- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Garmin topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
Aktív témák
-
d-j
csendes tag
Nekem bejött a RequestLive=True megoldás. Lehet, hogy csak épp szerencsés helyzetben voltam, de az említett DBGrid-hez egy táblás SQL lekérdezés van kapcsolva. Így hát kösz mindenkinek! :C
De ha már említve lett a többtáblás SQL lekérdezéses megoldás. Azt pláne nemtom hogyan lehet megoldani. Azért most már próbálni fogok valami megoldást de hiszek nektek, hogy ott nem működik a RequestLive=True lehetőség. -
d-j
csendes tag
Nekem bejött a RequestLive=True megoldás. Lehet, hogy csak épp szerencsés helyzetben voltam, de az említett DBGrid-hez egy táblás SQL lekérdezés van kapcsolva. Így hát kösz mindenkinek! :C
De ha már említve lett a többtáblás SQL lekérdezéses megoldás. Azt pláne nemtom hogyan lehet megoldani. Azért most már próbálni fogok valami megoldást de hiszek nektek, hogy ott nem működik a RequestLive=True lehetőség. -
d-j
csendes tag
d-j
csendes tag
Köszi, este ha hazaértem meg fogom nézni! :DD
-
d-j
csendes tag
S mi a megoldás? Hogyan lehet elérni, hogy egy megkeresett adat szerkeszthető legyen. Elég béna ugyanis, hogy keresni lehet, de ha már módosítani akarom azt amit megkerestem, akkor végig kell lépkedni a rekordokon amíg a módosítani kívánthoz nem jutok.
-
d-j
csendes tag
Sziasztok!
Készítettem régebben egy nyilvántartó programocskát. Ebben különféle adatok szerepelnek cégekről, tevékenységekről, miegymás. Az egyik programrészben van egy DBGrid, ami hozzá van kapcsolva egy adatmodulon keresztül megfelelő adatbázishoz. Tehát minden tutti-frutti, eddig is használtuk. Szépen lehet adatokat felvinni, módosítani, törölni annak rendje módja szerint.
A probléma ott kezdődött, hogy van egy szűrési lehetőség is a programhoz kapcsolt adatbázisra, aminek segítségével különféle kritériumok szerint lehet adatokat megkeresni (ez paraméterezett SQL lekérdezéssel valósul meg). Akkor ugyanis ha bepötyögi az ember a feltételt és a program kiadja az eredményt a megjelenített adatokat csak nézegetni lehet. Nem tudok rájönni hogyan lehetne megoldani azt, hogy a paraméterezett SQL lekérdezés segítségével megjelenített adatokat ott rögtön módosítani lehessen.
A DBGrid-en be van állítva a szerkesztési lehetőség, hiszen korábban is használtuk. Ha nem lekérdezett adatokat akarunk módosítani, azokat lehet.
Hogyan tudnám megoldani a program Delphiben történő módosításával, hogy a lekérdezett adatok azon nyomban módosíthatók legyenek?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mercedes topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tesla topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged