- Yettel topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magisk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim72
tag
1 particio van rajta?
Erdemes kimenni a terminal-ba, es megnezni mit lat a rendszer. Nalam linux-ot jobban ismerok konnyen tudnak segiteni..
Probald meg mes kulso hdd-vel is.
Egyeb andriidos keszulek latja?
Anno a routeremmel volt olyan , hogy a kulso hdd vezerlojet nem tudta kezelni. (Driver)
Szerintem ennek erdemes utana jarni. En erre gyanakodnek. -
geloczigeri
tag
Nem tudom mi lehet a baja. Talán másik firmware-el érdemes lenne megpróbálni. Például ezeket végig próbálni, kezdve a 2.06-ossal, ami most a legujjabb: 1.05, 2.02, 2.03, 2.04, 2.06.
Meg lehetne próbálni másik merevlemez vezérlővel is (más chipset legyen benne), de nem tudom ér-e annyit. Pendrive-ot nekem is viszi gond nélkül, még NTFS fájlrendszerrel (read only) is.
Találtam még egy ide vágó témát, azt írják, hiányzik a driver a Cube firmware-ből:
http://www.arctablet.com/blog/forum/cube-u30gt2/cant-connect-turo-ext-1tb-2-5-hdd/ -
geloczigeri
tag
Szia!
Igen. Miután megvettem a gépet, balnan fórumtárssal összeültünk és leteszteltünk pár dolgot, ő hozott magával egy külső adapteres merevlemezt, NTFS fájlrendszerrel formázva. Tehát egy desktop HDD külső házban, adapterrel. Ez csatlakozók szempontjából majdnem ugyanaz, amit Te is írsz, a lényeg, hogy ha van külső táp (USB, akár külső adapter), akkor menni fog vele!
-
tarnagy
aktív tag
Pillanat: most akkor upgrade vagy restore???
És melyik RK Tool-lal? 1.5, 1.6, 1.7??Pardon, megvan: 1.6-ossal kell az oldal szerint! (or later
)
És az is megvan: RESTORE!Mondjuk nem túl sok jót írnak a hozzászólók, de nem bánom én, csak induljon el ez a nyavalyás masina!
No, lássuk!!! -
Zol77
aktív tag
Dugd be az usb kábelt, tartsd nyomva 10mp -ig a bekapcsoló gombot,így tutira kikapcsol. Ezután hangerő fel,majd bekapcs gomb megnyom,de közben nyomva tartod még mindig a hangerő fel gombot,majd 5 mp múlva elengeded. Ha ezután zöldre vált a rockchip batch tool,akkor szerintem nincs még veszve minden.
Ezután betallózod a fw fájlt,és update. Ahogy fentebb is írták,olyan fw-t tölts le,amilyen chipset van a tabban. -
-
geloczigeri
tag
[A ROM oldalán] azt írták, használj 1.5-ös RK Batch Toolt:
"Use Rockchip Batch Tool version 1.5 to flash the firmware, use Restore button."
"A fenti linkről meg szedd le a Rockhp Batch Tool-t, amit írnak, azzal tudod majd rátenni a gépre az új ROM-ot, a leírásom alapján."
Lehet, hogy ez volt a baj? Az is lehet, hogy valami teljesen más dolog miatt nem sikerült, de ezt már nem tudom.
-
tarnagy
aktív tag
Nos, valamit nagy elizéltem!! Lehet, hogy sikerült téglásítani a vadonatúj tabletet?
A gerloczigeri által ajánlott módon sajnos, nem ment a ROM-telepítés. Az usb drivert sikerült feltenni, fel is ismerte a Rockchip Batch Tool 1.7, zöld volt az 1. szám stb. Upgrade gomb - erre pirossal kiírja, hogy failed, nem ismeri fel a chipet...
Többször megiismételtem - hiába.Aztán elkövettem a nagy hibátÍ: rákattintottam az Upgrade melletti Restore gombra - szépen végigpörgött 100 %-ig. És a masina halott - nem tudom be sem kapcsolni.
Én marha!!!
Lehet tenni valamit? Esetleg az eredeti stock ROM valahnol? Vagy mi a jó eget csináljak? Teljesen padlót fogtam!!!Még annyit: a PC felismeri a Rockchip USB-t, de a Tool nem lát semmit...
-
geloczigeri
tag
Helló!
Innen le tudsz tölteni előre-rootolt verziókat, meg szerintem leírás is van a rootoláshoz:
http://www.arctablet.com/blog/forum/cube-u9gt5/A jelenlegi rendszer lementése lehetetlen, mivel ezt akadályozza, hogy nem root-olt a rendszer, és nincs semmilyen ehhez szükséges szoftver (CWM) telepítve a gépre. Tehát ilyen "mély mentés" nem lehetséges.
Az alkalmazásokat viszont külön-külön le tudod menteni TItanium Backup-al (Google-ben keress rá a használatára, illetve PlayStore-ban). Ha jól emlékszem a mentéshez nem feltétlenül kell rootolt ROM, mert a belső memóriát csak olvasásra nyitjuk meg, szóval mennie kell.
Fontos itt az, hogy a belső tárhely is törlődik a rendszerrel együtt, mivel általában a telepítésnél minden törlődik a flash memóriából. De az SD kártya érintetlen marad, ezért oda kell menteni a dolgokat. Ha nincs SD kártyád, akkor majd a Titanium Backup mappáját felmásolod a számítógépgre, majd az új rendszer telepítése után vissza a tabletbe.
Ez a ROM jónak tűnik:
http://www.arctablet.com/blog/forum/cube-u9gt5/cube-u9gt5-rooted-firmware-from-visture-v5-hd-20130412/A telepítés menete hasonló ahhoz, amit [itt] leírtam, a "Firmware frissítés step-by-step:" részben. A fenti linkről meg szedd le a Rockhp Batch Tool-t, amit írnak, azzal tudod majd rátenni a gépre az új ROM-ot, a leírásom alapján.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motoros topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Opel topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
- További aktív témák...
- Kompakt Gamer Erőmű: Lenovo Legion Y700 Tablet +3db tok.
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest