- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Crysis egy sci-fi FPS a díjnyertes Crytek fejlesztőcsapattól, a kritikusok által magasztalt Far Cry alkotóitól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
válasz
Mr. Green #11501 üzenetére
hát úgy értem, h inkább a farcry! mert ugyan úgy néz ki mediumon mint a crysis!
amúgy borzalmasan szarul! Eleve nem játszok olyannal amit low-on v mediumon kell játszani! felidegesít, h mennyi pénzem van benne és ezt kapom cserébe!
Amúgy meg csomó helyen ú van a neten,h CRYSIS DX10! Akkor ez hülyeség? jó tudni -
--Disztroj--
senior tag
válasz
Mr. Green #11056 üzenetére
Ha minden igaz, a Far Cry 2 is hasonló látványvilággal fog büszkélkedni,mint a Crysis, viszont a gépigénye várhatóan nem lesz akkora.(bár ezt úgysem tartják be
)
Ezt Crytek nyilatkozta korábban.
Sztem arra gondol, hogy az újabb vizuális orgiához már nem kell olyan sokat aludni
-
-
debut12
aktív tag
válasz
Mr. Green #10708 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Örülök neki, hogy gerjed a rakétára, csak a fegyver arzenálom egy gaus pityuból, egy shotgunból, és 10 gránátból, na meg a szöcskepöcs pisztolyból áll!
Miután rálőtem mindent, csak állok, mint Roziban a fasz, és várom, hogy történjen már valami.
Pedig a Gausból asszem 18at lövök rá, a shotiból pedig 2 tárat, de ez nem elég neki? -
feka007
veterán
válasz
Mr. Green #10651 üzenetére
Szerintem a Source már eléggé elavult, két méterenként van egy fűcsomó, ebből áll az Episode 2 grafikája, és ennél többet már nem nagyon lehet kisajtolni ebből a motorból, különben nem lenne ilyen elnagyolt... Szóval azért ne nagyon hasonlítgassuk a Crysis grafikájához, mert én mindkettőt fullon toltam, és ég és föld ha két erdős képet egymás mellé teszek. Olyan erdőket alkottak, hogy az hihetetlen, még 8x-os zoommal is élesnek maradnak a textúrák, szinte a végletekig aprózták a grafikát.
Más: Mindenki csak sír, hogy ilyen meg olyan szarul fut, de azt már senki nem említi meg, hogy ezt milyen grafika mellett teszi...
Tegyük még hozzá, hogy egy régi motort nem nehéz jól optimalizálni. -
feka007
veterán
válasz
Mr. Green #10647 üzenetére
Szerintem nem én vagyok a lol, ha nem tudod mire gondoltam az átvezető múvik alatt, csak nem találtam rá más szót. Valóban, a HL-ban áttvezetők helyett órákig kell hallgatnom bezárva egy szobába alyx meg a nagyfater izgalmas párbeszédét... Van, akinek ez izgalmas, de én inkább olvasok egy jó könyvet ha sztorizgatni akarok, ha meg játszani akkor Crysisozok :-P
-
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
válasz
Mr. Green #10662 üzenetére
Az Ultra High az a DX10, Vistával és DX10-es VGA-val már most aktiválhatod. Kérdés hogy megéri-e a sebesség-csökkenést?
MOD: Bár én nem vagyok kifejezetten AMD-ellenes, mivel a legtöbb játék elején NV-logó van, sőt, talán a Serious Sam 2-őn láttam utoljára ATI-logót
, ezért inkább NV-t javaslok következő kártyádnak.
Ui.: Persze tudom hogy a Source is AMD-párti, úgyhogy ezt még korrigálom.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Mr. Green #10658 üzenetére
Nem sok olyan motor van idáig, ami ennyire erőforrás-igényes, a CryEngine 2 idáig az első, ami komolyabban megfekteti a gépeket. Az Unreal Engine 3 nem fogja így meg, de az a közelébe sem ér annak a grafikának amit a CryEngine 2 tud. Nem kell megijedni, nem lesz ebből tendencia, bár az kétségtelen tény, hogy elsősorban a grafika az, ami mostanában elad egy játékot (sajnos). Ha nem így lenne, akkor már a Duke Nukem Forever is régen megjelent volna, nem cserélték volna ki alatta azóta vagy százszor a motort (És le merem fogadni hogy már most azon törik a kis búrájukat hogy a CryEngine-re adják ki majd 2100-ban...
).
Igen, az EA-t én is útálom, legfőképpen azért mert a Dungeon Keeper 3-at leállíttatta annak idején holmi Harry Potter miatt.
A folytatást tekintve nekem annyi aggályom van csak hogy tegyenek bele mindent amit idáig bele akartak tenni a játékba (Mert így ez a játék olyan, mintha félbevágták volna a film közepénél a sztorit), és ne halogasság, ne ígérjenek eget-földet rengető újításokat, ezeket már megvalósították a motorral, szimplán csak fejezzék be a történetet.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Általában a jelentősebb fejlesztőcsapatok olyan motort igyekeznek készíteni, ami a megjelenés után még egy-két évig nem avul el. Hiszen ők nem csak arra az egy játékra összpontosítanak. Gondold el hogy hány játék fogja majd ezt az engine-t használni a későbbiekben? Igaz, el lehetett volna úgy is készíteni hogy egy mostani felsőkategóriás (Nem csúcs) hardveren High beállítással 1600-as felbontás mellet is 30fps-t vigyen. De gondold el hogy ehhez mennyire úgymond "le kellett volna butítani" a grafikát. Akkor meg már azt mondtuk volna, hogy next-gen-hez képest semmi újítás nincsen benne a régi játékokhoz képest.
Nehogy azt hidd hogy engem nem lombozott le a motor optimalizálatlansága. Core 2 Duo E6600-al, 2GB RAM-mal és egy 7800GTX-el nem tudok vele 1280x800-ban Full Medium-on sem (!) játszani. A shadows-t le kell vennem Low-ra (Jó, mást nem, de például az erdőben ez rohadt sokat számít), és meg kell mondjam hogy nem vagyok így elájulva a grafikától. Nem csúnya, azt szögezzük le mindjárt az elején, még ahhoz képest sem hogy ennyire le volt butítva. Viszont ha ilyen lett volna a maximális grafika, akkor már gond lenne, nem is kicsi.
A játék viszont tényleg unalmassá válik a Core után, de addig nagyon is jó! Messze a legjobb idáig. Szerintem egyszerűen ott véget ért a fantázia, vagy a határidő vagy a pénz, mindenesetre azokon a polipszerű meztelencsiga-alieneken kívül ugye összesen csak négyféle ellenfél van: a "ruhás" alienek, a nagyobbik, ami ledobálja őket, a pók-tank, és az anyahajó.A Half-Life és a Source engine az pedig ennek az ellentettje, ott a hangulat és a sztori volt nagyon jó (Legalábbis az EP1-ig), a grafika nem Crysis-szintű, de természetesen az sem rossz, sőt! De ott is az alapjáték motorjából rengeteg olyan effektek kihagytak, ami igencsak megdobta a hardverigényt (HDR), arról meg ne is beszéljünk hogy mennyivel több polygon-t kezel a Crysis motorja már most a Source-nél. A Source sem csúnya, ott volt pl. a Lost Coast pálya, de full beállításhoz ahhoz is akkori viszonylatban erős kártya kellett. Később persze az EP1-ben és az EP2-ben belekerültek ezek a dolgok, de számold csak ki hogy mennyi idő telt el azóta. Két év. És a motor még mindig ugyanaz, csak beletettek egy pár új effektet és kész. De érezhetően megnőtt pl. az EP2 hardverigénye is az eredeti játékéhoz képest. Míg az eredeti játékot még a régi gépemen is tudtam csontra tolt grafikával játszani, az EP2-höz már 1680x1050-ben kevés a VGA-m a folyamatos játékhoz (Mindent fullra rakva). Mondjuk a VGA még abból a gépből való, így akkor ez kvázi erősnek számított.
Úgyhogy nem kell szidni a játékot, sem a fejlesztőket. Mire jön a kiegészítő (Mert lesz, aki végigjátszotta az 100%-ig tudhatja), addigra optimalizálnak még a motoron is, a drivereken is és még jöhet is ki újabb VGA-generáció, aminek már nem lesz gond a Cryengine. Más kérdés hogy mikorra jön a kieg, remélem nem esnek a Valve hibájába a srácok, és egy fél éven belül kiadják, mert a motoron csak potimalizálniuk kell, még két év múlva is ütőképes lesz ez a grafika.
-
Laraxior
titán
válasz
Csak annyi ehhez:
Szép persze a source engine,erről nem volt kétségem.De mi lenne ha minden játékot a mostani helyzetre optimalizálnának...fél év múlva elavult is lenne, ez nem lenne valami hasznos befektetés a számítástechnikában.Képzeld el most a csúcs kategória HD3870 és a 8800 Ultra erre frankón megcsinálják a játékot.... de akkor ki venne új alkatrészt,ha úgyis elfut ezen? és ha nem kel új alkatrész akkor új játék sem lenneEz egy ilyen körforgás öregem,az üzlet az üzlet,ha nem veszel videokarit nem lesz game,mert nem lehet majd kifizetni a programozókat,valamiből nekik is meg kell élni.Igenis tervezzenek előre nehogy már 2 hónap múlva lehessen azt mondani hogy jött egy Doom 4 vagy egy Quake 5 és lenyomta a Cryengine-t.Ők megcsinálták a cryengine-valószínűleg 2-3 évre előre.Gondolj a Crysis többi részére,a Far Cry 2 nem tudom milyen motorral lesz,de asszem nem ezzel,az még jobbal
-
Laraxior
titán
válasz
Mr. Green #10649 üzenetére
Nekem oly mindegy van-e benne vagy sem..nekem olyan verzió volt meg ami megakadt egy helyen valami crack miatt...azóta nem játszottam vele. A Crysist végigvittem,most 3adszor játszom. Anno lenyomta a Far Cry-t..azóta nem szeretem :-) Crytek rulZ.nem pedig source vagy miarák
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Mr. Green #10540 üzenetére
Én is furcsállom ezt, mivel a boss menne, csak a kövektől nem tud haladni.
A köv. pálya a Relic ugye? Mert leszedtem ennek a mentését, bemásoltam, de a játékban nem látni....
A játék mappájában a game/levels ben nem láttam a Relic-et.... ez ludas lehet ebben?
maskimx : igen én is erre gondoltam, de kicsit viccesnek találtam azt hogy egy bug sziklákból csinál nekem akadályt
ok köszi
-
feka007
veterán
válasz
Mr. Green #9689 üzenetére
Nekem a legjobban az szúrta a szemem, hogy a linearitást azzal próbálták megtörni, hogy oda-vissza kellett rohangálni a pályán egy-egy dologért a használhatatlan térképünkkel... Nem mondom, hogy rossz, de nekem eszembe se jutna másodszor végigjátszani...
Nálam a Pacific Assault jelenti a MoH-ok mélypontját, az Airbornennal csak az a baj, hogy iszonyú rövid, még kiegészítőnek is kevés lenne. -
Elmör
őstag
válasz
Mr. Green #9613 üzenetére
2 óra játék után még nem mondanám biztosra, de mintha nekem is a STALKER jobban bejött volna. Ott valamiért jobban lefoglalt a környezet, ebben meg inkább a túlélés. A járművekkel átszelni úgy lehet a pályákat, hogy szinte alig csinálsz valamit. Persze jönnek utánam néha, de nem az igazi így. A nanoruha tényleg szuper dolog, de azonkívül, hááát nem is tudom. A környezet tényleg szép meg aktívabb mint eddig, meg jól meg is izzasztja a karimat, de nekem nagyon a Far Cry jutott eszembe. Persze havas részen még nem voltam.
A járművekkel való közlekedés közben néha beszaggat a játék, egyébként nem.
Azért a Hummer az király! -
Soak
veterán
válasz
Mr. Green #7845 üzenetére
Nekem is csak egy-két deszkát nem szakit ki... de akkor is.... az meg a másik , amit te mondasz, hogy a fa falakat nem viszi át a golyo, csak egy valami érdekes sérülést hagy rajta.
a fa döntögetés mondjuk nagyon látványos egy harcban mikor a jeep-ből lőnek és az erdő pusztul, de ha közelrő megnézed akkor egy elég tré kidölés van..
Az is kemény, hogy altató lövedék 33%-os sebzést okoz a járműveknek
...
a vizalatti tűz is kemény... meg az ,hogy a roncsok olyanok mint a GTA 3-ban... egy kur@ szép robbanás és a roncs az kicsit megtépázott fekete jármü... alig repül el valami vagy hasonló...
az is gáz ,hogy pl van egy "csarnok " nyitott oldalakkal a pályán, ahol egy hajó áll a stég melett és egy fekete jeep áll a garázsban... na a hasonlo épületek tartó oszlopai nem dölneki ki lövésre csak ha ütöd...
a láthatatlanság alatti változatlan árnyékot nem is mondom..
Persze ez csak szörszálhasogatás (a nagyrésze) és durva elvárások egy durva játékkal szemben, de ha már egyszer pont ezekkel érvelnek akkor legyenek már tökéletesek...
persze ezeket addig nem szabad felróni igazán amig ki nem jön a teljes..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Archívum I. - [link]
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen videókártyát?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest