- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elindult a One UI 7 béta program
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Három új Moto G mutatkozott be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
unravel
őstag
válasz Kwisatzh #17598 üzenetére
2013-01-24 10:37:21 Kwisatzh: "Eztán minden idióta kérdésnél feltétlenül vissza fogok olvasni megígérem "
2012-11-19 21:47:01 Kwisatzh: "De el nem hiszem, hogy ezt naponta el kell mondani újra, meg újra, mer még egy nyomorult oldalt sem képes senki visszaolvasni... "
¯\_(ツ)_/¯
-
Multibit
nagyúr
Úgy látom az SD Viasat History 16:9-es megjelenítése túl kemény dió a Digi számára...
-
Flashget
félisten
-
rocket
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz hidroponi #17588 üzenetére
Egy idő után rá leszel kényszerülve, mert nem fogsz kapni, illetve alkatrészt sem, most még szerencséd volt, de azért gagyinak nem nevezném az LCD-t, nem mondom vannak olyanok is de ne általánosítsunk.
Amúgy nem igazán értem hogy hogy jön ide a deviza hitel sem...árú vásárlásra nem szoktak deviza hitelt felvenni...''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
hidroponi
aktív tag
válasz Flashget #17576 üzenetére
nos elegge erintett vagyok a temaban mert karacsony utan ment tonkre a crt tv-nk. mivel nincs 70k egy gagyi lcd-re, vettem 18ert egy masik(nagyobb) hasznalt crt-t. igaz nekem nincs devizahitelem sem.
szoval ez igy mukodik nem pedig ugy hogy tonkre ment a crt tv, akkor mindenki lcd-t vesz. -
veterán
-
Kwisatzh
senior tag
válasz #74774528 #17584 üzenetére
Senki nem állít be hüjjének, de már Flashget megmondta mit tegyél.
"A kérdés egyébként arra irányult volna,ha nem "hátulról" nézitek egyből,hogy rajtam kívűl esetleg más is tapasztal-e ilyet...."
Hol??? Mer ugye a DIGI országosan szolgáltat. Majd ha méltóztatol közölni, hogy melyik város melyik részében éldegélsz, és úgy kérdezed, hogy más is tapasztal-e hibát, akkor majd válaszolnak...
Mer ugye ha mondjuk Bp-n vagy, akkor nem sokat jelent neked ha mondjuk valakinek Nyíregyházán is "rossz"....
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Kwisatzh
senior tag
válasz #74774528 #17578 üzenetére
"Amúgy valami megoldás nincs erre?"
Ott van "alattad" a megoldás....
"Valakinek nem volt hasonló helyzete?"
Szerintem már mindenkinek volt, az értelmesebbje ilyenkor azonnal telefonál az ÜFSZ -nek, a többiek előbb szivatják magukat, és hozzátartozóikat kicsit, mert kábelvarázsolnak, és/vagy pár napot fórumoznak, de végül aztán ők is egy két kivétellel telefonos segítséget kérnek...
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
Flashget
félisten
válasz hidroponi #17570 üzenetére
nyílván nem, de nekem a színpanel ment tönkre egy 13 éves Panasonic tv-ben..25-30K-ra taksálta a szerelő a javítását.
ugye volt egy régebbi törvény, hogy 8 évig kellett garantálni az alkatrész ellátást..12 éveshez meg már nagyon nem is lett volna szerintem, legfeljebb használtan. Nem kell ahhoz 70K, hogy valaki úgy dönt vesz inkább egy új korszerűbb tv-t.Realme GT Master Edition
-
törölt tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka a diginél,hogy eltünt az összes digitális csatornám? UE32EH5300 a tv újrahangoltam de semmi. Analógon is kb 5 csatornát talál. Reggel még jó volt de azota semmi...;( digi honlapja szerint volt ma egy negyed orás karbantartás a 11.keruletben. De azota eltűnt minden. Ugyfelszolgalat nem vesz fel hibajegyet csak analógra mert nincs boxom.... -
Kwisatzh
senior tag
Bármilyen régi szobaantenna, vagy akár még egy antennakábel darab is jó lehet.....
Itt foglalkoznak a dvb-t antennákkal is néha:
Saját tapasztalat: Bp közepén két falon keresztül (!!!) is simán jött a mindig tv egy ősi "tányéros" szobaantennán.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
konrada
tag
válasz digikábeles #17562 üzenetére
Lehet hogy lesz, de lesz hozzá egy stb is.
-
hb000
aktív tag
válasz zsolt501 #17564 üzenetére
Na, ez már nem egészen így van. Ez az általános vélekedés, de van még olyan szerviz, ahol a hibák számottevő részét képesek párezer forintért kijavítani. Egy lapostévé pedig ennél jóval drágább. Simán megéri javíttatni a képcsöves tévét, ráadásul még vannak benne önálló alkatrészek, nem csak egyetlen elektronika és lcd panel.
A képcsöves tévék pedig általában megmaradnak akkor is, ha a tulaj lapostévét vesz. A régit odaadja rokonnak, ismerősnek, akárkinek, szóval ezek mind használatban maradnak. -
zsolt501
nagyúr
válasz sityupityu #17565 üzenetére
Junoszty tv-t is lehet még kapni a piacon
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
veterán
-
zsolt501
nagyúr
válasz digikábeles #17562 üzenetére
Kérdés azok a tv-k meddig bírják, és ha javíttatni kell megéri e javíttatni, mert néha ezek a készülékek javítása többe kerül mint egy új készülék.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Szegeden kb 2 éve nem láttam az üzletekben olyan tv-t ami csak analóg adást tud venni, de ha mégis lenne valahol elfekvőben azokat már nem éri megvenni. CRT TV-t meg már nem is tudom hány éve nem láttam a boltokban, de szerintem olyan 5 éve.
-
hb000
aktív tag
válasz zsolt501 #17560 üzenetére
"nem fog 10 évig analóg lenni": na, ezt jól "meg sikerült fogalmazni"
10 évre nehéz előre nézni, de én is kb még 10 évre tenném az analóg tuneres tévéadást. Amit leírtál, az tökéletesen igaz, sok érv van az analóg adás beszüntetése mellett is. Szerintem érdekes lesz végignézni, hogy a valóságban hogy alakul a dolog. Attól is függ, hogy pl a "digitális tévék" ára eljut-e még alacsonyabb szintre. Kíváncsian várom, hogy hogyan fog ténylegesen alakulni az analóg-digitális átmenet
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Flashget #17559 üzenetére
Szerintem nem fog 10 évig analóg lenni, mert az már a szolgáltatónak sem fogja megérni, mert az nekik is pénzbe kerül, hogy az analóg rendszerhez a technikát biztosítsa, mivel ezek a berendezések szép lassan a gyártóktól is ki fognak kopni. Azt még el tudom képzelni, hogy egy darabig lesz egy köz szolgálati csomag amiben a magyar M1,M2, Duna tv-k lesznek és a többit szépen folyamatosan fogja kicsipegetni a kínálatból, úgy hogy a digitálisban megmarad, ezzel kényszerítve a vevőket a váltásra, de lehet hogy tévedek, de hosszabb távon biztos a megszűnés.
-
Flashget
félisten
-
Watt25
veterán
válasz zsolt501 #17555 üzenetére
Mondjuk az igaz, hogy pl. az EPG-t addig nem tartottam sokra, amíg nem váltottam digitálisra...
Nem azt mondom, hogy nem tudnék élni nélküle, de rájöttem, hogy nagyon hasznos. De mondom, én is csak akkor jöttem rá, amikor már használtam.
Viszont én továbbra is meg vagyok győződve róla, hogy sok ember sajnos maximum akkor venné észre a különbséget az analóg és a digitális (SD) között, ha egymás mellé raknánk két tévét, amin így látná. De lehet, még akkor is a fele azt mondaná, hogy "Jó, és?"[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
SirKero
őstag
válasz leslieke #17537 üzenetére
Alternatíva van bár nem sok. upc és t-home.
upc- volt de borzasztó drága ( legalábbis itt ) és minden tv-hez box kéne a másikkal nincs tapasztalatom.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
zsolt501
nagyúr
A szomszéd néni 78 éves, de nagyon talpra esett és szereti az új dolgokat, most vett egy Samsung LCD TV-t amivel a Digi digitális csomagjait nézi, és el volt ájulva, hogy az analóg és a digitális között mekkora a különbség, na meg az extrák is tetszenek neki, hogy ki írja hogy mit néz, illetve a műsor újság is nagyon tetszik neki és használja is.
Szerintem ha sokan tudnának, illetve látnák az analóg és a digitális közt a különbséget, akkor már sokan léptek volna, csak sokan nem is tudnak erről és még nem is látták a különbséget.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
hb000
aktív tag
válasz digikábeles #17552 üzenetére
Tényleg olyan, de hogy a nyűgbe lehet ez? Elvileg megkapják a digitális anyagot, az pedig konkrétan definiálja a színeket, felbontást, minden egyebet. Hogy lehet az, hogy a júzernél fakó a kép?
-
zsolt501
nagyúr
válasz M_AND_Ms #17545 üzenetére
Szegeden 59 analóg csatorna van, de ennek nagy része már most is megtalálható a digitálisban HD ban is szóval ezek már alapból ki eshetnek. Az tény hogy jó sok SD és HD anyag jöhetne még.
Én itt a kábeles analóg kínálat esetleges megszűnésére gondolok.[ Szerkesztve ]
-
-
-
dh66e
veterán
válasz digikábeles #17539 üzenetére
ez még viccnek is rossz.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz digikábeles #17539 üzenetére
Na azt tényleg csak végső esetben, mert nem valós, alternatíva.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
fess
őstag
válasz SirKero #17535 üzenetére
Mi pont most köttettük be,az a baj,hogy se a UPC se a T-Home nem jobb. Árban drágábbak,a UPC előnye,hogy a Discovery-k megvannak rajta. Személy szerint viszont a Digisport volt a döntő,illetve az ár.
Viszont az felbosszantott,hogy az "okos csomagot" nem lehetett igénybe venni,mert bár más néven,de volt internetszerződés a lakásban. Ez a netes/szórólapos hírdetésről valahogy lemaradt,akkor nem másztam volna be hozzájuk -
hidroponi
aktív tag
bbc knowledge-en mar napok ota roman felirat van.
-
SirKero
őstag
Nagyon elgondolkoztam azon,hogy ha letelik a hűség nyilatkozatom lemondom a digi tv-szolgáltatását ( és csak azt a telefon meg a net hibátlan ) mert amit már művelnek azzal tele van a faxom
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
veterán
-
-
Gercsi
tag
Válaszoltak a felnőtt csomagos megkeresésemre:
Kedves ***************** !
A felnőtt csatorna külön havidíjas csomagként szerepel ÁSZF-ünkben, amely 10Ft-ba kerül, viszont minden ügyfelünk részére ezt ingyenesen adjuk, ezért van alatta a -10Ft. Ez automatikusan működik, megrendelésre nem volt szükség, a felnőtt csatorna (az eddigiekhez hasonlóan) fogható.
Köszönjük érdeklődését
Tisztelettel:
Ügyfélkapcsolati ügyintéző
Customer ServiceBocsánat a cenzúráért
Egy jó sakkozó mindig tudja, melyik bábut áldozza fel, és mikor.
-
Gercsi
tag
válasz csiki52 #17506 üzenetére
Szia!
Nekem a HBO-k miatt van HD-s boxom és havi 300 Ft-ért mindenre alkalmas. Rögzít, visszateker (neten frissítést is találtam csak linuxos fájlok vannak fent ezért nem mertem belevágni a frissítésbe) és kb egy tucat volt nálunk az ügyfélszolgálaton. Egyébként ha meg nem lenne alkalmas akkor már TV is van olyan amiben van TimeShift illetve PVR funkció "aránylag elfogadható" áron.
Egy jó sakkozó mindig tudja, melyik bábut áldozza fel, és mikor.
-
Flashget
félisten
válasz zichie #17519 üzenetére
A Digifilm képminőségén nem látszik meg, hogy magas bitrátával megy.
Én csak annyit vetem észre túl azon amik szóba kerültek, hogy az összes csatornát figyelembe véve a legsőtétebb a kép. Szóval van egy beállításom a samun ami minden csatornára jó, de ehhez nem. Mindig emelni kell a fényerőt hozzá..
A supertv2 többnyire filmeknél nálam használhatatlan csatorna..két oldalt vastag fekete sáv. Ha olyan film ami érdekelne nézhetem SD-ben és hosszában nyújtott képpel..
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Bogyi007
veterán
válasz unravel #17521 üzenetére
Korábban onnan volt a forrásuk, ezek szerint ez változott...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Bogyi007
veterán
válasz zichie #17519 üzenetére
Tudtommal a Digi a közszolgálati csatik HD adásánál a MindigTV-s jelet kapja és az nem valós 1080i felbontásban megy. Míg a DigiSportok ténylegesen 1ö80i-vel sugároznak.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
zichie
senior tag
válasz unravel #17518 üzenetére
Ezek átlag értékek, mert van 10 mbit/s alatti is HD, továbbá 4 mbit/s alatt is SD.
Az SD-k közül talán a legnagyobb bitrátája a HBO-knak és a DigiFilmnek van. A Digifilm képminőségén nem látszik meg, hogy magas bitrátával megy. A HD-k esetében a digi saját csatornái 10 mbit/s felett vannak, de az m2 HD és a Duna HD a 7-8 mbit/s bitrátát is alig éri el.[ Szerkesztve ]
-
GuruZone
őstag
22:53: elment minden, a digitalis csatornak es az internet is
Győr, Adyváros
update 23.00: fura volt, minden a régi
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
zichie
senior tag
válasz csiki52 #17506 üzenetére
Az "elcseszés" alatt arra gondoltam, hogy kódolt flag-et tettek FTA csatornákra, ami engem nem zavar. Mint írtam, titkosítás nincs, ecm sincs rendelve a csatornákhoz. A probléma itt az, hogy a téves kódolt jelzést kellene levenni az fta csatornákról.
A Digifilmen én még egy darab filmet nem néztem és nem akarok ezért +300 forintot fizetni. A lakásba optika jön be, így szűrőzni nem lehet, emiatt csak kódolással tudják "kiszűrni". -
Pityke78
őstag
Nálatok nincs olyan probléma, hogy a kábeles Digi TV adásnál az m1 HD, m2 HD, Duna HD, illetve Duna World HD mindig elmászik a mentett csatorna listáról? Hiába állítom be a számomra helyes csatorna számot, pár nap múlva mindig eltűnik onnan és újra kell programoznom.
Ötlet? Amúgy Panasonic G20 a plazma.
Köszi
-
csiki52
tag
válasz zichie #17497 üzenetére
nem csesztek el semmit a 3 superone -nél nincs kodolás és nem is lesz ugyanis a törvény nem kodolást ir elő hanem leválasztást a programcsomagrol és adófizetési kötelezettséget amit a szolgálatónak kell fizetnie hogy ezt az előfizetők felé hogyan oldja meg és hajtja be / kb előfizetőként 10ft / ez a szolg . dolga.
a digifilm-et is elég egy másik csomagba helyezni magasabb dijkategóriába. a kodolás többe kerül és nincs értelme
a HBO-t szerződés irja elő és kodolva is kapja
nincs elegendő box ami van az is alkalmatlan szinte mindenre értem ezalatt a román időt semmi firmware frissités stb.../volt alkalmam tesztelni /. igy sokáig megoldatlan lesz , a hálózata nagy része a diginek alkalmatlan a kodolt minicsomagokhoz igy jo darabig igy marad
minden csak találgatás. ha akarta volna már rég megtette volnajobbak ma saját boxok akinek szüksége van rá abbol is a drágábbak és ez a tv re is igaz.
a drágább tv a jobbak képminőségben is tudásban nem a digit kell szidni
a csatorna kivételek az összes szolgáltatónál igy müködnek a minőségük sem jobb nagyok sok összehasonlitási alapom van és volt a gyakorlatban / helló digital , hello hd. upc. t-home. és IPTV.
örüljünk a diginek ezen az áron ezzel a minőséggel és választékkal. de lehet fizetni mindenért külön pl még a visszatekerésért felvételért havi + 1000ft ot.
sorolhatnám.... igazsagot egy szolgáltatónál sem lehet tenni kinek ez kell kinek az kell. pl nekem egy sport csatorna sem kell még sem teszem szová. nem vitát nyitnék hanem rávilágitani hogy lehet szolgáltatót váltani aztán 3 honap mulva megint mert az se jo. /siránkozás a discovery-ért stb/ a fórum legyen végre szakmai és nem nyafogás[ Szerkesztve ]
-
Kwisatzh
senior tag
A "félreértés" ott van, hogy az "SD" egy felbontást, és nem az analógot jelenti. Az SD fogalom az 576I felbontású jelet jelenti amit továbbíthatnak analóg vagy digitális módon is a kábelen.
A DIGI egyszerre továbbít digitális és analóg jelet is a kábelein, a digitális műsorok egy része SD a másik része HD felbontásúak, míg az analóg műsorok nyilván csak SD felbontásúak lehetnek.
Ha nálad a "sima SD" az analógot jelenti, akkor valóban semmit sem kell tenned, bármilyen tévén tudod nézni a DIGI analóg jelét SD minőségben.
[ Szerkesztve ]
[moderálva]
-
unravel
őstag
"Kábeles Digihez kell dvb-c tuner?"
Ha nem akarsz digitális műsort nézni akkor nem."Ha az nincs akkor adnak beltérit?"
Ha bérelsz vagy veszel tőlük, akkor adnak.¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest