- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
brd
nagyúr
Ez így elég (az MX rekordnál van egy Rank, vagy Preference nevű mező is, ugye?). Viszont, ha jól értem, a DIGI-s gépeden futna ez a mailserver. A DNS bejegyzések cache-elve vannak, ez 1-3 nap szokott lenni, tehát a változtatás után 1-3 napig még a régi bejegyzés élhet sok helyen (ahonnan a küldő SMTP server lekérdezi), és mivel a DIGI nem fix IP-t ad, lehet, hogy ez is baj nálad.
-
sfdrakex
nagyúr
Szeirntem nem, ugyanuis a digi a gépedről kimeni nem enged semmit a 25 ös porton csak akkor ha azt az ő smtp serverüknek küldöd és onna ők küldik tovább. DE ha te más porton küldesz a gépedről valamit azt nem tiltják, tehát ha az smtp server a gépedről megy és pl 654 es porton próbál küldeni szerintem mennie kell. Ahova megy ott meg a bejövő portja számít a címzettnek, de az ha máshonnan fogad levelet tőled is fog. (Én így gondolom és így próbálnám, de lehet téves az elképzelésem erről, viszotn szerintem egy próbát megérhet neked is nem?)
-
brd
nagyúr
Saját mailservert csak úgy tudsz üzemeltetni az utolsó infóim szerint, hogy fix IP-t kérsz, mert a 25-ös portot csak akkor nyitják ki neked. Vagy a server-ben, smart host-nak a DIGI SMTP serverét adod meg.
prisz: Az IP az csak egy adat a hálózatnak, a sebességgel csak úgy függhet össze, ha valaki szándékosan ez alapján korlátoz, de ennek mi értelme lenne a DIGI részéről?
-
wwenigma
Jómunkásember
-
ubbconfig
aktív tag
Ha saját domainben gondolkodsz, akkor ne otthoni fix IP-vel és a saját sávszéleségeddel meg a routereddel szenvedj, hanem vegyél tárhelyet, manapság nagyon alacsony áron vannak ajánlatok. Egy évnyi DIGI-s fix IP árából HU domain és pár giga tárhely is kijön 100megás BIX kapcsolattal, választék van dögivel. Ha FTP vagy egyéb adattárolás a cél, arra is vannak olcsó megoldások. Jobb egy nagy rendelkezésre állású szerveren helyet bérelni, mint az otthoni géped - kevésbé megbízható kapcsolattal - járatni (a villanyszámláról, gép kopásáról nem is beszélve)
Nekem 2 domain-em is fut egy szolgáltatónál 4 éve hiba nélkül, ha érdekel a nevük, PM-ben keress...
-
KTTech
veterán
Céges internetnél közel 100E-t fizetek 6/6Mbit-ért, amiben benne van 1 db fix IP cím (nem több! A másodikért külön díjat számolnak fel, és nem 2880 Ft-ot). Van egy "kis" árkülönbség a két szolgáltatás közt (stabilitásra azonos kategória a kettő! és a sávszélesség ott is csak a BIX-ig garantált - többnyire).
Alapvetően az otthoni internetet nem szerverüzemeltetésre tervezték, így a fix IP cím nem létfontosságú. Akinek mégis kell, az szerintem fizessen érte (vagy használjon alternatív megoldást, ami ingyen van... még a gépen se kell futtatni semmit, a legutolsó router is tudja. Persze lehet dinamikus IP-re is regisztráld domaint venni, az a domain költségén felül évi 30 USD, a DynDNS-nél például).
-
szabjan
tag
DHCP-t állítottam csak..
Egyébként gondolom nem én vagyok itt az egyetlen aki egy Win 7 x64-et használ, egy TP 1043 as routere van és egy Realtek hálókártyával cstlakozik a netre..
Mert ha így van, akkor az orruk alá dugom a fórumot, oszt csá....
Én egyszer a DC miatt néztem az IP-t és 4 napig ugyanaz volt. De már azt sem merem beállítani, hogy fixálja a kapcsolatot...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horizon Forbidden West
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- C++ programozás
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest