Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ric4m0nd #4578 üzenetére
Ha csak nézelődsz mint pl. én, akkor sem olcsó. Ami egyébként egy relatív fogalom: mondjuk 200k a beugró ebbe a hobbiba. Ez van akinek egy heti bére, más meg 2 év alatt spórolja össze. Cserébe nem nagyon amortizálódik vagy avul el a felszerelés ha vigyázol rá.
Ha viszont fotóznál is, akkor idézem (saját magam, a topik összefoglalóból, amit amúgy is ajánlok elolvasásra, mert hiszen ezért írtuk):
"Őszintén szólva a világ egyik legdrágább hobbija, kb mint a golfozás: nagyon drága a felszerelés, és nagyon lassan kell vele játszani, azt is csak speciális időjárási körülmények között." -
4580693
senior tag
válasz
Ric4m0nd #4576 üzenetére
Szia kedves leendő amatőrtárs.
Szóval, az egyik egy 20 centis sc (schmidt-cassegrain), a másik távcső pedig egy 13 centis newton. Kb. nem alternatívája egyik sem a másiknak.
Az első egy komoly műszer, egy félkarú mechanikával. Csak kezelni kell megtanulni.
A másik egy inkább kezdő műszer, szintén egy félkarú mechanikával.
A probléma az velük, hogy ez a félkarú mechanika kezdetben inkább fog bosszúságot okozni, mint örömet. A helyedben elengedném őket.
A celestron sc egész jó műszer, de az a 13 centis newton elég kommersz. Igaz árat nem láttam, de az első ára szerintem fél milla biztosan van.
Ebben az árban pedig biztosan találsz alternatívát hazai boltokban is: www.makszutov.hu és www.tavcso.hu.Ha hordozhatót akarsz, akkor gyakorlatilag egyik sem túlságosan az. A másik, hogy egy gombnyomásra bármit. Na, ez is erős kompromisszumokkal működik: mire odaérsz, hogy egy gombnyomásra működjön, elég sok gombot kell megnyomnod. :)
Szerk: megnéztem neked, a 20 centis sc 800 ezer, a kisebbik 130-as newton 210 ezer forint. Szóval, nem egy kávéház.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kuponkunyeráló
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux felhasználók OFF topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest