- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
Hirdetés
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
DevKiller
senior tag
Nekem egy álláspontom van, amit jelenleg is fenntartok.
Az NMHH mindig azt nyilatkozta, hogy versenyt szeretne.
Oké, a DIGI nyert egy nyúlfarknyi szeletet.
Most meg még rajthoz állni sem engedik.
A verseny nem fog megvalósulni, bár nem vagyok meglepve.
De én ezt innentől egy mocskos csapdának érzem.
Ha meg ennyire nem tudják, hogy mit akarnak az NMHH-nál, akkor ajánlom, hogy keressenek valami mást. Drága hölgyemény milliós fizetését majd elviszi más, aki talán tudja majd, hogy mivan meg mit akar. -
p2pp
őstag
válasz
RoyBatty #27325 üzenetére
Éppen ma néztem, ha most kéne magán előfizetést venni a többi 3-nál.
Siralmas. Mobil+előfizetés sac\kb. 20.000\hó.
Ezzel szemben a Diginek világbajnok árai vannak.
Ebből természetesen még 0 szaldó sem lesz, nemhogy 27Mrd különadó állambácsinak.
Gondolom ez sem tetszik ott fennt. (Ami jó lehetne a népnek, az nekik nem jó)
1 dolog, h viszonylag későn kezdték, mert sok évet ült a frekin a Digi.
De ha most már végre belefogtak, hagyni kéne érvényesülni őket.
Így hogy több, mint a fél ország már le van fedve. Pont az alacsony frekivel lehetne országos vmit csinálni. Az 1800-as freki még 9 évig úgyis megvan. Nemtom utána élhetnek e hosszabbítás 5 éves jogával? -
RoyBatty
aktív tag
válasz
rothfb #27322 üzenetére
Sajnos nem lehet a politikát kizárni, mert a frekvencia aukció (is) Magyarországon politikai alapon zajlik. A mostani kiírásba olyan feltételeket tettek, amelyek kizárják a jelenlegi 3 szereplőn kívül BÁRKINEK (nem csak a Diginek) az indulását, tehát más sem léphet be a piacra, marad az eddigi 3 operátor, a megszokott "árversennyel".
-
válasz
#72445440 #27319 üzenetére
Persze, hogy a másik három nem fogadja szívesen a versenyt. A gond ott kezdődik, hogy ha a politika ezt támogatja, sőt az egyik a három közül maga az állam. Na ott van az igazi probléma. Ha valami, akkor ez torzítja a piacot és nem a jó irányba. Nem az ügyfelek fognak ebben az esetben jól járni. Viszont ebben semmi meglepő nincs, országos szinten, mindenütt ez zajlik, minden szinten. Ez ma az országunk. Ezt választották valakik ebben az országban. Én nem erre szavaztam.
Sajnos lehetetlen kizárni a politikát a Digi esetéből, mert gyakorlatilag az egész Digimobil a politikától függ. Az egész vergődés ennek köszönhető. A versenyellenességről szól a dolog, arról, hogy ne az egyéni ügyfelek járjanak jól, hanem pár ... Nem is folytatom, mert csak kinyílik a bicska a zsebemben... -
betyarr
veterán
ahogy nézem már bármilyen lakcímről lehet támogatni őket,nem kell hogy digis szolgáltatási területen legyen.
igazából így van értelme a dolognak,mert éppen bárki másnak is jól jönne majd a későbbiekben,ha már országos hálózat lesz (ha lesz). -
Lajosnagy17
senior tag
Ilyenkor az számít, hány embert érnek el. Nem minden DIGIs ellenzéki.
-
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #27278 üzenetére
VÉGRE ÉBREDEZNEK!!!
Én aláírtam, de/pedig nem hiszek ebben.
Ebből nem lesz olyan, mint az internetadó elleni tiltakozás volt.
Még a tesztelők min. fele sem fogja aláírni, hiszen pénzért már nem jó/nem kell a DIGI mobil.
A nem tesztelő vezetékes előfizetőket pedig nem igazán érdekli az ügy. (Egyébként is minek lépnének egyáltalán fel mostanában a honlapra. Az egészet észre sem veszik.) Arra pedig nem gondolnak, hogy a mobil kivéreztetése miatt emelkedni fog a szolgáltatási díjuk. Mindegy, hogy a DIGI kitart vagy megveszi a céget valaki.Ez inkább egy kétségbeesett lépés. Vagy a vergődés jele.
(Csináltak egy nagy hibát is. Ebből is baj lesz. Nem tanulnak ...)
-
Renwick
őstag
válasz
dchard #27281 üzenetére
Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy miért nem lehet az okostelefonos appoknál a mai napig kiváltani az SMS értesítést push értesítéssel. De majd erre is hoz valami jó kis PSD2-szerű kötelezvényt az EU, vagy annyira elterjedtek lesznek itthon is a népszerű globális fintech-platformok, amik fényévekkel jobb digitális szolgáltatásokat kínálnak, hogy ciki lesz ez a banki SMS-küldözgetés.
-
Lajosnagy17
senior tag
VÉGRE ÉBREDEZNEK!!!
"SZERETNÉ, HOGY A DIGI-T ENGEDJÉK VERSENYEZNI A MOBIL FREKVENCIAPÁLYÁZATON, HOGY JOBB SZOLGÁLTATÁST KÍNÁLHASSON ÖNNEK ÉS MINDEN LEENDŐ ELŐFIZETŐJÉNEK MAGYARORSZÁGON?"
https://digi.hu/tamogatom
-
kurtuzov
senior tag
Digi ügyfélkapuba belépve átnéztem az utóbbi fél év számláit. Számonként bontva csak a hívásrészletező van, de alatta különböző szolgáltatásoknál (belföldi/hálón belüli hívások, stb) megtalálhatóak a számonkénti idő mennyiségek is összesítve, sajnos nem egyértelmű melyik számhoz melyik időtartam tartozik, de azért kisakkozható.
Ezek alapján már tudom ki mennyit és mire használta a SIM kártyáját.
Kiszámoltam az új Plusz tarifával mennyi lett volna a havi fizetendő ~kb a 2x-ese.
Megnéztem a többi szolgáltató ajánlatát is (meg mobil flották topikot is) és úgy néz ki marad a DIGI. Nagy érvágás a hálón belüli ingyenesség megszűnése, de még így is olcsóbb mint a többi és nekünk lefedettségi problémák beleférnek.
Kíváncsi leszek a dec->jan ügyfélszámokra. -
Castell
aktív tag
Üdv mki,
Invitelesként van esélyem online Digi Sim-et igényelni?
Regisztráltam a Digi ügyfélkapujára, de az adatok megadásánál az Inviteles-es szerződésszámot nem fogadja el.
-
viktorhu
veterán
válasz
Kenderice #27244 üzenetére
Ugye onnan indultunk, hogy szűk látókörű lenne, aki nem tartja normálisnak a terabájtos forgalmat mobilneten. Pedig az tényleg nem mobilnetre való. A feleségem mobilján megy folyamatosan a youtube, azzal elfogy 80 giga egy hónapban. Párszor próbáltam rávenni, hogy itthon a wifit használja, de nem szokta, de azért ez nagyon messze van az 1000 gigától. Ha a kis kapacitású digis mobilneten használná így, akkor nyilván jobban elmagyaráznám neki, hogy miért nem jó dolog.
-
Kenderice
senior tag
válasz
Soma01 #27245 üzenetére
Nincs digi tv előfizu.
De messze mentünk az eredeti témától ami a korlátlan mobilnet (IQpro-1000GB) volt.
Ha egy szolgáltató havi 5ezerért ennyit ad, akkor az EFI-nek joga is lehet ennyit kihasználni.
Teljesen mindegy mivel generálja ezt a forgalmat.Illegális és legális dolgokkal is ugyanúgy ki lehet használni.
-
Soma01
veterán
-
slice14
veterán
válasz
Dr Bubo #27240 üzenetére
Nehogymár azon felhasználó legyen hibás, akinél nincs kiépítve azon utcábban, vagy utcaszakaszon vezetékes szolgáltatás. És inkább választja a mobilnetet, mint a mikrohullámú fost, duplaannyiért. Én is szivesebben beköttetném a vezetékes netet, de ha nem elérhető, akkor nem elérhető. Próbálom a nekem legjobb megoldást használni. Nem arról volt szó, hogy ott az optika, vagy a rézkábel, és mégis a mobilnetet választotta. A tv streamelés az más téma, de akkoris a mobilnettel tv streamet nézn nem bűn, ha már valaki elérhetővé teszi a stream-et. Az más kérdés, hogy a tv streamelése mennyire szabájos. Ebben én se értek egyet, viszont én is nézek olyan ondimant videókat, aminek a tartalommegosztása a weben, nem túl legális. De ha már fent van, akkor miért ne nézném. Emmelett van Netflix előfizetésem és ugyanúgy nézem azt is. Ja én a Digi müholdas tv szolgáltatását használom tv nézésre.
-
trec12
addikt
válasz
tibor23 #27225 üzenetére
Akkor sem tudna annyi és olyan szolgáltatást nyújtani mint a nagyok. A magyar lakosság szolgáltató váltási hajlandósága sem túl jó. Állóvíz lenne. Itt kizárólag a hatóság hozhatná (hozhatta vona) helyzetbe a Digit. Az előző tenderen világossá vált, hogy ezt nem akarják, most meg azt mondták burkoltan a Digi nem alkalmas a szolgáltatás nyújtására. Amiben jórészt éppen ők akadályozták meg eddig is....
-
slice14
veterán
válasz
Kenderice #27224 üzenetére
Én is olyan területen lakom, ahol egyik vezetékes internet szolgáltató sincs jelen, csak mikrohullámú. Ezért inkább a mobilnetet választottam. TV meg DIGI műholdas. Tény hogyha otthonról dolgozik, nagy fájlokkal, az megeszi az adatmenyiséget. Bocsi, én csak az átlag felhasználásra gondoltam. De ezekben az időkben az otthonról melózás jobban pörgetheti az adatforgalmat. Amúgy én is itthonról tolom.
Adatforgalom: Volt hogy 300GB körüli mobilnetet használtam egy hónapban, meló + streaming szolgáltatások , ja meg némi online gamelés.
-
atomchicken
tag
Sziasztok,
Diginet Aktív 50 mellé milyen usb-s sticket, hotspotot ajánlotok, ami nagyobb jelerősséget biztosít, mint a Digitől kapott stick? Otthoni használatra kell, hordozhatóság nem szempont.
Köszi
-
Sarcophagus
csendes tag
Sziasztok!
Digi mobilt miért nem lehet hívni vonalasról?Más mobil szolgáltatót fel lehet.Szerintetek mi lehet a gond? -
sifarr
senior tag
Azt írja, hogy csak a DigiMobil által lefedett településekről lehet szerződni.
A honlapon olvasható feltétel értelmezéséről korábban (nem is régen) volt "nyelvészeti" vita. Több értelmezése is van a mondatnak. Olvass vissza.
Az biztos, hogy a DIGI a gyakorlatban csak lefedett településekről szerződik.A honlap és az ÁSZF szinkronjáról szintén volt szó (pár hsz vissza). Nincs mindig szinkronban. Most sem.
Erről ennél többet nem írnék, mert kedvelem, támogatom a DIGI-t, és nem szeretném nyílt színen "feljelenteni". -
viktorhu
veterán
válasz
sifarr #27205 üzenetére
A román digi elintézte annak idején. Elvileg van ilyen kivételezési lehetőség, hogy ha annyira olcsó a szolgáltatás, hogy azt a roamingköltség átvállalása veszélyeztetné, akkor kérhetnek mentességet.
Más kérdés, hogy itthon egy ellenséges hatósági környezet nem biztos, hogy segítené ennek elintézését.
Kíváncsi vagyok, hogy felmondják-e a régi tesztcsomagokat, az ÁSZF-ben nem láttam erre utalást, csak hogy október 1-től nem köthető.
-
sifarr
senior tag
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
ElektrikusDE #27177 üzenetére
Nemhogy a DigiNet, de úgy általában a mobilnet nem arra lett kitalálva, hogy asztali gépről használd Windows frissítéssel, játék letöltéssel. A nevében is benne van, hogy MOBILnet.
Korábban a nagyok hálózatán ez működött, de idén ezért dugul be rengeteg helyen már az ő hálózatuk is, mert egyre többen használják ugyanazt a véges sávszélességet.
A Youtube-ot meg nem 1080p-ben kell nézni, mobilon úgysincs akkora különbség 720p esetén sem. -
viktorhu
veterán
válasz
Lajosnagy17 #27188 üzenetére
Köszi, akkor a két simet, amit megtartunk, szerintem abba fogom átkérni. Egy a laptopban van, egy meg a feleségem mobiljában plusz netnek a telenoros simen lévőn felül.
Érdekes egyébként, hogy itt Újpalotán a Diginek jobb a térereje, mint a Vodának:
-76 dbm telenor
-86 dbm digi
-102 dbm voda -
törölt tag
válasz
Flashget #27186 üzenetére
De ezt miért nekem írod? Nem vagyok bennfentes, fogalmam sincs mit miért csinál a digi.
A 200.000 előfizető megléte 2019.12.31-hez van kötve. Tehát lényegtelen hogy ma, vagy a tenderre pályázás napján (netán jövő január elsején) hány előfizetője van.Lehet itt valami más a háttérben....kicsit meredek elképzelés, de ...Január 1-én eldől.
-
Flashget
félisten
válasz
#04535040 #27150 üzenetére
En csak egy dolgot nem ertek.
Ha a Digi azt reklamozza a nyito oldalan is, hogy 2021 jan.1-tol uj csomagokat vezetbe es havidijat, akkor miert akar elterni az eddigi bevett gyakorlattol erre a par honapra?
Igy akar megfelelni a freki licitre az NMHH-nak a 200.000 elofizetovel? -
martonl
senior tag
válasz
Flashget #26940 üzenetére
Úgy lesz. És szerintem lesz nemzeti roaming is. Bár fura lenne, ha lepaktálna vele a többi szolgáltató közül akármelyik is, sőt, beengedné a Digis ügyfeleket a hálózatába. De az ingyenes hívás megszüntetése számomra erre utal. Viszont nemzeti roaminggal a hálózat kiépüléséig és a frekvenciák megszerzéséig, ha fogszívósan is, de meg lenne oldva az országos lefedettség. A Voda anno eleve így indult. Még egy dolog, ami erre utal, nevezetesen jan. 1.-től új mobil szerződésnél tudtommal már nem előfeltétel, hogy az előfizető Digimobil területen lakjon. Ekkorát meg nem fog ugrani a lefedettség csak úgy.
-
válasz
ElektrikusDE #27177 üzenetére
Az a véleményem (és nem a torrent miatt), hogy a Digi jelenlegi hálózata nem alkalmas havi 100 Gb-os adatforgalmazásra. De még 50 Gb-ra is nehezen. Képzeld, ha csak a felhasználók fele ennyit forgalmazna havonta. Meghalna a hálózat. Böngészésre, némi videó nézegetésre, netrádióra alkalmas, de ennyi. Nem véletlenül rakják bele a korlátokat január elsejétől a csomagokba. Ez a hálózat nem alkalmas fő netkapcsolatra. Belassul, nagyon. Mint ahogyan lehet is tapasztalni. Azzal, hogy korlátozzák, kiszűrik a nagy adatforgalmakat, plusz az 1000 forintos havidíjjal is csökkentik a leterheltséget, mivel sokan vissza fogják adni a kártyákat.
Visszatérve a te felhasználási módodra, szerintem arra az 50 Gb-os stick-es csomag sem alkalmas, egyrészt a hálózat minősége, másrészt a korlát miatt sem. Nem is értem a Digit ilyen szempontból. Erre a hálózatra az 50 Gb-os netcsomag szerintem irreális. Persze értem én, hogy bevétel, de a most bemutatott január elsejétől érvényes adatkorlátok már sokkal reálisabbak. Én pl visszanéztem és az elmúlt hónapokban 1-től, 2 és fél Gb-ig forgalmaztam. Persze van vezetékes gigás net itthon, van a munkahelyemen wifi és van Telekomos netem is. Egyelőre szerintem ilyen felhasználásra alkalmas a Digi hálózata. Neked ez nem megfelelő otthonra fő netkapcsolatra. És igen, egyetértek a reklám nem pontos, az 50 Gb ma már nem olyan kiemelkedő adatmennyiség. Torrent nélkül sem. Elég csak a Youtube-os videókra gondolni. -
nyitom
aktív tag
válasz
tahepa #27168 üzenetére
Így van. Én telekomos voltam annó és most, hogy váltottam valamivel 1 éve, nem keveset tudtam spórolni a DIGI használatával. Én örülök , hogy továbbra is kitart mert az rendben van szerintem, hogy ezért a havi díjért biztosítja továbra is a szolgáltatását. Persze én budán lakok ezért nekem még így sem alternatíva a másik 3 szolgáltató. Ezért nekünk is tenni kell a DIGIért, mert ez közös érdek. Hajrá DIGI !!!
-
Lajosnagy17
senior tag
Ahogy látom a Vodafone és a TELEKOM, nagyon nyomul az árukapcsolással, mobil, vezetékes internet és kábel TV. Innentől kezdve, a DIGI is fog tudni ajánlani ilyen csomagot.
-
dethroner
veterán
válasz
csiki52 #27148 üzenetére
Valahogy ellentétben áll egymással az 1 évvel ezelőtti véleményed a mostanival.
1 évvel ezelőtt még nagyon tetszett neked minden, meg voltál elégedve az autópályák lefedettségével, ha valahol nem volt megfelelő akkor is együtt tudtál élni a helyzettel.
Azóta a lefedettség ha nem is drasztikusan, de tovább javult, és ennek ellenére most fröcsögsz és köpködöd a szolgáltatót.
Ennyire drámai a helyzet, ennyire nem bírja el a családi kassza az 1000 forintos havidíjat? Nincs abban semmi szégyen, vissza kell adni a kártyát ahogy mások is fogják, nem kell is nekünk magyarázkodni és a Digit ócsárolni hogy milyen. Mind tudjuk hogy milyen, van akinek megfelel így is ennyiért, mások pedig választhatnak a másik háromból.
[tavaly] és [most] -
sifarr
senior tag
válasz
user01 #27142 üzenetére
Csak azért még egyszer, utoljára, mert a vitatot értelmezésű mondat az ÁSZF része, tehát a DIGI köteles az abban foglaltak szerint számlázni.
hanem
órájától következő hónap.
Egy hónap kezdetét, hosszát, végét nem kell meghatározni, ugyanis a fogalom maga egyértelműen meghatározza. Lehetni lehet, de az tautológia.
Minden hónap 1-én (0 órával) kezdődik és az utolsó napján 24 órakor ér véget. A hosszát pedig 11 esetben a hónap neve önmagában meghatározza, február esetében pedig az évszámmal együtt.
És akkor nézzük a DIGI meghatározását!
A számlázási ciklus mérési időszaka adott hónap 1. nap 00.00 órájától következő hónap utolsó nap 24.00 órájáig tart.
Mi tart/kezdődik az "adott hónap 1. nap 00.00 órájától"? A számlázási ciklus.
Mi tart (ér véget) "következő hónap utolsó nap 24.00 órájáig"? A számlázási ciklus. Ez a meghatározás nem az 1-én kezdődő adott hónapra vonatkozik. Ennek felesleges meghatározni a végét (tautológia). Lehet, de akkor a "következő" jelző értelmezhetetlen.Az egész hiba abból fakad, hogy a DIGI átvette más szolgáltatók meghatározását, ahol a számlázási ciklus nem a naptári hónappal azonos.
Ezekben az esetekben valóban így vagy hasonlóan kell fogalmazni: a számlázási ciklus adott hónap 8-tól a következő hónap 7-ig tart. -
törölt tag
válasz
Hosssszu #27145 üzenetére
Az nem lehet, hogy a Soros a Digi hálózatán akarja terjeszteni a koronavírust, és azért nem kap frekvenciát, mert így védenek bennünket?
Az is gyanús, hogy a Dunától keletre jobb a Digi lefedettsége; ugye azt mindenki tudja, hogy Ceausescu utolsó kívánsága az volt, hogy egy kis román faluban legyen eltemetve, Gödöllő mellett. -
b.lajos
tag
Komolyan, még nem untátok meg a nyelvészkedést
, ennél picit erősebb ügy, a digi zuhanásban van a tözsdén. A mai zárás után 3,23mld lej helyett 3,03 mld az értéke. Remélem ez nem rossz omen a jövőre nézve. Csak úgy mellékesen, én is fél eszüek táborát erősítem a Dunántúl.
-
sifarr
senior tag
válasz
poci76 #27136 üzenetére
Nem október után következő hónapról beszél, hanem "órájától következő", azaz órájától kezdődő.
Jajj, ne!!!
A "következő hónap" mindig azt az közvetlenül megelőző hónap után következik. Nem nap, óra, perc, hanem hónap után. A magyarban nem határozunk meg így egy időszakot, hogy pl. szombat 0 órától következő hónap. Még úgy sem, hogy szombat 0 órával kezdődő hónap - kivéve, ha az épp 1-jére esik.
A DIGI megfogalmazásában a "következő" szó használata a hiba.
Korábban leírtam a legegyszerűbb megoldást a számlázási ciklus meghatározására.
Ha ragaszkodik a DIGI a bonyolultabbhoz, akkor is lett volna megoldás.
Ez az eredeti: A számlázási ciklus mérési időszaka adott hónap 1. nap 00.00 órájától következő hónap utolsó nap 24.00 órájáig tart.Javítva: A számlázási ciklus mérési időszaka az adott hónap 1. napjának 0 órájától a hónap utolsó napjának 24 órájáig tart.
-
Chris.G
tag
-
Astery
senior tag
Érdekelne, hogy vki utána érdeklődött-e már a következő problémának ... bár lehet, hogy csak nekem probléma. Tehát a kártyák havi díját (forgalom vagy majdan előfizetés) a digi előfizetéshez csapják hozzá - amit mondjuk én fizetek. Ha a 4 kártya közül vmelyiket átadom családtagnak, akkor arra nincs lehetőség, hogy azt ő maga fizesse a digi-nek? Ezt mindenképpen a családtagok maguk között kell rendezzék?
-
sifarr
senior tag
válasz
viktorhu #27114 üzenetére
elég egyértelműen leírta a két opciót: vagy már van otthoni szolgáltatásod tőlük, vagy vállalod, hogy lesz ilyened.
Valóban ez a két, egyértelmű alapeset. A félreérthetőség viszont nem itt van.Ez írja a DIGi a feltétel meghatározásánál:
DIGI, vagy Invitel vezetékes, valamint műholdas szolgáltatásaink közül legalább egy igénybevétele,
Ez az egyik eset szerinted is. Van már korábbról szolgáltatásod, akár műholdas is. Kérdés: ha műholdas vagy, de mobillal nem lefedett területen, akkor előfizethetsz-e mobilra?
E feltétel meghatározása szerint igen. Köthetsz lefedetlen helyen is. Mások azt mondják, hogy nem, és a DIGI gyakorlatára hivatkoznak.vagy amennyiben az Előfizető még nem rendelkezik élő szerződéssel, akkor vállalja, hogy legalább egy ilyen szolgáltatásra előfizetést köt a DIGIMobillal lefedett településeink közül.
Ez a másik eset. Itt egyértelmű, hogy a mobilelőfizetéshez vezetékes vagy műhoildas előfizetést is kell kötni, ráadásul ennek a szolgáltatásnak lefedett településre kell szólnia.
A "lefedett település" kitétel ebben a megfogalmazásban csak a második esetre vonatkozik.Nem kijavítva a magyartalanságot, valahogy így kellett volna fogalmazni, hogy mindkét esetre
vonatkozzon a "lefedett település" kitétel:
DIGI, vagy Invitel vezetékes, valamint műholdas szolgáltatásaink közül legalább egy igénybevétele, vagy amennyiben az Előfizető még nem rendelkezik élő szerződéssel, akkor vállalja, hogy legalább egy ilyen szolgáltatásra előfizetést köt, mindkét esetben a vezetékes vagy műholdas előfizetés esetében az igénybevételi helynek a DIGIMobillal lefedett településen kell lennie. -
sifarr
senior tag
válasz
viktorhu #27107 üzenetére
Csak mivel a feltétel szövegezése lényegében ugyanaz, mint a mostaninál, így tapasztalat alapján tudjuk, hogy a Digi hogyan értelmezi azt.
Azzal egyetértek, hogy így értelmezi a DIGI. Csak ...Ha egy szolgáltató a szolgáltatás igénybevételét feltételekhez köti és arról tájékoztatást ad, akkor a feltételek értelmezését nem a szoltáltató értelmezése, gyakorlata határozza meg!
Hanem a feltételeket szabatosan, egyértelműen, közérthetően, a magyar nyelv szabályai szerint kell megfogalmaznia! Úgy, hogy a szolgáltatást igényló számára is érthető és egyértelmű legyen. És ehhez az egyértelmű meghatározáshoz kell igazítania a gyakorlatát.
A szolgáltatónak kötelessége mindent megtenni (a fogalmazásban is), nehogy megtévessze a potenciális fogyasztót. Nem a fogyasztó kötelessége jogászt, nyelvészt igénybe venni egy feltétel értelmezéséhez, és nem köteles kitalálni, hogy mire gondolt a szolgáltató.
A félreérthető, megtévesztő megfogalmazásért a szolgáltatót a hatóság akár szankcionálhatja is.
Sajnos nagyobb dolgokban is slendrián a DIGI.Issza is a levét. Mi is.
-
viktorhu
veterán
válasz
betelgeuse #27070 üzenetére
Igen, ha nem lépi valaki túl a matelcsi-határt, akkor a 4 forint is tiszta mínusz (2 forint + ÁFA), mielőtt egyáltalán az üzemeltetéssel kapcsolatos kérdések egyáltalán felmerülnének. Nettó 1 forint 17 fillérből kell kifizetniük a nettó 1 forint 71 fillér végződtetési díjat.
Szóval aki nem beszél többet 350 percnél, amiért bruttó 1400 forintot fizet, amiből lejön a 700+ÁFA=889 Ft különadó, és a hívások többségét hálózaton kívül bonyolítja, és mondjuk minden hívása hálózaton kívüli, akkor jön még hozzá bruttó 2,17 végződtetési díj * 350 = 760 forint, az csak ezzel a két tétellel 1649 forint költséget termel. És ebben nincs villanyszámla, a közös költségbe fizetett milliók hogy az antenna ott lehessen a háztetőn, a frekvenciaadó, a munkabér stb.
Valahogy érdemes volna legalább családon belül kedvezményt adni a hívásokból, hogy hálózaton belülre tereljék a családon belüli kommunikációt, csökkentve a saját költségüket. A családon kívüli költségek úgyis hálózaton kívüliek lesznek, mert nagyon kevesen digimobiloznak még.
-
sifarr
senior tag
Többeknek!
Meg ne kövezzetek már!
Szeretném felhíni a figyelmet az utolsó mondatomra! Idézem:
A Renwick által idézett mondat értelme ez.
A mondat értelme valóban az, amit írtam.
Lehet, hogy nem erre gondoltak; lehet, hogy nem így fogják csinálni, de akkor nem azt írták le.Korábban idézett valaki az ÁSZF mobilra vonatkozó mellékletéből is egy furcsaságot.
A melléklet 3.1.4 pontjából idézem:
A számlázási ciklus mérési időszaka adott hónap 1. nap 00.00 órájától következő hónap utolsó nap 24.00 órájáig tart.
Ez azt jelenti, hogy kéthavonta fogják a mobilt számlázni.
Tehát ha valaki okt 1-én kötsz szerződést, akkor az első számlázási ciklus november 30-án ér véget, és december elején jön róla a számla. Mivel az ÁSZF mellékletében szerepel, ezért mostmár így kell csinálnia a DIGI-nek. Ettől eltérni csak ÁSZF módosítással lehet.
Kérdezem: mi ebben a logika? Hiszen úgyis egy létező digis szolgáltatás számlájával együtt fogják a mobilt számlázni. A vezetékest havonta számlázzák, akkor miért kéthavonta a mobilt? Miért jó, ha a mobilbevételt később kapja meg a DIGI.
Szerintem itt sem ezt akarták írni ..., de ezt írták lenne.
Pedig olyan egyszerű lett volna leírni magyarul: a számlázási ciklus megegyezik a naptári hónappal. -
tahepa
senior tag
Mire ez a nagy izgalom? Szeptember 25.-t írunk ha nem tévedek. Az új Digimobil felállás 2021.január első napjától lép életbe. Addig van több mint 90 nap és már most mindenki rongyosra rágja a szája szélét.
Még ezer meg egy dolgot variálhatnak addig...be is fejezhetik a mobil szolgáltatást és eladhatják az egész hóbelefrancot és akkor feleslegesen izgult a közönség....addig is élvezzük az ingyen netet ...ami olyan amilyen de ingyé' van..
Tehát nyugalom..minden változik percről-percre és ez a szép és jó.. -
sifarr
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #27096 üzenetére
Nem egészen ezt jelenti.
1.előfizető legyél most és a terület is rendelkezzen lefedettséggel.
Ha műholdas előfizetésed van, akkor nem kell lefedett területen laknod.2. A telepítés folyamatban van és a terület rendelkezik lefedettséggel.
Nem kell folyamatban lennie. Azt kell vállalnod, hogy más digis szolgáltatásra is előfizetsz, azaz egyidejűleg a mobil mellé azt is megrendeled, szerződést kötsz.
Viszont ebben az esetben mobillal lefedett területen is kell laknod. Azaz lefedetlen területre hiába rendelnél műholdas szolgáltatást.A Renwick által idézett mondat értelme ez.
-
Renwick
őstag
válasz
trec12 #27092 üzenetére
Közben módosult a https://digi.hu/mobil is, itt már a közleményhez képest részletesebb infók szerepelnek.
Mondjuk ezt nem értem: A DIGIMobil szolgáltatás igénybevételének feltétele: DIGI, vagy Invitel vezetékes, valamint műholdas szolgáltatásaink közül legalább egy igénybevétele, vagy amennyiben az Előfizető még nem rendelkezik élő szerződéssel, akkor vállalja, hogy legalább egy ilyen szolgáltatásra előfizetést köt a DIGIMobillal lefedett településeink közül.
-
viktorhu
veterán
Igen, de most pl. egy 720p felbontású laptopon írok. Először féltem tőle, hogy nagyon gáz lesz, de azt kell mondanom, hogy észre sem veszem, és nagyon megszerettem ezt a gépet - kicsi, könnyű, van benne sim kártya slot a diginek
A kis mobilkijelzőn simán elég a max 720p egy videónak, de akár a 480 is. A youtube és a netflix egyébként alapból le is veszi mobilneten a felbontást, ha nem kapcsolod ki ezt a funkciót. Én nem szoktam kikapcsolni, és nem zavaró a váltás. Emellé alapbeállítás még, hogy a play store csak wifin tölti le a frissítéseket például. Szóval csak meg kell hagyni az alapbeállításokat, és nagyon szépen normalizálódik a netfogyasztás.
-
zzola
titán
Nekem eddig elkerülte a figyelmem, hogy a DIGIMobil PLUSZ csomagban van roaming lehetőség.
Hopp, ezt benéztem!
-
Flashget
félisten
válasz
trec12 #26943 üzenetére
Honnan tudod, hogy nem lesz ingyenes? A hir csak a mobillal foglalkozik, bar logika alapjan akkor a vezetekes telorol sem lesz free.
Nekunk is, anyamnak is a 200Ft-os van kezdetek ota egymast hivogattuk vele tobbnyire, de mar neki is van Digi sim kartyaja majd eldonti kell vagy sem. -
válasz
Kenderice #27054 üzenetére
Jelenleg a Telener is bérli a Telekom 800 mhz-es infrastruktúráját (illetve szebben fogalmazva közösen használják) de a gyakorlatban azt látom (legalábbis itt a környéken) a Telekomé az infrastruktúra és arról jön a Telener is.
Szóval igen, lehet úgy is bérelni.
Remélem hogy kitalálnak valamit.Illetve igen, ott van a vodafone új külsős infrastruktúra cége amit valószínűleg nem csak úgy hoztak most létre, nem hinném hogy elzárkóznának a digitől, ha megkeresik őket.
Mindenféle negatív szél ellenére a digi nem adja fel és így én is optimistán látom a jövőt.
-
törölt tag
Jelenleg a 4db SIM mellé lehet pluszban igényelni DigiNet Aktív 50-es szerződést vagy az is beletartozik a szerződésenkénti 4db SIM kártyába? Van erről itt valakinek tapasztalata?
-
Marengo
csendes tag
válasz
TomBond #27039 üzenetére
Én már adtam vissza Digi Aktív előfizetést. Ez az 1000 Ft / 50GB szolgáltatás.
Bevittem az usb modemet, a sim kártyát, leadtam, nyomtattak egy papírt, hogy felmondtam a szerződést, aláírtam, és ennyi volt.
Azt nem tudom, hogy felmondhattam volna-e akkor is, ha nem viszem be a sim kártyát.
De nem kellett előre bejelenteni vagy ilyesmi.
Számlázni pedig darab hónapot számláztak. -
ajapi
tag
Valamilyen app-al meg tudom nézni a telefonomon, hogy van -e nálam Digi térerő? A térkép a hozzászólások szerint bizonytalanul mutatja. (Nincs Digi simem, és nem is tudok szerezni.) Ha van, váltanék Digi kábelre, így vehetnék Digi simet.
kösz -
Laccoss
addikt
Még régebben, mielőtt hosszabbodott volna a digi mobilos ingyenes lehetőség, akkor azt mondták, kap mindenki sms-t, és abban tájékoztatást kapnak, hogy mi a teendő. Aki mobiltelefont használ, annak jól fog jönni, aki meg nem, az az ÁSZF-et szegi meg....
Gondolom be kell menni az ügyfélszolgálathoz, és végezni egy szerződésmódosítást, de az is lehet, hogy automatikussá válik a módosítás, és aki nem veszi észre az úgy járt.
A diginet és digitv csomagoknál hogy történt a csomagváltás?
-
zzola
titán
válasz
#08176384 #27021 üzenetére
Ha legutóbb kizárták, akkor most is ki fogják. Mondjuk ugyanazzal az indokkal, mint legutóbb. Gondolom senki nem gondolja azt, hogy a Digi nyerhet frekvenciát....sajnos.
Szerintem egyetlen esélyük van, ha bérelnek hálózatot. A másik három meg hülye lenne adni neki... Illetve nem tudom, hogy ez milyen keretek között szokott zajlani. -
törölt tag
Nem lennék meglepve, ha most annyit beszednek középtávon, amennyibe eddig került a hálózat és utána majd valamelyik megveszi. Ha nem kapnak frekvenciát most sem, akkor ennyi frekvenciával örök demo hálózat maradhat a Digi.
-
Isaac76
tag
Digi hivatalos válaszok a Face-n:
DIGI vezetékes csomagunkban a hálózaton belüli vezetékes és mobilhívások díjmentesek.DIGI Plusz mobilcsomagunkban a 200 perc lebeszélhetőségbe beletartozik minden belföldi vezetékes és mobil irányba - így a DIGI felé is - indított hívás. A kereten felül, DIGI Max és DIGI Junior csomagunkban is minden belföldi vezetékes és mobil irányba indított hívás 4 Ft/perc díjon számlázódik.
Az adatforgalmi keret elérése után a szolgáltató a mobilinternet sebességét 64/64 kbit/s-re lassítja.Jelenleg plusz adatforgalmi keret vásárlása nem elérhető csomagjainkban, de továbbítjuk az illetékes kollégáink irányába, hogy figyelembe vegyék a leírtakat amennyiben ezzel kapcsolatos változtatásra van lehetőség a későbbiekben.
-
slice14
veterán
válasz
trooper44 #27012 üzenetére
Köszi, majd ráveszem magam a csc cserére. De kérdés hogy megér-e egy FR-t a csc csere + szolgáltató váltás. Mert édesanyám száma jelenleg a vodánál van (Tuti), és alig telefonál, így egy feltöltéssel kihúzza 6-7 hónapig. Netet meg ugye a routerbe helyezet multisim kártyámmal kap. És leginkább itthon netezik. Mondjuk ott a bökkenő hogy a külföldi hívást eddig a Digi-s teszt sim-el oldotuk meg, ami ugye a vodánál és a másik kettőnél is horribilis összeg. Így csak az EU-s hívás miatt érné meg a váltás.
-
adolfo01
tag
válasz
viktorhu #26977 üzenetére
Ez természetes,de ár-értekarany az nagyon fontos!
Sztem csak másodlagos kártyaként lehet számolni a digivel a lefedettség miatt.Ennek az árban is látszódni kell,a mostani előfizetéses csomagok jó kiindulópont,de lehet meg finomítani!
Úgy is lehet ügyfelet szerezni,megtartani,hogy csak bizinyos fajta preferenciákkal rendelkező ügyfelek elérese a cél.Ez is jótékonyan hathat az árvesenyre!
Először tegye be a lábát a digi a mobil piacra,majd alakul ez! -
dchard
veterán
válasz
Renwick #27006 üzenetére
A felvonó segélyhívóval küzdenek a nagyok is, akiknek van 900-a, a Diginek esélye nincsen kiszolgálni ezeket az ügyfeleket lefedettség híján. Enni pedig nagyon is kér: megkajálja a rendelkezésre álló spektrum 40%-át. Ha még lenne rajta GPRS, akkor lehetne mondani hogy M2M, de tisztán hangra fenntartani...
-
Isaac76
tag
Én azért kíváncsi lennék,hogy egy bármerre korlátlan hívás csomagot nem dobnak e össze,ha esetleg elég érdeklődő lenne rá. Ti mennyit adnátok pl érte a hálózat jelenlegi állapotában. Jelenleg csak azért második kártya nekem,mert magentás ismerősöket hálón belül ingyen hívom a t-s kártyán. Ezt az összeget inkább a Diginek adnám egy jó ajánlatra (kb 4e)
-
TeeJay
félisten
válasz
FistXL #26968 üzenetére
Telenor egyházi flotta
1400forint a havidíj ami 100%-ban lebeszélhető 12forintos fix percdíj minden irányba (összes mobil és belföldi vezetékes) havi 40ingyen sms, és flottán belül korlátlan ingyenes hívás. (egész család mindenki benne van több tucatan)
mellé meg csaptam egy dolgozói 500MB csomagot 1ezerért ami csak akkor számol ha böngészek de még egyik hónapban sem tudtam leforgalmazni mivel facebook meg ilyenek nem fogyasztják a keretet.Ha sebességben tudna a DIGI 20-30megabitet mindenhol és lefedettségre lenne annyi mint a Telenornak akkor váltanék csak így nem könnyű.
-
adolfo01
tag
Vezetékes digiről digi mobil ingyenes?
Az hálón belül van nem? -
ÁrPi2
senior tag
válasz
ggabor02 #26955 üzenetére
Én nem kommentelek itt sokat de követem ezt a topikot , és hát
az itteni magyarázat kereső kommentek között olvastam először erről a PS tévéről, t.i. hogy nem kerül illletve nem került a digi programkínálatába (vagy jó- jobb alapcsomagi??? helyen nem) , és imigyen azért sem szimpatikus "a nernek", s nem nyernek.
-
sifarr
senior tag
válasz
#25741824 #26952 üzenetére
Ezek az új csomagok jók lennének, HA maradna a hálózaton belüli ingyenes beszélgetés. Így viszont kalap kaki.
Havi tarifa 1000, benne 200 perc hívás. Te hiányolod a korlátlan hálón belülit.
Számolj már egy kicsit!
Beszélsz 250 percet hálón belül + 100 belföldit. Ezekre a telekom adó 700, hívásvégződtetési díj 171. Ez összesen 871 költség, az 1000-ből marad 129. (ÁFA-val nem is számoltam!) Szerinted ebből a 129-ből kellene kijönni a 15 GB netnek, üzemeltetési költségnek?
Ezzel az erővel azt is kérhetnéd, hogy a DIGI fizessen neked, hogy használod a szolgáltatását? -
ÁrPi2
senior tag
válasz
Gézengúz #26946 üzenetére
Micsoda makacs vakhit és patkányhasonlat kommunikáció!
Nálam meg akár benne lesz példásan bölcsen a pestisracokTV akár nem lesz benne a mesésen csodás s karakán Teszár kisbirodalom tévécsatornakínálatában , az öt (5) SIMből asszem minimum kettőt meg fogok tartani az eddig kikommunikált árparamétereik mellett. Hajrá Digi
-
törölt tag
Ezek az új csomagok jók lennének, HA maradna a hálózaton belüli ingyenes beszélgetés. Így viszont kalap kaki. Vezetékes DIGInél ingyenes hálózaton belül, akkor mobilnál miért nem az?
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogyan tudom a Csehországban vásárolt Samsung telefonomon a szoftvet úgy megváltoztatni rootolás nélkül, hogy a magyar Digi VoLTE és Wowifi szolgáltatása is működjön vele?
Köszi. -
tibor23
senior tag
Nálunk egy kölcsön SIM van egy távoli ismerőstől. Valószínű belőlünk nem lesz előfizetője a Diginek, nem hiszem , hogy a távoli emberke bevállalja ezt majd így, pedig nekünk 2 SIM is kellene a családban. Ezzel az árral még úgy is megéri 2. kártyának, hogy csak a lakhelyünkön működik, a környéken közlekedve pl.a megyeszékhelyig 50km.en meg semmi. Dunántúl.
Amúgy a csomagokat iszonyat jól beárazták, szerintem a rendszerük a várható előfizetőket ebben a formában teljesen jól ki fogja szolgálni. Megkockáztatom, ha mindenki számára elérhetővé válnának, azt is ki tudnák szolgálni, mivel nem várhatnak tömeges belépést, csak ha országos lefedettségük lenne akkor lenne valami esélyük. -
viktorhu
veterán
válasz
DevKiller #26935 üzenetére
Redmi 5A-val is lehetett voltéra csatlakozni. Az hány éves modell? Nincs annyi sávszélessége a diginek, hogy ilyen felesleges luxust megengedjen magának, hogy még azt a picit is feldarabolja.
A listában nincs egyébként utalás arra, hogy ez fog történni, de nagyon kellene, ha bármit el szeretnének érni ezzel a hálózattal.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest