- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
ToM2oo4 #91718 üzenetére
Két megjegyezés:
1. Ethernet rétegen (L2) nincs újraküldés, az magasabb protokol rétegek feladata (L4 vagy fölötte). FCS hiba esetén dobás van.
2. Mivel az auto-nego a link felépülése során működik csak, nem pedig folyamatosan, aktív link státusz ellenőrzés pedig nincs az ethernet szabványban, ezért simán széthullhat a kommunikáció menet közben úgy, hogy akár a gigabites linksebesség is megmarad, csak éppen alig vagy egyáltalán nem megy át semmi. Röhejes, de így van. Nem véletlen, hogy utólag kellett számos ilyen megoldást belegányolni a szabványba, de ezek SOHO eszközöben nincsenek benne sajnos.
-
Sumi
aktív tag
válasz
ToM2oo4 #91703 üzenetére
De, feltétlenül. Nincs köztes sebesség (BASE-T / UTP) etherneten - soho eszközökkel legalábbis. Azt el tudom képzelni, hogy FTTB-n, pppoe-n belül volt még valami extra voodoo, pl szakadozott az ethernet kapcsolat amit a csatorna nem vett észre (ezt sem hiszem amúgy, de ha mindenképpen meg kell magyarázni..), vagy a szolgáltató (nem soho) switch-e csinált valami érdekeset miközben 100mbit-re neogált a router/kártyáddal, de sima, normál ethernetnél (tehát lényegében minden LAN-os eszközön) annyin megy amennyin felépül a kapcsolat. Az is lehet, hogy lebutította a 100mbitet 10-re néha. De ha 10/100/1000/10000mbit-et ír az interfésznél, akkor kutya kötelessége annyin menni, s ha csak pl 999mbittel tudna menni, akkor 100-ra vissza kell hogy vegye az egész link sebességét lényegében.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ToM2oo4 #91602 üzenetére
A garantált sebesség, az aminek szinte mindig meg kell lennie, most nem tudom, hány százaléka az évnek, amikor akár neted se lehetne, de ez most lényegtelen is. Te mint előfizető nem a garantált sebességre szerződsz, így a szolgáltató nem teheti meg, hogy mindig a garantált sebességet nyújtja és soha nem megy a meghirdetett sebesség. Régen még fttb esetében volt egyszer ilyen gondom, garantált fölött volt, de épphogy, először le akartak rázni, aztán közöltem velük, hogy nem a garantált sebességről szól a szerződés és ha szarnak bele, akkor tovább megyek. Érdekes kijött a szerelő, először nézte a laptopjával és saját felhasználójával, közölte, hogy minden rendben, megkértem, hogy nézze meg az én adataimmal is, na ott jött a fekete leves, épphogy 300 felett ment a net, pár perc telefonálgatás után újra mértük és jó lett, azóta se volt vele ilyen gondom. Az nmhh állásfoglalását is elolvashatod, ahogy woodworm írta.
A mobilnetet kár idekeverni, persze, hogy 0 a garantált, mert eleve nincs 100%-os lefedettség. -
turulbird
tag
válasz
ToM2oo4 #91598 üzenetére
Biztos neked van igazad, nem nekem és Dragon3000-nek, ő is egyértelműen leírja: a garantált sebesség nem azt jelenti hogy mindig a leglassabbnak kell lennie.
Meg nem mindenki lakik Pesten, nem igazán lehet összehasonlítani a vidékkel.
Mellesleg ez egy jobbik napi méréssorozat volt.
A digi megoldása is elmarad az elvárttól, átkötés után 5 nappal:Hát ez se az öreg hardver miatt volt.
Most sem én kezdtem...
Jó annak, akinek stabil a netje...
Most is csak 449/319, ennél azért még ez a gép is jóval többet tud.
Meg délben sem volt net. -
woodworm
veterán
válasz
ToM2oo4 #91602 üzenetére
Volt már róla többször is szó. Az nmhh jelenlegi állásfoglalása szerint nem lehet csak a garantált sebességen szolgáltatni. Pont ezért próbálták a panaszkodót az nmhh mérőkészülék felé irányítani.
Aki pedig az emlékeire hagyatkozik, az igen nehezen lövi be egy régebbi gép hálózati képességeit. Ahogy a digi is jelentősen magasra állítja a mércét, mivel az a hardverigény csak közvetlen pppoe tárcsázás esetén jelentkezik. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
ToM2oo4 #91598 üzenetére
semmilyen jogi alapod nincs arra, hogy panaszkodj a sebessegre. A garantalt 300/75 Mbps minden meresednel megvolt
Ez a rész azért nem így van. A szolgáltató nem teheti meg, hogy soha nem megy a meghirdetett sebességgel az internet, ha így lenne, akkor mindenki adhatnak 10gbps netet garantált 300Mbps sebességgel és kész..... A többivel egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy a digis leírás szerintem laptopra vonatkozik, mert asztali verzióban soha nem volt 2,2GHz-es i7, viszont mobil megoldásban igen. Ettől eltekintve még attól is elmarad az ő megoldása.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest