-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cofidis) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola400
senior tag
válasz
LiteCross91 #8653 üzenetére
Töltsd le pl. apkmirror-ról a Google pay (old) app-ot és abból vedd fel a Curve kártyát.
-
Fifi
őstag
válasz
LiteCross91 #8592 üzenetére
Igen.
Én Garmin órával fizettem ki többször már 700eFt-os csekket úgy, hogy a terminal nem kért semmit.
Ott volt neki a pulzusom. -
zerodot
aktív tag
válasz
LiteCross91 #8592 üzenetére
Igen.
-
ACE-
addikt
válasz
LiteCross91 #8589 üzenetére
Ha pl. Google Pay-el vagy Apple Pay-el fizettél, akkor normális. Ha fizikai kártyával, akkor gáz...
-
válasz
LiteCross91 #8582 üzenetére
Minden boltban Google Pay - curve - revolut kártyával fizetek telefonnal, egyedül az Auchanban nem tudok fizetni soha, mert 50-es hibakódot dob.
Neked az szar, nekem ez. -
válasz
LiteCross91 #8573 üzenetére
A Curve csodája.
-
Fifi
őstag
válasz
LiteCross91 #8565 üzenetére
Én nem használok Google Pay-t. Garmin Pay user vagyok.
Amúgy a Revolut HUF topup is Curve mögé tett BB kártyáról megy nálam. -
válasz
LiteCross91 #8565 üzenetére
A Google Paynek nincs köze a Revolut topuphoz. Curve kártyával feltölteni sincs sok értelme, max deviza GBiT miatt, de igazán annak se mert a Revolut jobb árfolyamon vált.
Ha a curve fogalmát akarod növelni, azt úgy is tudod hogy a Revolut kártyát teszed a curve mögé.
Vagy valamit nem veszek figyelembe? -
Fifi
őstag
válasz
LiteCross91 #8563 üzenetére
Megerősítve.
Hazafele jövet megálltam egy másik OTP ATM-nél és adott KP-t a Curve kártyám a mögötte lévő BB-s kártyáról.Most fizethetem be, mert csak a teszt kedvéért csináltam.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
LiteCross91 #8550 üzenetére
ezért mondtam, hogy ki kéne próbálnod másik kártyával is... mert kiderülhet, hogy a budapest bank elkezdte blokkolni a curve-ön keresztül végzett készpénzfelvételeket
a curve válasza arra utal, hogy a bb kockázatkezelési részlegénél kellene kérvényezned a curve engedélyezését. mindenesetre elég fura, mert más még nem panaszkodott ilyesmire
-
Oliverda
titán
válasz
LiteCross91 #8550 üzenetére
Lehet a BB letiltotta a Curve kp-felvétre használt MCC-jét. Hívd fel a bank ügyfélszolgálatát.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
LiteCross91 #8548 üzenetére
Írtam a Curve-nek. Válaszoltak.
Bár ez a fraud and risk teames rész nekem tiszta. Szerintetek mit tegyek?When we tried to process the transactions to your payment card ending 8415, your bank sent us 'Do Not Honour' messages. This usually means that your bank is blocking transactions through Curve, although it can also mean that you don't have money available.
So you can make transactions successfully with this card via Curve, please can you contact your card issuer?Please ask to be put through to the Fraud or Risk department. They can allow Curve transactions and the transaction attempts from Curve aren't always seen by the Customer Service team.
If you experience any issues getting in contact with your bank's Fraud or Risk team, or if you have any further questions, please let us know. We're here for you.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
LiteCross91 #8546 üzenetére
ki kene probalnod masik kartyaval is. mert sokfele oka lehet, de legjobban ugy lehet elindulni, ha tudjuk, minden kartyaval ez tortenik, vagy csak bb-ssel
erdemes rakerdezned a supportnal is, hogy ez meg ez tortent, ok mit latnak
-
Oliverda
titán
válasz
LiteCross91 #8544 üzenetére
Bocs, összefolyt az ATM-mel. A BB kártyás limitek rendben vannak? A vásárlás működik vele?
-
Oliverda
titán
válasz
LiteCross91 #8542 üzenetére
Milyen kártya volt mögé beállítva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- ZIDOO médialejátszók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Napelem
- iPhone topik
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Hardcore café
- Hová lett 1000 mAh?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest