- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
Kell egy Dominó SIM , csak netet megosztani róla, és mehet a Digi vowifi.
-
opel8v
tag
lehet szar a stick? ey 4g-s hálózatot nem lát, telefonokon pedig megvan a digi és a vodavone is. Bár telekomos fw van rajta lehet azok hülyítették le?
-
initio
csendes tag
Srácok, A kérdéseim ( persze üdv mindenkinek, és boldog ünnepeket )
Digi: Csak 4G vagy 4G+ érhető el? Fontos Lenne tudnom hogy LTE csak, vagy LTE+ is van!
Van e már olyan csomag, ami már kihozott digis simkártyára +3650 XXXXX... Internetet ad, korlátozás mentes sebességgel? Nyilván havidíjért. van valami infó?
ha mobilnet előfizetést adnak, amiről fentebb szó volt, stickel és minden okossággal, akkor az digis SIM vagy valamelyik 3 csoda hálóján megy?
milyen módon lehet a sebesség korlátot megszüntetni kint levő sim kártyákon?olvastam rengeteget, a digi által használt hálózatokról, de nem volt egyértelműsítve sehol sem a 4G+/LTE+ megléte.
tudnátok nekem infóval szolgálni?
-
opel8v
tag
Laptopban működik de routerben szeretném használni. Gondolom nem gyári fw van rajta. A digi apnje internet és nem digi.
-
opel8v
tag
Sziasztok.
Kihoztam egy sticket a digitől (mf833v) szeretném működésre bírni routerrel (tp link mr3220) odig eljut hogy kiirja Identified az apn-t átírtam internetre mert digi volt alapból, de ennyi nem csatlakozik. behívószám *99#. Lehet itt van a probléma? Előre is köszi.
-
herdsman12
őstag
válasz
Hegyirabló #21243 üzenetére
Nekem a Márvány utca környékén spórolt pár tízezer mobil netet a Digi.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
tahepa #21258 üzenetére
Mindenki örül hogy jön a Digi. Van akinek már most megfelelő, mert ahol él, és amerre jár van lefedettség. Másoknak nem elég. Mit kell ezen vitázni? Fizetem a havi 12 ezret a Telenornak a Blue+ L csomagra, mert szükségem van az ország minden részén a telefonomra, netre és hívásra egyaránt. A gyerekeimnek elég amit a Digi szolgáltat.
-
tahepa
senior tag
válasz
Dracula72 #21255 üzenetére
..és még az ingyenes korlátlan netről még nem is beszéltünk..persze nem egy sebességbajnok de arra mire nekem és az ismerősöknek kell arra pont elég....és ez csak tesztüzem...
(#21257) David2135
Te ezért mennyi pénzt fizetsz havonta mint előfizetési díjat? Netán feltöltőkártyát vásárolsz a Digitől ezzel megelőlegezve a fogyasztásodat?
Egyiket sem ?
Akkor mi a felháborodás tárgya?Az állandó siránkozás és támadás helyett inkább örülni kellene egy új szolgáltató megjelenésének ami versenyhelyzetet generálna a piacon lévőkkel szemben ( esetleg az árak csökkenése okából)..de nem..inkább fizet mindenki többet ahelyett hogy gondolkozna egy kicsit....
-
DevKiller
senior tag
válasz
tahepa #21252 üzenetére
Énis szeretem a DIGI-t de vannak problémák, amíg máig nem oldódtak meg.
-2014-ben vették a frekiket azóta legalább Budapestet ilett volna lefedni NORMÁLISAN és a nagyvárosokat.
-Jelenleg úgynézki hogy ez nem év végéig de max jövő év végére fog megoldódni.
-Belementek fölös perbe amibe rohadtul nem kelett volna
-A számlázási rendszer még mindig nem tul jó, mióta mp-ben számoljuk az adatmennyiséget?Ha ezeken a dolgokon nem tudnak változtatni, akkor sajnos nem fognak labdága rugni.
-
válasz
Luissimo #21247 üzenetére
Ha nem látnám jelenleg a Digi Mobil bedőlésének komoly esélyét, akkor aggódnék is amiatt, amit írsz. Egyébként amikor 2016-ban telepítették az FTTH-t, akkor mint közös képviselő felajánlottam nekik, hogy simán mehet a mi tetőnkre is (vagy a szomszéd házra, aminek szintén én vagyok a KK-ja). Tökre örültek, és mondták, hogy majd hívnak. Azóta is hívnak.
-
tahepa
senior tag
válasz
sfdrakex #21242 üzenetére
..és persze amikor indult a Westel 900 akkor tesztüzemre ingyen adták a szolgáltatást ..ja nem..és csak az egyszámjegyű utak mellett és a nagyvárosokban + Bp-en volt használható....gondolom a PannonGSM is hasonlóan ingyen adta a szolgáltatást az indulásakor...
A DIGI még mindig tesztüzemnek nevezi a szolgáltatását és nem mellesleg nulla forintot kér a szolgáltatás nyujtásáért és most ne is beszéljünk az öt forintos percdíjról amit kér ha nem szolgáltatón belül indítjuk a hívást.TEHÁT TESZTÜZEM ! és így kell kezelni ( helyén) ..az összes többi pedig fingreszelés ha tetszik - ha nem !
Tipikus magyar mentalitás...ingyen kapsz valamit és még neked áll feljebb ha még nem tökéletes és nem hasonlít ahhoz mint amit súlyos pénzért megvásárolsz.
-
4Grider
félisten
válasz
egykori #21232 üzenetére
Mivel egy cég beszerzéseit (is) intézem, nem tudom megadni a rendeléseknél a Digis számomat, mert egyszerűen nem lehetek abban biztos, hogy beérkeznek-e a rendelés-visszaigazoló, vagy az átvételről/kézbesítésről értesítő sms-ek. Ha pedig nem kapok az sms mellett automatikusan e-mail-t is, akkor egyik-másik rendelésem megy vissza a feladónak (meg persze én sem kapom meg időben). És a banki sms-ek is ugye ott vannak, az talán még fontosabb, hogy a pénzügyi tranzakciókat sem tudom nyomon követni (vagy igen, ha mázlim van).
-
trec12
addikt
válasz
4Grider #21227 üzenetére
Én is megéltem volna az utóbbi majd 2 hónapban csak Digi Mobillal. Pedig jártam M1, M0-án és korrektül működött arra felé is. Mobil netre értelem szerűen csak a Digit használom. Hanghívás az Voda korlátlan flottával de a sok net miatt lecserélem majd Digire ha olyan lesz a lefedettség és lesz flat csomag is. Ez minimum egy év még szerintem és persze ez nagyon függ a mostani tender kimenetelétől.
-
egykori
őstag
válasz
sfdrakex #21226 üzenetére
Igazad van, nem tettem hozzá, hogy magam részéről teljes értékű. Igazából nem utazgatom sűrűn, és eddig ahol jártam jó volt a térerő is, amúgy meg leginkább a fővárosban és az agglomerációban mozgok.
Ettől függetlenül, amíg a teszt időszak tart, nem mondom fel a vodás előfizumat. Egyelőre a telenoros kártyámat dobtam, a Digi kártya vette át a helyét - teljes értékűen.Emlékszem, amikor Vodafone-os lettem, már jó régen, nem sokkal volt jobb a helyzet ott, mint most itt a Diginél lefedettség tekintetében. Akkor volt néhány szituáció, amikor nem tudtam telefonálni és mástól kellett elkérnem a másik szolgáltatós telefonját.
-
egykori
őstag
válasz
egykori #20646 üzenetére
A Gmail értesítőkről megkérdeztem a Digit, hogy miért nem jönnek onnan a Digis számomra az SMS-ek. Tegnaptól már ezek is élnek. Úgy tűnik, most már teljes értékűen használható és kiváltható vele bármelyik más szolgáltatói SIM kártya.
Még a regisztrálós próbálkozásoktól kellene megszabadulni, de az lehet, hogy MIUI probléma.
-
initio
csendes tag
Hali srácok. Digi c2 teli a mediatekes csoda. Valahogy szeretnem rootolni, de nem nagyon sikerül. Valakinek ötlet?
-
trec12
addikt
válasz
Kronos3000 #21213 üzenetére
Arra lehet ám azt mondani, hogy ha eljárás folyik az még messze nem egyenlő azzal, hogy elmarasztalás a vége. Szóval lehet ezt ide-oda forgatni de persze tény, hogy itt lett aztán elmarasztalás nem is akármi, a Digi büntetése ezekhez töredék. De lám ekkora már zöld lámpát nyomott Mónika.
-
Zoli_2010
tag
Mi akadálya volna, hogy a telenor (részben állami lesz vagy már az is) szolgáltat jó drágán az állami cégeknek, illetve a prémium ügyfeleknek, a DIGI pedig olcsón jót a kispénzű embereknek? -- // És ezzel mindenki jól jár. //
Minek mindig összeesküvéselméleteket izélni folyamatosan? Majmegláttyuk.... vagynem. -
szaboi6512
őstag
Huawei E5785LH-22c frissítése Digis hálózatra.
A Tg igérete szerint bekerül az összefoglalóba, de eddig ez nem történt meg.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
DevKiller #21200 üzenetére
Nem tudom, miért van mindenki úgy ráizgulva erre az 5G-re.
Amúgy meg a bíró simán figyelembe vehetné, hogy az eredményhirdetés óta a többi szolgáltatót is megbírságolta a GVH. Innentől elég nehezen védhető a DIGI kizárása.
Összehasonlításképpen a bírságok:
Digi - 90 millió
Telekom - 136 millió + vezetőre 2 millió
Vodafone - 1.176 millió
Telenor - 1.800 millió -
DevKiller
senior tag
válasz
snooze #21198 üzenetére
+1 Sajnos, Minnél hamarabb kellenek azok az 5G-s frekik mert levagyunk maradva az 5G-ben de nagyon.
Ottvan Románia elvileg lasabban fejlődnek, de az Orange és a DIGI is építgeti az 5G-t, elég szép sebességekkel. nem egy városban érhető el, ha nem vagy 5 ben és nem ilyen kis helyen mint Budapesten.Míg nálunk egyedül a Vodafone-nak van rá MEGFELELŐ Szélességű Frekije, de ebből is tesztek alapján max 500 mbps sajtolható ki.
A DIGI 5G-jéről meg ne beszéljünk, azt a 100mbps simán lehetne 4G-n is hozni.A bíróság véleményem szerint nem fogja késleltetni az eljárást, mivel így is a béka segge alatt van Magyarország 5G-ben.
Az hogy megadják a DIGI-nek amit akarnak(Felfüggesztik a tendert) véleményem szerint 0.01% esély van.
-
trec12
addikt
válasz
Isaac76 #21194 üzenetére
Érdekes kérdéseket feszegetsz. Ja a Voda ellen folyamatban volt egy eljárás majd über brutális büntetést kapott. (Amit persze meg fog fellebezeni.) Hogy ez úgy jött ki, hogy akkor kapta a büntetést mikor már zöld lámpát kapott a tenderen az szerencse vagy érdekes kategóriába sorolható-e azt nem tudom? A Digi is fellebbezett a GVH döntés ellen élve jogával szóval ott is lehet bármi ezen az alapon kizárni szolgáltatókat hát nem tudom....
-
Isaac76
tag
Arra leszek kíváncsi,hogy most "TeleNER"-n kívül tulajdonképpen mindenkit elmeszeltek ilyen olyan okok miatt ( ha most jött a verdikt,gondolom a pályázatkor is folyamatban volt a dolog) ,akkor ez esetleg a Diginek adhat e több esélyt
Azt eddig is tudtuk,hogy nyilván próbálják kijátszani ne indulhasson,de most már gyakorlatilag ugyanazon alapon a magenta és piros csapat is kizárható lenne.
-
DevKiller
senior tag
válasz
Intruder2k5 #21152 üzenetére
Én ám abban biztos vagyok, hogy a következő tenderben elérnek valamit mert el KELL érjenek valamit.
A DIGI szerintem 100% hogy a 900-as blokkból fog venni, azt egyaránt tudja:
-2G
-3G
-4G szolgáltatásokra használni, és jól is terjed.
Szerintem azért is nem gyúrnak a beltérre, mert majd azzal ez úgy is megoldódik.
Addig meg minek? 22-es elméletivel fölösleges annyira építkezni.Ezért is nem értem a DIGI szándékát.. Minek neki ez az 5G-s aukció?!
Max sebességre tud gyúrni a 2100-al és a 2600-al, de ezek még gyérebben terjednek, ergo a Dúnántúli építkezés meg még mindig nehézkes marad.
5G-t 700 MHz-en meg egyenlőre fölös építeni, sokunk telefonja nem tudja egyáltalán.
Én azt mondom, minden akkor lesz rendben, amikor a kövi freki pályázat elindul és lezárul. -
válasz
Lajosnagy17 #21145 üzenetére
Pontosan. Ha lenne jobban terjedő frekvenciájuk, más lenne a helyzet. Plusz a netsebesség is sokkal gyorsabb lenne. Nem véletlenül nem akarja a 3 másik szolgáltató, hogy a Digi rájuk rúgja az ajtót.
-
válasz
Lajosnagy17 #21134 üzenetére
"Próbáld összehasonlítani, hogy hány tornya van a többi szolgáltatóknak megyénként."
Szerintem sokkal több. De nem tudom amúgy. Viszont ahogy írtam, nem csak a tornyok száma számít, hanem a frekvencia is, ami eléggé beszűkíti a Digi mozgásterét. De becsülendő, hogy nem adják fel és tovább bővítenek, csak nehogy majd ez miatt kerüljenek csődközelbe.
-
Lajosnagy17
senior tag
Csak egy példa a DIGI-nek 48 tornya a VODA-nak 68 tornya van GYŐR-MOSON-SOPRON megyében. Darabszámban 30-40% - kal több.
-
Ginderek1
csendes tag
A térkép a Digi által feltett térkép.Szerintem,sem jó,de ha vissza görgetsz,(#21132) Intruder2k5 kérésére válaszoltam.Egy kezdő térképet kért.
-
-
válasz
Intruder2k5 #21132 üzenetére
Igen, Doggy Dog esetében is erre akartam kilyukadni. Itt van pl az én példám (ami a dunántúli gyenge lefedettséget is magyarázza). Tőlem tán még egy km-re sincs a torony (amiből 3 is van egy Oroszlányon, ami egy 18000-es kisváros), mégis itthon a földszinten VoWifit kell használnom, mert szinte alig van térerő. És, hogy ez hogy függ össze a dunántúllal? Úgy, hogy a torony helyzete a domborzat miatt komolyan meghatározza, hogy van e térerőd, vagy nincs. Még ilyen közeli toronynál is ez a helyzet.
De van itt Oroszlányon olyan hely, ahová ha bemész, semmi, ha 3 azaz három méterrel arrébb mész a helység elé, ki a kültérre, 3-as térerő van.
Egy szóval itt a frekvenciával is bajok vannak, ezért nagyon nagy merészség kell, hogy egy fontos számot egy az egyben átvigyél a Digihez. És bármennyire is bővítenek, ehhez a frekvenciához még nagyon, de nagyon sok torony kell ahhoz, hogy biztonsággal le lehessen fedni a nem teljesen sík vidékeket is. És majd ha ez sikerül, mármint a teljes lefedettség, majd csak akkor szabad neki pénzt kérni a szolgáltatásért. A havi díjra gondolok. Addig viszont max játszós kártyának jó. Ha pedig júliustól pénzt kérezért, visszaadom mind a négy kártyát. Talán egyet megtartok a net miatt. -
Doggy dog
senior tag
Sziasztok!
Tegnap áthordoztam ide a saját számom.
Céges Tcom-os.
Ahol nincs digi, ott mehet a vowifi :)
Kártyát berakva minden ment, semmit nem kellett állítani.Otthoni digi nettel (optikai) kapcsolatban itt kérdezhetek?
-
n00n
őstag
válasz
ElektrikusDE #21119 üzenetére
Azért volt 404, mert változott az URL és gondolom a böngésző előzményekből navigáltál oda. Viszont most már raktak rá egy átirányítást:
http://digi.hu/lefedettseg -> http://digi.hu/mobil/lefedettseg
-
DevKiller
senior tag
válasz
snooze #21120 üzenetére
Gondolom majd bővítik a lentit.
A DIGI shopokban (kellene) tudják , hogy ezekre a településekre lehet adni
Aztán csak nem kérdeznek vissza, hogy volt-e bővítés
Vagy a Roamingos történet amikor aktiváltatni akarta innen valaki, és jött rá a válasz hogy: "minden SIM-en aktív alapból"..
Vannak itt a DIGI nél gondok, de hát ami Anyunak sem ment sosem, akkor majd pont a lányának fog.. -
DevKiller
senior tag
válasz
snooze #21108 üzenetére
A DIGI honlapján fent vannak az új települések.
Viszont Tiszalúc nagyon érdekes. Szerintem eddig is benne volt a listában, de legalább is abban biztos vagyok, hogy mióta elindult a DIGIMobil azóta van ott TELJES lefedettség.
Remélem azért csalni nem csalnak.. Ha valakinek lenne egy régebbi screenje a résztvevő településekről azt szívesen venném ha beküldené....Ha meg nem volt benne akkor szimpla marketing fogás ez is... Mint gondolom nem egy település..
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #21107 üzenetére
Egy hozzászólást linkeltem, amiben egy link van a digis lefedettségi térképhez, nálam az működik.
-
szaboi6512
őstag
válasz
eFeMeR74 #21099 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy a Telekomos fw-el is működik.
Tehát a E5577s-321_Update_21.316.01.00.00 mellett a E5577s_Cs_Ds_Update_21.329.63.01.55 fw-el is működik a Digi.
Az már csak hab a tortán hogy, ha a Update_WEBUI_17.100.20.02.55 Webui kerül rá a Webui 17. 100.13.01.03 helyett, akkor a Dashboard is Magyar nyelvű lesz.
Ráadásként az eszköz sorozatszáma is beleírható a DC Unlocker2client program segítségével.
AT^SN=V5YDW10000012800 (A számok nem az én készülékemből valók.) -
tzabo
tag
Digi oldalán van hírnek kirakva, hogy mai nappal plusz 141 településen elérhető a szolgáltatás.
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
sfdrakex #21083 üzenetére
Mondjuk azért az összefoglalóba nem ilyen leírást szoktak rakni. Bár támpontnak jó, de neked kell mindent összehalászni.
Huawei e5577c-321 firmware frissítés 4G Digihálózat elérésére.
Kiveszed az akksit és kimásolod jegyzettömbe az imei számot.
AT^CIMEI="saját imei 15jegyű szám"
Először a megfelelő drivereket kell telepíteni a PCre):
HUAWEI_DataCard_Driver_5.05.01.00_Setup-FC_Serial_Driver_Setup vagy tölsd le a Mobil Partner alkalmazást amivel települnek a megfelelő driverek. [link]A frissítési folyamat:
1.Boot pin ( leveszed a készülék házát,6 db csavart(torx)kicsavarozod és egy csipesszel lefogod az usb csatlakozot és a kb fél centire lévő 3 érintkezőből az usb-hez legközelebb esőt, majd így bedugod az adatkábelt)
2.Futtasd a “Balong Tool és USB Downloader progit”. [link]
a.) COM Port kiválasztása
b.) Loader e5577 usbloader.bin betalózni : [link]
3.Futtasd a E5577s-321 Firmware version 21.180.99.03.00.exe : [link]
4.Futtasd a Webui 17. 100.13.01.03 MRE5.exe : [link]
5.Futtasd a E5577s-321_Update_21.316.01.00.00 Firmware.exe : [link]
6.Dc unlocker futtatása: [link]
Nagyítóra klikk
Átmásolod a jegyzettömből az Imei- sorozatszámot a sajátodra Pl: AT^CIMEI="867262027232592"Restart és kész
-
n00n
őstag
válasz
snooze #21097 üzenetére
Áttették új URL-re: https://digi.hu/mobil/lefedettseg
-
kanyi51
senior tag
-
Megjött a DIGI-s számla, mellékelve a DIGI Mobil szórólap. Sok értelme van, ha a településünkön nincs lefedettség, és nem adnak SIM-et. Lehet nem tudják hova is szól a vezetékes előfizetésem... Ennyi erővel akár Deutsche Telekom reklámot is bedobálhatnának, arra sem tudok előfizetni. Na mindegy.
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
szaboi6512 #15893 üzenetére
Melyik firmware kell egy független telenoros 5577s 321 re
Simlock kiütve gyári kóddal.
Most 21.316.01.01.77 van rajta és nem fut a digi 50 kártya nincs hálozat.
Mindenképpen szét kell szedni firmware csere esetén?
Köszi -
n00n
őstag
válasz
kanyi51 #21078 üzenetére
Ez mondjuk tényleg elég nagy stratégiai hiba volt a Digitől, Tápiószele-t nem lefedni?! Hát hiszen már fél éve megy a teszt időszak. Hány százezer tesztelőtől eshettek el?
Viccet félretéve ez most komoly? Azon háborogsz, hogy egy 5000 fős város még nincs lefedve? Vannak ott még bőven fehér foltok.
Persze tudom, hogy minden szentnek maga felé hajlík a keze és az zavar, ha nálad pont nem jó valami. De legyünk már kicsit türelmesebbek...
-
kanyi51
senior tag
Nézzük már meg Tápiószelét ! Telhessen körbe van lőve kék foltokkal mindenhol meg is van a környéken a net, de itt semmi !!! Csak így tovább digi !
-
DevKiller
senior tag
válasz
WaterWave #21065 üzenetére
Tipikus szerencsém:
Máriapócson jártam kb 2 hónapja de max 3. Nézem a DIGI-s térképet autópályán patent településig patent, utánna már baj van. Előkell venni a Vodás kártyámat (Kültéri 4G lefedettsége volt ott) kint minden jó volt csak ne menj be az épületbe mert akkor már 3G..
Na szóval eltelik meg minden.
Nézegetem a térképet nincs ott az a folt. Most vettem észre, hogy teljesen bekékült
úgy látom, hogy amelyik települést a DIGI teljesen körbe fedi, ott lesz térerő hamarosan bent is. Ez van Felsőzsolcával, és Emőddel is Borsodban.
Eddig Edelényben sem volt lefedettség, a szélébe már belekaptak ott is.
Haladunk, és nem hátra fele -
WaterWave
veterán
Óriási meglepetésre lettem ma figyelmes. Igaz nem minden nap nézem, de heti rendszerességgel.
Történet annyi, hogy Pesti vagyok és Jászfényszarun van telkem, le szoktam járni, de nincs diginek ott térereje... így a digit ott nem tudtam használni. Aztán ma nézem a lefedettségi térképet, és konkrétan tiszta kékre változott a város. Ez igaz Jászberényre is, gondolom sok ott lévő ember örül mint én ennek a hírnek... Nagyon nem mindegy két fűnyírás között interneten szörfölgetni
Köszönet mégegyszer a diginek. -
zordi001
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy samsung galaxy note 3al kapcsolatban! A készülék leíràsa szerint 4g és LTE képes de digi kàrtyàval csak telefonàlni tudok, netem sajnos APN beàllítàs utàn sincs.
Köszi -
válasz
Dr Bubo #21031 üzenetére
Nem folytatom, de meg kell jegyeznem, hogy a topic a Digimobilról szól. A Digimobil pedig a politika miatt nem tud terjeszkedni rendesen és esik el frekvenciáktól. Így eléggé nehéz elvonatkoztatni tőle. Mármint a politikától. A kizárás politikai döntés volt és az is, ahogy a fellebbezést "elbírálták".
-
törölt tag
válasz
#72755712 #21018 üzenetére
Végül sikerült a Huawei E5577s fw update windows 10 pro 64 bit alatt: a második Balongot megette, a driverek azért nem mentek fel, mert a telefonom és a Hilink miatt már fenn voltak. Így az E5577-s már felismerte a Digi hálózatot, és pin, apn, stb. kérdések nélkül csatlakozott a hálózathoz, elég jó sebességgel BP_XI:
-
PLaci58
addikt
válasz
sfdrakex #21012 üzenetére
A #21011-ben a link a digis roaming+ beállítást írja le és ott egyből létre kell hozni egy új digis apn-t, igaz ők az országkódot nem írják át. Gondolom ez a net miatt kell a R+hoz. Nyelvet magától váltott és szerintem nem nyomtam félre semmit 😁.
Ennyi pénzért nem találtam dual sim, 4G, WoWifi, 3GB RAM-os telefont máshol. -
viktorhu
veterán
válasz
trec12 #21021 üzenetére
Előtte is kapott mindegyik bírságot, de a Digi-klauzula kifejezetten a digire specializálódott, mivel az egyik versenytárs összejátszott a kiíróval. Jellemzi az állapotokat, hogy ezt nem szégyenkezve titkolják, hanem ki is teszik a weboldalukra. "Mert megtehetjük."
Ha a versenyjogi szabályok megsértése lenne a kizáró ok, akkor kizárólag új szolgáltatók indulhattak volna a mostani tenderen.
-
nfsu17
veterán
válasz
fujifilm1 #20875 üzenetére
Biztosan küldött sms-ek voltak, mégpedig a xiaomi teló akarta magát aktiválni...vagy sikerült neki, vagy nem.
Meg kellene beszélnetek egymással, hogy milyen számon ment neki ki az sms.
Nekem is xiaomi telóm van, de a november végi 5 napban, amióta használom, ott nem jelent meg a számlán sms. Tehát az első 5 napban nem ment ki sms tudtom nélkül, de lehet decemberben majd én is megszívom.
Ez ugyan olyan esetnek tűnik, mint anno az iphone sms-ek UK-be, senki nem küldött semmit, mégis erőszakos volt a teló, és a tudtunk nélkül küldte.
Azóta a digi úgy néz ki nem számlázza ezt ki.
ő írt erről -
sfdrakex
nagyúr
válasz
PLaci58 #21011 üzenetére
Ha be van állítva a roaming+ akkor nem tudsz apn-t átírni szerintem, csak ha visszaállítod. Szerintem hiába léptél vissza valamit elnyomhattál. Bár nem ismerem a Digis-, átcimkézett Oukitel telefonokat, és nem is szeretném megismerni egyiket sem, de nem hiszem, hogy magától állít roaming+-t és nyelvet.
-
PLaci58
addikt
válasz
sfdrakex #21010 üzenetére
A jelenség teljesen megegyezik a roaming+ beállítással [link] .
A kártyáimon nincs engedélyezve a roaming szolgáltatás. A SIM Toolkit-et elindítottam, de nem állítottam be, nem is jelent meg a normál és Roaming+ választási képernyő. Visszaléptem előtte, mivel tudtommal nincs a kártyáimon engedélyezve.
Teljesen olyan dolgokat eredményezett mint a beállítási leírásban, olasz ITM APN-ek, 222 országkóddal. Próbáltam a Digis APN-t hozzáadni, igaz 216, 03-al, de nem jelent meg az APN-ek között, hiába mentettem. Mondjuk nem indult újra magától egyszer sem a telefon, csak simán nyelvet váltott, és nem lehetett csak olasz és román nyelvet választani.
A lényeg, hogy ma is tanultam valamit
Köszi. -
PLaci58
addikt
válasz
spileraaa #20858 üzenetére
Hali. Kicsit hosszú leszek!
Kedden bementem a Digihez és vettem egy [C2-t] . Nem azonos a Romániában árult C2-vel !Még nyáron kihoztam két kártyát és vettem egy R1-et is.
A C2-vel a cél az volt, hogy menjen a WoWiFi a másik kártyán is, mert a régi telóm nem tudta még a 4G-t sem. A térerő nálunk szinte semmi, de az R1 szépen megy a WiFin. keresztül. Állítólag éppen aznap kapták frissen, melegében a készülékeket. Megvettem, kértem, hogy tegyék bele a SIM kártyát, de mondták, hogy nem nyúlhatnak a készülékhez. Oksa, majd otthon.
Itthon betettem a kártyát, bekapcsoltam és egyből azzal jött, hogy állítsam be a WiFi-t, meg letöltött frissítéseket (120MB). Akkor kihagytam a frissítést, sikerült továbblépni. Térerő semmi, WoWiFi semmi! Gondoltam előbb be kell regisztrálnia a kártyának a hálózatra, ezért addig mászkáltam az udvaron, amíg bejött a 4G, aztán el is tűnt. Más szolgáltató kártyával szépen működött a teló ezért kizártam a készülék hibáját.
Mérgemben megcsináltam a frissítést (másnap kiderült, hogy adtak is papírt, hogy hogyan kell egyből a szoftvert frissíteni, szóban sajna semmit nem mondtak) Frissítés, újraindulás után a helyzet változatlan volt, térerő semmi
. Próbáltam beállítgatni mindent (APN, hálózat, WiFi ...), de semmi eredmény. Feladtam, gondoltam másnap visszaviszem a készüléket, aztán küszködjenek ők.
Ahogy nézegettem az Appokat, van egy olyan, hogy DIGI online, rákatt, jéé TV-t lehet(ne) nézni. Valamit kiírt románul én meg kiléptem.
Na innentől kezdve (nem állítom, hogy ettől!) a telefon átment (szerintem) Román nyelvűbe.Visszaállítani nem tudtam, csak gyári állapotba állítással (azt valahogy kibogarásztam). Minden Happy, újra itthon vagyunk, de pár perc után megint átváltott, holott nem is jártam a beállításokban! Megint gyári állapot, ez még vagy 2x. Aztán maradt magyar nyelvű. Ami feltűnt, hogy nem tudtam többé előhozni a Digi APN-t (először megvolt). Valami "I-TIM" APN-ek voltak 222-es országkóddal! Gondoltam átmentünk románba, de akárhogy írtam be új APN-t nem jelent meg. Akkor gondoltam, hogy a kártya átváltott Románra és ezért nem tud beregisztálni. (Ma megnéztem, a 222 Olaszország és a TIM is Olasz szolgáltató). Másnap unalmamba betettem a másik Digis kártyát, azzal nagyon gyengén, de lett 4G.
Visszamentem a Digihez, elkezdtem előadni a dolgokat, de nem voltak rám vevők, rövidre zártam ,kértem a kártya cseréjét, mert hibás.
Simán kicserélték, ugyanazt a számot visszakaptam. Kártya telóba, térerő még mindig semmi. Morogtam, de mondták, hogy lehet, hogy csak 24 óra múlva lesz aktív a kártya. Kocsiban, indulás előtt SIM kikapcs-bekapcs és Egyből minden HAPPY, 4G, LTE max térerővel.Amit nem értek, hogy hogyan tudja a telefon így tönkretenni a kártyát?
Mindegy, a teló szépen működik, kicsit gyengébb a kijelző mint az R1 (kontraszt kevesebb) és telefonálni is lehet rajta
.
Képek: bal oldalon a friss szoftveres R2a jobb oldalon a C1.
Vannak még hibákÉrdekesek a szín megnevezések:
Van ahol nem telik az idő, minen 5 perc:
Verziók és kijelző:
Ennyivel magasabb az R2, de az első kamera foglalja középen a kijelzőt, a C1 sarkosabb, szélesebb picit és szinesebb, kontrasztosabb. -
radio100jozs
őstag
válasz
szabo01 #20948 üzenetére
Vecsés közepén nincs térerő, mert csak az M0-nál a MOL kút közelében van Digi antenna, illetve Ferihegy Market Centrál melletti emeletes irodaház tetején van még. Vecsésen a középen lévő víztornyon nincs még, így nulla a vétel. Így a Digi térkép helyesen mutatja a lefedetlenséget Vecsésen.
-
Lajosnagy17
senior tag
A legnagyobb csavar az lenne az ügyben, ha a bíróság felfüggesztené az 5G értékesítést a DIGI meg sorra kapcsolná be az 5G- t a nagyvárosokban azt röhögne egy jót a többieken, mert nekik már van frekvenciájúk.
-
adman
tag
a joggal való visszaélés nem egy egzakt fogalom, még ha egyértelmű is hogy miért az anya pályázott, elég nehéz bizonyítani jogilag hogy ez csak azért történt mert a magyar digi nem indulhatott volna. illetve dehogynem, érzésem szerint az lehet a háttérben hogy az egyeztetésre elment a magyar digi vagy a magyar digi kérte ki az anyagot, majd az anya pályázott, ami elég egyértelmű. de szerintem nehezen védhető/bizonyítható a joggal való visszaélés, sőt az ellenkezőjét sokkal könnyebb bizonyítani, pl banki igazolással bizonyítják hogy (csak) az anya digi kapott banki garanciát. és ennyi.
nem vagyok jogász, de létezik egyéb elég képlékeny jogi dolog amit viszont az nmhh-telenor dologra rá lehet húzni és az pont nem a jóhiszeműség. szvsz a digin kívül az nmhh-nak is az az érdeke hogy ebből a pályázatból ne legyen semmi, mert jogilag nagyon nem tiszta a dolog. -
mikung
aktív tag
-
DevKiller
senior tag
Lehet, hogy én vagyok az idióta, DE
De tegyük fel az NMHH-t a bíróság (ahogy a DIGI elvárja) Megbünteti, és kéri, hogy a jelenlegi 5G-s frekvenciaértékesítési eljárást töröljék el.
Rendben eltörölték Happy minden.
Megírják újra... Nem fognak még egy kiskaput találni? Elvégre az NMHH írja ki, tehát az ír oda be amit éppen kedve van.
Szerintem ez egy fölösleges per amit mindegy ki nyer, max kapnak kártérítést nem érnek el vele semmit, max ellentétet egymás között.
Lehet cáfolni, de ez az én gondolatmenetem. -
mover
tag
válasz
4Grider #20971 üzenetére
A DIGI nem versenyjogi szabályok ellen vétett, de ez részletkérdés, a pályázatba kerülő pontot kimerítette, ez kétségtelen. Mint ahogyan az is, hogy ez a pont korábban tényleg benne volt a pályázatokban.
Tényleg nem kötekedés képpen, de én sem az Eht-ban, sem 4/2011-ben nem látok olyat, ami a hatóságot arra kötelezné, hogy az "vállalkozások összefonódására vonatkozó szabályoknak a megsértését" pályázati kizárással szankcionálja. Mindazonáltal a pályázat kiírását úgy csinálja meg az NMHH ahogy akarja, de a Drozdy-féle közbevetéstől ennek az ügynek mindeképpen rossza az optikája. -
törölt tag
n00n "Erre válaszul a Digi kihasznált egy teljesen legális kiskaput"
4Grider "az itthon szolgáltató digi vállalatnak kellett volna indulnia?"
Szerintem keresi azt a passzust, ahol le van írva, miért "kell"
Ne zavard meg, mert a végén nem válaszol nekem, pedig nagyon akar....! -
bear_
aktív tag
válasz
4Grider #20982 üzenetére
Még mindig nem értem, mert a digi anyavállalata alapíthatott volna egy harmadik céget, aminek így jogilag semmi köze nem lenne a hazai digihez (és ugye ezt nem tudta volna kizárni a mnhh), ami akár szolgáltathatna is, vagy bérbe vagy eladhatná a frekvenciáit a hazai leányvallalatnak.
Tehát ennek így semmi értelme, mert kiskapukkal így vagy úgy tudtak volna frekit szerezni. -
n00n
őstag
válasz
4Grider #20982 üzenetére
Mi a lényeg? Komolyan nem értem, hogy mit akarsz ebből kihozni A Telenor ki akarta golyózni a Digit egy olyan dologgal, ami miatt mind a négy szolgáltatót ki lehetne golyózni. Erre válaszul a Digi kihasznált egy teljesen legális kiskaput. Az már más kérdés, hogy a Telenornál erre nem számítottak, és most kb egy jogtalan ítéletet akarnak majd keresztül verni a bíróságon... Ahol kb a szerencse fogja eldönteni ezt a dolgot, hogy éppen egy független bíró vagy egy kormányközeli kapja az ügyet...
-
törölt tag
válasz
4Grider #20977 üzenetére
Látom bizonygatod a ....semmit...
Azt állítottam, hogy nem élt vissza semmilyen joggal a digi.nv. Miért, szerinted mivel élt vissza? Tudsz egyetlen jogerős döntést, ami a digi.nv ellen szól? A digi.hu-t sem ítélték el jogerősen
Jogyszabályi helyet kérek tőled? Igen. Te állítod azt, hogy "az itthon szolgáltató digi vállalatnak kellett volna indulnia?"
Még 1x kérdezem: Melyik lenne az a jogszabály, ami kimondja, hogy amennyiben egy nemzetközi telekommunikációs cégnek van leányvállalata adott országban, úgy az anyacég nem indulhat a leánycégtől függetlenül egy versenyen?
A hasbarát most már hagyd légyszi.... -
4Grider
félisten
válasz
#41783808 #20973 üzenetére
Aki nem vak, az világosan látja, hogy a hazai Digi elszúrta az Invitel felvásárlását (de legalább a Voda tanult belőle amikor felvásárolta a UPC-t), emiatt eljárás indult a hazai Digi ellen. Innentől kezdve pedig csak akkor egyáltalán nem meglepő, hogy az elszúrt felvásárlást végző cég helyett az itthon tiszta anyacég indult, ha a Diginél tisztában vannak vele, hogy van jogalapja a versenyhivatali eljárás határozatának.
-
viktorhu
veterán
válasz
4Grider #20971 üzenetére
Melyik szolgáltató nem sértette meg a versenyjogi szabályokat? Itt a versenyjogi szabályok közül kiemeltek egyet, ami kifejezetten a digire szabta a történetet, de mindegyik szolgáltató kapott már versenyjogi bírságokat, a Telekomot pedig már szolgáltatástól is kellett eltiltani a Flip kapcsán, szintén versenyjogi okból.
-
törölt tag
válasz
4Grider #20972 üzenetére
Melyik lenne az a jogszabály, ami kimondja, hogy amennyiben egy nemzetközi telekommunikációs cégnek van leányvállalata adott országban, úgy az anyacég nem indulhat a leánycégtől függetlenül egy versenyen, azon csakis "az itthon szolgáltató ....(digi)... vállalatnak kellett volna indulnia" ?
-
4Grider
félisten
Drozdy ezt az eht-ra hivatkozással tette. Márpedig ha a törvényben benne van a versenyjogi szabályok megsértésének pályázati szankciója, akkor az alól a pályázat kiírása nem menthet fel (jogszabályt nem írhat felül a kiírás) sőt, bele sem kellett volna a kiírásba tenni, azt logikus, hogy a Digi miatt tették bele, hogy ne most ősszel essen le nekik a tantusz.
-
4Grider
félisten
válasz
AnonymusX #20963 üzenetére
Mit nem lehet azon érteni, hogy csak egy magyarázat lehet arra, hogy végül a Digi nem az aktuálisan Magyarországon szolgáltató cégével indul egy új frekvenciapályázaton?
Egyértelmű, hogy ki akarták zárni annak a lehetőségét, hogy a pályázati időszak alatt esetlegesen elkaszált hazai vállalatot kizárja a hatóság a pályázatból és ki akartak használni egy kiskaput, amit a pályázatot kiíró meghagyott.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest