Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

  • krisi047

    senior tag

    A Gery Gyros-os marha hambi tényleg nem rossz, szerintem megér egy próbát. De a gyros az pont olyan átlagos (tehát nem valami nagy szám), mint a legtöbb helyen.

  • krisi047

    senior tag

    válasz devil-k #442 üzenetére

    Látom nagyon érzékenyen érint, nem akartam a lelkedbe gázolni. De azért személyeskedésbe ne menjünk át, én csak egy véleményt írtam, még ha azzal nem is értesz egyet. Nem tudom miért kéne értenem a vendéglátáshoz, értsen hozzá az, aki ott dolgozik, én a vendég vagyok. Vendégként pedig teljesen jogos elvárás, hogy az étel finom legyen és tiszta körülmények között készüljön. Azzal természetesen tisztában vagyok, hogy a hatékonyság érdekében vannak bevett trükkök, sőt olyan ügyeskedések is, amikről talán jobb is ha nem tud az egyszeri fogyasztó. De ez nem jelent mentséget a rossz gyakorlatra.

    Az elképzeléssel egyébként semmi baj, annyira nem speciális, hogy máshol ne legyen ilyen, a baj a kivitelezés módjával van. Én eddig két helyen láttam, hogy a rúdról levágott húst vaslapon még kicsit megpirítják és mellé odarakják a pitát is, megnyomkodják a szaftban, szépen átmelegszik, megpirul, kiváló íze van. Nem értem miért jó, ha gázlángba tartják kormosodni, az viszont hogy a gázégő vasrácsán végigdörcsöli a pitát már nekem nem tűnik jó ötletnek. Azon lerakódik a zsír, ami szépen ráég, kormos lesz és ha nagyon messzire akarok menni akkor elképzelhető, hogy hanyagul lett takarítva. Azért valljuk be nem kell vendéglátói véna annak megállapításához, hogy azt a rácsot nem erre találták ki, és elég nehéz lehet tisztán tartani. Már ha takarítják egyáltalán. Én nem gondolom, hogy ez rendben van, pláne hogy a végeredmény sem volt fogyasztható. Kormos, kellemetlen szagú és ízű pitát bontottam ki az alufóliából, ez nem csak az én véleményem. És természetesen meg tudom különböztetni a fahéjat a szegfűszegtől.

  • krisi047

    senior tag

    Teszteltem az Aladint én is. Egy XL tálat vállaltam be, tényleg elég korrekt adag, nem sajnálta a húst sem. Ízre tök átlagos, még az öntet íze is olyan, mint a legtöbb hasonló helyen, semmi kiemelkedő. Két dolog viszont nem tetszett. Az egyik, hogy a kajámba került egy nagy darab szegfűszeg, nem tudom hogyan. Kicsit kellemetlenül érintett, hogy már csak a fogam alatt vettem észre. A másik meg a pita, illetve annak is az elkészítési módja. A hússütő tálcájára kisült zsírt feltörölgette vele, majd a sütő rácsát - tudjátok, ahol a láng kijön - végigsikálta. Nem találtam túl higiénikusnak, de voltam olyan bátor, hogy itthon megkóstoltam, mit ne mondjak büdös volt és undorító ízű. Szvsz nem a kajával kéne megtisztítani a sütőt, ez ilyen formában szerintem nagyon gáz. Szóval ha kértek pitát a tálhoz, én javasolnám, hogy csak mindenféle trükk nélkül.

  • krisi047

    senior tag

    válasz mitulabattyi #417 üzenetére

    Osztom a véleményt. Ritka bunkók az eladók, és szerintem az eddig általam kóstoltak közül a város 2. legrosszabb gyrosa. Ezt csak a Péterfia utcai óriás hambis múlja alul.

    Ma a Csapó utcai Aveszta Bisztróban ettem egy koffta tálat. Finom, kicsit különleges a kaja, de semmi extra. Korábban valami mást ettem ott - már nem tudom a nevét, kb. ugyanaz más fűszerrel -, hasonló élmény volt. A kiszolgálás viszont nagyon kedves.

  • krisi047

    senior tag

    válasz devil-k #380 üzenetére

    Akkor teszek majd velük legközelebb egy próbát. :) Ha jól tudom, a pesti Gyradiko licensze alapján működött, aztán pár hétre bezártak és Csapó 25 néven nyitottak újra ki. Egy darabig ugyanazt csinálták, de hamar változott a dolog, és több csalódás után már is megyek oda. Pl. dobták a sertéshúst, ugyanaz az az átlagos csirkecombos gyros lett belőle, talán a tzatziki maradt csak.

  • krisi047

    senior tag

    válasz Real Ghoost #375 üzenetére

    Nem szitokszóként akartam használni a csirkecombot, természetesen azt is el lehet jól készíteni, csak általában nem szokták. :D Nekem a gyros inkább más húsokról szól, pl. a borjú/marha, az Aveszta és az Adria ezért szimpatikusabb a többi helynél, még ha nem is a legjobbak. Viszont a legnagyobb kedvencem a Gyradiko volt a Roncs mellett, amíg még eredeti fényében működött. Sertéshúst használtak, amit pluszban még vaslapon is megsütöttek, mint ahogy a teljes kiőrlésű pitájukat és a steak krumplit is. Mellé egy kis fűszeres lilahagyma, paradicsom szeletek meg nagyon finom házi tzatziki, ennyi. Nálam ők vitték a pálmát, de sanjos már ez is csak múlt idő. Több ismerősömmel is jártam ott akkoriban, és megosztó volt a vélemény. Vagy nagyon bejött nekik vagy nagyon nem. Jellemzően azoknak nem, akik szerint az Oli meg a Gery a legjobb. :))

  • krisi047

    senior tag

    Elnézést, ha valakit megsértek, senki lelkivilágába nem szeretnék belegázolni. :D Én őszintén csodálkozom, hogy az emberek miért szeretik ennyire az Oli Gyrost, miért tartják a legjobbnak. Én eddig háromszor (talán négyszer?) voltam ott. Minden alkalommal kevesen voltak, és mindig kb. félórát kellett várni. Látom ebben egyetértünk.

    Amiben viszont nem, hogy szerintem egy teljesen átlagos "gagyi-gyroszos". A legnagyobb adag is kevesebbnek tűnt más helyekhez képest, a zöldségek, szószok amint írtam átlagosak, de semmiképp sem jók. Amivel viszont abszolút nem tudok kibékülni, az a hús. Csirkecombból készül, és mindegyik alkalommal a következőképpen készítették el: kívül szenesre égetve, belül meg szinte épp hogy nem nyers, itt-ott apró porc darabokkal. Ez egyébként a legtöbb debreceni gyrososra jellemző, legutóbb a Gery Gyrosban ettem ilyet. Szerintem ez nem minőség.

    Szóval összességében az a véleményem, hogy ez egy átlagosnak nevezhető hely - sajnos ez az átlag -, ahol még sokat is kell várni, ráadásul szerintem sok embernek, aki kedvencének mondja igencsak nem esik útjába. Szóval abszolút nem értem a dolgot, talán a szájhagyomány/hype az oka, miszerint az "Oli Gyros a legjobb", ez épül be az emberek tudatában. :))

  • krisi047

    senior tag

    válasz devil-k #350 üzenetére

    Sokat szoktam tőlük rendelni, ezt a gyorsaságot én is meg tudom erősíteni. A rekord pizzával 16 perc, akciós tésztával pedig 6 perc. :D (A Pláza közelében lakom.) Viszont sajnos a pizzájuk változó minőségű. Olykor rengeteg feltét van és nagyon finomra sütik, máskor viszont ahhoz képest kevés a feltét és kissé meg is van égve. Összességében viszont szeretjük.

Új hozzászólás Aktív témák