- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Mariann294
őstag
Köszi
Engem csak az érdekel hogy kibírjon így egy évet. Aztán ha meg lesz az új proci + alaplap, akkor esnék neki szétszedni és pasztázni. Mert a terv az, hogy megmarad, és a mostani lapban üzemelne tovább másodlagos számítógép részeként. Most nem szeretnék rákölteni, új hűtőt se tennék rá, mert most videókártyát szeretnék venni, jövőre meg a többit.
Amit ajánlottál pasztát olyat mindenképp veszek, mert jónak tűnik. Csak szét kéne szedni és megpasztázni, nagyon kiváncsi lennék utána a hőmérsékletekre. Csak nagyon félek hogy már igencsak összesült a hűtővel, és kijön hűtőstül együtt a foglalatból.
-
Mariann294
őstag
Köszi a választ!
Nekem pont fordítva van, a dióda 20 fokkal kevesebb!
Gyári hűtő van rajta, a képen láthatod azt is mennyi rpm-el pörög. Nem hangos, csak akkor ha nagy terhelés éri.
Elején nem néztem hőfokokat. A dióda számít, vagy a másik?
Jártam már a linkelt oldalon azelőtt, sajnos nem lettem okosabb....
-
Atmil
aktív tag
Elképzeltem
Az a baj, hogy a hűtését nem lehet jónak nevezni. Artic 120 vagy 240-es kompakt játékvíz már rendesen lehűtené, persze kordában tartott fesszel.
A másik, hogy auto fesszel ezek az értékek jönnek ki. Auto feszen a vcore legalább 1,4. Így már más a helyzet és a hőfok is.
1,4 vcore auto fesz (minden auto) akkor "normális" a 80-90 fok.
De kordába lehet tartani, kézi beállításokkal.
-
hugi0
őstag
Szerintem meg sok volt a 79°C
A gyarto 72,9°C-ot irt.Ugyhogy kapott egy Bronken 2-es hutest, igy mar a max 66°C.
(A regi egy CM TX3-as volt.)
Alltalanos hasznalat mellet a max 61°C.
Ahol fut egy vmWare Win7-el, szoval a processzor kihasznaltsaga eleg magas.Azt kulon megjegyeznem, hogy fontos a haz szelloztetese.
Ugyanis a haz ventillator elott mogott levo racsok kitakaritasaval 2°C esett a proci homerkseklete.2 egesz celziuszfok !!!
- ez nagyon sok ! -
mouzrr
őstag
De ez is tudna 1200-1300 rpm-en pörögni, még sem teszi, és nem tudom miért.
Az nf-f12 meg jóval hangosabb akkor, nem? Amúgy nincs rá téve ez a Low-noise kábel, csak simán az alaplapra van dugva, és így is elég halk, még ha 800 körül pörög, akkor is. Nem zavar a 45-50 fok átlagban, a régi hűtőm 2100 RPM volt és azzal terhelés alatt is 40-45 volt, simában meg 40 körül, illetve pár fokkal alatta.
-
kisbubu74
újonc
Szia !
Ezen már túl vagyok, feltelepítettem a programot ,végig futtattam de érdembeli változás sajnos nem történt .
Úgy gondolod valami vírus okozhatja a problémát ? Az az érdekes számomra addig amíg nem kapcsolodók a netre nincs semmi probléma ,kapcsolódás után akad ki rendszer. -
-
Azt tudod beállítani, hogy a CPU adott hőmérséklete mellett a CPU hűtőventi hány %-os fordulaton üzemeljen. Nem ismerem a lapod BIOS-át pontosan, ezért nem tudom, hogy több opció között lehet-e választani, vagy csak egy, esetleg két értéket lehet megadni, hőfok alapján. Ugyanakkor a belinkelt SpeedFan-os képernyőmásolat alapján az látszik, hogy a hűtőd ventije 40 fokos magok esetén is közel max fordulaton üzemel (1400 a gyári venti max fordulatszáma), tehát ha aktiválod a CPU smart fan target funkciót, attól a proci hűvösebb nem, max a venti alacsonyabb hőmérsékleten halkabb lesz.
-
Gyárilag a Freezer Extreme-re jóféle pasztát kennek (MX-2), csak ki tudja mióta állt rajta ugye. Egyébként a hűtőd nem rossz darab, nem valószínű, hogy a teljesítményével van gond.
Pasztázásnál először távolítsd el a régi pasztát a hűtőről és a proci kupakjáról is, tisztítsd meg, aztán vékonyan kenj a kupakra pasztát, és egyenletesen oszlasd el rajta, hogy mindenhol fedje, a felesleget töröld le, aztán mehet rá a hűtő. -
Mivel 100%-ra terheli a procit, természetes, hogy a futása közben jelentősen megugrik a hőmérséklet. Ugyanakkor gyári értékeken nagyon nem kellene 96-97 fok körül lenni a magoknak még Prime95 alatt sem, ezek TjMax körüli értékek, vagyis még 1-2 fok, és lekapcsol a procit. Hűtő jól van rajta? Pasztából érdemes lenne nem a gyárit használni, talán segít a dolgon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged