Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
B-L-A-C-K #15306 üzenetére
Az Alpine eddig is ~5. ero volt... Top 3 nem realitas. De a csapat celjai kozott szerepel a futamgyozelem, es az elmezony. A tavalyi evben csak 22 -re keszultek, szoval feltettek mindent egy lapra. Ha nem jon ossze, akkor eselyes, hogy nem forditanak a sorozatra tobb penzt, es kilepnek.
Szoval csak ovatosan... -
MPowerPH
félisten
-
Andreaspasco
tag
-
válasz
B-L-A-C-K #15246 üzenetére
"lehet", hogy kioktató volt a stílusa, de engem is elgondolkodtatott nem kicsit, hogy ott mit akartál írni. (végül arra gondoltam, hogy úgy érted, hogy csak rövid ideig tartasz valamit).
ettől még abban igaza van, hogy a short-olás az egy fix fogalom, nagyon konkrét dolgot jelent és nem azt, amit Te leírtál. (mondom ezt úgy, hogy én sem értek a tőzsdéhez.)
a legfontosabb, amit Te csinálsz, abban nem tudsz többet veszíteni, mint amennyid van az adott asset-ben, a short-ra ez nagyon nem igaz.
ott gyakorlatilag kölcsönbe kapod az asset-et és abban bízol, hogy mire vissza kell majd fizetned jól lemegy az értéke és így reálértékben kevesebbet adsz vissza ugyanahhoz a névértékhez (+kamat). ha viszont nem jön be a számításod, és százszorosára ugrik fel a reálértéke annak, amit kölcsönkértél, akkor az eredeti tőkéd százszorosát veszíted el, vagyis csak veszítenéd, mert a "fedezeted" (biztos nem ez a helyes kifejezés) előbb fogy el és automatikusan kiesel a pozícióból. (ez egy abszolút amatőr magyarázata annak, ahogy én megértettem, biztos vagyok benne, hogy nem pontos, de abban is, hogy sokkal közelebb áll a short-oláshoz annál, amit Te annak neveztél)
és nem is kioktatásból írtam ide, hanem hogy a kóbor apácáknak azért legyen itt valami kiindulási alap -
Winchester95
őstag
válasz
B-L-A-C-K #15234 üzenetére
Hát igen, így nem vészes. Nekem is volt már így egy darabig. De most ez már nagyon nagy bukó.
De hát ezt bele kalkuláltam, viszont amikor megtörténik az fáj. :DLuckyL:
Aki tényleg profi annak is lehetnek szar napjai, csak az nem kezdi el taglalni mint én, hanem 3 nap múlva már + -ban van gondolom.MPowerPH: Igen. Várom mikor esik be 2445-re. :D
Nálam a visszavételnél vannak gondok. Képes vagyok nézni ahogy 100 150 dollárt megy fel. :W
Aztán meg ha mégfeljebb megy akkor ki vagyok.
Kicsit átgondolom ezt az egészet és újból kezdem.
De valahogy a youtuberek szavára nem tudok adni. (Külföldi)
A Magyarok már úgy kezdik hogy nem tudom, lehet ez is az is. :DNekem a kedvencem mikor oldalazásból felfele megyünk. :W
-
válasz
B-L-A-C-K #15172 üzenetére
Ezt amugy en nem ertem miert ciki, pl en azota is "ulok" az ertha tokenemen hogy megosztottam, igaz defiban jo a hozam de pillanatnyilag igy is minuszban vagyok
Ez ilyen biznisz
Azert is szivesen osztom meg a neccesebbeket, hogy kapjak mas velemenyt is, ha valaki ranez a projektre -
válasz
B-L-A-C-K #15161 üzenetére
én a napon belüli daytradingre mondom hogy nem szabad
az hogy veszel valamit mert tetszik a projekt (mint nekem a luna), és tartom amíg van rajta 30-40-50 % profit az más kategória
de mostanában már csak olyat veszek, amit be tudok tenni stablecoin párral defi-ba, hogy addig is amíg várok kamatozzon
pl luna-ust pool loop marketsen -
válasz
B-L-A-C-K #15159 üzenetére
Nem tudni sajnos mikor kell eladni, igazabol csak szerencse. Most ugy nez ki jol adtam el 90 korul, de egyelore nem tervezek visszaszallni.
Ha daytradingelsz, akkor nincs meg az az elonyod, hogy azt gondolod, hogy a projekt jo hosszutavon es fel.fog ertekelodni.
Helyette gyakorlatilag piros-fekete alapon veszel eladsz. Ha azt mondjuk hogy 50-50%, akkor is mgeszi a trading fee hosszutavon a tőkèdet.
Radasul az szokott lenni hogy jön egy elkerulhetetlen buko, es ezutan azt hajszolod, vissza akarod hozni, es ilyenkor szokott meg nagyobb veszteseg jonni. -
csaba951
veterán
válasz
B-L-A-C-K #15125 üzenetére
Iszonyú képlékeny minden, most mindennek extra kockázata van.
Március 15-16-án lesz a következő FED ülés. Nagy nyomás van rajtuk, hogy kezdjék meg végre a kamatemelést. Ennek pedig egy (átmeneti) azonnali árletörő hatása lesz a részvényekre és a kriptokra.
A kamatemelés egész évben folyamatos lesz, így ezzel az árletörő hatással tartósan számolni kell.
Más. Nyugaton elkezdték lefoglalni az orosz oligarhák látható vagyonát. Részükről logikus lépés lenne minél több pénzt a lehető leggyorsabban kriptoba tenni, mert azt nem lehet lefoglalni. Mivel milliárd dollárokról van szó, ez csak valamelyik nagy exchange-en lehetséges. Viszont amelyik exchange ebbe belemegy, az azonnali vizsgálatra/tiltásra számíthat US/EU részről. A mostani helyzetben ezt biztosan nem lehet megúszni. Kérdés, hogy a kapott pénz és a büntetés bevállalása kinek éri meg, ki meri bevállalni. Ennél sz exchange-nél a kisbefektetők biztosan szívnak majd, mert beragad a pénzük.
Más. Dollárban például eshetett a BTC árfolyam, de érdemes hozzátenni, hogy az USD viszont mindennel szemben erősödött. Így tulajdonképpen lehet, hogy több pénzed van, mint korábban.
-
janos1988
addikt
válasz
B-L-A-C-K #15106 üzenetére
Én nem tudok profi és mély elemzést mondani, de szerintem ez még csak a kezdet. Itt heteken belül simán megduplázódik az ára. Köszönhető a mostani helyzetnek, lásd Kanada, Sberbank vagy az orosz helyzet, hogy simán leválasztanak egy országot, ha úgy akarják, hogy lekapcsoltják a swiftről. Ezek egészen biztos, hogy nem túl sok bizalmat keltenek a bankokban és menekülni fognak az emberek az alternatív megoldások felé. A bitcoin és az alt coinok jelenleg pedig fénykorukat élik, szinte mindenki hallott már róluk. Én eddig 400-at raktam beléjük, de még 150-200-at berakok btcbe, ethereumba és solanaba.
-
Laci244
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #15074 üzenetére
Még millió alatt, de elemzem a lehetőséget hogy sokkal többet is belerakjak.
a lemaradt linkIgen, alapos jóslásokat főképp patrion vagy discord csoportokban látni manapság. Fizetősekben.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #15058 üzenetére
deal "is possible only if Russia’s legitimate security interests are unconditionally taken into account."
Az unconditionally szót emelném kiViszont még tárgyalnak. Hogy miről nem tudom ha Putyin már döntött
-
-
válasz
B-L-A-C-K #14962 üzenetére
én most nem kapcsoltam hozzá a metamaskomat, de feltételezem ez is a cake-hez hasonló dex token és oldal lehet igaz?
ezekben én sok értéket nem látok, amikor megkeresem őket liqudity farmingal általában át is váltom, mert iszonyat az "infláció", rengeteg coint bocsátanak ki
ha ez is iylen akkor a sima hold-al nagy veszteséged lesz, kérdés a staking ellensúlyozza-e ezt -
dobolan
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #14786 üzenetére
Senki nem tud semmit biztosra. Ez nem ilyen játék. Egyébként ezt az emelkedést véleményem szerint óvatosan kell kezelni.
Ázsiai piac inaktív. Majd vasárnap vagy hétfőn biztos eldől, hogy megyünk-e tovább a 44ezres zónába.
Ha be akarnék lépni most, akkor én mindenképpen várnék egy visszaesést legalább 38ezerig.
A hétvége nem a trendformálásról szól szerintem egy tőzsdén, bár a kriptoval még csak most ismerkedek. -
-
nort_on
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #14721 üzenetére
Egyszerű, kamat. Olyan, mintha beteszel 100 forintot éves 5%-os kamartra. Ha nem teszed be, akkor 100 lesz. Ha beteszed akkor meg 105.
Ugyanez kriptóban, csak itt akár 8-20%-os kamat is lehet. Amivel a darabszámot növeled, és ez független az árfolyamtól, amire te gondolsz. Hosszútávon érdemes kamatoztatni (stake, lending, DeFi, stb) a kriptódat. Ha nem teszed, akkor 8-20% bukóban ("veszteség") leszel azokhoz képest, akik betették. Persze ez nem teljesen kockázásmentes.
-
Madwe
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #14718 üzenetére
elméleti veszteség: ha tudod h ülsz az adott coinon mondjuk 4 évet minimum, nem nyúlsz hozzá, viszont az adott coin stake-lhető s teszem azt van 100 coinod évi 5% apyval van, akkor év végén neked csak 100 coinod lesz, míg ha stakelnéd akkor 105 lenne. Ez árfolyamtól független, azzal a végén szorzod csak, amikor már tudod mennyid van
nem mellesleg ahogy növekszik az adott coin mennyisége (supply) úgy növekszik a market capje de ami relevánsabb inkább h úgy növekszik a selling pressure, eleve több coin lesz változatlan mennyiségű vásárlóra... -
rozsgyi
tag
válasz
B-L-A-C-K #14721 üzenetére
Többet is bukhatsz, de LuckyL nem erről írt, hanem arról, hogy folyamatosan nő az adott coin mennyisége, akkor értelemszerűen egy-egy coin kevesebbet fog érni. Ez azért nem valósult meg, mert eddig mindig többen akarták az adott coint venni, ezért felment az ára, de ez nem törvényszerű, lásd. 2017-ben az első 100 coin közül sok akár a 90%-át is elvesztette az értékének mára. Én jelenleg be vagyok ragadva, de nem hiszem, hogy a közeljövőben visszanyerem a novemberi szintre magam, és az is benne van a pakliban, hogy idén akár nullázódok is.
-
Szada85
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #14711 üzenetére
Ilyennel a legritkább esetben tudsz jól sáfárkodni, és nem ritkán ész nélküli FOMO vásárlás lesz belöle a végén..
Eleve bizonytalan az egész piac, egy csomó bizonytalan külsö inger van most eleve a világban, a tökéletes belépési pontot eltalálni békeidöben is lehetetlen, nemhogy ilyenkor szerintem.Én folyamatosan veszegetek apránként kriptókat is, részvényeket is, ha holnap jön egy cikk, ami fellövi az egészet a holdig akkor sem maradtam le, ha másik hangú cikk jön, és beszakad a világ, akkor meg maradt még puskapor böven ott is vásárolgatni.
-
válasz
B-L-A-C-K #14716 üzenetére
hát elég egyértelmű sztem
nő a coinok mennyisége azoknak akik stakelik
ha nem változik a total marketcap (ez persze csak elmélet), akkor nekik egyre nagyobb szelet ugyanabból a tortából, te pedig ha nem stakeled akkor neked egyre kevesebb
így ha hosszútávra akarod tartani és csak ül a walletedben, akkor eleve negatív kilátásokkal mész neki a hold-nak -
válasz
B-L-A-C-K #14714 üzenetére
ha hosszútávra akarod venni, akkor muszáj stakelned, és azt binancon enm tudod, vagy tudod de kevesebbet ad
különben cointól függően egyből van egy -8 és -20 százalék közötti elméleti veszteséged évente (kivéve ltc persze, az pow coin)
nem tudom hogyan nyúltak le, ha leírod, biztosan kapsz itt tanácsot mi volt a hiba -
válasz
B-L-A-C-K #14711 üzenetére
ha beszállsz olyan coint vegyél amit addig is tudsz valamire használni, amíg be nem indul a piac
pl kucoin token visszaosztja a tőzsde bevételnéek egy részét a holdereknek, részt vehetsz launchpadben
kisebb gaming coinokal nagyon jól lehet pénzt keresni a defi-ban
stbne az legyen az elsődleges célod hogy majd felmegy az ár és eladod egy madárnak, hanem olyat keress aminek van valami utility-je
ha csak staking, az is valami, kezdetnek nem rossz, bár ha mindenki stakeli akkor kb tökmind1, ugyanúgy inflálódik a coin -
nort_on
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #14647 üzenetére
Pont így, Binance USD SWIFT
-
-
sambenez
addikt
válasz
B-L-A-C-K #14440 üzenetére
Ez a videó talán jobban elmagyarázza mint én pár szóban.
Ledger.com -
Balage85
tag
válasz
B-L-A-C-K #14431 üzenetére
@varmi2, B-L-A-C-K: köszönöm a válaszokat!
Ha pl az oldal szűnik meg, akkor is bukta az egész. Tudom kicsi az esélye. Valamint egy felhasználó adataihoz nem csak a felhasználó nevében lehet hozzáférni, ha a szervereket törik fel, az adatbázisból is meg tudják ezeket szerezni.
De akkor ha jól értem azt az összeget tartsam a Binance-n amivel aktívan kereskedek és csak a hosszabb távú nagyobb befektetéseket mozgassam át biztonságosabb helyre.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #14409 üzenetére
Russia’s central bank proposes ban on crypto trading and mining
Csak az egyik ami nem javít a helyzeten -
B-L-A-C-K
titán
válasz
B-L-A-C-K #14383 üzenetére
Így nem sok mindent tudok csinálni, valami ötlet? Ha sms helyett authenticatort állítanék be, akkor beállításoknál ennek a megerősítéséhez szintén kéri az sms-t. Ha új számra állítanám szintén kéri a régi számra a megerősítést. Érdekes mert az új számra megkapom a kódot amit beállítanék, a régire nem...
5let?
-
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #14311 üzenetére
Euróból csak a Stasis van.
https://stasis.net/wallet/
Azt tudsz csak fogadni.
Illetve Sepa utalással venni.Jobban jársz $-al.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Le Mans Ultimate
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged