Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz
nanotek911 #699 üzenetére
Köszönöm, elolvastam a cikket, nagyon hasznos, de engedj meg egy kis kiegészítést.
- A http://totp.app oldal lehetővé teszi a beállítások exportálását/mentését/importálását. Tehát ha ezt a fájlt "eltesszük" akkor nem lesz probléma, bármikor visszaállíthatók a beállítások.
- Az egyedi kulcsot (és a törlőkódot is) egyébként szintén érdemes eltenni (értsd: több helyen biztonságosan eltárolni), így nem függsz egy esetleges hardver vagy szoftver hibától sem. Akár a KeePassXC alatt is elszállhat az SSD, megsérülhet az adatbázisa stb..., de ha ven mentésünk a hosszú kulcsról.
- Később írtam, hogy a totp.app használata mellett készítettem saját megoldást (php-ben) az otthoni NAS-ra, ami jelszóvédett, tárolja a kulcsokat, és előállítja a megfelelő idő alapú kódokat. Nyilván nem annyira profi, (és valószínűleg kevésbé is biztonságos) mint egy gyári app, de a feladatát el fogja látni. (és a család idősebb tagjai is tudják majd használni). Nyilván én vettem fel bele a kulcsokat, nekik csak ki kell tudni másolni a kíván másodlagos kódot, ami az ő szemszögükből egy második jelszó.Más (és nem csak neked szól): A DÁP-al az a fő gond, hogy régi mobilokon nem fut (azthiszem 10-es andorid a minimum), és pl. nekem is régebbi android fut a telefonomon. Azaz vennem kéne egy telefont azért, hogy használhassam (nem írom le, hogy mit és hova nekik, de erősen gondolok rá
). Ha már mobileszközhöz kötik, akkor elvárnám, hogy akár egy régi tableten (amit esetleg az idős szüleim is látnak) futtatható legyen, a legrégebbi még üzemelő android verziókkal is.
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Gitáros topic
- Fotók, videók mobillal
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- World of Warships
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3546
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700K / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest