- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
hali_tomi #54391 üzenetére
Igen, az akkor is marad, ha bridge módba teszik.
Amúgy ha jó a hálózat az alapokra elég. Kábelen a gigabitet mindenképpen tudja. Én speedtesten bridge módban WDR4300-al 666/200-at mértem eddig max, 500+ mindig meg is van, nekem elég.
Laptop CPU és böngésző tud limitálni, én Firefoxon mértem a legnagyobbat, de ekkora sebességnél már a serverválasztás is számít.A Wi-Fije az viszont nagyon basic az F668-nak, térerősség közepes, sebesség meg nem sok. Egy TP-Link 841N többre képes.
Azt tudom, hogy most nekem az Intel Centrino N6205 az olyan 100Mbit/s körül van a router tövében, és 65/75 a gép helyén fallal elválasztva pár méterre a routertől. WDR4300-nak meg pocsék a térerőssége és nagyon gyorsan lecsökken a távolsággal arányosan. Újabb telefonoktól 50/50-et láttam jobbára, az bőven elég.
Szóval egy mostanra elavult budget gigabites router is lekörözi az F668-at, bár ez még olyan messzire se ér el, szóval be van mellé kötve egy 841N is, az szór távolra, WDR meg közelre.
Ja és a mérések n-es 2.4-es hálón, társasházban, eléggé terhelt levegőben.F668-at már elfelejtettem, nem mértem, de 30-35-nél biztosan nem volt több soha semmivel.
-
quailstorm
félisten
válasz
hali_tomi #54363 üzenetére
F668 nem tud 5GHz-et. B/g/n 2.4GHz. A 40MHz-el és csatornaváltással mindent megtettél amit lehet kb.
Ilyet néztél? Ha minden szomszéd 1 csatornát használ, az gáz.
Én már elfelejtettem mennyit tudott max az F668, de a WDR4300, ami most van messze gyorsabb az biztos. Muszáj lesz venni egy normális AC-s routert kb 20 000Ft-ért.
-
KurtCobain
őstag
válasz
hali_tomi #54339 üzenetére
Nagyjából 120-125Mbps-ot tud a ZTE ONT, 300Mbps-es linksebességet tudó klienssel, 40MHz-re állítva, nem leterhelt csatornán, ha az eszközök közel vannak egymáshoz.
Nézd meg, hogy a "Band width" 40MHz-re van-e állítva, illetve nézd meg, hogy melyik a legtisztább csatorna (windows-on: inssider, androidon: wifi analyzer), és állítsd arra.
Ha ezek megvannak, akkor már csak a klienseken múlik a dolog. Laptopon a wifi kártya beállításainál állítsd át 40MHz-re, ha alapból nem lenne azon.
Vannak olyan telefonok, amik csak 72Mbps-es linksebességgel tudnak kapcsolódni (ami gyakorlatban kb 45Mbps), de lehet, hogy egy kis módosítással rá lehet kényszeríteni a wide channel használatára (root kell hozzá). -
zsolt501
nagyúr
válasz
ZTE F668 készüléknél wifin ez nem kivitelezhető a sávszélesség beállítás készülékenként, de még más készülék esetén sem garantálható, van pár router aminél ez a sávszélesség beállítás megoldható, illetve alternatív szoftverekkel is, de hogy ténylegesen mennyi lesz a sávszélesség azt több minden befolyásolja, pl. a kliens oldal, illetve a környezet is mert ha telített a környék wifi hálózatokkal és zavarnak akkor kicsi az esély arra hogy menni fogy de befolyásoló tényező még a falat anyaga és vastagsága és a készüléktől való távolság is.
-
Brandynew
őstag
válasz
Wifin reális, minél többen használják körülötted a 2,4 Ghz-et, annál lassabb lesz. AC-s routerrel (5 Ghz) lehet ezt kiküszöbölni, esetleg egy kis javulást a csatorna átállításával tudsz elérni (router admin felület).
Amúgy a kábeles sebességed sem túl jó, megnézném, hogy minden eszközöd alkalmas-e ennek a sebességnek a kihasználására és jól vannak-e beállítva. Pl. van-e legalább CAT5e kábeled, és az nem csavarodik-e nagyon, esetleg nem túl hosszú-e, illetve van-e hardvered a sebesség kihasználásához (legalább valami újabb generációs i5 proci és SSD).
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest