- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
még jó, hogy nem adtad fel, sokba lett volna neked ha ez a szervizben derül ki
Akkor lehet, hogy a másik notebookon amit én szereltem azon is azért javult meg mert a rendszer újratelepítés driver újratelepítést is ''tartalmaz''. Bár az nem Dell gép volt. Igaz, az nem seekelt veszettül, csak simán akadt a DVD lejátszás és a másolás.
[Szerkesztve] -
-
Hydra SR
addikt
Nem hiszem, hogy köze van hozzá, ettől függetlenül fölrakhatod. Én a meghajtód firmware-ére gondoltam, de valószínűleg az sem segít, de hátha. Olvasás közben sokat teker, kerreg, sziszeg a meghajtó? (a seekelésnek elég jellegzetes hangja van) Mert ha ilyet csinál, akkor kár is szoftverekkel bajlódni. Akkor simán rossz a meghajtód, bár a pucolással még lehet kísérletezni. Ritkán javul meg tőle, de néha igen.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Hát ez bizony nem túl bíztató. A tesztprogikat nem ismerem, de esetleg még próbálj meg egy DVD-ről vinyóra másolást valami olyan programmal, ami írja az aktuális adatátviteli sebességet, vagy mérd le az időt (ne a Windows által kiírt hátralevő időt, az marhaság) és vesd össze a másolt adat mennyiségével. Lehetőleg ne sok kicsi, hanem 1 nagy file-t másolj. (100 MB már elég). Mindenesetre egyre inkább hardveresnek tűnik a problémád. Szvsz nem valószínű, hogy egy új gépben nem jól van beállítva az ODD kezelés, hacsak nem nyúlt hozzá valaki. Esetleg nézhetsz még újabb firmwaret a meghajtóhoz, ha van. De ez megint csak mellékesen beszúrt ötlet, nem hiszem hogy ez a hiba.
-
Hydra SR
addikt
Megj: ha grabbelsz, csak direct stream copyt használj, ne tömörítsd újra mert meghamisíthatja a végeredményt. Az is elég, ha csak egy részét grabbeled be, de áttömörítés nélkül. Vagy tölts le a netről valami (természetesen legális) DVD ISO-t ami nincs áttömörítve, így nem kell megtanulnod grabbelni. Daemon Tools vagy valami image drive akkor is kelleni fog. A CD író progikban is szokott lenni virtuális CD/DVD emulálás, csak kevésbé profik mint a Daemon.
Amit még megpróbálhatsz: megpucolni az olvasófejet. Ehhez lehet kapni boltban tisztító CD-t, amin kis kefék vannak, bár a noti optikák kitolják a fejet is és hozzáférsz. Finom ecsettel vagy ilyesmivel tisztítsd, ne karcold össze. De ezzel csak akkor érdemes foglalkozni, ha akadozás közben csúnya hangokat ad a meghajtó (nagyon teker), és ha vinyóról nem akad a lejátszás. És persze ha már kiderült, hogy nem szoftveres a hiba.
[Szerkesztve] -
Muky_
tag
A Decrypter a DVD tartalom HDD-re mentése .ISO képfájlba.
A Daemon Tools a képfájl be mountolására kell.
Kikerülheted a mountolást ha nem képfájlba hanem könyvtárba mented és ugy próbálod lejátszani.
Próbáld ki a Media playert is .
Nekem a MP11 béta van fenn és azzal tökéletesen megy.Igaz a lemezeim töbsége (90%) Verbatim. -
Muky_
tag
Elvileg a DVD lejátszásához nemkell külön codecet feltenni mert alapból bennevan a windowsba.
Próbáltad másik progival is a DVD-t? Gondolok itt a Power DVD v. WinDVD -re.
A lemez probléma abból is adódhat ,hogy csak nehezen tudja olvasni a drive és ezért akadozik a lejátszás.
Próbáld ki amit SzaboZE javasolt és ha HDD-töl is akad akkor win ha onnan okés akkor a DVD és a drive 'hibája''. -
Hydra SR
addikt
Jut eszembe: az említett újratelepített notin is eredetileg XP Home volt és azzal akadt a DVD. Utána XP Pro került rá és azzal nem akadt. Nem biztos, hogy van összefüggés, de nem tartom kizártnak hogy mondjuk nem ugyanolyan codec-ek vannak a Home-ban mint a Pro-ban és ez okozza. Máshol még nem találkoztam ezzel.
-
Hydra SR
addikt
A DivX jobban tömörítve van, nagyobb processzoridő kell a kicsomagolásához, ez eddig normális. De azt nem tudom, hogy mitől szaggat nálad a DVD. Én is láttam már ilyet, azon a notebookon egy rendszer reinstalltól rendbejött. De az sosem derült ki, hogy pontosan hol volt a hiba. Viszont reinstall után is szaggat, ha akksiról megy, de ez sem meglepő (ezért is kérdeztem, hogy miről megy a notid amíg filmet nézel).
Nem mondom, hogy rögtön telepíts új rendszert, hátha van valakinek más tippje. Én is kíváncsian várom a végeredményt.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The First Berserker: Khazan
- Bittorrent topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged