- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chesterfield
őstag
válasz
mong08 #47903 üzenetére
Valóban volt ilyen. Még a masztodonok idején
3 napos szabály most is van, de az csak arra vonatkozik, hogy 3 napon belül cserélni kell a terméket, nem lehet javíttatásra visszavenni. (Kivéve, ha aránytalan többletköltséget okoz a boltnak)
Elállni utólag csak internetes vásárlás esetén van mód. -
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
mong08 #47644 üzenetére
Minden tavasszal pöttyös vagyok ilyenkor..de csak derékig. Biztos nem atka mert új ágyunk van, új ágynemű és Gábor meg arra allergiás akkor ő is pöttyös lenne. De egyedül csak én vagyok túró-rudi reklám
Igen nagyon jó hálás köszönet érte
De legközelebb ha tudom nem szereted a sört, akkor nem azt küldök..bocsánat..
-
Kickass
őstag
válasz
mong08 #47472 üzenetére
Egy barátomé, egyre nehezebben indul be, tekeri de nem akarja elkapni. Vasárnap indul vissza Székesfehérvárra de autódiagnosztikával foglalkozó debreceni műhelyt nem ismerek ami szombaton is nyitva lenne. Korábban volt valami test problémája, arra gyanakodtak de mégse az mert orvosolva lett.
-
vlevi
nagyúr
válasz
mong08 #47436 üzenetére
Igen, az is kaphat ilyet. Azonban használni (tehát pl. ingyenes parkolásra) csak akkor használhatja, amikor valóban azt az embert szállítja, akire a kártyája szól.
És persze itt van a szarság az egészben, mert ha ezt nem ellenőrzik, akkor mindenki beáll a kártyájával a mozgássérült parkolóba ingyen, akár jogos, akár nem. Akinek pedig fontos lenne, hogy oda tudjon parkolni, az meg nem fér már oda. Ez se jó. Ha viszont állandóan ellenőrzik, és b***gatják a mozgásséerülteket a kártya jogossága miatt, akkor meg az a nemjó, hogy őket nem hagyják nyugton. Ez se jó -
dewil666
őstag
válasz
mong08 #47144 üzenetére
Utána olvastam de nem éri meg, mert sokba kerül. 1973-as a gép
, 8 évvel idősebb tőlem
5 évente 25 ezer ft. Tudom hogy nincs akkor teljesítmény adó és a biztosítása is 4-5 száz ft, Ha marad normál vizsgával akkor 4600ft 2 évente + biztosítás évente 2050ft+ teljesítmény adó évente 1400ft. Így jóval olcsóbb mint oldtimer-ként ráadásul akkor még OT-s rendszámot is fizethetem. Most új rendszám van rajta amit 2001-ben kapott így azt nem kell venni. -
Sensei
aktív tag
válasz
mong08 #47115 üzenetére
De igen, át tudja íratni. Jártam így autóval, az okmányirodán kiderült, hogy ki is vonták már forgalomból súlyadó nemfizetés miatt, ennek ellenére átírták. A volt tulajon meg behajtják az elmaradt adót.
Nem logikus egyébként sem, az új tulajt miért büntetné bárki is, amiért az előzőnek tartozása van. -
dew28
aktív tag
válasz
mong08 #46836 üzenetére
es ha mar felhoztad. engem erdekelne hogy ki miben hisz. elso kerekes autonal hajtott kerekre vagy hatsokra rakjatok inkabb a telit amenyiben 2nyari-2teli felallas van?
En a hatsokra, mert egyreszt kialakitasabol adodoan az elso kerekeken tobb teher van ezaltal jobb a surlodasa az uthoz kepest, masreszrol gaz adagolassal/elvetellel lehet korrekciozni meg ha el is indul az auto eleje. nade a hatsot az eletben nem fogod meg. ja igen. 4. eve hasznalom igy. fuggetlenul attol hogy mindenki hajtott kerekre rakna. nekem jobban bejott.
#kovy29: naigen. egy telit bal elore a masikat meg potkereknek
-
válasz
mong08 #46805 üzenetére
Ha elolvastad a hozzászólásom, azt írtam, hogy ha hó van akkor otthonhagyom a kocsit. A nagyobb követési táv és ésszerű vezetés részt pedig a többi (7fok alatti) verzióra. Van ABS az autómban, ettől függetlenül nem gondolom, hogy csak az elektronika megfogja az autót legyen szó havas, latyakos vagy csak száraz 7fok hőmérséklet alatti útról. A másfél tonna az másfél tonna a pokolban is...és a fizikai hat rá akármilyen biztonsági felszerelés van a kocsiban. Példa: pár nappal ezelőtt az Auchan-hoz vezető aluljárós részen két kocsi összeütközött. Nem volt 7 fok alatt a hőmérséklet és mindkét autón téli gumi volt...aki arra járt rögtön rájöhetett látva a kocsik helyzetét, hogy szimplán a sebesség rossz megválasztása volt a bibi. Túlfutott...a túlsó sávba...és épp jött valaki.
Engem sokkal jobban bosszant az a vezető(k) akik azt hiszik, hogy azért mert ABS, EBD, ESP...stb. van a kocsijukban bármit megtehetnek az úton. Tök mind1, hogy 32 fok vagy -10 van éppen. Ezért is hangsúlyozom, hogy felelősséggel kell vezetni. Odafigyelve saját magadra és másokra is. Attól, hogy téli gumi van a kocsin még nem leszek lappföldi rally-menő.
Nem akartam megbántani senkit. Korábbi hozzászólásom lényegesebb része inkább a gumi korára vonatkozott.
-
válasz
mong08 #46780 üzenetére
A légzsák csak megöl, főleg akkor ha már oldalról is nyílnak, meg a motorháztető alól is, meg mindenhonnan. Eddig nem sok autóm volt, de csak 1-ben volt légzsák(2.5 V6). Az pont nem indult, de ha beröffent volna, akkor tuti kinyílott volna pár km alatt
szerk.: Ha egyet választhatnék, az egy ~4 pontos biztonsági öv lenne. Ha már repül az űlés, onnantól kezdve mindegy a dolog.
-
válasz
mong08 #46775 üzenetére
+1
Ismerek én is 65+ éves embert, aki szintén napi szinten vezet és még érzi is a kormányt. Viszont 50-60 év fölött inkább csak olyan autóba ültetném őket, ahol az ABS alap felszereltség... Lehet, hogy nincs valaki ereje teljében már, de minden nap használja az autót munkához, bevásárolni, ect. Oda jól jön minden extra felszereltség, ami életet menthet.szerk.: politika, okés.
-
mackosajt
addikt
válasz
mong08 #46775 üzenetére
adi mester emlegette a 60-asokat, én csak reagáltam
Amúgy nem kor kérdése a balf@szság. 20 éves is lehet az.
Emlékszem, mikor bő 10 évvel ezelőtt először vezettem a Bp-i csúcsban... huhhh, na az extrém volt az itteni viszonyokhoz képest.
Mellesleg tegnap pont bevágott elém egy kedves "paraszt", de úgy, hogy majdnem lekapta a lököst a kocsiról, annyira közel volt. Dudáltam, villogtam... szidtam... lámpánál mellé álltam meg pont... egy régi évfolyamtársam volt... elfelejtettem átkiabálni neki, pedig biztos lesett volna!más: Ki próbálta már ki a kettest?
-
Irmscher 353
aktív tag
-
XmoD
senior tag
válasz
mong08 #46692 üzenetére
Speciel en lemosom altalaban benzinnel vagy parafinnal leszedett allapotban(evente ketszer) es utanna szemenkent cseppentek ra.(felrakott allapotban mar) also soron vegigcsepegtetve. hagyom h. a gravitacio elvegezze a dolgat, a felesleget utanna letorlom. atforgatom a lancot es megint megismetlem. Shimano CN-HG50 van most rajta 2 eve . Es meg birja kopas nelkul. Pedig azert tekerek eleg masszivan, telen/nyaron. Annyi h. lassan megvan az 0,1 lancnyulas.
Es most jott el az ideje a nagygeneralnak. Ami kicsit zsebbe nyulos lesz .
-
törölt tag
válasz
mong08 #46695 üzenetére
"télen inkább nem is használja az autót" - végre valakinek ilyesmi is eszébe jut
(nem hiányzik neki a hideg, meg a hó, meg a latyak, meg az sem hiányzik, hogy valami idióta nyári gumival belém jöjjön
)
de ugye erről szó nem volt akkor amikor én azt válaszoltam, hogy soha nem cserélem le a nyárit -
Zola007
veterán
válasz
mong08 #46661 üzenetére
60 fokon van, mióta fel lett rakva, meglepődés ezek szerint elmarad
Nem az ásványi anyaggal van a gond, a hangsúly a ""ismeretelen eredetű smötyi"-n volt, mert mutattam vízszerelő ismerősnek, aki dolgozott már pár helyen országon belül és kívül és mondta hogy ilyen trutyit csak a környékünkön látni, másfelé nem jellemző -
Zola007
veterán
válasz
mong08 #46644 üzenetére
Vízművet már megkérdeztem, szerintük a ház alagsori elosztójáig az övék, addig rendben van, évente 2x mossák elméletileg a rendszert
(#46652) mong08: 50ft-ért is lehet már venni, de ebben igazad van, akkor is 100 rugó egy évre a víz.
(#46655) krisi047: múltkor az Alexandraban hegyekben állt az a Szepesi féle könyv. Beleolvastam ~3 helyen és hiteles megállapítást nyert, hogy oltári nagy r!b3nc az a csaj.
-
Zola007
veterán
válasz
mong08 #46638 üzenetére
Ezt így ránézésre a diagnózist azért nem mondod komolyan , ugye?
Klóros is állandóan, de azt még lehet kompenzálni.
Mindegy, majd beviszem a laborba, ránézünk, de szerintem marhára algás az egész rendszer.
Ellenben nem nyákos és nem oldódik enyhe savban, így azért nem vagyok benne biztos hogy nem réz leválás
Közös képv. majd nyaggatom, hogy rendeljen egy rendszertisztítást.
Mindenesetre a többi lakás kb lesz.rja -
xigris
őstag
válasz
mong08 #46587 üzenetére
szilikonos a led de csak 30cm középen megbontottam bekötöttem oda de nem változott,lehet kuka fél éve vettem azóta ment esténként 10-12 órát ez így még csak 2220 óra az üzemidő ettől jóval több kéne lenni.
3528 chippel szerelve így tényleg nem nagy a fogyasztás igénye
Nem melegszik egyenletesen gyengébb mindenhol. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Napelem
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Motoros topic
- One mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Wuthering Waves
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest