- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz
Tilos az Á #3286 üzenetére
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Tilos az Á #3274 üzenetére
Az USÁ-ban pár államban esetleg (ahol "at will" a foglalkoztatás), de Európában jobban védik a munkavállalókat. Pl. az első éjszaka jogát sem kérheti a főnököd, hiába vagy az alkalmazottja. Azaz kérni kérheti, de ha visszautasítod, nem rúghat ki ha nem akar büntetést.
-
fireman123
őstag
válasz
Tilos az Á #3263 üzenetére
Sajnos én ehhez a futures dologhoz nem igazán értek, nem tudok részleteket, csak az index Bitcoin topicjában olvastam a beollózottakat.
Mint a srác is írta novemberben, így is történhet és ez csak egy verzió és nem biztos, hogy így történik majd, ...múlt héten aztán nagyon így történt ....de lehet, hogy 26.-án ellenkező irány lesz, ...nem tudom, csak azt valószínűsítem, hogy az aláhúzott és vastagon kiemelt a lényeg és tartok tőle, hogy valami ehhez hasonló fog történni, mivel már nem csak az emelkedéssel tudnak nagyot szakítani...., mint írja, átkerül(het) a határidős piacra az ár meghatározása, ott döntik/dönthetik el merre fog menni az árfolyam -
fireman123
őstag
válasz
Tilos az Á #3260 üzenetére
Igen, eddig valóban így volt, de nem volt futures kereskedés, sajnos ez a futures dolog szerintem mindent felborít(hat).
Az indexes srác november végén leírt egy lehetséges variációt a futures hatásáról, ...sajnos az első határidő zárásnál bejött amit írt, 26.-án meglátjuk hasonlóan fog-e elsülni a CME januári határidő zárása.Ollózom a novemberi véleményét az indexről, a futuresek lehetséges lefolyásának:
"Pontosan erről beszélek, a többség egyáltalán nem érti, mi következik.
Mondok egy egyszerű példát, mit csinálnék, ha én lennék a Goldmann Sachs. De hangsúlyozom, ez nem jóslat, hanem egy lehetséges forgatókönyv. És a konkrét számokba se kössön bele senki, ez csak egy példa.
1. A BTC tőzsdék mostani forgalma legyen napi 200K. Amikor elindul a futures, ezt az állományt szép lassan fel kell halmozni. Ez mostani árfolyamértéken 4 Mrd. USD. Nem kis pénz, de egy része jöhet a market maker tevékenységből és a teljes állományt sem szükséges megvenni, az a lényeg, hogy kontrollálni tudjam (köthetek ilyen jellegű szerződést néhány nagy tulajjal).
2. Ha megvan ez az állomány, és már kellően magas a futures piac forgalma, beállok 10K-ra eladónak. Innentől két eset lehetséges. A hagyományos bitcoin piac elfogadja ezt a nyomást, beesik az ár 10K alá. Zárom a pozit, nyertem. Kezdhetjük elölről. Amíg a bitcoin piac követ, mindig nyerni fogok, és az ár nem megy 10K fölé.
3. A második eset az, hogy a hagyományos bitcoin piac 10K fölé megy. Én adom tovább 10K-n a futurest. Jönnek egyre többen megvenni 10K-ért, hiszen amikor lejár, magasabb lesz az ár. Tegyük fel, eladok 1 MRD USD futurest 10K áron. Mivel 1:50 az áttétel, ez 50 Mrd USD bitcoin nominális érték. Elérkezünk a lejárathoz, és még mindig 10K fölött az ár a BTC tőzsdéken. Legyen 12K. Na most fogom az 1. pontban felhalmozott állományt és ráöntöm a BTC tőzsdékre. Mivel ez a napi forgalomnak felel meg, hazavágja az árat. Aznap 9K-n zár. Az 1 Mrd USD futures pozíciómon kerestem 5 Mrd USD-t. A kiszórt BTC-t óvatosan elkezdem visszavásárolni, ha az átlagáram jobb, mint a 12K-ról indított eladásé, akkor ezen is kerestem egy kis pénzt.
4. Minden kezdődhet elölről.
A lényege az egész dolognak az, hogy a futures piac hatalmas előnyben van a hagyományos tőzsdékkel szemben. Sokkal kisebb pénzt kell betolni egy adott mennyiségű BTC deal megvalósításához. És az itteni játékosoknak eleve sokkal több pénzük van. Ezért optimális esetben az árcentrum átkerül a futures piacra. Itt fogják meghatározni a BTC árát. Természetesen nem ész nélkül, ugyanúgy figyelembe veszik a kereslet/kínálat szabályait, de a lényeg, hogy náluk lesz vagy lehet a kontroll.
Ezzel viszont alapvetően változik a piac. A fenti példából látható, hogy a futures piacon ugyanúgy lehet keresni short oldalon, mint long oldalon. Ez eddig nem így volt. Akik eddig kontrollálták a piacot, csak long oldalon tudtak jól keresni, ezért az volt az érdekük, hogy menjen a hype ezerrel. Az összes eddigi játékosnak az áremelkedés volt az érdeke. Most ez szépen megváltozik, új és nagy szereplők segédletével. Nyilván nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan. Igazán akkor kezd majd izgalmassá válni a dolog, amikor a futures piac BTC nominális forgalma meghaladja a hagyományos BTC tőzsdék forgalmát."
... a 3. pont közepén van egy elírása az 1:50 tőkeáttétellel, ...az csak 1:5 igazából a CME-nél, de a 3. pont végén már jól írja.... 1milliárd és 5 milliárd.
-
fireman123
őstag
válasz
Tilos az Á #3254 üzenetére
Én valahogy nem bízok már egy nagy kitörésben/emelkedésben, ...sajnos ezzel a határidős dolgokkal a jelenlévő bálnáktól nagyságrenddekkel nagybb pénzt mozgató hedge fundok is beszálltak a buliba, és a határidőn már nem csak az emelekdéssel hanem az esésre fogadással (és ennek megfelelő promp ár mozgatással) is lehet keresni nagyságrenndel többet mint a prompt piacon.
Az index fórumon írta valakai: "Piaci pletykák szerint nemcsak az esésben, de a decemberi futures piac indulása előtti emelkedésben is benne voltak a határidős szereplők. Akkor készletezték a bitcoint.
Üdvözlök mindenkit a nagyok közöttMostantól új játékszabályok vannak: a kisbefektetők buknak."
...meglátjuk.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Tilos az Á #3257 üzenetére
30k-nal mar ~300%-os hasznod lenne. Szerintem le kell sz*rni ha utana tobb lesz, es csak boldogan elvezni a hasznot ami van. A 100k-s joslat szerintem nagyon tulzo, foleg most, hogy kb ±100 dollarokon megy a tili-toli. A jovobe nem latunk sajna.
Az ETH most full beallt ~800 eurora.
Itt szorakozok ilyen 5-10-20 euros eladasokkal es visszavasarlasokkal. -
DNReNTi
őstag
válasz
Tilos az Á #3254 üzenetére
Kivancsian varom a penteki CME hataridot, most inkabb ovatos megfigyeloben kivarok, megnezem, hogy reagal az arfolyam, addig parkoltatom a penzt, vagy ha gepnel vagyok adok-veszek, es ismet parkoltatok. Meglatjuk ezek a hataridok, hogyan mozgatjak az arakat.
-
fireman123
őstag
válasz
Tilos az Á #3247 üzenetére
én úgy értelmezem, hogy annyit emelnek rajta, hogy vissza lehessen ejteni valamennyit, ...nekik sem érdekük, hogy (közel) nullára essen....tartok tőle, hogy egy bizonyos árszinten (akár a mostanin, akár lentebb vagy feljebb) oda-vissza hintáztatás lesz, ...jelenleg kettő futures van és azok kb. 2 hetes eltéréssel zárnak, ...és jön a többi futures is a hírek szerint más tőzsdéken (NYSE, NASDAQ...stb.). A tavalyihoz akár csak közeli növekedést is szerintem el lehet felejteni a futuresek miatt...., és mint tapasztaltuk a múlt héten, kb. minden alt is egyformán esett a BTC-vel és utána nagyjából egyformán is emelkedett.
-
Laci244
csendes tag
válasz
Tilos az Á #3065 üzenetére
Ez a WC-n lehúzós rész tényleg komoly vagy csak szimpla trollkodás?
-
Laci244
csendes tag
válasz
Tilos az Á #3059 üzenetére
Szia
Szerintem az egyik legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező coin. Alapesetben minden egy dollár alatti coin a top30-ban elég szupernek ígérkezik, hisz a fiatal befektetők ezekben látnak leginkább hatalmas növekedést.
A tronfoundation alapítója Justin Sun. Fiatal kora ellenére elég komoly eredményei vannak már. Nem véletlenül követi 348 ezer ember twitteren.
Összehasonlításként Brian Armstrongnak, a coinbase CEO-jának 171 ezer van.Érdemes lehet Crypto Crow és Big Ben Millionaire Trader youtube csatornáján tron-os vidiket nézegetni. Tőlük nézek mostanság a legtöbbet.
Valamint ajánlom lecsekkolásra az alexa.com-on a tron weboldalát.
Meglepődnék ha Karácsonykor fél dollár alatt lenne egy TRX ára.
-
butch3r
senior tag
válasz
Tilos az Á #3143 üzenetére
nem vélemény nem egyezés az, ha random bebüfögsz doglokat a különböző témákban (akár a bányász topicban a random dude arca akinek még csak a nevét sem tudod), vagy itt, hogy húzza le a vinyót a wc-n amivel generálta a btc tárcát és még hasonlók.
ha humorizálni akarsz, akkor fogadd meg kilgoretrout tanácsát, a kevesebb néha több.
ps. azért az jelent valamit, ha ennyien úgy gondolják te megint ő vagy új reggel. vagy, hogy ennyien tévedünk, vagy hogy igazunk van.
de off részemről lezárva
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Tilos az Á #3141 üzenetére
Volt pár vicces kommented (pl. a bányász topikban a legutóbbi kettő határozottan KenM-es benyomást keltett, a 18 alatti vásárlásos is tetszett), de nem kéne megint túltolni...
A kevesebb néha több.
-
butch3r
senior tag
válasz
Tilos az Á #3138 üzenetére
mert a harmadik accountoddal sem bírod abba hagyni a trollkodást, felesleges idióta kommentek f*sását.
-
nyogo83
senior tag
válasz
Tilos az Á #3131 üzenetére
"bedőlt"
-
kem
addikt
válasz
Tilos az Á #3053 üzenetére
nice
-
butch3r
senior tag
válasz
Tilos az Á #3065 üzenetére
verticoinTilos az Á: lehet azt hiszed vicces, de megint csak teleszemeteled a topicokat hülyeséggel.fantomasz21: igen ha annyi időre tervezed semmiképp se online. paperwallet generátort szedjél le, gép kihúz netről (azt feltételezve, hogy a gépeden van vírus írtó és egyebek amik ahhoz kellenek, hogy ne legyen fertőzőtt), privát kulcsot őrizd meg azt később ha kell azt beimprotálva hozzáférsz pénzedhez.
vagy btc esetében ugyan így egy tiszta, nem fertőzött gépre rakd fel pl az electrumot, vagy mycelium walleteket (figyelj, hogy ne, hogy véletlenül phissing odlalról szedd le a hackelt appot. electrum oldalal: https://electrum.org/#home mycelium https://wallet.mycelium.com/) hozd létre a tárcádat, őrizd meg jól a 12 szavas seed-et mert azzal újra bármikor hozzáférsz.
publikus címet is mentsd el, és később ha veszel még btc-t bármikor tudsz ráutalni, anélkül, hogy a 12 szavas seed-el vissza kéne állítanod a walletedet.vagy amit yaskatir írt, ledger vagy trezor.
-
Tilos az Á
junior tag
válasz
Ennél már csak a BitConnect a jobb a maga 310%-ával.
(#3064) FanTomasz21
Igen de abba se akárhogy.
Veszel egy régi pc-t fillérekért, pendrájvon átraksz rá egy walletet s úgy generálsz private keyt, hogy az a gép sose lásson netet. És ha költesz belőle akkor ugyanezt elölről.
És utána a wincsesztert lehúzod a wc-n. -
törölt tag
válasz
Én csak ennyit fűznék hozzá: [link]
Persze ettől még emelkedhet sokat, mert ész nélkül öntik a pénzt mindenbe utánajárás nélkül...
szerk.: látom megelőztek -
YASKATIR
senior tag
válasz
Hat mivel ugy nez ki, hogy a whitepaper-t lenyegeben egy az egyben loptak, ezert en biztosan nem vennek trx-et.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Tilos az Á #3046 üzenetére
Ez remélem csak vicc
-
htc07
addikt
válasz
Tilos az Á #3046 üzenetére
miért dőlt volna
bár tudjuk, neked 500 dollár esés is elég hogy rákezdj a "kipukkantalufimeneküljetek" sztorira.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tilos az Á #3039 üzenetére
Ripple jó cucc, sok ismerősöm azzal kereskedik. Van aki ősz óta 5x annyit szedett ki belőle. Bár a mostani zuhanás óta nem beszéltem velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest