- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ne felejtsd el a páncélt lemeríteni!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Egy óra, két rendszer
- Megfizethető lett a Samsung új AI fülese
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Valami ismeretem vannak Linux/Debian terén, mert pár éve alapszintű tudással rendelkezem és használok is OMV(Debian 1X rendszer alapú) NAS-t viszont most új területre tévedte.
HP T630-as vékonykliens-t vettem , melyre Debian + Home Assistant-ot tennék(1,2), viszont problámás a telepítés után a realtek hálókártya: rtl8168h-2.fw
Telepítés közben írja nem megfelelő a csomag, mindent frissítettem + HA-t(Home Assiatant-ot) is feltettem, de restart után nem érem el a gépet, boot-kor írja, hogy probléma van a realtek driverrel.
Kérdésem: non-free package-t hogy lehet frissíteni?
Alap debain-t telepítettem már a vékonykliensre( netinstall és DDV verziót is)
és HA telepítésére az alábbi pár linket haszáltam: (1. megoldás, 2. megoldás)
Telepítés után működött minden, de restart után nem találtam a HA-t és a gépet sem, mert a hálókártya driverrel gond volt.
Tippre azt a Package-t kellene telepítenem, melyben a rtl_nic/rtl8168h-2.fw benne van.
Próváltam már átírni a source.list-et (nano /etc/apt/source.list) sikertelenül, hogy tudom a legegyszerűbben telepíteni az adott nem hivatalos FW-t?Eddig ezt próbáltam sikertelenül a source list-ben hozzáadva:
# nem hiv. update
deb http://deb.debian.org/debian bulleyes-updates main contrib non-free deb-src http://deb.debian.org/debian bulleyes-updates main contrib non-free
Tudtok segíteni az alábbi problémában?
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Szólánc.
- Metal topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hardcore café
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest