- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti1debre
tag
válasz
7Sony7 #141839 üzenetére
hát bárki bármit is mond,nekem tetszik ez a scooteres reklám!
tuti milliószor jobb,mint ez https://www.youtube.com/watch?v=_OIdU_4axSg amit ha látok (meg persze az összes kaszás erzsis cba reklám) elfog az undor és okádhatnékom lesz. -
RandomName
senior tag
válasz
7Sony7 #141770 üzenetére
Kicsit késve.
Ha valaha is fennáll az esélye, hogy lesz rajta valamilyen játék, akkor jelenleg nincs értelme. Alapból a rendszer foglal, a frissítésnél a windows old foglal 30(?) napig, a telepített programok foglalnak, ha nem állítod át, akkor minden a C:\Users\teneved alá töltődik le, a munkamappák a munkafájlokkal megint csak ezen lesznek.
Ma, a relatíve olcsó ssd-k korában divat lett a bloatware szoftver. Nincs külön egér, bill, fülhallgató driver, hanem gigapackok vannak, ami ha rakétát gyárt az adott gyártó, azt is lekezeli ha akarod, ha nem. És ha neked nem egy gyártótól származnak a külső perifériáid, akkor bizony pár ilyen pack több helyet foglal el, mint régen egy XP.
Nálam a laptopban egy 128-as ssd van, és az optika helyére kiraktam a régi vinyót. És ez a 128 giga nem bántóan sok a rendszernek, és a telepített programoknak.
Amikor az MSI Dragon Center magában fél gigát helyet foglal egy "egérdriver" cuccainak, egy World of Tanks 50+ giga, egy COD 120+ giga, szerintem felesleges felosztani.Az, hogy újratelepítés, vírus, stb mit csinál az adataiddal amelyeket a D-re raknál az megint kérdés. Az ellen csak a külső vinyóra készített rendszeres mentés lehet csak a védelem.
-
bul07
nagyúr
válasz
7Sony7 #141770 üzenetére
Már mindegy de a én véleményem ha 120GB nagyobb a SSD
Ha olyan gép ahol van esély vírust beszedni és ezáltal van rá esély hogy bármikkor újra kel telepíteni, akkor érdemes külön helyet csinálni, rendszer és másik felén adattárolás
Nem kell az adatok mentésével foglalkozni mert egyik felén a OP másikon meg az adatokHa nem lesz újratelepítve évekig akkor nem kell
-
nrg_52
addikt
válasz
7Sony7 #141773 üzenetére
kulonosebb oka nincs, egyreszt nem olyan sok a 240 giga manapsag, ha kezd megtelni konnyebben boldogulsz vele, ha egyben van, masreszt altalam ismert userek 90%-a asztalon, dokumentumok mappaban stb. tartja a dolgait, igy okafogyott eleve. Bajt nem csinalsz vele, ha neked szimpatikusabb, csinald nyugodtan.
-
válasz
7Sony7 #141733 üzenetére
Én már 3 laptopot/pc-t aktiváltam korábbi win7 kulccsal, utoljára tavaly szeptemberben, kb 2 évvel azután, hogy lejárt az ingyenes váltás lehetősége.
Szerintem most is elfogadja a win7 kulcsokat gond nélkül, de ha egyszer már aktiváltad a win10-et azzal a kulccsal és online fiókod volt, 100%, hogy újra sikerülni fog.
A win10 nem fogja szeretni a 2G ramot, de igazából SSD-vel majdhogynem nem is fogod észrevenni. -
válasz
7Sony7 #141342 üzenetére
Olyan ~15cm átmérőjű, kör alakú fém lap kellene, teljesen sík, amit egy levágott eső csatorna nem biztos, hogy teljesít (nem tudnám kiegyenesíteni). Igazából egy vékony, de azért kemény, bármilyen fém lemez kellene, kicsit vastagabb, mint egy sörösdoboz oldala. A bádog jutott eszembe, de bármilyen ötletre vevő lennék. A lényeg az lenne, hogy jól vezessen hangrezgést, egy mikrofonhoz kellene, rezonátornak.
-
dobolan
senior tag
válasz
7Sony7 #140492 üzenetére
A "vizet" le ne engedd, gondolom a speckó inhibitoros keverék, meg sok is van belőle
.
Zárd le a kazán után a fűtéskört (lennie kell elzárónak az előremenőnél és a visszatérőnél is, mindkettőt zárd el), szereld ki a tartályt, és pumpálj bele bőven, majd nézd meg, hogy enged-e valahol. Vízbe mártásos módszer a legegyszerűbb. Ha nincs vele baj, akkor beállítod az előírt nyomást, és visszateszed a helyére. Ha rossz, akkor szerintem kuka, ezek nem hinném, hogy javíthatók. Nekem a HMV körben van egy flamco, abban sem lehet membránt cserélni. Ha tönkremegy, akkor kuka.
Visszaszerelés után kinyitod a fűtéskört, a fűtésrendszerbe engedsz annyi vizet, hogy 1,2-1,4 bar között legyen a kazánon levő mérőn. Azt a kis levegőt, ami a rendszerbe jut a szétszedéskor, fél óra alatt az automata kilégteleníti neked. De kezdhetsz azzal is, hogy indítasz a kazánon egy gyors légtelenítést, az 10-15 perc szokott lenni, bár nem ismerem a Baxit. -
dobolan
senior tag
válasz
7Sony7 #140487 üzenetére
Mennyi a fűtővíz hőmérséklete? Nálam 30-40 fok között változik külső hőmérséklet függvényében, de a rendszernyomás max 0,2-0,3 bart változik leginkább az is akkor, ha megy a keringető.
Pont azért van a rendszerben kiegyenlítő tartály, hogy ne változzon a nyomás számottevően. A 1,5 bar változás az szerintem sok. Ha leereszt a kiegyenlítőd az ellen oldalon és úgy töltesz a rendszerre a fűtés oldalon 1,5 barig, akkor szokott ekkora különbség lenni, mert nem tud hova tágulni, bár -mint írtam- nem tudom, hány fokos az előremenőd, az sem mindegy.
Amúgy nálam 0,5 bar alatt jelez hibát a kazán, felette már elindul, csak először ki kell törölni a hiba üzit.
Ja meg szerintem a 3 bar nyomás a fűtésrendszered egyéb részeit is eléggé megterheli, kötések, radiátorszelepek, fűtés elosztó stb. -
dobolan
senior tag
válasz
7Sony7 #140483 üzenetére
A tágulási tartály nyomását szerintem minden esetben úgy kell beállítani, hogy a másik oldalon légköri nyomás legyen. Úgy a legjobb, ha kiveszed, és felfújod a szükséges értékre, az gyárilag meg van határozva, szerintem a kazán karbantartási leírásában is benne kell legyen.
Egyébként, ha kiszereled, tudod ellenőrizni is, hogy beállítás után engedi-e valahol a levegőt. Ha igen, akkor szerintem kuka. -
lamiki
senior tag
válasz
7Sony7 #140444 üzenetére
A tágulási tartály és annak szelepjén kívül is sok minden lehet az ok, akár olyan is, hogy elvízkövesedett a kazán biztonsági szelepjében a gumitányér, és a vízkő kicsit kitámasztja, így szép lassan elcsepeg a víz, de akár kazán hőcserélő is lehet a ludas, de az nagyon húzós lesz. Azon is lehet pici lyuk, meg sem látod legtöbbször, mert a kazán elfőzi a vizet, vagy kombi kazánoknál általában 2 körös a hőcserélő, külön van egy kör a használati meleg víznek, ha a 2 kört elválasztó fal átszakad, vagy kilyukad, akkor a nyomás a vízhálózat felé is elszökik.
-
dobolan
senior tag
válasz
7Sony7 #140455 üzenetére
Persze, a gumi a membrán. Egyik oldaláról levegőt fújsz bele, másik oldalán meg ott a rendszernyomás. De ez szerintem nem azt jelenti, hogy bontható lenne.
Egyébként nem nagy kunszt a csere. Lezárod a rendszert, és kicseréled, utána automata kilégteleníti azt a kis szakaszt ami a kazánban van, az nem lehet probléma -
dobolan
senior tag
válasz
7Sony7 #140444 üzenetére
Ja ok, azt nem tudtam, hogy már fújtad, mivel a kazánon lévő nyomásmérő a rendszernyomást mutatja.
Valószínűleg a szelepnél ereszt, ha 2 hetet bírt, de nem biztos, hogy az cserélhető. Lehet, hogy a komplett kiegyenlítőt kell benne cserélni. Nem tudom milyen kazánról van szó. -
mezis
félisten
válasz
7Sony7 #140439 üzenetére
Nekem a házi vízmű tartályán van szelep, teljesen megegyezik az autóm kerekén lévőkkel.
Azon keresztül kell felfújni 1,5bar-ra. Kis buborékkal ellenőrizheted azt, hogy ereszt vagy sem.
Ha ereszt, akkor még akár a szeleptű cseréje sem agysebészet.
Nekem is eltűnt a levegő a tartályból, de nem a szelepen keresztül, hanem rozsda segítette a szabadsághoz. Szivárgás ellenőrző spray-el találtam meg az acél tartályon azt a nagyon pici lyukat. -
bobace
addikt
válasz
7Sony7 #139732 üzenetére
Az biztos, hogy kell légáram, mert én 5V-ról hajtok egy 14 centis ventit kb 70 cm távolságról, hogy az egész szekrény hátulját érje, de ugyanúgy olyan az egész... Szóval ez kevés.. csak nem akartam hallani, ezért ezzel próbálkoztam először, de máris megjött a penész.. pedig 60-65%-nál sosem nagyobb az össz páratartalom.
Én is kipróbálom ezt az útszóró sós tippet, csak most megint szét kell szedni a szekrénysort, hogy előbb a falról-szekrényről leszedjem a cuccot..
Kérdés: önmagában elég a páragyűjtő vagy kell még a levegőztetés neki akkor is?
-
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #139738 üzenetére
a legdurvább, hogy "riszájkling" tehát igazán ha egy hordóba öntöd ki a kalcium-klorid által megkötött vizet - amiben benne van a kalcium-klorid is - akkor a később felhasználás esetén még olcsóbb lehet persze ezt a boltival is meg lehet csinálni de ott télen nem nagyon van idő a visszanyerésére.
-
Cs1csó
titán
válasz
7Sony7 #139732 üzenetére
Amit HANDO88 ajánl az jó csak drága ilyet tudsz csinálni házilag is, ami kell hozzá:
- 1. db 2 vagy 1,5 literes flakon
- egy csomag "útszórósó" azaz CaCl (kálcium-klorid) 10kg-os kiszerelésben "pehely" "dara" szerű [link] 10kg 2500FtA flakonnak a felső harmadát levágod és az aljára húzol egy harisnyát majd a levágott részt felfordítva beleteszed a felfordított részbe pedig teszel kalcium-kloridot
Ahogy kezdi megszívni magát vízzel le fog csöpögni alul ha teljesen lecsöpögött akkor sem kell kiborítani hanem valahol (lakáson kívül ) gyűjteni és ha jön a jó idő elpárolog majd róla a víz és újra ott marad a kalcium-klorid (megköti a vizet de egy nyári napsütésben nem tudja megtartani a vizet és elpárolog)
az ott maradt kalcium-kloridot ősszel-télen megint fel lehet használni, de elég olcsó ahhoz hogy akár ki is lehet borítani hiszen 10kg 2500Ft és nem 450g 1000Ft (kb. ennyi egy "bolti" szintén kalcium-klorid formára préselt tabletta)Itt egy leírás: [link]
Gyakorlatilag azt írja le amit én esetleg a harisnya helyett jó a szúnyogháló is a lényeg, hogy magától a dara alakú kalcium-klorid darabok ne tudjanak beleesne az alsó részbe csak ha már a vizet magukba szívva át tud folyni a lyukakon.Amúgy lehet gyári - mint amit linkeltek olyan is - tartót is használni csak ha kifogyott nem drágán veszel bele tablettát hanem olcsón te magad teszed bele ebből a darából.
Óvatosan kell bánni ezzel az anyaggal jól vissza kell zárni a zsákot és figyelni, hogy ne érjen a kezedhez esetleg gumikesztyűt is felvenni (a vizet akár a kezedről is elvonja oldja a zsírt, hiszen a zsír egy része is víz) és egy dedikált merőkanál legyen benne amikor feltöltöd a páramentesítő készülékedet.
Ebben ahogy írtam az a jó hogy szinte ingyen van és akár minden kritikus helyiségben lehet több ilyet is kihelyezni.
-
mezis
félisten
válasz
7Sony7 #139672 üzenetére
- Neki is van tápegysége, kb olyan mint egy telefontöltőnek. A távirányítóba meg elem is kell.
- 5eFt kb 125kWó ára. A mai, korszerű készenléti áramkörök 0,1Wó = 0,0001kWó fogyasztásúak. Vagyis kb 1250000 óra után kezd nyereséges lenni. Egy évben van 8760óra. Vagyis 140év után leszel pluszban.
Mennyi garanciával árulják ?Azért vannak olyan készülékek, amiket biztonsági, egyéb okból célszerű áramtalanítani.
-
customer114
őstag
válasz
7Sony7 #139059 üzenetére
5 évente cserélni kell és kész, aki mást mond az sajnálja a biztonságára a pénzt vagy nincsen neki rá, illetve kokszol és kicsi a heréje.
Mivel hazánkban amúgy sincs tél vagy 10 éve, a 4 évszakos is bőven megteszi. (ha csak itthon van használva)
Így csak egy garnitúrát kell venni 2 helyett, szóval máris vehetünk prémium 4 évszakost, ami felér egy középkategóriás télivel.
-
szotyika77
aktív tag
válasz
7Sony7 #138701 üzenetére
Sajnos a mosogató és a fal között nekünk is van vagy 8-10 cm. Mi az Aryes által linkelt vízvetőt raktuk oda, és mosogatás végeztével töröljük fel onnan a vizet. Sajna mást nem tudunk tenni, ha valamit mégis találsz és odateszed közé, akkor azt is körbe kell szilózni, nehogy az apró réseken átszökjön a víz.
-
bobace
addikt
-
válasz
7Sony7 #138694 üzenetére
Habosított PVC lapot ajánlok, reklám táblákat szoktak belőle csinálni, elég merev, bár nem írtad mire kell (mekkora teherbírásra van szükség). 3-5mm lapokat vettem régebben (barkácsolni szoktam belőle), adtam volna, de most nincs ekkora darabom. Ha veszel 5mm-est, és csak egész táblát adnak, átveszem tőled a felesleget!
u.i.: amit linkeltél ablakpárkányt, az is ebből van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Edition + Joystick állomás! CFI-2016
- Dell R630/R730XD SSD NVMe PCIe Extender (0GY1TD) + Kábel (0K9TVP) Kit
- Apple Watch Ultra, Gen 1
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB -2 év gari
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD IPS , I5-8265U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest