Hirdetés
- Megtörte a csendet a Samsung One UI 7 ügyben
- Drága és vékony lesz az iFold
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 4G
- Megjelent a Vivo V50 Lite 4G a törököknél
- Nem fogy rosszul az iPhone 16e
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Garmin topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nrg_52 #151387 üzenetére
Mondom: jó neked, hogy van elszórni való pénzed. Nekem sosem volt. Sőt, voltak olyan időszakai az életemnek (pl. az első 18 év), amikor úgy kellett a visszajáróból összegyűlt 5Ft-osokat összeszámolni, hogy hó végén el tudjunk menni a boltba. Az ilyenek nagyban meghatározzák az ember későbbi viszonyát az aprópénzhez és a borravalóhoz.
Az, hogy a kisboltban mondjuk nem kéred vissza a visszajárót, főleg az 5-20Ft-os kategóriában, az érthető, miután ma már értéke nincs, csak az ember zsebét húzza, van, aki nem is hord olyan pénztárcát, amibe aprót lehet tenni. Én meg mindenütt kártyával fizetek, nincs apró.
Ettől függetlenül nem értem, miért kéne többet fizetnem egy áruért vagy szolgáltatásért, aminek egyébként szabott ára van.
1. Ahogy feljebb is írták, olyan, mint a kötelező hálapénz a kórházban, ahol már inkább védelmi pénz jellege van a dolognak. Azért adjak a pincérnek, hogy ne köpjön a levesembe?
2. Ha meg úgy spórol a munkáltató, hogy beleszámítja a borravalót a bérezésbe, ott már inkább a (szervezett) koldulásra emlékeztet a dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 KM-es!!! Xiaomi Electric Scooter Essential
- Dell Latitude 5410 27% 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- EliteBook x360 1030 G2 13.3" FHD IPS érintő i5-7300U 16GB 256GB ujjlolv IR kam gar
- RYZEN5 3600+32GB RAM+RX5700XT+GARANCIA (CSERE IS)
- Nintendo Switch V2 üvegfóliával, hordozó tokkal nagyon szép állapotban
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bontatlan AERO BRONZE 650W 80+
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Asus B360M i3 9100F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest