatásba. Most gyártatunk 1ből kíváncsiságképp egy 50x60-as festővásznas, keretre feszített reprót falra. (Véletlenül családi az is.
)
-
tbs
addikt
Hmmm... Nem tudom eldönteni, hogy ez pozitív, vagy negatív kicsengésű vélemény... Az biztos, hogy nem szkenneltem...
#5790: A 16-45 nagyon rövid neked, úgy látom...
Olyan furcsán van elmosva a háttér. De jó.
#5788, Hydra: Privátoltam az alapdokumentumokat. Itt direkt küzdöttem a képek korrekt leméretezésével, a resample utáni finom élesítéssel, ami nem üt el jelentősen az eredetitől... Nemértem.
-
tbs
addikt
Namég1 őszi "légy".
[link]
-
tbs
addikt
Av priorban a munkarekeszes mérést rögzíteni kell, gyakorlatilag ua. a mozdulatsor, mint Manuálban... Nem szeretni Av prior. Nekem semmit nem gyorsít.
(Tudom, hogy te szereted. Av priorban máshogy működnek az M-es (nem A-s blende állású) pentax bajonettesek, mint az egyéb obik, Manuálban meg tökegyformán... Szerintem jobb, ha a Manuált gyakorolja rutinosra az ember...)
-
tbs
addikt
Egész jó lett.Szerintem ne kapkodj azzal a feltérképezéssel, mert képzeld, ha ezt a manipulációt egy igazán sikerült képen ejted meg, mennyivel ütősebb lehetne... (Nem vagyok keret és utólagos computereffekt rajongó. Sőt.) Ezt a képet, a szín trükközés kivételével, digit utómunka nélkül is meg lehetne csinálni.
#5569:
Öööö. Azért ne adj túl sokat a véleményemre...
Jó ez így, ahogy van.
Portréfényképezés: főleg 50-es fényerős cuccal gyártom. A portré alanyával pedig olyan kapcsolatot kell kiépíteni, hogy természetes legyen a közelséged a fényképelővel. Nem szabad tolakodni. Beszélgetni kell vele, tisztázni, hogy mire is "vadászol", megismerni a határait, ahol már nem túl feszélyezett. Aztán fényképezni és együtt átnézni az anyagot, ha van rá idő és akarat. (Ez a digit előnye. Van aki rájön, hogy jól mutat képen, és lehet még "masszírozni"...
)
Ha intimebb a téma, megközelíthetetlenebb az alany, 135-ös fényerőssel próbálkozom. Nekem jóval nehezebb jó portrét csinálni vele, szeretem, ha komolyabb kapcsolatom van a portré alanyával. Jobban érzem közelről az embert.
Nem csípem a kukkolós portrékat, kukkolós szituációkat. Azt szeretem, ha látszik: "benne" vagyok a képben.
-
tbs
addikt
-
tbs
addikt
-
tbs
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #5466 üzenetére
Ott is jó rég jártam...
-
tbs
addikt
Google, letöltöd. Keresel hozzá guide with Mr. Google. Oszt próbálkozol. A HDR-re nincs jótanács. Annyira szubjektív, és olyan sokváltozós a dolog, hogy reménytelen. Minden képen más a jó beállítás. A Photomatix (ha jól írom) klikkelgetős júzereknek jó lehet, de ritkán ad szép képet. Alapból olyan Csungi féléket generál. Ha meg már piszkálni kell a paramétereket a pfsgui tágabb teret enged ennek.
Tone-mapping. Kizárólag raw-n érdemes próbálkozni, és lassú a mutatvány kegyetlenül. Jpegen is lehet küzdeni, de attól csak az ember kedve megy el.
-
tbs
addikt
válasz
werttzui #5327 üzenetére
Csak megjegyzem, hogy fölösleges +/-1 FÉ-t menteni, mert a fotomatix kivételével mindegyik általam nézett hdr eszköz rendesen dolgozott 1 képből is. Ugyanis ez a dolga. Nem a képecskéket összevágni... (Photomatix is lehet tudja, de nem jöttem rá. Nem tetszett eléggé...
)
-
tbs
addikt
válasz
Szten Márs #5323 üzenetére
Hugi jár még arra kvázi rendszeresen...
#5325, orbi: Google bazzeg...
HDR túl. Free, és megy nemwindowson is... És szerintem eléggé kurvajó. Egyetemi kutatók dobálják bele, mint közösbe, a képdinamikás cuccaikat. Ne rémisszen meg a sok bizgentyű. Szerintem meg lett volna jobb expó, bár nem voltam ott... Mivel a kompozíció is elég, khm, kétes értékű, mozogtam volna még jobb helyre...
-
tbs
addikt
"Egyhe" ellenfény, UV túltengés. Sötétre mérnék szpot (az árnyékos falrészre), és fél-harmad záridős fényértékenként sütnék egy-egy képet. Mivel a kijelzőn almás a válogatás, egy normálisabban beállított monitoron a legjobbat kiválasztanám, és megdolgoznám egy picit qtpfsgui segítségével. Ha muszáj. De szerintem nem kéne, mert lenne jól exponált kép.
Ha raw-ban lőtted, akkor nem reménytelen. Csak mosni kell majd rendesen a sötétzaj miatt...
Bocsánat, nem Hydra...
-
tbs
addikt
válasz
Hydra SR #5308 üzenetére
Ez a kép -> [link] is ebből a sorozatból való. Ez az oldalprofil annyira nekem nem jött be, de megkértek, hogy "hívjam" elő. Annyira meg nem rossz, így került ide
Köszi a véleményeket, még rugdaljátok, ha lehet.
Hydra, fények: jaja, nagy igazság. Bohócorr.
Orbano: ez a neked tetsző Chinon 50mm F1.4 F2-n.Nincs "magic wand" keze a képben. Az aura a CA...
-
tbs
addikt
Még egy a "lukszusautósó"-s képekből.
[link]
-
tbs
addikt
Nyomjad föl a fotozz.hu-ra...
Amúgy a kép címe: "Uncsi őszi életkép 1."
Igazság szerint a balról belógó fa tetszik.
RAW vs. Jpeg -> minden raw-ból lehet jpeget gyártani, de jpegből nem lehet raw-t. Nem tudhatod mikor ér az aranylövés lehetősége, amit jól elbacarinthat a jpeg...
-
tbs
addikt
válasz
Hydra SR #5243 üzenetére
Köszi. Huhh. Pepecs, de megérheti. A megpiszkált részeiden így több zaj marad, ettől talán természetesebb, ha nincs elbaltázva a kijelölés... Kösz a paramétereket, PSP USM-es ha jól emlékszem, ugye? (USM -> itt UnSharpMask)
Ipari, batchelhető utómunkahívő vagyok. Egy picivel nagyobb élesítést szoktam paraméterezni, mint ami a lanczos3 elmosásának kiküszöböléséhez kell.
-
tbs
addikt
Hát... Öööö... Picit némelyik jobb, mint a Sony képei... Téma, kompozíció meg átlagos-kezdő katingató. Jó hír, hogy innen csak felfelé vezethet az út..!
A legdurvább dolog egyébként nem a kattingatás, hanem a válogatás, hogy mit is érdemes megmutatni. Pl. rohadt kevés képem üti meg azt a szintet, amit ebbe a barátságos közegbe fel merek tenni.
Szóval válogass keménye(bbe)n. A közönség is meghálálja, ha nem 25db tucatfotó közül kell kiböknie az esetleges aranylövést...
Aranymetszés, fototipp.hu cikkei, google. Hajrá!
-
tbs
addikt
Fordítsd irányba public előtt. Meghálálja a public.
Kérlek a mosottszar pont az jelenti, amit. Örülök, hogy tetszett a kifejezés.
Igyekezz jó témákra utazni, akkor nem feltétlenül fog feltűnni a kép technikai korlátoltsága.
Ja, a leméretezés komoly beszólás volt. Egy akármilyen képcuccal (pl. IrfanView ACDSee XnView stb.) átlagolós leméretezés után egy picur élesítés csak jót tehet a képpel, pláne, ha jpeg a forrás.
(Javaslom a 69%-os resize-t, lanczos jellegű metódussal.)
-
tbs
addikt
válasz
ThufirHawat #5086 üzenetére
-
tbs
addikt
válasz
werttzui #5075 üzenetére
Saját elképzelés: kontraszt az egekbe, élesít, élkiemel. Leméretezés a harmadára/ötödére vmi normális filterrel, akár egy 2x2-es gauss a resize előtt. Még kicsi kontraszt, majd élesít megint. Közben a színeket is bizergálni.
A kulcs a méretcsökkentés. Prímszámnyit érdemes, nehogy tudjon egzakt pixelszámmal dolgozni a méretező.
Ja, ha van rendes dekonvolúláló programod, aggy neki azzal is..!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- SzoftverPremium.hu
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest