-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
-
válasz
echterion #77610 üzenetére
Isten ments, hogy beledumáljak, de mégis meg kell jegyeznem pár dolgot.
1. A Diginek ebbe az árba, amiért adja a gigabites netet egyáltalán nem lenne kötelessége bármilyen routert adni.2. Ahhoz, hogy wifin használj minél nagyobb sebességet, kell az 5Ghz-es AC-s router. Amit fentebb ajánlottak, kiváló ár-érték arányt képvisel. A tudásához képest bagó az ára. Egyszeri beruházás, évekig kihúzhatod vele.
3. Ezek fényében nem értem ezt a "nem éri meg nekem" hozzáállást. Ha nem ruházol be ennyit se, mit szeretnél? Minek a gigabites net és miért szeretnél minél nagyobb wifisebességet?
Olyan routerrel, ami csak 2,4Ghz-et tud, nem AC-s, azzal sosem fogsz normális sebességet elérni wifin. Ráköltesz mondjuk egy 10-est, mert az már mondjuk megéri neked, de kidobod az ablakon a pénzt, mert a mostaninál jobb nem lesz.
Egy esetben értem ezt a hozzáállást, akkor ha pl kisnyugdíjjas vagy max 80-as nyugdíjjal. Vagy ha épp 100 felett keresel és kell a pénz 3 gyerekre.Kérlek ne vedd támadásnak a hozzászólásom, nem annak szántam, csak szeretném megérteni az olyan emberek gondolkodásmódját, mint amilyen Te vagy. Kell valami, de legyen ingyen?
No offense!
-
MrCsiT
addikt
válasz
echterion #77595 üzenetére
A helyedben semmiképp sem a csak 2,4 Ghz-et tudó RT-N18U-t, hanem egy Asus RT-AC65P
típust vennék Digi nethez, ami jóval modernebb, tovább kiszolgál, és ma már a kínai telók is tudnak 5 Ghz-en kommunikálni, ami
- igaz, hogy (jelentősen) gyengébb hatótávolságú, mint a 2,4 Ghz-es, de sebességben sokkal gyorsabb;
- bár nem tudom, hogy családi házba vagy panelbe kell, de ha panelbe, akkor jóval kevesebb olyan eszköz lesz a közelben 5 Ghz-en ami bezavar, mint 2,4-en.Ha bizonytalan lennél esetleg, kérdezz rá erre a Milyen routert vegyek? topicban.
szerk: tudom, hogy 3 milliárd légy nem tévedhet, de a helyedben nem vennék Tp-Link routert.
más: hűség újrakötés témához: akinek DIGINet 1000 (FTTB) van, az zsákutcába jutott, mert erre a csomagra már nem lehet újra hűséget kötni.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
echterion #77601 üzenetére
Igen ZTE gigabites portjára kötöd a saját routered wan portját, majd a sajátodba beírod a Digis adataidat, a ZTE-ben nem kell törölnöd semmit, fel kell hívnod a digit és kérni tegyék át bridge módba. Ahol a wifit állítod be ott tudod állítani a 2,4 es és az 5 Ghz-es wifik nevét és jelszavát.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
echterion #77598 üzenetére
PC és minden amin van LAN csatlakozó azt vezetékkel kösd be ....ha jót akarsz magadnak.
Minden más amit nem lehet vezetékkel a hálózatra kötni az mehet a Wi-Fi-re....DE :
Kell egy router a Digi-s ONT mögé, ahogyan a többiek is írták előttem.
Attól függően, hogy fizikailag hol helyezkedik el az épületen belül el kell dönteni, hogy alkalmas e a rádiós adásra/vételre.
Ezt ki kell próbálni....sajnos ez után derül ki , hogy mennyire árnyékolnak a falak és a födém.Ha minden kötél szakad , akkor is be lehet rakni pluszban egy Routert AP ( Acces Point - Hozzáfárási pont ) módban vagy egy dedikált AP-t.
Valamint ha kevés a LAN csatlakozó , akkor az AP szolgál plusz csatlakozási pontokkal is.
-
adika4444
addikt
válasz
echterion #77595 üzenetére
Hali!
Mivel a ZTE-be optikai kábel megy, és azt nem tudod az ASUS-ba dugni, ezért annak maradni kell. Át kéred bridged módba, aztán az ASUS-on be kell állítani a PPPoE-t. De 2.4 Ghz-n azért a 100 Mbps elég jó eredmény, optimális körülmények közt jöhet több, de tippre te 400--500 Mbps-t szeretnél, oda meg AC-s eszközök kellenek.
szerk: Sfdrakex megelőztél
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged