- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Makszimusz #19362 üzenetére
Még azt akartam írni, hogy az pedig, ki mennyi pénzzel csinálja, az irreleváns, nincs mit szégyellni rajta és butaság lenézni. Az a lényeg, hogy ki hogy áll hozzá, igyekszik-e tanulni, fejlődni és végre is tudja-e hajtani, amit elvileg megtanult, eltervezett. Szerintem az utóbbi, mentális/pszichológiai része az, amin a legtöbben elvéreznek.
-
proof88
addikt
válasz
pedig erről kéne szólnia, mert normális munkából se lesz G Merci, de abból sem ha a BTC 5 év alatt 25x drágább lett, nekem az kell hogy egy shitcoin csinál nekem 100 ezer forintból 50 milliót max pár héten belül!
-
törölt tag
válasz
Mit vársz? Miről kellene szólnia? Én ezt a topicot egy indikátornak használom a sok közül arra, hogy az átlag, kriptopénzekkel valamennyire foglalkozó réteg, aki kis vesztő/kis nyerő nagyjából hol tart a ciklussal, és néha kommentelek olyannak, aki valamilyen tanácsot kér.
Egyszer kérdezte valaki, hogy aki nyerő, az miért írná le, hogy mi a stratégiája, miért írna ilyenről a topic-ba?
Komplex kérdésekről, stratégiáról, TA-ról, metáról, stb. szerintem teljesen felesleges egy olyan topic-ba írni, ahol az "RSI mumbo jumbo" és ahol már 3-szor akartak elzavarni a fenébe még akkor is, amikor magától értetődő dolgot írtam, másrészt meg ugye miért segítsen az ember ilyen arcoknak? (amúgy érdekes, hogy pont azt akarják elzavarni, aki velük ellentétes nézőpontot képvisel és nyer - there is a lesson in that) Egyébként is az interneten minden megtalálható, ha valaki tanulni akar.
Ebben a ciklusban már nagyon nem "10-20" dollárokat tologatok (persze nem is millió dollárokat), mégis a shitcoinokra fókuszálok. Pont ettől lesz extrém vicces ez a ciklus, amikor a "szofisztikált befektetők" felfogják, hogy mi is történik valójában, miközben azon gondolkoznak, hogy a CEX-eken éppen listázott shitcoint, amin két hónappal korábban még nevettek, megéri-e még megvenni, mikor én már 100x-ben ülök rajta (az egyik coinnál már nem kell sok ehhez, és 17x-et már realizáltam belőle eladván a felét - és még azt is úgy érzem, hogy paper handeltem).
-
törölt tag
válasz
Makszimusz #19359 üzenetére
"Attól hogy a portfóliód kisebbik része van btc/eth vonalon, az összes többid még ezektől függ. Ha a btc földbe áll, pont ugyanúgy nullázódik a többi alt is."
Ezért írtam ezt: "A BTC-ETH nálam amúgy is csak arra szolgál, hogy tudjam hol vagyunk a ciklusban"
"Szerintem az altok itt most nem relevánsak"
Mármint hol itt vagy mivel kapcsolatban?Nekem személy szerint mocskosul relevánsak, relevánsabbak, mint a BTC, a kriptót nem ismerő nagybefektetők és minden más.
"Viszont egy profi - de kripto témát nem követő - nagy pénzekkel játszó befektető komoly összeggel nem fog btcn túllépni."
Ez nem igaz ebben a formában. Kiket értesz egyáltalán "profi, nagy pénzekkel játszó befektetőnek"? Mi a profi és a nagy pénz? Ha néhány milliárd dollár, akkor már az előző ciklusra nézve is tévedés. Ha valami óriási intézményi befektető, akkor nyilván az nem vesz Dogwifhatet, viszont a lehetséges ETH ETF-re már most nyáladzanak.
De összességében nem értem, mit akarsz mondani. Mármint az magától értetődő kellene hogy legyen, hogy a BTC ciklikussága okozza a bull és bear marketeket az altoknak is, ezért figyeled, de ettől nem kell, hogy maga a BTC és a teljes pereputty ETF-fel mindennel együtt jobban kellene, hogy érdekeljen bárkit, mint az altok. Egy örömteli dolog, mert Larry papa az utolsó izzadságcseppjéig fogja shillelni, és ez szuper, mert a "jaj környezetszennyezés, jaj bűnözésre használja, jaj drogot vesznek vele" bohócoknak be lesz fogva a szája és rommá lesz mosva az agya, úgyhogy a teljes ökoszisztémát őrületes figyelem fogja kísérni.De pont, hogy ebben a topic-ban az altok kellene, hogy jobban érdekeljék az embereket (amellett, hogy a kockázattűrő képességüktől függően és a képességeikhez mérten a portfóliójuk egy része BTC és ETH), főleg a most következő periódusban, feltéve hogy tényleg szeretnének pénzt keresni.
-
fogselyem
senior tag
válasz
Makszimusz #19359 üzenetére
Ha beleallnak a foldbe az altok akkor megtobbet veszek, akkor "kell" vasarolni amikor "akciozas" van.
Varom a korrekciot, de a KriptoKatan a Zalan azt mondta, hogy vege az olcso altok idoszakanak.
-
törölt tag
válasz
Makszimusz #19351 üzenetére
A konstruktív véleményem az, hogy azzal foglalkozni, mennyinél lesz a csúcs, hibás gondolkodásmód, mert rohadtul mindegy. Annyi számít, hogy amikor dönteni kell, akkor vannak-e rá eszközeid és tudásod, hogy felismerd, hogy a csúcsot látod, és megvan-e képességed, hogy időben meghozd a megfelelő lépést.
A BTC-ETH nálam amúgy is csak arra szolgál, hogy tudjam hol vagyunk a ciklusban - főleg amikor olyan emberek is left-translated cycle-ről beszélnek, akiknek a véleményére adok -, mostanra csak a portfólióm kb. 1/8-a van bennük, az altjaim messze túlszárnyalják őket. A legutóbbi ciklusban sem kellett semmit eltalálnom pontosan ahhoz (bár volt néhány coin, amit a csúcstól 15-20%-on belül sikerült), hogy toljak egy 15x-et a teljes portfólión.
Elemzést, komolyabb elmélkedést ide teljesen felesleges írni. -
törölt tag
válasz
Makszimusz #19340 üzenetére
"Ez pedig alapvetően a btc és alt tulajoknak megváltás lehet, mert megtámasztja a hullámok alját."
Így a csúcs után a BTC lehet, hogy most már csak 60-70%-ot zuhan majd a 75-85% helyett, az altok pedig csak 80-85%-ot az eddigi 90-99% helyett. Tetszik ez a bag holder narratíva. -
KMT
addikt
válasz
Makszimusz #18677 üzenetére
Azt mondod?
-
törölt tag
válasz
Makszimusz #18663 üzenetére
A Mercur már ott áll az ajtaja előtt.
-
dobolan
senior tag
válasz
Makszimusz #18633 üzenetére
Nekem 5.000.000 HUF max amit még ki tudok választani napi limitre, és be is állítja. De ez az internetes virtuális kártya, aminek az egyenlege nálam csak akkor változik, ha töltök rá annyit, amit ki is fizetek vásárlásonként.
A főszámlát terhelő plasztik kártyával nem vásárolok soha online, de ott is 5.000.000HUF a max kiválasztható jelenleg.A kp felvételi limit 1m, rosszul írtam az előbb.
-
sambenez
addikt
válasz
Makszimusz #18634 üzenetére
Megnéztem most az appban a kártyás vásárlási limitet a számla egyenleg erejéig fel tudnám emelni.
Viszont a rafinál minden limit módosítás 400ft körüli összegbe kerül.
De ha nem váltogatod akkor ez nem számít. -
nort_on
senior tag
válasz
Makszimusz #18628 üzenetére
Itt keverednek a dolgok, Rafi Gold 2.0 300 ezer a napi ATM limit és saját ATM-ből havi 4 alkalom ingyenes. Kártyás vásárlás lehet egyenleg erejéig is, napi max 15 vásárlás, ez módosítható, de a változtatás fizetős.
Neked a kártyás vásárlás (top-up) ami lényeges, ahogy írtad is, ennek banktól (bankkártya kibocsátótól) függően napi 3M, 6M, 9M, stb limitje van, ezen nem lehet változtatni. Ha ez nem elég, akkor több nap kell feltölteni. Vagy ha napon belül kell, akkor több banknál kell kártyát tartani.
-
dobolan
senior tag
válasz
Makszimusz #18626 üzenetére
Nekem cib eco van. Éves költségem 7000 huf (kártyadíj), ha nem lépem túl a 150eft/hó kp felvétet és nem utalok 20eftnál nagyob összeget egyszerre.
Nincs semmi limit korlátozás tudtommal, applikációból bármikor lehet változtatni is.
Úgy emlékszem valamennyi havi minimumnak rá kell mennie, de nem muszáj ,h munkabér legyen. -
sambenez
addikt
válasz
Makszimusz #18628 üzenetére
Valamelyik nap derūlt ki pont a revolut topikban, van olyan számlacsomag ahol van díja a kártyás vásárlásnak.
A 300-as limitet lehet mi kértük, erre.nem emlékszem. -
sambenez
addikt
válasz
Makszimusz #18626 üzenetére
Nekünk Rafi Premium Gold van. Most a Gold 2.0-t lehet választani.
Bizonyos feltételek teljesítése esetén nincs semmi költség. A Revo topup is ingyenes, a limitet nem tudom mi kértük-e vagy csak ennyi, de egyszerre egy nap 300e ft-ot tudok feltölteni. Azt még nem próbáltam van-e valami havi limit meghatározva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Autós kamerák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest