- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
BaLinux
tag
Kiderítettem hogy neked a Tulip driver kell a hálókártyádhoz, ha eddig nem tudtad volna. :)
Nem tudom, lehet hogy elrontottad, de ez most mind1.
Két kérdésem van:
1) milyen verziójú kernel van a floppyn (az aktuális futó kernel verzió: ''uname -a'')
2) milyen verzió(k) van(nak) a vinyón
Ha a vinyón több fajta van (a /boot könyvtárban több vmlinuz-* file van), akkor a másikat is meg lehet próbálni. Ha nem, akkor egy ''előre fordított'' kernelt kellene felrakni, a legfrissebbet ami a CDn fenn van.
Igen, talán ez a legegyszerűbb módszer. A dselect nevű programmal lehet csomagokat válogatni, de szvsz igen felhasználó-ellenséges. :)
Tehát bebootolsz, és felteszed a cdről a legfrissebb image-t. Ezt úgy lehet, hogy megkeresed egyáltalán milyen image-ek vannak:
''apt-cache search kernel-image''
majd a listából kiválasztasz egy 2.4.x-est ami a procidhoz való (K7) és a legújabb és ''apt-get install <talált csomag neve>''
Talán ez megteszi, de én mindent netről installálok (több 100 megák), így nem tudom mik vannak a CDn. -
BaLinux
tag
Ööö én még soha sem lőttem be ilyet, mert szerencsés vagyok...
Milyen a kapcsolat a két gép között? Próbálj meg rákeresni google-lal valami howto-ra.
Jut eszembe ez hatalmas gáz, mert nem túl jó letölteni a kernel forrást (28 mega?) vodán keresztül. :(
Kb. azzal kell élni amid van, jól értem?
[Szerkesztve] -
BaLinux
tag
Oops-oops :)
Minden kezdet nehéz...
Akkor azt csináljuk, hogy bootolj be ahogy tudsz, és akkor egy működő kernelt kéne a helyére tenni a vinyóra, majd fordítani egy újat a gépedre optimalizálva. Na most ez egyedül nehéz lesz. Segítenék neten keresztül ha megengeded.
Annyit kell magadtól elintézni, hogy beállítod a netet debian alatt működőképesre. Nem tudom milyen neted van, ha ADSL vagy kábelnet, akkor hálókártya kell hozzá általában. Be kell tudnod üzemelni a hálókártyát hogy felismerje, és akkor attól függ milyen hozzáférésed van. -
BaLinux
tag
Utánaolvastam milyen esetekben jött elő ez a hiba.
Egyrészt gyanúsan hardware-hiba, de ha nem, lehet valami bug is a kernelben amit már kijavítottak. Hányas kernel ez ami nem működik? Mindig ugyanott dobja fel a talpát? Ha igen, mi van ha kiveszed a hálókártyát? (ha nem integrált :) ) -
BaLinux
tag
Az etho az nem eth0? Végülis mindegy, de ez nagyon érdekes. Úgy néz ki mintha a kernel egy lapozást nem tudott volna végrehajtani a megadott bytenál a memóriában, mert hibás adatokat talált. Tesztelted már a ramod memtest86-tal pl, nem lehet hogy hiba van benne? Teljesen stabil a géped? Milyen hálókártyád van?
Más kernel nincs a vinyón, amiből választani tudnál, hátha azzal megy? -
BaLinux
tag
Várom a kernel logot. Kár hogy kézzel kell copyznod... valószínűleg csak a panic infó kell. Mondjuk sejtem, hogy root partíció hiány miatt száll el...
Az xfree86-at ajánlom konfiguráld ''dpkg-reconfigure xserver-xfree86'' paranccsal. Válaszolj igent amikor kérdezi hogy debconf-fal akarod-e menedzselni :)
A többi egyértelmű. A vicces az, hogy a KDE és a GNOME is uazt a szervert használja, tehát vagy mind2 működik, vagy egyik sem. Na mind1, próbáld ki. -
BaLinux
tag
Szívesen segítek minden leendő Debian felhasználónak :)
Én már vagy 3 éve (és ez igazán kevés :)) foglalkozom Debiannal, más linuxom nem is volt, kb. 4-5 gépen adminisztrálok ilyen rendszert, tehát valamennyire értem, remélem segíteni fogok tudni.
Öhhh... azt mondtad, hogy nem tudsz csak floppyról bootolni. Mit csinál pontosan amikor nem floppyról próbálod? Mit látsz a képernyőn? Bejön a kernel loader, vagy még ki sem csomagolja?
A KDE-ről meg kérnék egy logot úgyszintén, azt így nem tudom mi lehet... valami utalást hogy mi lehet a hiba. Logokat találsz itt: /var/log/XFree86.*.log
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest