- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Garmin topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
Aktív témák
-
Krusty
csendes tag
Hát szerintem egy mezei edit mezőt nem tudsz közvetlenül adatbázishoz kapcsolni semmilyen módon, ki kell szedned a tartalmát a text vagy milyen property-n keresztül és begyógyítani kézzel a megfelelő rekordba. A DBakármi komponensek meg pont azért jók mert megadhatsz egy adatforrást, és ha a buta user update-eli a komponens tartalmát akkor neked csak egy post eljárást kell hívnod (vagy még azt se, nemtom) és ez bekerül az eredeti adatbázisba mindenféle kódolás nélkül. A kérdés ugye az volt hogy mi van ha az adatforrás nem egy statikus adatbázis tábla, hanem egy dinamikus sql lekérdezés eredménye, amit beraksz a rá hivatkozó DBbiszbasz komponensekbe (az végülis lényegtelen hogy dbgrid vagy dbedit vagy nemtom mik voltak még), és ezt vissza lehet-e írni ha változik. Na szerintem ezt csinálja a RequestLive, de már engem is érdekel úgyhogy remélem holnap találok egy Delphi-s gépet valahol :)
-
Krusty
csendes tag
Sajnos nincs előttem Delphi de úgy rémlik hogy van rá lehetőség hogy egy query eredményét módosítás után visszaírd az eredeti adatbázisba, ráadásul ez automatice megtörténik, nem kell hozzá semmit kódolni. Egy property beállítás az egész (talán a query komponensen, de nem akarok hülyeséget írni mert nagyon rég volt :) ), viszont nem működik minden adatbázis tipuson, én aszem Paradox-al csináltam, még 3as vagy 5ös Delphiben. Szerintem túrjál a helpben, határozottan emlékszem hogy volt valami ilyesmi.
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest