- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
paatrick #169078 üzenetére
Miért? A Fórum meg a Plaza is fizetős már régóta. Hidd el aki ott akar vásárolni és kocsiba ül az ki fogja fizetni azt a 1,5óra/480Ft-ot (Nyilván ha többet van akkor akkor azt is).
Szerintem a másik oldalt is kellene(kellett volna eddig) nézni, pl aki ott parkolt, mert ott ingyenes (és letette reggel a kocsiját, majd ment munkába, ez persze fenáll máshol is pl meteor központ), akkor aki vásárolni megy neki kell messzebb állni meg keresgélni helyet, mert még sokan parkolni sem tudnak (meteornál meg nem talál helyet az aki tényleg ott dolgozik a környező üzletekben).
Lényeg csak annyi, hogy ennek sem csak 1 oldala van, csak most mindenki csak annyit lát hogy fizetni kell. -
bul07
nagyúr
válasz
Visszatérve a Malomparkhoz
Lehet hogy a Praktiker ezért nyitotta meg a Kishegyesi út 13-ban az üzletét(Tesco mellet), kép [link]
Készülve és majd bezárják a Malompark-ban lévő üzletüket ha csökkenne a forgalom.Ha tényleg ez lesz akkor jó sok vásárló a Malompark környékére se megy.
-
bobace
addikt
válasz
bul07 #169140 üzenetére
Az várható volt, hogy nem fog ott menni, van körülötte 1 km-en belül egy csomó üzlet, még Interspar is.
Lesz a helyén Penny, azt olvastam.
Az Aldit én sem értem, hogy mire terjeszkedik, nagyon sok üzlete megy kis kihasználtsággal. Értem, hogy létezik ilyen terjeszkedési üzletpolitika, de ahhoz dömpingár is kéne (szerintem), mert így közelében nem lesznek a Lidlinek. -
bul07
nagyúr
Bezár egy debreceni szupermarket
Július 20-án bezár a Somlyai utcai SPAR a KerekestelepenBiztos nincs köze ehhez a ilyen olyan adóknak meg stopoknak, ááá dehogy.
Talán a Lidl vagy az Aldi kivesszi. Mondjuk az Aldi a Bújfalusi üzzlettel befürödni látszik. Pénteken is csak lézengenek az emberek, lidl penny meg tele -
nrg_52
addikt
válasz
diablo1984 #169120 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
-
dobolan
senior tag
válasz
KROK640 #169132 üzenetére
A nyomorultság felsőfoka nem ez, mert ennek legalább van autós szempontból értelme.
Van a monostorpályi u.- mikepércsi u. kereszteződés, ott a mikepércsit átszelő zebrára csak akkor kapsz zöldet, ha nyomkodod az oszlopon a baktérium és vírus transzmittert.
Amúgy akár piros, akár zöldet ad, a kocsi forgalom rendje semmit nem változik. Lehet spórolnak az izzóval...
Ráadásul bicajosnak még kényelmetlenebb, mert, ha nem nyomták, nincs olyan, hogy szerencséd van és zöldre vált. Ja, tényleg tolni kéne. Ettől már csak az jobb, ami 200 méterrel arrébb van és a Meki szülte meg. Természetesen nulla keresztforgalom érzékelővel, 2x1,5 perces zöld a semminek feltartva a monostorpályi út forgalmát. -
KROK640
nagyúr
válasz
Dr Bubo #169127 üzenetére
" az autó központú lámpákkal." - na ez az mit nem értek egyébként.
1. Míg az autós a lámpánál vár, addig ül és fedél van a feje felett ami védi a naptól/esőtől (ha nincs akkor meg olyan jó idő van, hogy nem számít)
2. Minden autós gyalogos is, de nem minden gyalogos autós
Nyilván a döntéshozók kizárólag autós szemmel tudnak a városra nézni, mert ez nem jön át nekikA Tesconál is van egy csodálatos lámpa, ami nem tud egyszerre zöld lenni. EZ. Így ha a képen jobbról jössz, akkor mindenképp két lámpát kell megvárj, ha a Tesco felől, és sietsz, akkor esetleg át lehet egyben érni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #169126 üzenetére
Lehet azt is, a bicikliút is csak aránylag veszélyesen van kivitelezve (mondjuk inkább a biciklis üti el a gyalogost mint fordítva).
De ma simán megjártam a buszvég - Péterfia utca - Kishegyesi Tesco - István út zöldkanyarház utat gyalog, tűző napon, nehéz táskával.
Persze a bicikli/roller gyorsabb, csak épp nem tudom hová tenni.
De mást mondok, Szoboszló és Debrecen között 2006 óta "készül" a biciklliút, ami 2020-ra eljutott Ebesig, azóta pedig egy métert sem haladt. -
Fredo78
aktív tag
válasz
micsiri #169118 üzenetére
Emlékeim szerint a kivitelezés 2023 áprilisban kezdődött azaz bő két éve. Az egész hossza összesen nincs 2 km viszont szinte csont egyenes, nincs domborzati emelkedése, és csak néhány helyen kellett volna kisajátítást eszközölni. Így lassan világrekord lesz az elkészülési idő. Amúgy úgy tűnik, hogy lámpadzsungel lesz, az utolsó 1km a Kassai útig pedig nem lesz megcsinálva (marad egysávos), emiatt a vasúti kereszteződés is marad egyszintben az úttal. Szóval igazi magyaros közlekedésfejlesztést láthatunk.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Cs1csó #169126 üzenetére
Őket is szívatják az autó központú lámpákkal.
A Kölcseynél a Hunyadi-Bethlen jobbra kanyarodó sávra is tettek lámpát, de direkt úgy van beállítva, hogy feltartsa a gyalogosokat-kerékpárosokat. Amikor a kapcsolódó nagy zebrák valamelyike zöld, akkor a kis ívnél piros.Ha a Hunyadi-Mester útvonalon közlekednél az Egyetem felőli oldalon, akkor a zebra miatt jó nagyot kell kerülni, plusz 4 lámpán kell átjutnod.
-
diablo1984
veterán
Sziasztok! Adott egy régebbi brother multifunkciós nyomtató. Hogy lehetne azon beállítani a több oldalas scannelést? Mert jelenleg 1 oldalt scannel és egy külsős programmal megnyitja. Kellene valami olyan(ingyenes) program ami több oldalt is tud kezelni, 1 pdf file-ba összefűzni...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Aryes #169116 üzenetére
Például a Tóciból (onnan is az István végéről) a klasszikus belvárosba, nagytemplom, Csokonai színház környéke, de évekig jártam a
buszvégtől gyalog a zsibi mellé is.
A Tócóskert - Maróthy u // Űrhajósok tere távolságot 18 éve teszem meg gyalog, hetente többször. Még most is. Legutóbb múlt csütörtök, péntek, szombat. Ezek nem vészes távolságok.
Ugyanakkor pont olyan, mint a Rákóczi - Eötvös saroktól kicsit visszább - Buszvég táv, hogy tömegközelekdéssel szinte megugorhatatlan.Igazi katasztrófa a tömegközelekedés a 80-as évek végén volt (már amire emlékszem) lyukas csuklós buszok, kitört ablakok (menetrendszerinti tömegközelekdésen) és buszkerék kiesés is divat volt egy időben. A járatok meg ... akkor jöttek amikor akartak.
A kora '90-es években a Csokonai színháztól vagy akár a Halköz üzletháztól a Tóciig (mondjuk az István - Széchenyi kereszteződésig) busszal eljutni kb 30-45 perc volt, de ha nem volt szerencséd akkor 1 óra. Ekkoriban szoktam rá arra, hogy suliból inkább hazagyaloglok, 20 percen belül megvolt. De miért volt ilyen nehéz? Mert pokoli ritkán jártak a buszok. Mondjuk azóta is mély nyomot hagyott bennem, hogy Debrecenben ahol csak lehet a tömegközlekedést is hanyagolom, és gyalog járok.
Ami már nekem is távolság volt, mikor a Debreceni egyetem - buszvég távot kellett megtennem, na akkor azért én is átálltam villamosra, de főleg azért mert sokszor időre mentem oda-vissza."a megállók iszonyú messze vannak néhol egymástól, átszállással közlekedés gyakorlatilag teljesen véletlenszerűen lehetséges, semmiképpen nem átgondolt tervezés eredménye..." ---- teljesen egyetértek. Ez is része annak, hogy szerintem indirekt módon de a lakosság minél nagyobb részét autóba akarják öltetni (nyilván ennek hatása sincs átgondolva). Hiszen egyre többen mondják azt (többek között te is, sőt lassan egyre inkább én is), hogy "lófütty az egészbe, akkor autózunk".
-
micsiri
tag
válasz
bul07 #169113 üzenetére
Azt hogy miért tart eddig nagyon nem hagoztatják bár volt március végén egy lakossági forum ahol volt szó erről.
Az Acsádi- Sámsoni kereszteződés egy kicsit máshogy lenne mint ahogy most van.
Az italdiszkont helyén menne az út a Diadal utcával szembe és igy ott lenne a lámpás kereszteződés. Viszont az italdiszkont tulajdonosa nem szeretné átadni a területet jelenleg is perskedés folyik.
"
Van néhány olyan ingatlan, aminek a megszerzésével még vannak problémák, ezek gátolják az előrehaladás – mondta Bogdán Béla.
Példaként az Acsádi út sarkát említette, ha az az ingatlant sikerül majd birtokba venni és az ottani építési munkákat elkezdeni, onnantól kezdve a szakemberek reményei szerint 6 hónapon belül be tudják fejezni a fejlesztést."Szóval hogy mikor lesz kész ki tudja
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Tudtok valami jó anyagot óra tanítására? (8 éves lányomat tanítgatnám)
Hogy ne katyvasz legyen, hanem tematikusan, szépen fel tudjam építeni benne a dolgot.
Az megvan, hogy 24 óra egy nap, 12 óra a dél, és utána a 13 óra az 1 óra, kismutató az óra, nagy a perc, és a másodperc folyamatosan jár körbe
Eddig ennyi.
Cél, hogy 3 mutatós órát számok nélkül leolvassa. -
válasz
KROK640 #169095 üzenetére
Nem tudom honnan hová jártál autó nélkül, hogy régen még jó volt, de én 24 éve kerültem Debrecenbe, de első megállapításom az volt, hogy katasztrófa a tömegközlekedés, iszonyú nagy távolságok vannak, autó nélkül hogy lehet élni ebben a városban?
Budapest és Miskolc után tettem ezt a megállapítást, mindkét helyen mintaszerű a tömegközlekedés, és tegyük hozzá, hogy akkor itt még a Volán csinálta, több/nagyobb buszokkal, azóta ez valóban romlott, de előtte és azóta is el lehet mondani, hogy minden a villamosra van felfűzve (a 2es vonal indulása óta ez még inkább így van), csak annak kényelmes a város, aki a villamos vonala mellett lakik, és oda akar eljutni, ahol jár a villamos.
A buszok ritkán járnak, a megállók iszonyú messze vannak néhol egymástól, átszállással közlekedés gyakorlatilag teljesen véletlenszerűen lehetséges, semmiképpen nem átgondolt tervezés eredménye... -
KROK640
nagyúr
válasz
bul07 #169111 üzenetére
Tavaly márciusban jártam legutóbb arra, és már akkor javában fel volt túrva, sőt, egy része készen is volt. nem gondoltamn, hogy még most is csinálni fogják.
Különben mindenfelé szélesítik az utakat, felszámolják a zebrákat. Szerintem rövidesen bejelentik, hogy a Debreceniek ingyen autókat kapnak ... vagy valami ilyesmi, mert különben nem tudom hová megy ez a sosem látott mennyiségű autóra tervezés, miközben a gyalogosok eltűnésével számolnak. -
bul07
nagyúr
válasz
RandomName #169112 üzenetére
Ahogy képeket elnézem régi két sáv meg volt végig, az újat azt a füves fás rész helyére építették, tehát a forgalom meg az építés minimálisan zavarták egymást. Legalábbis a autókereskedős egyenesbe.
De ha lenne rendes újságírás már rég olvashattunk volna erről hogy miért tart ilyen hosszú ideig.
-
RandomName
senior tag
válasz
bul07 #169111 üzenetére
Inkább szűk 7km, ami kb pikk-pakk 1 év alatt meglett volna, ha nem akarták volna átengedni rajta a forgalmat. Így meg sakkozás az egész.... Biztos nekik is vicces lólépésben aszfaltozni. Szerintem azért csinálják így, hogy velünk toljanak ki (NEM!)....
Az autókereskedőket nem féltem, max zsebükben marad a pénz ha bérelték a közterületen a parkolót, ha meg csak használták, akkor bocs elmúlt. Mint a lakótelepeken... A vásárló max majd behajt a telepre, és úgy válogat.... -
bul07
nagyúr
válasz
RandomName #169110 üzenetére
Nem vagyok hajlandó propaganda tv-t nézni csak ezért.
Ahogy olvasom nem is 2év , hanem már 2022-ben elkezdték
Mennyi is ez 3-4Km és nem tudják befejezni sok év alatt se.Meg jól elvették a parkolókat az autókereskedésektől, ki a fene fog odamenni autót nézni ha nem lehet leparkolni
Hogy milyen volt utcakép [link] , érdeklődők tudtak hol parkolni
Kép innen [link] -
RandomName
senior tag
válasz
bul07 #169109 üzenetére
https://dehir.hu/dtv
Városi tévén szoktak hírezni a haladásról.... -
bul07
nagyúr
Nem tudjátok hogy a Sámsoni utat meddig akarják még csinálni?
Nekem úgy rémlik hogy már min két éve bütykölik és azóta ara közlekedni egy rémálom(Erről valahogy nem látok tudósítást a királyi médiában vagy TV2 vagy bármelyik, itteni hírportálon. Csak hogy Budapesten ilyen olyan felújítás miatt dugó van pár hónapig)
-
sirály69
őstag
Szerdán indul 10 órakor a garázsvásár a Lion Office-ban!
Pontos hely priviben... -
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Van pár eladó cuccom, hátha érdekel valakit, fórumtagoknak egy kis plusz kedvezmény jár a lenti árakbólgaranciás! iPhone 14 Pro 128 Gb Deep Purple +ajándék Swissten Magsafe tok 190k
Blitzwolf SDB1 Pro soundbar fali konzollal, tartozékaival 15k
Lenovo Tab4 8 LTE SIM kártyás, IPS-es netezős tablet 12k -
Zola007
veterán
válasz
bobace #169090 üzenetére
Keszthelyen voltam tegnap, azt hittem egy faluban járok, alig jött autó szembe, parkolás csak a Kastély közelében kb 0.5-1km belül fizetős.
#169091 opr
London után nyilván nagy kontraszt, de 50x annyian is laknak. Bár én még mindig jobban szerettem London közlekedését mikor ott laktam mint pl. Budapestét. -
bepken
veterán
sziasztok!
használt munkaruha hol kapható debrecenben? azt tudom, hogy zsibin szokott lenni, illetve szoboszlón van egy outlet. ezeken kívül valahol esetleg?
lángálló ruhára volna szükségem.
-
KROK640
nagyúr
Na igen, azoknak tényleg jó. Sajnos a város pont ebbe az irányba megy, hogy az idejövőknek legyen a jó, ne az itt élőknek
Az az érzésem, hogy a gyalogosokra úgy gondol a vezetőség, mint a szükséges rosszra, amit a lehető legjobban vissza kell szorítani. Csak addig már nem terjed a képzelet, hogy mindenki nem tud autóba ülni, de ha sokan megteszik, akkor autósként is rémálom lesz a város. -
KROK640
nagyúr
Debrecenben a döntéshozók és a város tervezők elfelejtették, hogy nem jár mindenki is autóval. A város már régóta az autósoknak van alárendelve, és egyre inkább ebbe az irányba megyünk. Megszüntetett gyalogátkelő helyek, 100+ mp-ig piros lámpák, utána van 9 másodpercet átkelni egy 4-6 sávos úton, és hasonlók. Vagy elég arra gondolni, hogy egy csomó házat lebontottak, aztán csináltak egy fél várost átszelő 5 sávos utat, középen teljesen értelmetlen fűcsíkkal, meg szökőkúttal. De a bicikliút az mindenhol a sokszor amúgyis keskeny járdából van levágva. Mintha tényleg az lenne a cél, hogy mindenki is autóba üljön.
Annyira ebbe az irányba megy, hogy sokévig megvoltam autó nélkül, és most egy ideje megint feljött, hogy csak kéne egy. Persze nyilván ráb*szás lesz, mert ha mindenki autóba ül, akkor nagy sírás lesz, de érezni a döntéshozókon, hogy egyáltalán nem gondolnak a gyalogosra.Autósként (még) élvezetes város, de gyalogosként nagyon rossz, és egyre rosszabb irányba megy
-
bobace
addikt
válasz
KROK640 #169088 üzenetére
Most volt nagyon durva a kontraszt számomra, mikor a héten Veszprémben voltunk.
Alig voltak autók, itt-ott van egy lámpa. Főbb belvárosi utakon is csak lézengtek az autók, mint itt a 90-es években utoljára kb...
Persze ott meg a kis utcák és kevés hely miatt amúgy sincs parkoló, mindenhol is állnak.. járda, sarok, bárhol, ahol csak úgy tűnik, hogy nem akadályozza a forgalmat..
Mondtam is magamban, ide kéne költözni.. -
paatrick
őstag
válasz
mezis #169085 üzenetére
Szóval azt mondod hogy örülni kéne hogy ahol eddig ingyen parkoltam ott ezután is ingyen parkolhatok?
És amúgy ez garantálja azt hogy lesz is parkoló a "lakóhely közvetlen közelében"? Mi van ha nincs? És mondjuk csak 100 méterrel arrébb találok egy helyet? Az még "közvetlen közelében" van vagy nem és megbüntetnek? Hogy ellenőrzik ezt majd? Pont a lényeg nincs benne ezekben a hírekben.
Abba már bele se kezdek a zöld zónán belül hány fodrász/kozmetikus/kisbolt kisvállalkozó akármi van ami kb egy lakásból/garázsból is működhet, most meg jól alájuk vágnak ezzel.
-
KROK640
nagyúr
válasz
"Éljenek az "átgondolt" debreceni reformok..." --- ne is mondd... szerintem egy csapat csak azon dolgozik, hogy minél élhetetelenebb legyen a város. És jól megy nekik
Kicsit visszább beszéltünk a felszámolt zebrákról, de arról is, hogy a város gyalogosként, és autóval is sokkal rosszabb mint 20 éve.
-
mezis
félisten
válasz
paatrick #169080 üzenetére
"...valamennyi jelenlegi felszíni parkolási övezetben (Kiemelt, I-es, II-es) a lakóhely közvetlen közelében , az ott lakó számára lakossági díjmentes várakozási lehetőség lép életbe. Ez a díjmentesség az eddigi 1 helyett lakcímenként legfeljebb 2 személyt illet meg 1-1személygépkocsi vonatkozásában."
Valóban hátrányosan érinti a 3 vagy annál is több autóval rendelkező családokat...
-
válasz
+1
Megnézném én azt a lakossági kérést
Nem tudom merre laksz, de azon a környéken lakó kollégáimtól hallottam, hogy a saját lakása környékén elég nehéz volt parkolóhelyet találni. Szóval egész biztosan volt ilyen kérés.
Van olyan kollégám, aki Józsáról jár be és a Malompark parkolójában szokta hagyni az autót.Más kérdés, hogy megint nem normálisan csinálják, ezt sem. Mert előbb kellett volna P+R parkolókat kialakítani, utána tiltani meg büntetni. Mégis, aki vidékről járt be és ott tette le az autót, mit gondolnak, hogy szórakozásból hagyta ott az autóját?
-
bul07
nagyúr
Ezt lehet köszönni a fizetős parkolás bővítésnek(Debrecen vezetésének)
Mert ha nem teszik fizetőssé az áruház parkolóját akkor a bejáró dolgozók reggel elfoglalnak minden parkolót, és akkor a vevők ugyan úgy nem tudnak parkolni.
Az lenne a jó megoldás ami a fórumba van, egy bizonyos idő ingyenes aztán jó nagy díj hogy ne érje meg ott parkolni.Ugye ez lesz fizetős:
Itt a PDF [link] az parkolás megváltoztatásáról -
paatrick
őstag
-
opr
nagyúr
válasz
mrbego #169074 üzenetére
Nagyon okos döntés! Mert mi is van ott, aminek bármi jelentősége van?
1: Praktiker. Hát, az van több is, és a többinél ingyen lehet parkolni
2: Spar. Hát, abból is van bőven máshol.
3: Euronics. Hát, nekik ez cumi. Felkészül a Media Markt, vagy a szoboszlói üzlet.Ezen kívül van még a zaj, ami kb senkit nem érdekel.
Vagy kihagytam bármit?
Szóval okos, így kell nullára csökkenteni az egész bevásárlóközpont értelmét. Valami manager megint nagyon okos volt.
-
Tubi2
senior tag
válasz
Atomantiii #169075 üzenetére
De vajon sorompó lesz, vagy hogy oldja meg?
-
bepken
veterán
válasz
Atomantiii #169075 üzenetére
pláne, hogy abból az Interspar-ból míg kijut az ember, hatszor lefial...
én nem tudom, hogy ott mi van néha a kasszánál, de én ahányszor betévedtem oda, még az önkiszolgálónál is 20 méteres sor állt, de ilyen full random délelőtti időpontban is, tehát nem csúcsidőben...
-
mrbego
aktív tag
Akit érint, fizetős lesz augusztus 1-től a Malomparkhoz tartozó parkoló (mélygarázs is).
[link]
Bár erre talán lehetett számítani, hogy egészen a Nagyerdő túlsó végéig fizetős övezet lesz DebrecenbeN. A fizetős övezet határán biztos lesznek parkolási gondok. -
bul07
nagyúr
3Lei volt igen a parkolás
Ugyan az a szisztéma mint a Fórumba a parkolás
Tehát aki Nagyváradon a várat nézné meg a mélygarázs parkoló tökéletes választás
Utcakép [link]
Ezt a három képet én lőttem [kép] , [kép] , [kép] , az a sárga a fizető automata, készpénz(Lei. Nem ad vissza ha jól tudom), és kártyát is elfogad (telefonos és egyebet nem tudom)Várban vannak éttermek, elégé drágának nézetek ki, de aki gondolja, Várkép [link] , [link]
-
A korábbi amerikai autós témához...
Tegnap fényképeztem a Simonyin. Sajnos, csak a túloldalról kocsiból.
-
bepken
veterán
válasz
diablo1984 #169069 üzenetére
tegnap meg is jött a gép - 170A LCD verzióra esett a választás, mert pajzzsal együtt 59k volt a Timárnál - és bár nagyon nem ebben az ársávban kezdtem el a nézelődést, de balesetvédelmi és egyéb szempontból is jobbnak láttam tényleg egy normálisabb gépbe beruházni
Timár webshopot pedig tudom ajánlani, köszi innen is a tippet! korrekt áron adják a cuccokat (vettem apróságokat is), ráadásul másnapra itt volt a csomag.
jövő héten lesz talán időm venni egy kis anyagot és gyakorolni. bízom benne, hogy jó buli lesz
-
bul07
nagyúr
Ha valaki megy Romániába és megveszi a úthasználati matricát.
És ha szeretné megnézni hogy tényleg van a kocsin, meg mondjuk meddig akkor itt megtudja tenni.
[link]Ma vettem így néz ki az ellenőrzés [kép]
Árak sok egyforma sok olcsóbb.
Na de az üdítők rettentő drágák lettek, pl 2x2literes Pepsi 19.98Lei, 800Ft egy 2literes Pepsi
Annyi hogy most régi jó akció volt, adtak poharat hozzá
Pepsi így nézet ki [kép] [kép]
Na meg most a Coca Colához is volt pohár. [kép] , [kép]
2x2l verziónak nem néztem meg az árát, de a 2x1.5l verziónak 17.78Lei -
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Valakinek nincs esetleg olyan mobil routere (Mifi), amit nem használ és eladná?
-
pigmeus
tag
Bal oldali ablak visszapillantót sikerült letörnöm. Ez így javítható vajon? Fenti részben van egy műanyag ami mintha el lenne törve, de az alsóban nem találok semmi toremléket. Létezne hogy csak erősen össze kellene a kettő alkatrészt nyomni? Van ajánlott szerelő esetleg Sámsoni út környékén?
-
bul07
nagyúr
Igényfelmérés
Esetleg érdekelne valakit
4liter
GM (Opel) 5W-30 (5W30) dexos2 motorolaj, 1lit
[link]
Minősítések:
API SM/CF;
ACEA C3;
GM LL-A-025, LL-B-025, dexos2;
BMW Longlife-04;
VW 502.00, 505.00, 505.01;
MB 229.512023.06.09-én rendeltem a kauffer áruházból, csak mire kellet volna a Meriva A el lett adva. (Olaj jó 5évig a gyártástól ha nincs kibontva, és megfelelően van tárolva)
Most hogy pakoltam találtam meg egy dobozba, meg a Meriva A-hoz tartozó szűrőket is
Ár ha érdekkel valakit akkor megbeszéljük, és természetesen akkor hirdetést is csinálok neki
Augusztusba biztos járok Debrecenbe így akkor át is tudom adni (lehet hamarabb is de az augusztus biztos mert akkor kell édesapámat vinni kontrollra a kórházba) -
bepken
veterán
válasz
diablo1984 #169059 üzenetére
mármint gondolom a 170A gépre mondod
apósom "békebeli" gépét próbáltam, azzal sikerült mindkét elektródát odatapasztani a teszt anyaghoz....
de ha jól értem, épp az ilyen ügyetlenkedésekre nyúlt megoldást több funkció is.
még arra esetleg van ötletetek, hogy hol tudnék úgy venni zártszelvényt (mondjuk 1-1 szál 2 és 3 mm), hogy ilyen max 2 méteres darabokra levágják nekem? legjobb volna valami ZSÉ kategóriás hulladék anyag...
illetve ha megvolt a gyakorlás, akkor valószínűleg a 45 fokos vágásokat is profi gépre bíznám...szóval ilyesmit hol tudnak?
-
diablo1984
veterán
válasz
bepken #169038 üzenetére
Nekem pont ez az iweld gép van, volt előtte gagyi, noname praktikeres trafós is, na ez más kávéház, itt van ív, lehet vele szépen dolgozni, nem szakad meg, nem bántam meg, hogy rászántam a lóvét(a praktikeressel kínlódás volt, megszakadt az ív és a folytonosság, azt hittem, hogy bennem van a hiba, de a technika volt ilyen)
-
Calogero
addikt
válasz
Atomantiii #169052 üzenetére
[link] Kábelesnet (ONE)
-
-
Rosszul fogalmaztam akkor. A lényeg annyi lett volna, hogy van egy autó amit kicsit ki kellene pofozni és akkor ingyen megkaphatná egy rászoruló család.
2026/04. hóig van rajta műszaki, a 2024-es műszaki vizsgája óta nem ment csak 91 km-t az autó. Ezért kellene ránézni, milyen állapotban van és mit kellene esetleg cserélni, javítani.Olyan szervizre lenne szükség, akik ezt vállalják ingyen vagy nagyon minimál pénzért. Legalább az átnézést/felmérést. A továbbiakat lehet majd tárgyalni ha meglesz egy-két kiszemelt és hajlandóságot mutató szerviz. Ők is keresgélnek közben, én csak besegítek...bízva az internet erejében.
-
Sziasztok,
Debrecenben vagy környékén keresnék olyan autószervizt, akik egy ingyen rendelkezésükre bocsátott autót rendbe tudnának tenni, hogy azt egy rászoruló család megkaphassa utána.
Vagy ilyennek a Totalcar/The Zone...hasonló kalibereket érdemes keresni?
Ismerősömnek van egy örökölt 2006-os benzines Nissan Almera-ja, amit így szeretne hasznosítani.Rozsda nincs rajta, sérülésmentes autó. Egy tulaj...végig az édesapjáé volt új korától az autó. 171 ezer km-rel.
-
bepken
veterán
válasz
hentes555 #168969 üzenetére
köszi szépen a választ!
és ez a 110A elég lesz vajon zártszelvény hegesztéshez? kaput szeretnék csinálni, amire trapézlemez kerül majd, így max 3 mm vastag zártszelvényben gondolkozom jelenleg.
csak azért kérdezem, hogy elég lesz e, mert különböző videókban és leírásokban épp az ilyen 100-110A értéket hangoztatják az említett munkához, ami ugye ennek a kicsi gépnek a max teljesítménye. viszont továbbra is laikus vagyok, szóval pusztán mint kérdés merült fel bennem
ezeket néztem még:
- HYD-160A (20-160A)
- Iweld GORILLA POCKETPOWER 170de lehet, hogy inkább rászánom azt a plusz pénzt és megveszem az utóbbi IWELD gépet, mert a keresgélés során talált információk alapján talán ez az egyetlen belépő márka, amit nyugodt szívvel ajánlottak mások is.
-
bul07
nagyúr
RTL Híradó: A CATL egyik kínai középvezetője erőszakolt meg egy 16 éves lányt Debrecenben
.....
Nem olvastátok valahol hogy idén augusztus 20-án lesz e újra tűzijáték?
Én szeretem és jó is szokott lenni a hangulat, na meg utána a színpadi dolgok is
-
Csöves
őstag
válasz
gyulazsolti #169024 üzenetére
Köszi.
Hétvezér környékén semmi. -
Csöves
őstag
One kábeles net megy valakinél?
Tegnap délután óta meghalt.
Egyszer jött vissza 2 percre.
Persze a tv is nyema. -
KROK640
nagyúr
íme pár kép a tegnapi viharról. De tényleg csak pár. Jöttek volna hamarabb is, de ezen a héten minden ellenem van, és amikor elfogytak az akadályok, akkor jött két újabb vihar és pár óra áramszünet megint.
Az első 5 kép Ebes, a maradék három pedig Debrecen a Tócihoz közel -
SOAD19
addikt
A Salétrom utcát kerüljétek, elesett. Mindkét végét eltorlaszolja egy-egy kidőlt fa, bokáig érő víz közepette. De úgy látom, hogy itt is megadta magát a képfeltöltő.
Úgyhogy itt van a felhőből: [link] -
E.Kaufmann
veterán
válasz
elfelejtette #169017 üzenetére
Telex szerint is
-
aldebaran
addikt
-
bul07
nagyúr
válasz
Atomantiii #169010 üzenetére
Kínlódik is rendesen, jön megy. És nem csak a nekünk visszaadott hanem az egész.
Minket a falut most is elkerült pár csepp eső volt meg szél de nem túlzottan erős. De ahogy nézem jön még alulról egy hullám pár óra és meglétuk.
De legalább a hűtők kezdenek normál álkapotba jerülni.
Hát igen nincs elég emberük. Ha kicsit durvul a helyzett nagyon meglátszik.
1995-ben a Berettyóújfaluban a korház felé lévő Titász telepen(központban) voltam gyakorlaton még jó sok titászos ember volt. -
Shokkolo
addikt
válasz
Atomantiii #169010 üzenetére
Megy az újabb buli...
-
Atomantiii
addikt
válasz
KROK640 #168997 üzenetére
Nálunk kb 10:30-kor lett áram egy fázison az utcában, a másik kettő még nem megy. De hidd el elesett a Nyírség nagy része is, sajnos nincs elég ember (vagyis ugye leépítették a nagy létszámot). Most jöttem Nyíregyről, haváriaközpontot is felállítottak pedig, gondolom itt Debrecenben is van valami hasonló, de arról nincs infóm.
-
bul07
nagyúr
Most egy pár perce visszajött az árram.
De egyenlőre a hosszabító kígyót nem szedem széjjel hátha nem fix és újra elmenne. -
bul07
nagyúr
Megmenekültek a hűtőink.
Mi sarkon vagyunk kis utca melletünk, és lám csodát a kis utcában van árram. Pedi ugyan arról az oszlopról megy befelé ahova mi is vagyunk kötve, csak szerintem másik fázisra.
Így rákérdeztünk és bedughattuk a hosszabítótt.Már bőszen mennek a hűtők.
Megnéztem a kombi hűtő sima hűtő részében 15fokot mutattot a hőmérő. Énszerintem ezt még határesett de túlélték a dolgok.
-
-
E.Kaufmann
veterán
Debrecen Bartók utca környékén milyen a Digi helyzet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest