Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hb000
aktív tag
Nálam is. Legalábbis a két általad említett natgeo HD adásnál vettem észre. Azt hittem, hogy nálam van vmi kábelezési gond, de ezekszerint másnál is jelentkezett a hiba. Sok más adó is jelentősen kisebb %-on jön, mint tavaly év végén (pl most 15% körül). Felmerül persze a kérdés, hogy ez a % mit takar és ugyanazt jelenti-e nálad és nálam A 15 százalék nekem pl azt sugallja, hogy gyenge, de még egy 10%-os adó is megy, 5% körül van egyértelműen probléma.
[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
-
hb000
aktív tag
Nálam továbbra is béna volt a jelerősség, de ma megláttam a madarasteszkóba' egy olyan Hama koax antennakábelt, ami a doboza szerint ferritszűrős (két végén egy-egy szűrő) , plusz dupla árnyékolás is van rajta (leírás szerint 90 dB). Nem voltam túl bizakodó, mivel ez is csak egy Hama, bár dupla annyiba került, mint egy átlagos koax kábel. Otthon aztán ki is próbáltam és hatalmas a különbség a jelszintben: a mostanra általánossá vált 5% helyett 40% fölé ment még a leggyengébb csatorna is. Javaslom, hogy próbáld ki te is, hátha segít. Ha már egy Hama is ennyit tud...
-
hb000
aktív tag
válasz konrada #3859 üzenetére
Én saját htpc-t raktam össze a műsorrögzítésre, ami digitális adást vesz, de egyébként képcsöves TV-m van, tehát látom az analóg és a digitális adást is. Nem látok különbséget a két módszer képminősége között még akkor sem, ha a digitális jelet monitoron nézem. A HD más tészta, de a hagyományos TV miatt engem ez nem érint.
Digitális adás + képcsöves TV-nél egyetlen előny a műsorújság (ami pedig nem egy rossz fícsör).[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
Csak stb-vel, a tévéd felvenni nem tud. Ezért hozzá kell kötnöd egy felvevős set top boxot (olyat, amiben dvb-c tuner is van) és ha azon keresztül nézed a műsort, akkor a box lehetőséget ad a visszatekerésre (time shifting).
Pár hozzászólással feljebb szó van egy ilyen boxról, az a leírás szerint tudja. Nem ismerem, de úgy tűnik, hogy ahhoz még egy külső háttértár is kell.
A honlapon körülnézve a digi egyik doboza sem felvevős. -
hb000
aktív tag
Szerintem nálad is a drót maga lesz a ludas, legalábbis az eddigiek alapján. Érdemes lenne kipróbálni másik koax kábellel. Elvileg a képen látható beállításokkal jönnie kéne az adásoknak (symbol rate, QAM stimmel). Fali csatlakozóban BELÜL nincs valami rondaság? Pl rosszul érintkező kábelek, toldás, gyenge forrasztás stb. Ha ezek rendben vannak, akkor viszont érdemes az ügyfélszolgálatot hívni.
Szinte kizárt, hogy az LG-vel van baja, láttam és állítgattam LG-t digi hálózaton, tökéletesen működött. -
hb000
aktív tag
Mindenképpen érdemes megpróbálni a kábelcserét. Van egy pont, ameddig a digi húzta be, addig az övék, onnantól viszont a te felelősséged (akkor is, ha pl korábban másik szolgáltató építette ki és a digi csak az elején csatlakozik rá). Ezen a ponton érdemes közvetlenül ellenőrizni.
Főleg akkor lehet fontos ez, ha házliag szerelt kábelt használsz, ott pl a csatlakozók között rettentő gagyik is tudnak lenni (tipikusan az a fehér recés műanyag csatlakozó, amit a sarki fűszeresnél is árulnak). Ha ilyet találsz nem-gyári kábelen, azt rögtön érdemes lecserélni fém csatlakozóra, azok általában sokkal jobb minőségűek.
Azért a fali vezetéket ne rángasd ki, annál egyszerűbb kihívni a digi emberét. -
hb000
aktív tag
Pl ez egy DVB-C tuner, de ahogy már mások is írták, nem túl olcsó. Ráadásul míg a DVB-T tunerekkel Dunát lehet rekeszteni, ez a tunertípus ritka, mint a fehér holló.
-
hb000
aktív tag
válasz csiki52 #3907 üzenetére
Aki az elmúlt bő fél évben rendelt a 3000 Ft-os akcióban, annak a hirdetésben árgaranciát ígértek, tehát nem emelkedhet a havidíj. Két éves szerződés esetén a második évben kell fizetni a nem-akciós díjat, de az sem emelkedhet az árgarancia miatt. Viszont tessék eltenni még gyorsan a szórólapokat, mert ott ez az árgarancia kiemelten szerepel, a megrendelő adatlap már nem ennyire konkrét!
-
hb000
aktív tag
válasz csiki52 #3906 üzenetére
Egyik szolgáltató sem jó. Vannak rosszak, rosszabbak, jók, jobbak. Legfeljebb szempontok vannak, amiért az egyik előnyösebb, mint a másik. A T az egyetlen, amelyiknek sikerült minden szempontból a béka s..gge alá küzdenie magát röpke 1-2 év alatt. Majd rájönnek, ha idén drasztikusan csökken az előfizetőik száma
-
hb000
aktív tag
Na, azért ne a hűség nélküli árat nézd. Általában egy éves hűséggel érdemes rendelni, net+tv kábé 10 rugó. Az iptv pedig nagyon jó dolog. Csak a digi ennél sokkal olcsóbb, ekkora különbségnél már nem érdekel az iptv.
Csatornákkal ott is gondok vannak, voltam t-s fórumon is, folyton az ment, hogy mekkora szemétség a minicsomagok elrendezése. És tényleg úgy volt kitalálva, hogy csak fizess, fizess, fizess...[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
Mert nem ad igazán reális képet. Minden nagyobb szolgáltató -beleértve a digit is- kínál hűségidős szerződést, ami kedvezőbb a határozatlan idejűnél (pl upc-nél nem is találom a nem-határozott idejű listaárakat). Nyilván nem kötelező adott időre szerződni, de nem hiszem, hogy ezzel probléma lenne, egy év nem nagy idő. A hátrány a "röghöz kötés", de cserébe a szolgáltató sem emelhet árat, tehát valamekkora biztonságot is ad. És ezen a kategórián belül is jobbak a digi árai, mint más szolgáltatóké.
[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
válasz GuruZone #3932 üzenetére
Biztos, ami biztos, előbb nézd meg a feltételeket. Diginél nem tudom, mi a módi, de más szolgáltatóknál úgy szokott lenni, hogy csak az minősül új ügyfélnek, akinél ~3 hónapja nem volt szolgáltatás. Ha a diginél is így megy, akkor feleslegesen fizeted ki a 20 rugót!
[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
válasz copperhead #3946 üzenetére
Ha jól értem/látom, akkor közvetlenül tv-vel veszed a digit adást, nem set top box-szal.
Az újrahangolás, részletesebb keresés szerintem nem segít a dolgon. Digitális adásnál nem az van, mint régen az analógnál, hogy a rosszul behangolt adó zúg, vagy mákosodik. Ha a digit adás van rosszul hangolva, akkor nincs jel, illetve ha gyenge a vétel, akkor "kockásodik". Magyarul, ha jön az adás (akár kockásodva is), akkor jól hangoltad be - a "mosottság" oka nem ez lesz.
Mit értesz azalatt, hogy hdmi-n keresztül élesebb-e a kép, mint dvb-c-n keresztül? A digi adásai dvb-c-n jönnek, tehát ahhoz, hogy be tudd hangolni, a koax kábelt kell bedugni a tv-be, vagy set top boxba.[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
A digit jelet a szolgáltatók át szokták kódolni, hogy a saját hálózatukon használható (marketingesek biztos úgy fogalmaznának, hogy arra optimalizált) jelet kapjanak belőle. Ez a digitalizálás, jelfeldolgozás, előkészítés időbe telik. Valószínűleg az analógként továbbított jel is digitális adatfolyamból származik eredetileg és egy központi helyen alakítják át analógra, de a dekódolás általában sokkal egyszerűbb, tehát gyorsabb művelet, mint az átkonvertálás. Ebből eredhet a késés, ami egyébként a digitális adás általános jellemzője. Nesze neked másodpercre pontos híradó kezdés
Viccessé mondjuk egy focimeccs esetén válhat a helyzet, amikoris nyáron, nyitott ablaknál a digitális adást néző ember minden gólról három mp-cel hamarabb értesülhet a szomszéd örömujjongásának/anyázásának köszönhetően -
hb000
aktív tag
Plusz még a tetejébe gagyi is. Egyszer használtam T-s mobilnetet hozzáadott USB stick-kel, a GARANTÁLT 2 megából (gondolom a max hirdetett sebesség ennél jóval nagyobb, ez tényleg a garantált sebesség volt) legfeljebb egy megát sikerült elérni, azt is csak teliholdkor és megfelelő bolygóegyüttállás esetén A digi mennyiért adja ezt a förmedvényt? Csak kíváncsiság, és a honlapon nem találom.
[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
Az lehet, hogy jobb (bár én nem látok akkora különbséget, pedig használtam azt is, igaz, hogy csak képcsöves tv-m van), de ne hidd azt, hogy a T a jótündér. Árakban pedig azért még messze van a T szintje (a kiemelt, vastagon feltüntetett áraik a legkedvezőbbek, csak arra vonatkoznak, hogyha net, tv és telefon előfizetésed is van - ne csak ezeket nézd). A t évek óta folyamatosan sunyi módon emeli az árakat. Tavaly pl kitalálták, hogy a felvevős set top box legyen hirtelen prémium opció, plusz 1000Ft havonta az új előfizetőknek. Hogy addig miért nem volt prémium opció? Ez már költői kérdés marad (plusz infó: az IPTV lényege kezdettől fogva bevallottan, kiemelten a felvevős fícsör - ami tényleg eszméletlen jó). A csatornákat ott is variálják, sok csomag logikátlanul van kitalálva, átfedések vannak, HD adás csak bizonyos területeken van, plusz díjért. Egyéb finomságok is vannak: pl ha nem figyelsz a hűségidő lejáratra, azonnal drasztikusan megemelkedik az előfizetési díjad. Az ügyfélszolgálat töketlen, hiába 24 órás. Érdemes megnézni a t ügyfélszolgálati fórumát. Régen nagyon jól működött, most áll a bál, mert kirugdosták az ügyfélszolgálatos főembert, többen már csak a hűségidő lejáratára várnak és elmennek a T-től.
És egyáltalán nem akarlak lebeszélni, nem szívügyem egyetlen szolgáltató sem, nem érdekelnek a bevételeik, a különadójuk. Sőt. Gond nélkül váltok, ha van kedvezőbb lehetőség. Csak arra vigyázz, hogy a T-nél sem kolbászból van a kerítés. Szerintem nem éri meg a többletkiadást. És fontos, hogy szerintem, mert mindenkinek más szempontjai vannak. -
hb000
aktív tag
válasz gezse23 #4233 üzenetére
Hát ha felvétel közben a TV-n az stb-től függetlenül nézed az adást (akár digitális, akár analóg) akkor pontosan ez a helyzet.
Általában pedig dvb-c és dvb-t esetén az azonos frekvencián fogható digitális adásokból egy időben egyetlen tunerrel is lehet nézni/felvenni többet is, de ez az azonos frekvencia kitétel miatt azért eléggé behatárolja a lehetőségeket. Ráadásul ez pusztán lehetőség, kérdés, hogy az stb programja kihasználja-e. -
hb000
aktív tag
Márc 20-tól új kiosztást hirdettek meg (lásd honlap). Egyelten változás, amit találtam az az, hogy rai due helyett hrt1 nevű horvát adó lesz. Valószínűleg pont annyira fog hiányozni a rai due, mint amennyire örülök a hrt1-nek. Vagyis semennyire
-
hb000
aktív tag
Ha ez ilyen egyszerű lenne... Az lehet, hogy egy előfizetés árában ekkora a különbség, de kérdés, hogy hány előfizető van, milyen jogdíjakat kell fizetni az egyes adóknak, mekkora ügyfélszolgálatot kell fenntartani, milyen minőségű a kiépített hálózat, mekkorák a kiépítés és karbantartás költségei. Ezek jogdíjak, munkadíjak, csupa olyan költség, ami országonként változhat.
Nem leszek túl boldog, ha ez megvalósul. -
hb000
aktív tag
Igen, megszűnik. Itt vannak mindig az ÁSZF változások (elég gyakran variálnak, csak nem mindig ilyen látványosan): http://www.digikabel.hu/ASZF_es_formanyomtatvanyok
Az áprilisi változások a doksijuk szerint:
"a Sport Klub kikerül az analóg és digitális csatornakiosztásainkból;
Pécsen az AXN a C49-ről átkerült a C45-ös csatornára;
Dorogon a Film+ a C31-ről átkerült a C37-es csatornára;
Debrecenben a TVE kikerül az analóg csatornakiosztásból, helyén, a C30-as csatornán a DIGI Sport
műsor lesz fogható;
Budapesten a Roxy Rádió helyett a Radio Face kerül továbbításra" -
hb000
aktív tag
Egyik sem akadály. Csak kell névleg egy másik cég, amit máshogy hívnak, tulajdonosi szinten mégis összeérnek. Máris többszereplős a piac.
A digis mobilnet esetleges megszűnése pedig igazán nem hagy nagy űrt maga után. A szolgáltató a pannon, tehát nem kellett infrastruktúrát építeni sem, ezekután csak papírmunka. És azt sem szabad elfelejteni, hogy bármilyen más céggel kötött szerződéses kötelezettség kiváltható pénzzel (lásd kötbér), ami beszámítható a upc-s megállapodásba...[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
válasz sixtybi #4497 üzenetére
Nekem volt IPTV-m, nagyon jól összerakott rendszer, baromi jó szolgáltatásai vannak és nagyon könnyű kezelni. Minőségi problémám nem volt vele, ez persze nyilván szubjektív. Két dolog nem tetszett benne: a set top box zártsága (pl nem lehet lementeni belőle felvett műsort), valamint a T sunyi áremelési módszere. Szóval a felsoroltak közül az iptv-t választanám, ha muszáj lenne és nem lenne digis dvb-c.
A net előfizetést biztosan nem venném külön, egyszerűbb, ha azonos a szolgáltató és általában így olcsóbb is. -
hb000
aktív tag
Ha ez azt jelenti, hogy kockásodik, vagy néha megakad az adás, vagy hasonló dolgok történnek, akkor nézz vissza 2-3 oldalt, ott sok ötlet van a megoldásra (pl megfelelő minőségű, duplán árnyékolt kábel, normális csatlakozók).
Az analóg adásnál megszokott "finomhangolás" fogalom a digitális adásnál nincsen. -
hb000
aktív tag
válasz zhagyma #4566 üzenetére
Nana, idézni csak pontosan!
"Digitális Közszolgálati programcsomagunk kizárólag SD/HD box megvásárlása esetén vehető igénybe."
Ez szó szerint azt jelenti, hogy ha előfizetsz erre a csomagra, akkor kötelező venned hozzá egy boxot. Semmi többet nem jelent. Mi van akkor, ha úgy kell értelmezni, hogy ha már digi adásra fizet elő a zember, akkor vegyen hozzá egy előre bekonfigolt STB-t is, hogy aztán később kevesebb szívás legyen vele és ne telefonon nyafogjon, hogy jó-e a tévéje, mit is kell csinálni, hogy kell beállítani stb. Hm?
Annak kevesebb értelmét látnám, hogy a kb 6 db közszolgálati adót lekódolják annak ellenére, hogy az üzletpolitika az, hogy nem kódoltak az adók. -
hb000
aktív tag
válasz sittes79 #4567 üzenetére
Korábban írt valaki a selteka boxokról, illetve van egy magyar cucc, a hybridbox, ami viszont dvb-c tunerrel ellátva nem kifejezetten olcsó. Arra nem emlékszem, hogy itt a fórumon a tapasztalatokról valaki írt volna.
HDMI kimenet mindkettőn van, a hybridboxon viszont analóg video/hang kimenet nincs. -
hb000
aktív tag
válasz zhagyma #4570 üzenetére
" ... Ez szó szerint azt jelenti, hogy ha előfizetsz erre a csomagra, akkor kötelező venned hozzá egy boxot ..."
Minek?
Na, ez itt a nagy kérdés. A választ tőlem hiába várod Én csak azt sejtem, amit leírtam: azért, hogy könnyebb legyen a digi élete." ... előre bekonfigolt STB-t is, hogy aztán később kevesebb szívás legyen vele és ne telefonon nyafogjon, hogy jó-e a tévéje, mit is kell csinálni, hogy kell beállítani stb. Hm? ..."
121 MHz-s jel a lehetséges sugárzási frekvenciatartomány alja. Itt a legkevésbé érzékeny a jel az átvitel / kábelezés hibákra (én is alacsony frekvenciára tenném). Miután a DIGI "megtanulta" hogyan kell "összerakni" egy szabványos transport stream-t, hogy a TV / STB firmware ki is tudja bogozni, azóta kevesebb a hiba is...
Logikusan hangzik, bár én ennyire nem vagyok jártas a témában. Valójában a kevesebb szívásnál arra gondoltam, egy előre behangolt boxot csak össze kell dugni a tévével, áramot neki és mehet. A box működik, a zember nem hívogatja az ügyfélszolgálatot, digitális az adás, zember és szolgáltató egyaránt boldog. Ebbe beleillik a te érvelésed is: a kedvező fizikai tulajdonságok is csökkentik a szopóágra kerülés esélyét. Szolgáltatói oldalról tehát: ha már olcsóér' adjuk, legalább ne szívjunk vele...
Rejtély megoldva -
hb000
aktív tag
-
hb000
aktív tag
Brrr. Azért egy nyomtatható táblázat a frekikkel, csatornákkal nem volt hátrány régebben. Ászf változások dettó, most csak a május huszon-akárhányadikai van fenn.
A dizájn tökéletes, jó lenne, ha a tartalomról is elmondható lenne ugyanez. Remélem, hogy még csak a "feltöltés alatt" időszakban vagyunk... -
hb000
aktív tag
válasz Ciripke #4783 üzenetére
Technisattal kipróbálva, működik. A hozzáadott program szerintem elég ostoba, bár tud minden elvárható kunsztot (felvétel, time shift).
A kártyaolvasóra nem is lesz szükséged (tulajdonképpen a képen ez csak parasztvakítás: amit a képen látsz, az nem is kártyaolvasó, hanem a kártyaolvasót fogadó modul). -
hb000
aktív tag
válasz Ciripke #4785 üzenetére
Az XMBC-ben kicsit nehézkes a TV kezelés. inkább média lejátszásra való. Persze lehet, hogy ez az utóbbi időben megváltozott, de nálam set top box-ként nem volt befutó.
Lehet, hogy off, de érdemes megnézned ezt is, amikor kipróbáltam, akkor ígéretesnek tűnt.
De az a legjobb, ha mindet kipróbálod -
hb000
aktív tag
válasz Ciripke #4788 üzenetére
Az általad linkelt technisat tunerből létezik olyan csomagolás is, amibe csak a tunerkártyát rakják bele, a kártyaolvasót fogadó modult nem.
Sőt, segítségképpen, mert én is belefutottam: nem árt előre tisztázni, hogy mi van a csomagban, engem így akartak megvágni egy korrektnek nem mondható számtech boltban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- AMD AM4 komplett gép eladó.
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Apple iPhone 14 Plus 128gb - Makulátlan, Apple garancia, Akku 100%, akár beszámítással
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest