- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
válasz
Intelligencs #94 üzenetére
Magyar billentyűzet a tiéd is? Ha igen, nem tudod hogy csalom elő a printscreent?
-
StLui
veterán
Pont most írta Realsys, hogy megjött a második szett, átvehetem, de nem tudom mi az előnyöm a két gép kezelésén kívül az MK540-hez képest, ami csak 22eFt körül van. A hátrányokat viszont leírtam előbb. Ha náluk is olyat kapnék amin rajta az a rengeteg MAC-es ikon, akkor biztos nem veszem át.
-
StLui
veterán
válasz
Intelligencs #94 üzenetére
(már egyszer írtam, csak ezek szerint nem küldtem el
)
Fura számomra a sok MAC-es jelölés, eléggé zavaró.
Printscreen gombot nem találom (ezt naponta sokszor használom, pláne mióta ki tudk jelölni csak részterületet a képernyőn), más van a helyén, talán a váltó, hogy BT vagy logic kapcsolat legyen. meg insert gomb is azt hiszem csak plusz gomb megnyomásával működik. Szerintem nekem eddig is ennek a kistesója volt, amiben csak egyféle kapcsolat van. Egyelőre csak egy szett jött meg, másikat le is mondom, inkább maradok az egyszerűbbnél. -
Rendben van, majd írd meg, hogy vált be! Én is azon gondolkodom, hogy a cégnél bent lévő saját Logitech MK330-as kombómat is lecsélrem arra a szettre amit írtam, mert már nagyon furcsa (rossz) használni a 650-es széria után a régi típusú egeret és billentyűzetet. Főleg az egér kattogása zavar már baromira...
-
StLui
veterán
válasz
Intelligencs #88 üzenetére
Csütörtökön veszem át a MK650-et, köszi! Egyet vettem, ha beválik lecserélem a másik két gép előtt is. Ez lesz a teszt.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
-Skylake- #76 üzenetére
"nem a single player jatekokrol beszel. soha. senki. soha. ))"
Nana. Attól függ, MILYEN wireless cuccokkal. Lazán van olyan, amivel single-t sem. A BT alapból ilyen, de rádióból is akad efféle.
Illetve a fejlettebb 2,4 GHz-es implementációkra egyáltalán nem jellemző az interferencia vagy jelvesztés/-gyengülés, és a magasabb bemeneti késleltetés is régi dogma; a jó rádiós kapcsolatok effektíve vezetékes szintet hoznak, különösen azok, amik 1000 Hz feletti polling rate-tel dolgoznak.
Az MI úgy ~6 éves lemaradásban van.
-
-
sh4d0w
félisten
válasz
Gomb hattervilagitasa van?
-
StLui
veterán
válasz
köszi, ezek árban is elfogadhatóak
-
Én is régóta kerestem, de végül a K650 nagyon bevált. Az M650 L egérrel tökéletes párost alkotnak. (Lehet kapni őket olcsóbban, MK650 kombóban is, de abban sajnos a kisebbik egeret adják, ami nekem már túl kicsi.)
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Háttér világítással rendelkezik?
Nem csicsa rgb-re gondoltam persze 😁 -
válasz
Héraklész #84 üzenetére
Ha nem Bluetooth, hanem más vezetéknélküli protokollt használ egy billentyűzet, akkor az effektíve USB-s, hisz abba dugod a vevőjét. A gép szemszögéből legalábbis így látszik, s ugye ez számít. Továbbá az ilyen USB vevős cuccok sokkal kisebb késleltetéssel tudnak működni, hisz bármi lehet a vezetéknélküli szabvány, hiszen magához a géphez USB-n csatlakozik.
-
dqdb
nagyúr
Akkor örülj neki, hogy nálad van a BIOS-ban BT periféria támogatás, mert sok alaplapnál nincsen.
Eddig ismerősöknél két esetben jártam így ha már itt vagy, rá tudnál gyorsan nézni helyzetben, az egyiknél most IJ, majd legközelebb lett a vége, a másiknál sikerült előkeríteni a régi vezetékes billentyűzetet a tároló mélyéről.
-
-Skylake-
addikt
prompt:
hogy lehet, hogy egy apple magic keyboard-ot vezetek nelkul hasznalva be tudok lepni a biosba ?result:
Az Apple Magic Keyboard, mint sok modern vezeték nélküli billentyűzet, képes BIOS-ba történő belépésre, mert a következőképpen működik:1. Bluetooth inicializálás a hardver szintjén: Sok újabb alaplap és laptop támogatja a Bluetooth eszközök, például a billentyűzetek használatát még a rendszerindítás előtt. Ez azt jelenti, hogy a Bluetooth vezérlő már a BIOS szintjén is aktív, nem csak az operációs rendszer alatt.
2. Alapértelmezett eszközként kezeli: A rendszer a BIOS betöltésekor képes felismerni és csatlakoztatni a Bluetooth eszközöket (például az Apple Magic Keyboardot), így azok már a bootolás előtt használhatók.
3. HID (Human Interface Device) támogatás: Az Apple Magic Keyboard támogatja a szabványos HID protokollt, amely kompatibilis a legtöbb alaplappal. A BIOS-ba való belépéshez szükséges bemeneteket ez a protokoll továbbítja a gép felé még a rendszer betöltése előtt.Ennek eredményeként a billentyűzet már a boot folyamat elején használható, így be tudsz lépni a BIOS-ba, még akkor is, ha vezeték nélkül csatlakozik.
-
-
scdlsc
senior tag
Megnyomom a gépem bekapcsoló gombját és amikor kiírja, hogy press delete to enter BIOS, akkor megnyomom a billentyűzeten a delete gombot és belépek a BIOS-ba. A billentyűzet nincs összekötve a géppel. De most a biztonság kevéért nyomok egy restartot és megnézem újra.
szerk.: kicsit tovább fog tartani, mert közben jött egy Windows update
szerk2.: Működik a dolog. Be tudok lépni a BIOS-ba vezeték nélkül.
-
scdlsc
senior tag
Itt többen is írták, hogy a bluetooth-os billentyűzet alkalmatlan játékra. Múlt hét szombaton fejeztem be a Death Strandinget, majd vasárnap elkezdtem a God of Wart. Semmi problémám nem volt velük. Azt hittem rosszul emlékszem, ezért direkt kipróbáltam és vezeték nélkül beléptem vele a BIOS-ba. Én értek félre valamit?
-
válasz
Héraklész #49 üzenetére
Nekem nem kell numpad és rájöttem, hogy még a TKL (80%) is sok, míg a 75% simán jó, és spórolok jópár centit oldalt, konkrétan a numpad 4-5 billentyűjén túl még 2-3 billentyűnyi szélességet. A 75% mérettel megmarad a kurzor és a felette lévő 6-os csoport is, csak kicsit másképp rendezve. Plusz maradt még egy extra gomb. A printscreen-scrolllock-pause hármasból a másodlagos funkciókra nincs szükségem, így az extra gombra tettem a printscreen + pause kombót fn-nel. Így lett a Keychron K2 Pro.
Szvsz a 65% hülyeség, oldalt semmi helyet nem spórolok vele, cserébe nincs dedikált F gomb. A 60% meg csupán egy billentyűnyi szélességet spórolna, cserébe nincs dedikált kurzor meg a 6-os csoport is hiányzik. Persze esztétikailag lehet jobban néz ki a minimalizmus, csak engem az nem érdekel: nem nézni, hanem használni akarom.
-
-=MrLF=-
senior tag
Nálam ez az irodai, évek óta bevált, csendes is
Logi K120
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Héraklész #43 üzenetére
TV-hez én ilyet néztem ki [Logitech K400] a tapipad miatt.
-
Héraklész
aktív tag
Ezt egy tévéhez tudnám elképzelni.
-
podtibi
senior tag
Otthonra gyerekeknek/stream ereknek kiváló(nem játékra), de ennyiben szerintem ki is fulladt az értelme. Esetleg még falra dekoráció.
Az se kizárt hogy a b1 pro ra akartak reagálni ezekkel a termékekkel. -
dqdb
nagyúr
Visszalépés késleltetésben, frissítési frekvenciában (a BT legfeljebb 125 Hz-et tud) és használhatóságban (a BT-t az operációs rendszer kezeli, így amíg az nem tölt be, addig nincsen billentyűzeted, szóval BIOS-ban matatáshoz és telepítéshez kell másik billentyűzet, ha nincsen vezetékes üzemmódja is, és a cikkben szereplőnek nincsen), valamint van esetek, amikor több másodpercig is eltarthat a kapcsolódás.
Billentyűzeten a Bluetooth nagyon jó kiegészítő megoldás rendes 2.4G és/vagy vezetékes mód mellé, de kizárólag önmagában finoman szólva sem szerencsés asztali gépnél.
-
ilor14
tag
válasz
moleculez #31 üzenetére
Igazi programozónak nem kell space, egyesekből és nullákból is le lehet írni, karakterkódolástól függ
#37 OgreImre: Mindegyik aritmetikai jelnek van megfelelője a billentyűzeten is. Papíron én is mérnök vagyok (mérnökinformatikus, hehe), de sosem használom a numpad-et, a home, end, insert, delete hiánya jobban fájna, azt sűrűbben használom terminálból.
-
OgreImre
senior tag
A NumPad előnye nálam nem csak a számok miatt van, hanem az aritmetikai jelek is ott vannak ám. Tizedes vessző? Mérnökként alap, hogy kell a numpad számomra.
-
Rayyy
senior tag
Szerintem nem ronda, úgyhogy most gyakorlatilag összevesztünk.
-
JulianSinulf
őstag
Ronda. Nagyon ronda.
Persze ez szubjektív. De akkor is ronda. -
Rayyy
senior tag
#8 Synthwave - ja télleg', a BT
#31 moleculez - -
moleculez
veterán
Igazi programozó ezt használja: [kép]
-
Csandi
őstag
Pénzügyben dolgozom, egész nap Excel, felső sorban írom a számokat mert így szoktam meg gyerekként és utálom a numpadot, csak elveszi az egértől a helyet. Ha pedig le kell vennem a jobb kezem az egérről, hogy használjam már rossz, ha meg ballal kell keresztbe nyúlni az is rossz. Jópár éve csak kisebb billeket használok, sőt az utolsó 2 céges laptopomon sem volt numpad.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Én ilyesmire gyúrok. Már csak 3 kiló választ el tőle.
Mondjuk amennyit az elmúlt 11 hónapban beletoltam a Q8-akba, annyiból már kijött volna egy 5x7-es, nylonházas, felkapcsolózott Manuform, integrált trackballal, meg Signature Plastics kupakszettel, de eléggé bejött a platform, és erős volt a kísérletezési kedv.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Nyilván nálam. Programozó vagyok, nem inputtündér.
Nem nagyon írógatok számokat, így jobb oldalt az a mínusz pár centi bizony számít, hogy elérjek az egérhez. Ezért lenne baloldalt optimális a numpad, így mindkét hátrány megszűnik. Vagy legjobb: egér helyett trackpont, csak az nem nagyon van mechanikus billentyűzetbe integrálva.
-
moleculez
veterán
-
anulu
félisten
minél több új billentyűzetről (akár irodai, akár játékos) szóló cikket olvasok, annál jobban szeretem a sok-sok éves ASUS Cerberus-om. ezek valami förmedvények.
-
iguana
őstag
én is "irodista" vagyok, sőt használom is a numpadet.
ennek ellenére évek óta keresek TKL, magyar kiosztású billentyűt munkára.
valami jót. red switch pl.
úgyis, hogy külön egységként (pluszban is fizetve), bal oldalon használnám a numpad-et vezeték nélkül.
tudom, elég perverz, de erre vágyom rég. -
€uro
őstag
Irodai?
-
tibaimp
nagyúr
Ezt inkább a kis unokahúgom laposa mellé venném meg neki! Tetszenek...
-
-
Rayyy
senior tag
Jujci, dehiszen ez ollós, normális méretű enter és space van rajta... lehet, hogy ez kell nekem? Vajon gammázni lehet rajta... úgy értem, hogy a krájziszt kihajtja, ha egyszerre nyomok le több billentyűt?
-
StLui
veterán
Milyen irodába gondolta ezt a Logi, h.lyék ezek? Irodistaként eszembe nem jutna nem teljes méretű, numerikus pad nélküli billentyűzetet venni. Agyam eldobom
Azért dűhít mert a cím miatt belelkesedtem mert 10 éve nem találok csendes irodába valót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (10/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged