Keresés

Aktív témák

• Krusty

csendes tag

válasz bdav #10 üzenetére

Hát szerintem egy mezei edit mezőt nem tudsz közvetlenül adatbázishoz kapcsolni semmilyen módon, ki kell szedned a tartalmát a text vagy milyen property-n keresztül és begyógyítani kézzel a megfelelő rekordba. A DBakármi komponensek meg pont azért jók mert megadhatsz egy adatforrást, és ha a buta user update-eli a komponens tartalmát akkor neked csak egy post eljárást kell hívnod (vagy még azt se, nemtom) és ez bekerül az eredeti adatbázisba mindenféle kódolás nélkül. A kérdés ugye az volt hogy mi van ha az adatforrás nem egy statikus adatbázis tábla, hanem egy dinamikus sql lekérdezés eredménye, amit beraksz a rá hivatkozó DBbiszbasz komponensekbe (az végülis lényegtelen hogy dbgrid vagy dbedit vagy nemtom mik voltak még), és ezt vissza lehet-e írni ha változik. Na szerintem ezt csinálja a RequestLive, de már engem is érdekel úgyhogy remélem holnap találok egy Delphi-s gépet valahol :)

• Krusty

csendes tag

válasz Krusty #7 üzenetére

Aszem a property neve Live vagy RequestLive volt, és vagy magától írt vissza vagy el kellet postolni kézzel, valaki majd megmondja (vagy majd a Delphi help :) ) De bocs ha zöldségeket írtam.

• Krusty

csendes tag

válasz d-j #1 üzenetére

Sajnos nincs előttem Delphi de úgy rémlik hogy van rá lehetőség hogy egy query eredményét módosítás után visszaírd az eredeti adatbázisba, ráadásul ez automatice megtörténik, nem kell hozzá semmit kódolni. Egy property beállítás az egész (talán a query komponensen, de nem akarok hülyeséget írni mert nagyon rég volt :) ), viszont nem működik minden adatbázis tipuson, én aszem Paradox-al csináltam, még 3as vagy 5ös Delphiben. Szerintem túrjál a helpben, határozottan emlékszem hogy volt valami ilyesmi.

Aktív témák