Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Akciófigyelő: Kedvezményekkel várja a karácsonyt az EarFun
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kija
aktív tag
Sziasztok!
Nálam az M1HD és a HírTV kockásodik egy-egy sávban a képernyőn, ráadásul a hang is akad néha. A jelerősség 100, de a bithiba 3-4 körül van. (Samsung LED TV beépített mérési lehetőség)
Már voltak kint bemérték a jelszintet, azt jónak találták. Arra hivatkoztak, hogy a lakáson belül ez előtt a TV előtt van még 2 másik amiket TAP-el ágaztatak le. Így új kábel lett egy elosztóról kiépítve a bejövő ponttól, de így is csinálja.
Szóljak nekik megint? -
Kija
aktív tag
válasz GuruZone #2559 üzenetére
Ma reggel nekem is bejöttek kísérletezés közben itt Győrben.
Azzal próbálkoztam, hogy SD box-al is kockásodnak-e az alacsonyabb frekin (554 és 562 MHz) lévő csatornák: M1, Hír TV stb. Egyenlőre nem tapasztalok ilyet. Így lehet, hogy a TV (Samsung UE32C6000RW) beépített DVB-C vevőjének beállításával van gond. Magyarra van állítva a kereséséi opcióknál. Lehet más ország beállításait kellene használnom? -
Kija
aktív tag
Hát kiváncsi leszek a kísérletedre, mert nálam dettó ugyanez a helyzet Győrben, csak a TV-be beépített DVB-C vevővel. Ja és mintha az esti órákban többet akadna, pixelesedne. Ez arra mutat számomra, hogy amikor többen néznek TV-t, akkor intenzívebben jön elő a hiba. Egyébként nem egyedi a probléma, mert a Digi-s szerelők bevallották, hogy rengeteg helyre mennek ki ilyen hibára és nem tudnak vele semmit kezdeni.
Velem is újra kábeleztették a lakásban a hálózatot, mert szerintük az volt a probléma, hogy ez a TV a saját hálózat legvégén (két másik 6dB-s TAP-el leválasztott TV után van) Hát vittem a bejövő ponttól egy külön koax-ot a TV-ig, de a hiba megmaradt, akr rajt lógott a többi TV, akár nem a hálózat másik ágán.
Az is érdekes, hogy csak az alsó csatornákon (354MHz és 362 MHz) jön elő a hiba.
Most azt az ötletet adták, hogy béreljek egy HD boxot, hogy azzal jó-e. Én viszont a beépített DVB-C vevőmet szeretném használni! -
Kija
aktív tag
válasz sardna00 #2612 üzenetére
Szia! Nálunk Győrben az alsó két frekvencián (354 és 362 MHz) csinálja szintén LG (UE32B6000VW) beépített DVB-C vevővel. Itt van többek között az M1, M1 HD, HírTV, ATV stb. Itt Győrben a Discovery Science-el nincs probléma.
Ezek szerint nálatok más frekvencián, de hasonló a probléma. -
-
Kija
aktív tag
Nekem azt mondták a kiküldött Digi szerelők, hogy ők már többször jelezték a Bp-i központ felé ezt a problémát (kockásodás, hang szakadozása), de sz@rnak bármit is csinálni. Egy jó kis negatív reklám cikk valahol az interneten (pl. Index Homár) biztos megtenné a hatását!
Tuti, hogy nem állítják be a endszerüket és ahogy növekszik a csatorna szám (egyre több frekit használnak és az adott frekin is egyre több csatornát továbbítanak) úgy esik szét a rendszerük. -
-
Kija
aktív tag
válasz GuruZone #2715 üzenetére
No azért erre ne vegyél mérget, mert a kockásodás nálam fenn áll igaz nem annyira mint a linkelt videón, de van.
És ha csinálsz egy teljes csatorna frissítést a boxon akkor Neked is elfog tűnni a Disney, meg a Viasat3. Sajnos a Technisat box ezt csinálja.
A TV-n (DVB-C vevős) majd megpróbálom hozzáadni pluszba a fix-et.Mert ha teljes keresést csinálnék, onnan is eltűnne a két csatorna. -
Kija
aktív tag
válasz GuruZone #2725 üzenetére
Majd lesz áramszünet és akkor fogsz csinálni teljes csatornakeresést...
Egyébiránt ez akkor sem normális, hogy egy csatorna frissítés után eltűnnek csatornák, amik tulajdonképpen vannak, hisz ha csak hozzáadod az új csatornákat a régikhez akkor megmaradnak.
Estére lett hang a fix TV-n is, most már csak a Private Spice-on nem jön semmi még 23 óra után sem. -
Kija
aktív tag
válasz baloghka 2 #2800 üzenetére
Ez nagyon jó hír!
Győrben is ott található és így élőben nézhetem az ETO meccset! -
Kija
aktív tag
Győrben sincs EPG.
-
Kija
aktív tag
Győrben meg az alsó frekiken van ilyen probléma (354,362,370)
Főleg az M1 HD-n ütközik ki a kockásodás. Most beraktam majd 20 dB csillapítást így nem kockásodik annyira (pedig a Digis szerelők bemérték a jelet, mielőtt beraktam volna a csill tagokat és szerintük az jó), de még így is csinálja. -
Kija
aktív tag
Ma csoda történt (vagy inkább végre rájöttek, hogy eszközt kell valahol cserélni?).
Mikor haza értem egyből bekapcsoltam a TV-t, hogy megnézem mennyire kockásodik a kép, mert tegnap már nem csak az M1HD csinálta hanem a 362 MHz lévők is kezdték.
Elsőre az volt feltűnő, hogy néhány csatorna (amelyek a 354 és 362 MHz-en élnek) más helyre került a TV csatorna kiosztásában (a freki maradt). aztán hosszasan vizsgálva rájöttem, hogy megszűnt a képkockásodás.
Le is kopogom gyorsan. Kopp, kopp, kopp -
Kija
aktív tag
Szia!
Tegnap este nálam is ilyen volt a kép és még február 25.-én is. Akkor le akartam adni, de bevallották, hogy központi hiba. persze mi más lett volna ha Győrben is meg Tatabányán is meg az ország többi részén is előjött.
Tuti, hogy az ő saruk, csak nem vallják be!
Nézd meg ezt pl:
[link] -
Kija
aktív tag
Nálunk mára megjavult, de tuti hogy valami központi hiba. Nem ismerem a jelelosztási struktúrájukat így nem tudom, hogyan osszák szét a jelet, De nyilvánvaló ha az országban több helyen egyszerre jelentkezik a probléma az akkor nem egyedi, helyi hiba.
Csak ugye a hozzá nem értő szerelők próbálják lerázni az ügyfelet... -
Kija
aktív tag
válasz szaszapi #4431 üzenetére
Ne hagyd annyiban. Ez lehet ugyan a lakáson belüli rossz kábelezés is, de nálam is ez volt és a kábelezésem tökéletes. Aztán egyszer csak megjavult. Valamelyik eszközük csinálja. Lehet, hogy ami a lépcsőházban van, de lehet hogy a fejállomáson.
És aki azt írja, hogy ez nem jellemző a Digire annak itt egy link:
[link]
Ja és az analógon is néha egy-egy pillanat töredékre kimerevedik a kép. Szinte észrevehetetlen. És nem minden csatornán...[ Szerkesztve ]
-
Kija
aktív tag
válasz szaszapi #4434 üzenetére
Nézd végig, hogy melyik csatornákon. Egyébként a HD csatornákon a legfeltűnöbb. Nálam ott lehetett először észrevenni. Főleg az M1-en a foci VB alatt.
Most február 25.-én a felső frekvenciákon lévő csatornákon csinálta, de akkor a Digi ügyfélszolgálat elismerte, hogy központi hiba és másnap reggelre jó lett. -
Kija
aktív tag
A Vidanet sima SD-ben nyomja és nem emeltek árat a két csatorna bekerülésekor. Ráadásul pl. a Sportklub az egy plussz kiegészítő csomagban van (fizetős), míg a 2 Digisport az alapcsomagban. Csak onnan tudom, mert az apósom Vidanetes ef és pont a múlt héten (új TV vásárlása miatt) állítgattam nekik be a digitális csatornákat. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem biztos, hogy pénzt kért a Digi tőlük.
-
Kija
aktív tag
Nekem is, de másnak meg a kosárlabda miatt, megint másnak meg a vizilabda miatt és sokaknak meg a jégkorong miat.
Erre mit olvasok a Digi közleményébena FB-on amikor kivették a kínálatból a Sportklubot?
"Kedves DIGI Előfizetők! 2011. június 7-én a Sport Klub országosan kikerült a DIG...I Kft. analóg és digitális, valamint műholdas csatornakínálatából. A sportadó egyre kevesebb vonzó sporteseményt közvetített, így nézettsége jelentősen csökkent. Továbbá számos felmérés készült, melyek alapján megállapítható, hogy a Sport Klub más sportadókhoz illetve a DIGI kínálatában megtalálható csatornákhoz képest kevésbé népszerű. Ezek a meghatározó tényezők következtében született döntés a csatorna..."[ Szerkesztve ]
-
Kija
aktív tag
Én is sokat nézegettem a DVB-C STB-ket,de én rögzítésre akarom használni, mivel a TV-ben van beépített DVB-C.
Ha jól látom ezek valami köztes formátumba konvertálják át rögzítéskor a műsort (dvr, mpg)
Viszont a Selteka (SELTEKA CIC-402HD) DVB-C STB-je ts-be rögzít. Nálam, igaz drágább ezeknél a készülékeknél, az a nyerő eddig. -
Kija
aktív tag
-
Kija
aktív tag
Sziasztok!
2 DVB-C-s vevővel ellátott TV simán megtalálta a közszolgálatikat a 121500-on és a 128500-on 6000 ks/s-el, viszont a Selteka DVB-C vevőm megtalálja ezekkel a beállításokkal a csatornákat, de ha oda kapcsolok azt írja ki, hogy nincs jel.
Mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenWRT topic
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bluetooth hangszórók
- Kupon kunyeráló
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- AMD AM4 komplett gép eladó.
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Apple iPhone 14 Plus 128gb - Makulátlan, Apple garancia, Akku 100%, akár beszámítással
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest