- Magisk
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #6145 üzenetére
Kicsit félreértetted. A "független magánember akciója" alatt én azt értettem, hogy remélhetőleg egy Szergej majd kitalálja, hogy hogyan lehet valami egyszerű módon kiiktatni a csúnyaságot a hardverből.
Pár éve olvastam valahol, hogy pl. a nyomtatókba valami számlálóchipet raknak a gyártók, ami ha elér egy bizonyos számot, akkor a nyomtató megáll, nem nyomtat tovább, "elromlik". Egy orosz fickó meg rájött, hogy hogyan lehet kinullázni ezt a chipet, és így ismét működésre bírni az "elromlott" nyomtatót. Na, valami ilyesmire gondoltam én. -
kovaax
őstag
válasz
Fritz Teufel #6102 üzenetére
Tragédia! Be kell butulnom a fedorát, ha flashelni akarok...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Fritz Teufel #6102 üzenetére
Nem a Debian a szar, hanem a google chrome.
-
whbear
senior tag
válasz
Fritz Teufel #6009 üzenetére
Itt rejtőzködik az egész Arch Linuxos társaság?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Fritz Teufel #5920 üzenetére
Hát figy, nem tudom... ugyanolyan kártyánk van, sőt, nekem a kevesebb memóriás.. és itt most semmi bajom, minden úgy megy ahogy kell...
Lehet hogy nem így van, de esetleg az is lehet a "probléma" hogy Sony géped van, ami egzotikusabb hardver.
Talán abban a Sonyban van valamilyen egyéb komponens, ami nem szereti a linuxot.De korábban meg ugye nem volt baj vele.. szóval passz. Én azt javaslom mindenképp próbáld ki amit javasoltam.
Esetleg még kipróbálhatnád ezt a MATE-et is... Ez is gnóm, csak kevésbé csicsa. Ugyanúgy két panel van, nincs start menü stb.
(#5922) _BOZONT_: én is írtam, hogy ezt rakja fel...
-
_BOZONT_
tag
válasz
Fritz Teufel #5920 üzenetére
van jo par amd-s/ati-s notim dedikalt vga-val, apu-val debian 7/8-al eddig semmi problemam ....
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Fritz Teufel #5918 üzenetére
Igazából nem vettem észre különbséget.
De bootkor volt egy ilyen hibaüzenet, ami elkerülte a figyelmem:
[drm:radeon_pci_probe] *ERROR* radeon kernel
modesetting for R600 or later requires firmware-linux-nonfree.Felraktam a nonfree-t, azóta nincs ilyen hibaüzenet
Talán hűvösebb a gép.. (?)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Fritz Teufel #5916 üzenetére
Jah lehet, de már az kezdő topikban leírtam:
Ezt a sort beírod az /etc/apt/sources.list -be
deb http://YOURMIRROR.debian.org/debian wheezy-backports main
(A yourmirror, az az, amit megadtál telepítéskor, ha pl. osztrák szervert használsz akkor
deb http://ftp.at.debian.org/debian/ wheezy-backports main)aztán
aptitude -t wheezy-backports install linux-image-amd64 és kész.
-
válasz
Fritz Teufel #5907 üzenetére
Gnome is van a Winfoson, ha csak ez hiányzik.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Nem tudom nálad mi gond lehet, megegyező hardveren nálam ugyanaz az oprendszer hibátlanul fut nyílt driverrel, legújabb kernellel.
Ha a xorg bugos, akkor az a Jessieben hót ziher hogy javítva lesz. Nincs tökéletes oprendszer, de azt tényleg nem értem mitől lehet az, hogy valakinél egy alap telepítésű Debian lefagy...
A régi kernel (3.2) + zárt driver kombónak tutira jól kell mennie!MATE-en egyébként meg nincs start menü...
-
stopperos
senior tag
válasz
Nem a linux közösség nem támogatja, hanem az AMD nem ad ki drivert a legacy kártyákhoz. Nekem egy HD3450 -em van, és nyílt driverrel használom. CS:Source, HalfLife2, Portal 1-2 simán megy rajta. (Sőt még a Radeon 9600 is simán gyorsítja az asztalt, azzal mondjuk a játékot még nem néztem)
Használj 12.04-et, Debian Wheezy-t és akkor mehetsz zárt driverrel. Ubuntura GNOME3 telepítéssel tele van az internet, Debian Wheezy pedig alapból GNOME 3-al jön. -
stopperos
senior tag
válasz
Fritz Teufel #5905 üzenetére
Nem tudom jól emlékszem-e, hogy a Vaio-ra szeretnéd rakni a rendszert, ugye? Mert ha igen, akkor a zárt driver nem fog menni, mert abban Radeon 3xxx akármennyi van, és az már nem támogatott kártya az AMD részéről.
Ha zárt drivert akarsz, akkor az Ubuntu 12.04 (de a 3.2 kernellel) lesz a jó választás. Itt netboot képek.Debian-ban nem tudom hogy milyen lehetőségek vannak pontosan, de azt hiszem a wheezy 3.2 kernellel jön. Azzal is működni fog a zárt driver.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Fritz Teufel #5903 üzenetére
Ha legközelebb felrakod a Debiant, netinstallt szedj le és azt rakd fel, és ha elértél erre a képernyőre, szedd ki a Desktop environtment elől a * jelölést.
Aztán manuál rakd fel a Gnome-t, majd a lightdm-et.
Így nem lesz teleszemetelve a rendszer mindennel.
Vagy próbáld ki a MATE-t ugyanígy, hátha tetszik. Jóval kisebb a gépigénye mint az újabb gnome-nak.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Fritz Teufel #5901 üzenetére
Én meg végül felraktam a MATE 1.8-at, és még jobb mint volt.
Azóta sem fagyott, minden abszolút tökéletes.Lehet tényleg vissza kéne tenned a régi kernelt, és felrakni a nonfree drivert.
Ehhez pedig az /etc/apt/sources.list -be be kell írnod a következő sort:
deb http://http.debian.net/debian/ wheezy main contrib non-free
Aztán ugye apt-get update
és mehet a driver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest