- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Mobil flották
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28511 üzenetére
Egyszerű: megvette a Dell Outletben, behozatta, levámoltatta, és keres még rajta ~20 ezret.
Több az 100 ezernél egyébként, ez nem alap konfiguráció.
Ebayen sincs nagy kockázat, ha nem jön meg a laptop, a pénzedet visszautalják utolsó fillérig (jártam már így).
Mondom, minden boltnál van kockázat, a noname webshopoknál a legnagyobb. -
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28508 üzenetére
A Dellnél a garancia a service tag alapján van, nem névre szól; amennyiben a vásárlástól eltérő országban van használva, az úgynevezett Dell Warranty Transfer-rel vihető át.
A mai világban szerinten biztonságosabb egy létező magánszemélytől vásárolni, mint egy himihumi webshopból, ami lehet, holnap bezár, és a kft ügyvezetője valami hajléktalan, maga a cég egy mobiltelefon, egy bérelt oldal és egy webshop szoftver: semmijük nincs, amikor megrendelsz valamit, utána szerzik be, illetve miután kifizetted, küldetik futárral, úgy, hogy ők esetenként nem is látták a gépet. Lehet, hogy az illető egy nappal korábban még krumplit árult a nagybanin, tehát a notebookról hiába kérdezel tőle. -
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28505 üzenetére
Jobb az E6430-as 1600x900-as kijelzője, mint a 1366x 768-as, ráadásul kb. ugyanannyiért meg tudod venni. az e6430-ast, mint az E5430-ast.
Alkatrészeket cserélni pedig általában a drágább, jobb minőségű készülékekben könnyebb, és a kijelző cserének a többi alkatrész garanciájához semmi köze nincs, kivéve ha a beszerelés/beszerelt alkatrész tesz tönkre valamit. -
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28502 üzenetére
Persze, hogy az E6430-as más anyagokból van, nem véletlenül kerül 50%-kal többe, mint az E5430-as.
Kijelzőt tudsz venni, 1600x900-ast, akár IPS-est, vagy multitouch-osat is, és bele is tudod tenni, ugye arra nem a gép, hanem a kijelző garanciája fog vonatkozni: az enyémbe például az IPS-es ~27 ezer forint lenne, de ennek az E6230-asnak a kijelzőjével meg vagyok elégedve.
Ebayen hegyekben van mindenféle kijelző. Az IPS-eket keresik a betekintési szögben azok nagyon jók; engem azért nem érdekel, mert csak egyedül használom a laptopot, nem szeretném, hogy a mellettem ülő lássa, hogy mit csinálok. -
premete
veterán
válasz
PiE137 #28377 üzenetére
Az ultrabook-okat nézegetem elsősorban, mert minél vékonyabb és könnyebb, annál jobb
Ez csak abban az esetben igaz, ha a mekiben mutogatni akarod a zájfonosoknak és mekkbukosoknak.
Minél vékonyabb, és könnyebb, annál rosszabb a hűtése, annál sérülékenyebb, kevésbé strapabíró, nyeklik-nyaklik.
Ráadásul teljesítményben is jóval egy normális subnotebook alatt vannak, fogyasztásban sem jobbak, árban sem nagyon olcsóbbak.
Mellette az Inspiron a Dell belépő szintű modellje, nem a csúcsminőséget képviseli, hanem az olcsó árat és ehhez szabott anyaghasználatot. -
premete
veterán
válasz
premete #28369 üzenetére
Azoknak, akik teljesen tájékozatlanok IT-kérdésekben, a többiek kérem, lapozzanak.
Hogyan állapítsuk meg Dell laptopunk hardverösszetevőit, ha már vásárlás előtt elmulasztottuk?1, Megnézzük a neten, a service tag alatt, a "System Configuration" fülön
2, Megnézzük szoftveresen:3, Kinyitjuk a fedelét, és megnézzük fizikailag ha a wlan/wwan/egyéb mini pcie half érdekel csak:
4, Ha a többi is érdekel:
Ha Inteles a gépünk, célszerű az Intel oldalán a driver frissítőt lefuttatni, IntelHD3000/4000, chipset, hdaudio, wlan, lan drivereket kilistázza, hogy melyikből van újabb az eszközünkhöz, és ezeket onnan is tudjuk telepíteni, általában újabbak, mint a Dell honlapján lévők, WEI-t ez esetenként 10%-kal megemeli:
folyt. köv, ha megint nagyon ráérek.
-
premete
veterán
válasz
kiskaktusz #28336 üzenetére
Jaja, most Magyarország vagy linux használatban, vagy a spájzban sorakozó, legális, dobozos window7-ekben világelső.
Csodálnám, ha az illetékesek még nem gyűjtötték volna be a freedossal vásárlók címeit.
Aztán majd lesz nagy meglepi, ha a Jézuska helyett a BSA csenget. -
premete
veterán
válasz
Muerte #28326 üzenetére
Fizikailag azt jelenti, hogy van-e hely benne, ahogy az asztaliakban. Én is azt írtam, hogy az Inspiron, Inspiron xps kategóriánál vannak jobbak, nevesítettem is párat, illetve azt, hogy az Inspiron nem videóvágásra és játékra lett kihozva 499 dollárért.
Gondolom, azt sem akarod írni, hogy a tuningolt laptopod lealáz bármilyen asztalit. -
premete
veterán
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
choco01 #28305 üzenetére
I7-es pláne, annak még nagyobb a hőtermelése, hozzá valami nagyon erős vga, és a szobában a fűtés meg van oldva.
Az Inspiron belépő szintű, általános alapgép, amit az ember következő évben kidob, és vesz egy újat, amin már dupla fps-sel tolhatóak az újabb játékok, és ez minden évben megismétődik.
Munkára/videovágásra sem Inspiront szoktak venni a hozzáértők.
Persze, a hűtőpad segít valamit, de mondjuk a Suzuki Ignisből sem lesz Mitsubishi Pajero, ha szélesebb kerekeket teszel rá.
Hűtőpaddal a hordozhatóság megint csak sérül, mondtam, hogy asztalit vegyél. -
premete
veterán
válasz
choco01 #28302 üzenetére
Dehogynem, többen leírták, csak nem figyeltél. Például Ez vonatkozik minden consumer notebookra, ezért ajánlottuk, hogy játékra vegyél asztalit.
@Vasinger!: Az enyémbe 30 ezer lenne szállítással, én raknám bele. De nem valószínű, hogy meglépem, mert nem érdekelnek a betekintési szögek, sőt, jobban örülök annak, ha nem látja a mellettem ülő, hogy mit írok/olvasok/csinálok.
A kérdésednek azt a részét, hogy a Dell vállal-e garanciát az általad beleszerelt, harmadik féltől rendelt cuccért, nem igazán tudom értelmezni. -
premete
veterán
válasz
choco01 #28216 üzenetére
4 GB, DDR3, 1600 MHz-eset. Hogy milyen márka, az nagyjából mindegy, de Geil, Hynix, Nanya, Kingston cuccait én előnybe részesíteném. Vagy nézd meg, amikor megvetted, hogy milyen van benne, és ugyanolyant; ha 2x2 van benne, az pech, akkor vehetsz párban, aprón például LeC árul jóféléket párban 8000.- Ft 2x4 GB.
-
premete
veterán
válasz
choco01 #28192 üzenetére
Ha nem játékra kell, az más, lehet venni szép állapotú és felszereltségű Latitude 6230-ast 160 K-ért, 2 év garanciával, használtan, ami boltban 350-400K között van.
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE #28155 üzenetére
Köszi, a Koch az relatíve nagy, és olyan kerek membránja van, mint a rendes hangfalaknak, és a hangereje/hangminősége is olyan szobát betöltő.
Mondjuk árban is ötszörannyiba kerül az ebayen, mint például az e6320-as hangszórója.
Nekem tűnik csak úgy, hogy az E6220-as sokkal jobban összerakott, mint az E6320-as? -
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28113 üzenetére
Te tudod, a megtalálás kb. 2 perc, a belerakás se több általában.
-
premete
veterán
válasz
szabolcs83 #28111 üzenetére
+ 4 GB ram reálisan 4000.- Ft.
-
premete
veterán
Nem biztos, hogy érdemes javíttatni, de például itt van egy kijelző sérült, nem drágán, talán ésszerűbb lenne kettőből egyet összerakni.
-
-
premete
veterán
Így már teljesen más.
Például Dell Latitude esetén a 3 év a garancia akkura is vonatkozik esetenként, valamint lehet rá még
- keep your hard drive (adnak új HDD-t és a régit megtarthatod)
- complete care garancia is. (véletlen törés, áram, folyadék, stb.)
Tehát, aki ilyent vesz, nézze meg a service tag alapján, hogy milyen garancia van rá (a Dell NBD-garancia esetén 3 hónap ráhagyással dolgozik, tehát a service tag alapján +3 hónap garancia van még rá, de 1 nappal sem több!!!)
Nem akarlak provokálni, de a tények makacs dolgok. Ezeket csak segítő szándékkal írtam, azoknak, akik biztosak akarnak lenni abban, hogy mit vesznek, ne higgyék azt, hogy akkura az 1 év az isteni kinyilatkoztatás -
premete
veterán
válasz
Chaser #27853 üzenetére
Nekem is volt x200-asom, annak volt az öszes között a leggyalázatosabb kijelzője, se fényerő, se színek, csak valami fakóság; a thinklight pedig egy nagy 0 a háttérvilágításos billentyűzethez képest, annyi fénye sincs, mint amennyit a kijelző ad, Mondjuk az e4300-asnak a fényereje magas, de a színei nem valami szépek, az Elitebook 8460p, vagy a Latitude e6220/e6320/e6230/e6420/ színei szebbek, a fullhd-s e6520-é még szebb (abban is többféle kijelző van).
-
premete
veterán
válasz
Hegyirabló #27836 üzenetére
Vegyél egy használt latitude e6400-ast garanciával és ssd-vel.
-
premete
veterán
válasz
Meldiberard #27804 üzenetére
A dedikáltnak nem az integrált az ellentétpárja, hanem a shared.
A legtöbb esetben mindkettő integrált, csak a dedikált az alaplapra, a shared pedig benne van a cpu-ban.
Lassan eltűnik a különbség is a két megoldás között, a HD3000 és 4000 már tudja azt, amit az alap dedikált amd és nvidiák, a következő, a Haswell cpu esetén pedig a duplája lesz a teljesítménye, és akkor végképp nem lesz szükség dedikált vga-ra. Bár egy HD3000/4000 mellett ma sem, ha a laptop rendeltetésszerűen van használva (ebbe a csúcs játékok nem tartoznak bele). Egyébként a dedikált vga= nagyobb fogyasztás>rövidebb akkuidő>magasabb hőmérséklet>magasabb ventillátor sebesség>nagyobb zaj>rövidebb életű alaplap dióhéjban.
Vannak a kimondottan játékra készült notebookok, mint pl. az Alienware, de azok nem ebben az árfekvésben helyezkednek el, úgyhogy olcsón megúszni a játékszenvedélyt asztali gép a megoldás, mellé pedig egy kicsi laptop, ha hordozva is lenne. -
premete
veterán
válasz
Mosqu!to #27546 üzenetére
Kinyitottam, nem volt benne antenna és a pcie sem volt bekötve, és az e6430s-nél nem is szerepel a driverek között wwan, csak wimax, az pedig más mobilnet. A delleknél pedig mindig szerepelnek a wwan driverek a laptopnál, ha kompatibilisek. Másikat is megnézettem itt a hwaprón, abban sem volt wwan antenna.
-
premete
veterán
válasz
BigBlackDog #27524 üzenetére
Ez a módszer működik oda-vissza (dw5530 az e6xxx-ben, vagy dw5550 az e4xx00, 6x00, xt2, stb. is) kivéve e6430s, abban nincs wwan lehetőség, csak wimaxos wlan combo (a Lajtától Nyugatra)
-
premete
veterán
válasz
B-L-A-C-K #27443 üzenetére
Windows 7 esetében a "céges" ügyön kívül még lehet azért 1-2 lehetőség:
1, Tisztességes, nem akar lopott windows használni (ritka, mint a fehér holló).
2, Nem tudja, honnan lehet tört windowst letölteni.
Ha a 2. eset áll fenn, a boltok fel is szokták ajánlani, hogy +ötezerért ráteszik.
Ha az első, akkor lehet, hogy külföldi. -
premete
veterán
Ja, mert a Dell jótékonysági intézmény, és akinek nincs 360 ezer forintja egy e6520-asra, annak odaadja ugyanazt 230 ezerért, e5520 néven.
Aki pedig jómódúbbnak néz ki, az ugyanezt 600 ezerért kapja, Precision néven, és a raktárban a boltos címkézi át (ahogy anno a képmagnókat a Máriasegítség úton). -
premete
veterán
válasz
mghltm #27417 üzenetére
Pedig a Dell Latitude e5xxx-eknek nem sok közük van az e6xxx-ekhez; ahogy a HP Probooknak sem az Elitebookhoz, vagy a Lenovo Thinkpad Edge-nek a Thinkpad T-hez: minden cég csinál valami hasonlót, kétharmad/ féláron, azoknak, akik nem járatosak az elnevezésekben.
Ezeknek nem szabad bedőlni, gondolj a párizsira, ha a Pick gyártja, attól még nem lesz téliszalámi, csak azon a néven könnyebb eladni. -
premete
veterán
Próbálj ki egy Elitebookot, vagy Thinkpadet, azok még hangosabbak. Ráadásul az új Elitebookokban hálózaton akkor is megy a ventillátor, amikor 42 fokos a CPU.
Ötezres fordulat felett minden ventillátor hangosabb, az érthető, de alapjáraton, az már nem (nekem legalábbis). -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
rayoliviero #27200 üzenetére
Mindenféle rémhíreket tudsz olvasni, kétes helyeken, de 12 hozzászólást a topikban visszaolvasni már nem.
-
premete
veterán
válasz
Pepin Moody #27187 üzenetére
Chaser kollégának szokott lenni.
-
premete
veterán
válasz
BigBlackDog #27176 üzenetére
1, Semmit nem jelent, ha a biosban állítási lehetőség van, fizikailag kell, hogy benne legyen.
2, Nincs olyan, hogy 5430 wifi driver, legfeljebb Acer extensa 5430 wifi driver.
Vagy Latitude e5430-hoz valamelyik driver, de senki sem gondolatolvasó errefelé, hogy kitalálja, milyen wlan kártya van benne ezek közül:
Intel® Centrino® Advanced-N 6205
Intel® Centrino® Ultimate-N 6300
Dell Wireless 1501 (802.11 b/g/n 1x1)
Dell Wireless 1530 (802.11 a/g/n 2x2) -
premete
veterán
válasz
LaptopSystem #27163 üzenetére
Olyan újjal még nem találkoztam, ami nem volt regisztrálva, viszont refurbished lehet 0 garanciával (azért olcsóbb). Ilyenkor egy telefon a Dell Supporthoz segít, ők többet látnak a belső adatbázisban, esetleg azt is, hogy lopottnak lett jelentve.
-
-
premete
veterán
Én is néztem alfa156 cuccait, van köztük sok jó vétel.
-
premete
veterán
válasz
rayoliviero #27135 üzenetére
Ritka esetekben érzed, hogy gyorsabb a sata3, de például az alábbi esetekben igen:
- nagy fájlok másolása az ssd-n belül
- biztonsági mentés és visszaállítás az ssd-n belül, vagy esatán, külső sata3 esetén
- sata3 ssd-k klónozása esatán -
premete
veterán
válasz
SzaboZE #27104 üzenetére
Én is tudom, hogy mindenkinek van otthon Magyarországon legális windows 7, de tényleg van nálam egy gép, amire nem megy fel egy windows driver sem, a wifi is csak az Intel oldaláról letöltöttben van, a google segítségével kiderítettem, hogy a bios asset tag nem engedi rátenni a windows drivereket, sőt a dell oem w7-et sem fogadja el legálisnak.
-
premete
veterán
válasz
BigBlackDog #27097 üzenetére
Előfordulhat, ugyanis gondolom azért veszed linux-szal, mert azzal akarod használni, linuxhoz meg nem kellenek a windows driverek.
-
premete
veterán
válasz
Blaise7 #27012 üzenetére
Webcam driver automatikusan települ windows 7 alatt, a fingerprint drver pedig ott van a dell letöltési oldalon.
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
B-L-A-C-K #26855 üzenetére
Ami az elkeserítő, az, hogy pár hozzászólással előtte leírt dolgokat kérdeznek, gyakran követelőzve, és olyan dolgokat, mint melyik vga drivert tegyem fel, de azt például már nem tudják, hogy intel, vagy nvidia van a gépben.
Ez kb. olyan, mintha vesz valaki egy kocsit, és nem tudja, hogy diesel, vagy benzines, és megkérdezi, hogy Mercedesbe gázolaj, vagy benzin kell.
Vagy az, hogy mi az a sárgával jelzett, ismeretlen eszköz: az eszköz tulajdonságai/hardverazonosítókra a google általában első találatként kidobja, hogy mi az; ez is kb. naponta be van írva egyszer-kétszer. Ennek a megnézése kb. 2 perc, és nem kellene megkérdezni itt, hogy milyen wlan van a gépemben.
Az más, ha például egy másik laptopba való wwan-hoz kell driver, az meg nem megy fel alapból, mert ott lehet, hogy fondorlatosabb módszerek kellenek, esetleg firmware, vagy sysID szétszedés és átírás.
Jó, nem vagyunk egyformák, nekem például égne a bőr a pofámon, ha olyant kérdeznék, amit rajtam kívül senki sem tudhat, nekem pedig a saját gépem hardverét (nagyjából) illene ismernem.
És akkor leírják, hogy milyen szar a dell, mert nem tudja a support, hogy van-e bt-kártya a gépemben, engedélyezve van-e a biosban, nem kapcsoltam-e ki a wifit, stb. -
premete
veterán
válasz
B-L-A-C-K #26850 üzenetére
Nem, de nem vagyok olyan agyatlan barom, hogy egy fucking drivert ne tudjak feltenni, vagy megkérdezzem, hogy a device managerben van egy sárga bluetooth sor, és milyen drivert tegyek fel.
Az, hogy egy játékot végig tudsz vinni, de egy drivert feltenni nem, és a többi, itt feltett kérdésed, az téged minősít. -
premete
veterán
Na, ez a fő gond, hogy nem tudod, mi van a gépedben.
Nekem az új gépem még a DHL kamionjában van Németországban, de már minden driver egyben le van hozzá szedve, beleértve a third party w8 beta active pen és multitouch is.
Szóval a "szarozás" helyett a gondolkodás jóval előrébb viszi a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- Androidos tablet topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Makulátlan ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop(RTX 3050Ti, i5-11400H)
- MSI Katana GF66 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- T16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest