- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcds
őstag
válasz
Oppenheimer #5236 üzenetére
Na, gartula Rékának, az a planetáris nekem is tervben van, mert én meg nem láttam kisebb csővel. Nem tudom, mi a minimum átmérő. A tiéddel emlékszem a trapézium E és F csillag is szépen látszott, jó az a cső.
Hol voltatok? Lent Kecskemét felé?Szájdnót:
A gyúsild kicsit rojtos, de végülis a lényeg, hogy működik. -
xcds
őstag
válasz
Cray Tyler #4792 üzenetére
2es zenittukorrel majdnem teljesen be kell tekerni, akkor belelóg. 1,25ossel nem.
-
xcds
őstag
válasz
Cray Tyler #4785 üzenetére
Én úgy mértem, hogy kb 110mm-es csőnek felel meg olyankor, ha be van tekerve a kihuzat.
Ez kb 16% fényfeszteség, ha jól számolom. Ha nincs mivel összehasonlítani, nincs mit észrevenni. Meg kéne nézni egymás mellett egy rövidített kihuzatost meg egy gyárit és kiderülne, látszik-e a különbség. -
xcds
őstag
120/600-nal van egy gond a 2es zenittukorrel. A kihuzatot sokkal jobban be kell tekerni és így a kihuzatcso belelog a fenyutba ezzel csökkentve a hasznos átmérőt. Vagy nagyobb átmérőjű kihuzat kell vagy vágni kell a csőből,de akkor meg a fókusz tartomány nem lesz mindig elég. Egyébként nekem a 120/600-al mindig túl fényes volt az égi háttér 30-as okli fölött még vidéki égen is, szóval nekem nem érte meg hozzá a 2es szett.
-
xcds
őstag
válasz
Oppenheimer #4645 üzenetére
Az "újabb" Celestron SC-kből kivehető a segédtükör, annak a helyére kell betenni. Egyébként nagy látómezős fotózáshoz van a RASA sorozata a celestronnak.
-
xcds
őstag
válasz
Oppenheimer #4525 üzenetére
Ezek az alkalmazások még mindig nem megbízhatók...
-
xcds
őstag
Ma este megyünk páran Szentlélekre. Gyertek,aki tud.🙂
-
xcds
őstag
válasz
Oppenheimer #4131 üzenetére
Lenne, csak betegség van. A többiek lehet csatlakoznak.
-
xcds
őstag
Egyébként ez a távcső 1-1,5 éve 100k-ért kelt itt el az aprón.
Ismertem aki megvette, ő már 150-ért adta tovább. Akkor még nem volt szétszedve valószínűleg, mert azt mondta jó képe van. De így, hogy Pali összerakta újra és bemérte már tényleg többet ér. -
xcds
őstag
válasz
Oppenheimer #3954 üzenetére
Sose értettem ezt az írj privátban dolgot..
-
xcds
őstag
Jaja, jó volt. Ilyen össznépit jó lenne máskor is. Minél többen vagyunk annál jobb..
-
xcds
őstag
válasz
Oppenheimer #3928 üzenetére
Mi tuti nem erunk oda 8 előtt, de jövünk.
-
xcds
őstag
válasz
Oppenheimer #3923 üzenetére
Fasza. Mi 8 körül érünk oda. Én a 120 /600 - at viszem. Lesz még 200 as dob es 100 as ed.
-
xcds
őstag
válasz
Oppenheimer #3909 üzenetére
Még változatlan a terv?
-
xcds
őstag
válasz
Oppenheimer #3903 üzenetére
Jaja, mi is oda.
-
xcds
őstag
válasz
Oppenheimer #3901 üzenetére
Ha Pilis,, akkor lehet csatlakoznank páran. Nem 100 %, de ha minden ugy alakul akkor mennénk 3-4en külön autóval. Pontosabban hol a Pilisben. Mi Szentlélekre járunk néha.
-
xcds
őstag
Igen a vízállósághoz van köze, feltöltik vmilyen semleges gázzal. Bár én ebben azért kételkednék ezért az árért..
-
xcds
őstag
Én hazajovok.
-
xcds
őstag
Hát basszus alig akart besotetedni. És olyan volt, mintha nem is lett volna teljesen sötét. Jobb ég szokott ott lenni. Halványan azért látszott a tejút. Volt egy 25 os és egy 20 as dobson, meg egy 127 es mak ill binokularok. Azért jó volt.
-
xcds
őstag
válasz
Oppenheimer #3335 üzenetére
Te tudod, hol lesz este felhő?
-
xcds
őstag
Szerteszét megyünk, mint egy zsák bolha.
-
xcds
őstag
válasz
Oppenheimer #3325 üzenetére
Mi Pilisszentlélekre megyünk.
-
xcds
őstag
válasz
popey37 #3254 üzenetére
Most adjak oda nekik egy egyedi gyártású motoros fókuszírozót? Én elhajtanám magam vele az biztos a helyükben.
Biztos megoldanák, csak lehet annyiba kerülne, mint egy távcső, ha le kell hozzá gyártani valamit. Aki csinálta, nnak meg lehet van hozzá alkatrésze ill. könnyebben csinál vagy szerez gondolom. Aztán lehet, tévedek..
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest