Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
allein #56609 üzenetére
Szerintem az NVIDIA Update kikapcsolható (persze ha rendszeresen ellenőrzöd az Nvidia driverek frissességét). Az "nwiz", "Delayed Launcher", "Microsoft Operációs Rendszer" nem tudom mit takar, utána kellene nézni hogy pontosan milyen exéket indítanak el. Az "Intel USB 3.0 Monitor" nem tudom mennyire hasznos számodra / a gép számára, szerintem az is kikapcsolható.
Amúgy a gépben HDD vagy SSD van? Ha SSD akkor talán lehet őket bekapcsolva is hagyni, nem biztos hogy annyira sokat nyersz a kikapcsolásukkal. -
anorche1
őstag
-
anorche1
őstag
válasz
allein #56542 üzenetére
A kékhalál nem memória hibár utal, de azért próbáld meg:
Innen töltsd le a "Image for creating bootable USB Drive" -ot. Csomagold ki, majd az imageusb.exe -vel egy pendrive -ra rakd fel a memtest img fájlt. Utána bootolj róla (lehet át kell raknod a bios -t legacy módba) -
allein
addikt
válasz
allein #56352 üzenetére
(#56356) anorche1
Tegnap este szerettem volna a korábban említett folyamatot végrehajtani. Mivel nincs asztali PC-m így a külső vinyót a laptoppal kötöttem össze. Tettem mindezt tegnap este abban reménykedve, hogy reggelre meglesz a folyamat és a HD Sentinel elvégzi a dolgát. Ma reggel egy fekete ablak a laptop képernyőjén. Ennek ellenére a vinyó 100%-os a HD Sentinel szerint, viszont nem tudom, hogy a folyamat sikeres volt vagy sem
Esemény napló semmit nem mutat, amikor az esemény naplót említem arra gondolok amikor a win10 jelzi jobbról lent amennyiben történt valami. Szerintetek mi történik?
-
Integrale
veterán
válasz
allein #51290 üzenetére
8 és 8.1 esetében sem kellett nézned a csempéket, kicsit bújni kéne a beállításokat és a funkciókat sem árt megismerni. A start menüben kifejezetten jól mutatnak a csempék, kirakod ami kell, aztán látsz minden infót amire szükséged van.
Egyébként sem értem a start menü utáni hisztit, jobb gomb a helyére vagy rá (8 - 8.1,10) és ott van minden ami kell, vezérlőpulttól kezdve eseménynaplón át a kikapcsolásig minden. -
morfondőr
addikt
-
426os
őstag
válasz
allein #51200 üzenetére
Ha nem garanciális már, akkor nyilván sehogy nem fogod gariztatni.
De ne az alapjárati hőmérsékleten rugózzunk, mert az nagyon sok tényezőtől függ.
Töltsd le a legfrissebb Aida64-et és indíts el alatt egy stabilitástesztet (hdd kivételével mindenre). Ha 10 perc alatt 95 fok fölé megy, netán eléri a 100-at, akkor rossz a hűtés. Ha 90 környékén tetőzik és 15 perc alatt sem akar jóval följebb menni, akkor nem érdemes vele foglalkoznod szerintem. Akksi legyen feltöltve és a táp legyen bedugba a teszt közben.
Ha a konklúzió az, hogy rossz, akkor első körben még mindig érdemes lehet megejteni egy újrapasztázást és thermal gap cserét, mielőtt berendelsz egy új hűtőt. A ventilátor kitakarítását már meg sem említem. -
soldi3r
veterán
válasz
allein #51188 üzenetére
60fok korul nem kell felni. Nekem most 64C az i3 egy 6330-ban egy 25 fokos szobaban. Neha hallani, hogy bekapcsol a hutes, de a gep alja inkabb csak langyos. Kb 1 honapja pasztaztam, elotte is ilyen homersekleten mozgott, csak a gep allja altalaban forro volt.
C2D-nal tudott lenni 50 fok korul, alatt a homerseklet. -
426os
őstag
válasz
allein #51188 üzenetére
1 YT videó ment a háttérben.
I53320m, NVS5200m. Nincs laptophűtő alatta, ellenben a dokkoló picit megemeli a gépet. A szobában 22k fok van. A venti ugyan folyamatosan pörög alacsony fordulaton, de nem hangosabb a gépben lévő hdd-nél, így elég csendben van a gép. Szerintem keríts egy új hűtőt, a tied is elöregedett már. -
morfondőr
addikt
válasz
allein #51106 üzenetére
Eddig nem futottam bele problémába, csak ebbe az egybe, de ezt úgy oldottam meg, hogy a játékokat ablakos módban futtatom. Teljesítmény gond nincs, de alapvetően irodai munkára használom a gépet, tehát leginkább office alkalmazásokat futtatok, egy 100 mb fölötti képekkel telepakolt word dokumentumot és simán kezel (mondjuk illik is egy ilyen gépnek). Egy 4k-s youtube video viszont már akadozik, de egy 1080p 60 fps videó már sima. Akksira meg netezéskor 8 óra feletti hátralevő időt szokott kiírni (új gyári 6 cellással)!
-
morfondőr
addikt
-
somasz
Topikgazda
válasz
allein #51054 üzenetére
Dell feature enchancement pack fent van? Van benne pár energiagazdálkodási profil, ha akarsz vele szórakozni.
Azt hittem, már a legfrissebb bios van rajta, command update-nek le kellett volna frissítenie.
Ezzel a hőmérséklettel szerintem nincs baj. Egy gép vagy halk és melegebb, vagy hangos és hűvösebb, azonos körülmények között.
-
-
allein
addikt
válasz
allein #50999 üzenetére
Bekapcsoltam. Jelenleg fut az NVIDIA Optimus GPU State Viewer, status. OFF vagy IDLE, tehát nincs használatban. Minden win frissítés letöltve és telepítve. AIDA-ban a CPU hőmérséklete 60-65 fok körül mozog. Volt amikor felugrott 70 fokra is. Chrome fut, ezen belül 5 fül.
-
morfondőr
addikt
válasz
allein #50987 üzenetére
Nekem 55 fok körül van sima irodai használat mellett (dokumentumok, böngészés, stb.), ilyenkor nem megy a venti. De van amikor felugrik 60 fok körülre, ilyenkor bekapcsol a venti, megy pár percet és leáll, mert visszahűlt. Az nvidia kártya nem befolyásolja a dolgot, mert alap esetben ki van kapcsolva, viszont érdemes megnézned az előző hozzászólásomban linkelt kis progival, hogy tényleg inaktív-e! A böngészőben még érdemes letiltani a hardveres gyorsítást, mert az is aktiválhatja a vga-t, valamint azt vettem észre, hogy néhány silányul megírt vagy millió reklámmal teleszórt weblap elég jó terhelést tud adni a procinak folyamatosan, amíg meg van nyitva akár a háttérben is. Vagy más dolog is terhelheti a procit pl. sokan írták a beragadt Win frissítéseket. Feladatkezelőből ezek kiderülhetnek.
Még annyit hozzá teszek, hogy én felújítva vettem a gépet és minden ki volt takarítva és újrapasztázva a hűtés. -
somasz
Topikgazda
válasz
allein #50833 üzenetére
enable=engedélyezed az optimus technológiát
disable=letiltod az optimustoptimus: automatikusan vált az intel és az nvidia között, ha kikapcsolod, csak az nvidia fog menni
Az automatikusságot felül tudod írni az nvida controll panelben win alatt, minden alkalmazáshoz beállíthatod, hogy használja az intelt.
Nincs köze a touchpadhoz. A tálcán jobb alul van a touchpad ikonja, jobbklikk, tulajdonságokkal nézz bele, mi van engedélyezve, kikapcsolva.
-
Máté94
addikt
válasz
allein #50823 üzenetére
Hagyni, ahogy van. Miközben az integráltat használod, a dVGA ki van kapcsolva. Ha pedig a program úgy ítéli meg, hogy nagyobb erőre van szükség, akkor zökkenőmentes átvált az NV-re. Control Panel-ben betudod állítani, mihez mit használjon. Értelemszerűen mindenhez Intel és kész.
-
Tails111
aktív tag
válasz
allein #50780 üzenetére
Itt az oldal linkje. Ki is választottam a géped és a Win 7 x64 oprendszert hozzá.
http://delldriverdownload.net/latitude-e6430-atg-windows-7-64-bit-drivers/
Sorba rendezve indulnak a driverek amik a win7 x64hez kellenek. Sok hasznos és sok felesleges dolog van itt.
Ládod sorba be is vannak számozva.Ezt keresd meg: 100. Systems Management - Driver: E6430 and E6430 ATG Win7 Driver CAB Pack
Három lehetőség van alatta válaszd a középsőt. File 2: E6430-win7-A05-YX38G.CAB
Töltsd le zipp állomány bontsd ki. Kapsz egy E6430 mappát megnyitod és ezt fogod benne látni:
Win 7
driverarchivemanifest.xsd
Manifest
ReadmeSima adatlemeznek írd ki.
Ha mindez megvan lemezt beteszed a DVD meghajtóba. Bemész az eszközkezelőbe kijelölöd az eszközt amihez driver kell. Jobb klikk illesztőprogram frissítése klikk rá. Illesztőprogramok keresése számítógépen válaszd ezt ki.
Illesztőprogram keresése a következő helyen: Tallózd be a(ODD) DVD meghajtót Almappákban is kipipálva legyen. El kezdi keresni a drivert a lemezen. Ne ijedj meg van hogy több idő kell neki hagyd dolgozni. Ha nem találna drivert úgy is jelzi. -
somasz
Topikgazda
válasz
allein #50768 üzenetére
ez az intel management engine interface, chipset menüponton belül van a dell honlapon.
-
morfondőr
addikt
válasz
allein #50761 üzenetére
Én két hete vettem egy ugyanilyen gépet, Win 10-et tettem rá, majd ugyan úgy Command Update-el fel a driver-ek, meg win update is tett fel/frissített meghajtókat, de semmi hiányzó driver nincs az eszközkezelőben, sőt minden működik, ahogy kell! Még az Nvidia optimus is hibátlan, pedig attól tartottam, ha más nem is, de az bugos lesz. Ha jól láttam te 7-et tettél fel, szerintem próbálj meg egy 10-est...
-
Tails111
aktív tag
válasz
allein #50763 üzenetére
A sárga háromszöges eszközre viszed az egeret kijelölöd jobb kikk tulajdonságok.
Fejlécen felül kiválasztod RÉSZLETEK tulajdonság ablak legördülő menü válaszd ki
hardverazonosítók. Alatta az ablakban kékkel kijelölve megjelenik a hardver azonosítója.
Az kell ahhoz hogy tudjuk mihez kell driver. -
somasz
Topikgazda
válasz
allein #50761 üzenetére
Megnézed a hardverazonosítókat az eszközkezelőben és ráguglizol, melyik micsoda.
Egyébként FreeFall Sensor, O2Micro memorycard reader vagy Active Management Service lehet pl.
Ezeket is fel kell amúgy raknia a Command Update-nek, ha nem a checkre nyomsz, hanem alatta a linkre, hogy telepítse a driverkönyvtárat magától.
-
somasz
Topikgazda
válasz
allein #50756 üzenetére
Biosba is be van írva az ST.
Valószínűleg volt burkolatcserélve a gépezet.Ha nem maradt kérdőjelesen eszköz az eszközkezelőben, akkor nem kell vele foglalkozni, ki kell lőni a command update-ben, a szem alakú ikonnal el tudod rejteni. Néha beragad ez a frissítés, asszem a management engine driver.
-
allein
addikt
válasz
allein #50742 üzenetére
Jó reggelt, driverek fent vannak, kivéve egyet. Próbáltam több alkalommal is de valamiért failed üzenet fogad. Majd próbálkozom újra
Windows valami frissítéseket telepített amti úgy-e a kikapcsolásnál és bekapcsolásnál is jelzi. Egyelőre windows update kikapcsolva mert nekem sem talál semmilyen frissítést. Most már 4 GB ram helyett csak 2 GB RAM van használatban
Szerintem így sincs rendben de egye fene, majd meglátjuk mi lesz ha a windows letölt és feltelepít minden frissítést.
-
Tails111
aktív tag
válasz
allein #50742 üzenetére
Lehet hogy nem fogja!
Majd csak teker teker de nem frissít de hibát sem ír ki.
Egy jó hete szívtam ezzel két géppel is Precision M4500 meg egy Latitude E6510 .
Mindkettőre DELL Windows 7 ISO került. Mindkettő ugyanezt a hibajelenséget csinálta kb 4GB memória zabálás 20-25% gépterhelés. Semmit nem csinált a frissítő csak teker de le nem tölt és nem is telepít.
Ha kikapcsoltam a frissítést akkor a gépterhelés leállt. A latitude így is maradt mert win 7 kellett rá mindenképpen. Már nem volt több időm kísérletezni vele. A Precisionra húztam egy Win 8.1 et azzal ok.
Érdekes egy jó évvel ezelőtt a E6510 en ugyanez a win volt akkor nem csinálta.
Ha rákeresel látni fogod páran szívnak ezzel.Ha hibát ír frissítéskor töltsd le a WindowsUpdateDiagnostic progit. Futtasd majd ha végzett próbáld újra a frissíteni hátha sikerül.
-
somasz
Topikgazda
válasz
allein #50738 üzenetére
Sztem megy a háttérben a windows update.
Egyébként akár hiszed, akár nem, a nem felismert hardverelemek azonosítása is pörgeti a háttérben a gépet.Futtasd le a Command Update driver telepítését, aztán nyomj egy kört a check-re nyomva, aztán win update-tel told le az összes frissítéskört.
Majd utána foglalkozhatsz további esetleges problémákkal (valószínűleg ugyanolyan halk lesz a gép, mint a kollégádé, vagy egy kicsit melegebb, mert van quadród is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Elemlámpa, zseblámpa
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Magisk
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged