- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
d-j
csendes tag
Nekem bejött a RequestLive=True megoldás. Lehet, hogy csak épp szerencsés helyzetben voltam, de az említett DBGrid-hez egy táblás SQL lekérdezés van kapcsolva. Így hát kösz mindenkinek! :C
De ha már említve lett a többtáblás SQL lekérdezéses megoldás. Azt pláne nemtom hogyan lehet megoldani. Azért most már próbálni fogok valami megoldást de hiszek nektek, hogy ott nem működik a RequestLive=True lehetőség. -
d-j
csendes tag
Nekem bejött a RequestLive=True megoldás. Lehet, hogy csak épp szerencsés helyzetben voltam, de az említett DBGrid-hez egy táblás SQL lekérdezés van kapcsolva. Így hát kösz mindenkinek! :C
De ha már említve lett a többtáblás SQL lekérdezéses megoldás. Azt pláne nemtom hogyan lehet megoldani. Azért most már próbálni fogok valami megoldást de hiszek nektek, hogy ott nem működik a RequestLive=True lehetőség. -
d-j
csendes tag
Krusty
csendes tag
Hát szerintem egy mezei edit mezőt nem tudsz közvetlenül adatbázishoz kapcsolni semmilyen módon, ki kell szedned a tartalmát a text vagy milyen property-n keresztül és begyógyítani kézzel a megfelelő rekordba. A DBakármi komponensek meg pont azért jók mert megadhatsz egy adatforrást, és ha a buta user update-eli a komponens tartalmát akkor neked csak egy post eljárást kell hívnod (vagy még azt se, nemtom) és ez bekerül az eredeti adatbázisba mindenféle kódolás nélkül. A kérdés ugye az volt hogy mi van ha az adatforrás nem egy statikus adatbázis tábla, hanem egy dinamikus sql lekérdezés eredménye, amit beraksz a rá hivatkozó DBbiszbasz komponensekbe (az végülis lényegtelen hogy dbgrid vagy dbedit vagy nemtom mik voltak még), és ezt vissza lehet-e írni ha változik. Na szerintem ezt csinálja a RequestLive, de már engem is érdekel úgyhogy remélem holnap találok egy Delphi-s gépet valahol :)
-
bdav
őstag
Query komponens az alapbol csak olvasható nem? őszintén szólva én amit itthon hobbiprogramozok, nem igazán használom, hanem a Table komponenst, ami írható olvasható, meg minden. Filter tulajdonságába lehet szűrni, és egyszerűbb is mint az sql, és egyszerűbb lekérdezésekhez elég az is.
-
Krusty
csendes tag
Sajnos nincs előttem Delphi de úgy rémlik hogy van rá lehetőség hogy egy query eredményét módosítás után visszaírd az eredeti adatbázisba, ráadásul ez automatice megtörténik, nem kell hozzá semmit kódolni. Egy property beállítás az egész (talán a query komponensen, de nem akarok hülyeséget írni mert nagyon rég volt :) ), viszont nem működik minden adatbázis tipuson, én aszem Paradox-al csináltam, még 3as vagy 5ös Delphiben. Szerintem túrjál a helpben, határozottan emlékszem hogy volt valami ilyesmi.
-
g4dg3t
senior tag
Adatok modositasara keszitesz egy kulon formot ahol az adatokat DBEdit es egyeb komponensekbe toltod be ugy hogy az adatforrast a tablahoz kapcsolod es kodbol meghivod a tabla Locate metodusat...igy pozicionalsz a tablaban a megfelelo rekordra. Megfelelo rekord = az a rekord aminek adatait a Gridben epp nezegeti a user (tehat amit modositani akar)!
-
d-j
csendes tag
Köszi, este ha hazaértem meg fogom nézni! :DD
-
Notes
senior tag
Hát SQL-t annyira nem vágom. De helyi kisebb adatbázisokhoz van a Delphinek saját tök jó szűrője. Az OnFilterRecord eseménykezelőt próbáltad már? Most fejből meg nem mondom, hogy utánna tudod-e szerkeszteni a táblát mert én csak report-okhoz használtam, de egy próbát megér.
-
d-j
csendes tag
S mi a megoldás? Hogyan lehet elérni, hogy egy megkeresett adat szerkeszthető legyen. Elég béna ugyanis, hogy keresni lehet, de ha már módosítani akarom azt amit megkerestem, akkor végig kell lépkedni a rekordokon amíg a módosítani kívánthoz nem jutok.
-
g4dg3t
senior tag
Ha egy grid adatforrasa egy lekerdezes eredmenye, termeszetes hogy nem tudod editalni, mivel a lekerdezesek a memoriaban generalodnak es a tablaktol teljesen kulon kezelendok...szal meg ha engedne is a modositast az tenylegesen sosem kerulne vissza az adatbazisba! Ez igy termeszetes!
-
d-j
csendes tag
Sziasztok!
Készítettem régebben egy nyilvántartó programocskát. Ebben különféle adatok szerepelnek cégekről, tevékenységekről, miegymás. Az egyik programrészben van egy DBGrid, ami hozzá van kapcsolva egy adatmodulon keresztül megfelelő adatbázishoz. Tehát minden tutti-frutti, eddig is használtuk. Szépen lehet adatokat felvinni, módosítani, törölni annak rendje módja szerint.
A probléma ott kezdődött, hogy van egy szűrési lehetőség is a programhoz kapcsolt adatbázisra, aminek segítségével különféle kritériumok szerint lehet adatokat megkeresni (ez paraméterezett SQL lekérdezéssel valósul meg). Akkor ugyanis ha bepötyögi az ember a feltételt és a program kiadja az eredményt a megjelenített adatokat csak nézegetni lehet. Nem tudok rájönni hogyan lehetne megoldani azt, hogy a paraméterezett SQL lekérdezés segítségével megjelenített adatokat ott rögtön módosítani lehessen.
A DBGrid-en be van állítva a szerkesztési lehetőség, hiszen korábban is használtuk. Ha nem lekérdezett adatokat akarunk módosítani, azokat lehet.
Hogyan tudnám megoldani a program Delphiben történő módosításával, hogy a lekérdezett adatok azon nyomban módosíthatók legyenek?
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest