- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
Abból amit írtál, továbbra sem derül ki, hogy amikor átálltál ÜK+-ra, akkor milyen eszközön mentetted le a tokent és generáltattad le a hitelesítő alkalmazással a kódot, valamint milyen eszközön adtad meg bejelentkezésnél is a kódot (fizikailag ugyanazon eszközön, vagy több eszközön)
A mostani képernyőképek alapján is csak az derül ki, hogy valahol beírod ezeket a kódokat, de az nem, hogy a belépési kísérlet hány eszköz használatával történt.
Azzal a kombinációval kell megpróbálnod bejelentkezni, mint amikor beállítottad az ÜK+-t (vagyis ugyanazon eszközöket használva)
Ha ez a helyzet állt fent a fenti hibaüzenetkor, akkor nem történhetett olyan eset, hogy több alkalommal próbáltad beállítani az ÜK+-t, ezért többször is generált neked QR kódot, és azt többször is elmentetted a hitelesítő alkalmazásban (aztán véletlenül pont rosszat töröltél ki?)
A hibaüzenet alapján a generált kód nem jó, ezért csak ismételni tudom, hogy ellenőrizd azt is, hogy az eszközökön a rendszeridő szinkronizálva legyen.
Mást nem tudok javasolni, de épp azért próbáltam felhívni ennek fontosságára a figyelmet, mert elég gyakran ez állt hasonló bejelentkezési problémák hátterében a környezetemben.
-
dbius
veterán
Nagyon fontos, hogy az ilyen időalapú másodlagos azonosítók használata esetén MINDKÉT eszközön:
- amin generálja a hitelesítő alkalmazás a kódot, valamint
- amelyik gépen beírod a generált kódota rendszeridő szinkronizálva legyen. Ugyanis a generált kódok 30 másodpercig érvényesek és ha csúszás van a rendszeridőben egyik vagy másik gépen (vagy mindkettőn) érvénytelen lesz.
Nagyon jó példa erre: a tegnapi napon munkahelyemen egyik kollégám próbálta beállítani az ügyfélkapu+ hozzáférést, azonban sokadszorra sem fogadta el a google hitelesítő által a mobiltelefonon generált kódot, amit a munkahelyi számítógépen írt be.
A számítógép rendszerideje nem volt szinkronizálva és emiatt nem fogadta el a mobiltelefonon generált kódot.
Javasoltam, hogy a mobiltelefonon végezze el az egész átállási folyamatot. Elsőre sikeresen megtörtént.
-
-
-
blueye
veterán
Sajnállak, azt gondolom magamról hogy ITben otthon vagyok, mégis megszenvedtem az ÜK+ nem QR kódos megoldásával és nekem is akkor sikerült mikor a másik topicban annak aki ugyanezzel szenvedett (mistvan68), úgyhogy a hiba akkor is a másik oldalon volt.
De valóban ezt ki oldja meg más mint az ügyintéző a KAban? -
Gabonetta
aktív tag
Az Ügyfélkapu+-t törlöd, ahogy blueye írna. Mégis mi veszne el? Ha nincs meg a törlőkód, a kormányablakban oda tudják adni.
#418Per Me: Mint látod, ebben az esetben az ügyfél is keveri a szezont a fazonnal, így sokszor a "hölgyikének" is nehéz segítenie.
#420blueye: az ügyintéző a KAB-ban sem tudja a technikai hibát megoldani, ha az központi. Természetesen jelezni tudja, de megoldani nem.
Én egyáltalán nem vagyok fekete öves IT-s, semmi gondom nem volt beállítással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- bambano: Bambanő háza tája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- DELL T40 EMC Szerver
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest