- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
BaLinux
tag
Kiderítettem hogy neked a Tulip driver kell a hálókártyádhoz, ha eddig nem tudtad volna. :)
Nem tudom, lehet hogy elrontottad, de ez most mind1.
Két kérdésem van:
1) milyen verziójú kernel van a floppyn (az aktuális futó kernel verzió: ''uname -a'')
2) milyen verzió(k) van(nak) a vinyón
Ha a vinyón több fajta van (a /boot könyvtárban több vmlinuz-* file van), akkor a másikat is meg lehet próbálni. Ha nem, akkor egy ''előre fordított'' kernelt kellene felrakni, a legfrissebbet ami a CDn fenn van.
Igen, talán ez a legegyszerűbb módszer. A dselect nevű programmal lehet csomagokat válogatni, de szvsz igen felhasználó-ellenséges. :)
Tehát bebootolsz, és felteszed a cdről a legfrissebb image-t. Ezt úgy lehet, hogy megkeresed egyáltalán milyen image-ek vannak:
''apt-cache search kernel-image''
majd a listából kiválasztasz egy 2.4.x-est ami a procidhoz való (K7) és a legújabb és ''apt-get install <talált csomag neve>''
Talán ez megteszi, de én mindent netről installálok (több 100 megák), így nem tudom mik vannak a CDn. -
BaLinux
tag
Ööö én még soha sem lőttem be ilyet, mert szerencsés vagyok...
Milyen a kapcsolat a két gép között? Próbálj meg rákeresni google-lal valami howto-ra.
Jut eszembe ez hatalmas gáz, mert nem túl jó letölteni a kernel forrást (28 mega?) vodán keresztül. :(
Kb. azzal kell élni amid van, jól értem?
[Szerkesztve] -
BaLinux
tag
Az etho az nem eth0? Végülis mindegy, de ez nagyon érdekes. Úgy néz ki mintha a kernel egy lapozást nem tudott volna végrehajtani a megadott bytenál a memóriában, mert hibás adatokat talált. Tesztelted már a ramod memtest86-tal pl, nem lehet hogy hiba van benne? Teljesen stabil a géped? Milyen hálókártyád van?
Más kernel nincs a vinyón, amiből választani tudnál, hátha azzal megy? -
BaLinux
tag
Várom a kernel logot. Kár hogy kézzel kell copyznod... valószínűleg csak a panic infó kell. Mondjuk sejtem, hogy root partíció hiány miatt száll el...
Az xfree86-at ajánlom konfiguráld ''dpkg-reconfigure xserver-xfree86'' paranccsal. Válaszolj igent amikor kérdezi hogy debconf-fal akarod-e menedzselni :)
A többi egyértelmű. A vicces az, hogy a KDE és a GNOME is uazt a szervert használja, tehát vagy mind2 működik, vagy egyik sem. Na mind1, próbáld ki.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest