Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piero89
aktív tag
Sziasztok! Most vettem egy 5000+ Black Editiont és hozzá egy Thermaltake TMG A3-at.Az lenne a kérdésem hogy az rendben van-e hogy az egyik amg 32 fokos a másik meg csak 15?
Most raktam fel először saját magam a hűtőt.... Jól van ez így vagy vmi gáz van? Válaszotok előre is köszönöm! -
Balintt
csendes tag
Sziasztok! Egy intel celeron 2.4 ghz-es processzornak mi az átlagos hőmérséklete terhelve? Nekem most így nyáron 45 körül mozog, de a hűtő már max fordulaton sikít.

-
No-kia
addikt
ha a hűtőborda a procinál 40 fokos akkor a proci hány fokos lehet? mert nem tom ivel megmérni,(hát nem vmai darab se a proc se a lap)
-
csimav
őstag
Az E8400 nak mennyi a hőmérséklete?
-
tig-r
csendes tag
Ja,PC probe II ver.1.01.10.mérve,de a bios is 1 fok eltéréssel detto érték,
-
tig-r
csendes tag
Hi mkinek!nekem ASUS P5VDC-Xen 3GHz proci gyári hütéssel megy beterhelve max.55volt a hö.atápom sokkal jobban hevített,ezért + ventillel húzom ki a dobozból a meleget. 
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Hütőcsere előtt álok és azt szeretném megkerdezni, hogy az Arctic Silver 5 jó procihoz?
Van ennél jobb hővezető paszta ami nem elektromos vezető?Köszi a válaszokat!
-
morley
csendes tag
Hy!
Olyan problémával fordulok hozzátok, amelyet együtt nem találtam a hsz-ekben.
Teljesen új a cucc!
Alaplapom: ASUS M3A
Proci: AMD ATHLON 64 x2 5200+ gyári hűtővel
A problémám az, hogy egyszer csak úgy gondolta a Proci: melegedni fogok! Ugyanis 1 hónapi használat után /eddig stabil volt/ riasztott az „asus probe II”! Ez akkor következett be, amikor az Office 2007-et telepítettem a gépre. Előtte már volt, hogy töltöttem a netről és televitettem együtt, de semmilyen melegedést, riasztást nem tapasztaltam. A 3DMark 03 simán le ment, most az első rész-teszt után riaszt!
Mi okozhatja a melegedést? Semmi nincs húzva
, teljesen alap!Egy pár adat.
Pc Probe II: alapon, netezés, letöltés közben cpu 36 °C venti 1470 rpm. Terhelésnél amit az Everest-tel produkálok 3perc alatt 80°C és melegszik meg sem akar állni, menne még de én leállítom!! Venti 3054 rpm
Everest: alapon, netezés, letöltés közben cpu 10°C . Terhelve addig mérve, amíg az ASUS Probe 80 fokot eléri 54°C. 100%-os terhelésnél a hőmérséklet görbe 45°-os szögben emelkedik!
A Core Temp 0.97.1 nevű progi, amit a szoftverbázisról töltöttem le: alapon Core #0: 2°C ;Core #1: 15°C. terhelve: Core #0: 61°C ;Core #1: 56°CMég egy adat: A ház képes cpu hőmérsékletet is mutatni, a szonda a hűtőbordák közé középre van betolva. Szerinte alapon 35°C , míg terhelve /szintén a Probe 80°C-ig/ itt 43°C .
A terhelés megállítása után a proci hőmérséklete 1 másodperc alatt leesik 32-35°C -ra
Ki érti ezt?
Melyiknek lehet hinni? Bios-t nem frissítettem, félek elcseszem! Amatőr vagyok még ezen a területen!
Előre is köszi a választ! -
Henk
veterán
Sziasztok.
Nekem egy E8400 procim van és 3,6-on megy alapfeszen.A mag hőmérséklete alapon 45 fok,hogy terhelten menyi ezt most pontosan nem tudom olyan 65-68 körül.Az lenne a kérdésem,hogy alapban a 45 fok az nem sok kicsit?Volt Zalman 9500-ös hűtőm aztán lecseréltem 9700-re,de 1 fokot sem változott.Most rendeltem egy Thermalright HR-01 Plus hűtőt.Változni fog ez valamennyit vagy jó a 45 fok neki?
Köszi. -
zsid
senior tag
Az Abit IC7 az nem kicsit felémér, gondolom akkor a MaX3 is.Mi ezt mértük egy nyitott házban, Abit IC7, Prescott E0 3GHz, Zalman CNPS7000AlCu max fordulaton:
Terhelés nélkül
Hőmérsékletek:
Alaplap 32 °C (90 °F)
CPU 61 °C (142 °F)
PWM 42 °C (108 °F)
Maxtor 6Y160P0 39 °C (102 °F)
Maxtor 6V160E0 36 °C (97 °F)Biztos hogy jól rajta volt a borda, mellesleg épp csak langyos volt.Ha jól tudom ez régebben Abit betegség volt.
-
BigaC
csendes tag
Valami Scythe KAMA hűtő és 1800 körüli fordulatszám, ha jól emlékszem. Centurion házat vettem, plusz két ventillátor van még benne. Kissé ironikus, hogy a Cooler Master becenevű házban felforr a procim... s lassan az agyvizem is. A KAMA előtt egy gyári Intel hűtő volt rajta, de az alapcsere után az sem tetszett neki. Egyébként kb 10. helyen találtam prescotthoz jó hűtőt is, nem volt miből válogatni.
-
BigaC
csendes tag
újrapasztáztam, újraraktam a hűtőt, most már 80C az alap. valami ötlet?
faszkivan, hogy 21. század meg CureDuo procik, a hűtőt meg még mindig pajszerral kell leszedni.
-
BigaC
csendes tag
sziasztok,
volt egy is-7e alaplapom egy PIV 3.2GHz-es procival. Közben házcsere volt, és sikeresen a Power kapcsoló konnektorát a PS2 PWR-re kötöttem és elfüstölt a billentyűzetvezérlés.
Hosszas keresés után sikerült találnom egy hasonló chipkészletű alaplaot, egy IC-7 Max3-at. A problémám az, hogy mióta átszereltem folyamatos szirénázásban van részem, ami elvileg a CPU hőmérséklet riasztás lenne. A BIOS-ban 80C körül látom, egy feltelepített monitorprogram az XP alatt 72 körül. A gond az, hogy ha elindítok akármilyen progit, a terhelés hirtelen felszökik 90C körülre és kezdődik a szirénázás.
Itt olvasva és máshonnan is tanácsul azt kaptam, hogy nézzem meg jól fekszik-e a hűtő, ezt le is ellenőriztem. Kipróbáltam egy másik hűtőt is, ugyanaz a helyzet. Most éppen 67C a hőmérséklet, de ha már egy gamét elindítok, 95-re is felszökik.
Nem tudom, hogy az előző alaplapomon csak nem volt beállítva a riasztás és már régóta ez a helyzet vagy most zakkant meg valami még a gépben.
pls help.
-
Bagira01
veterán
Nem tudja valaki hogy pld az e2140 hogy méri a hőfokot? Alaplap vagy a prociba van valami szenzor ami a lapnak adja a jelet? Lehetséges, hogy ez meghibásodott

-
Hoffer
őstag
Hali!
Hány fok egy 2.6-os Celeron átlaghőmérséklete?? Mert a venti nagyon pörög és leljebb akarom venni a fordulatot! Csak nem tudom hány fokos lehet a proci! Általában mennyi???
-
Prodac
csendes tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Köszi -
Prodac
csendes tag
Sziasztok,
Mekkora az a hűmérséklet, amikor még nincs gáz?
Nekem alapból a CPU: 1-2fokos! (ezt nem értem - milyen érték ez???)
core1: 46fok
core2: 38fok
C2D E8200em van 3.0GhZre húzva
alaplap: Abit IP35Pro
Biosban csak CPUérték van, ott is 1-2celsius??? -
Noninnyó
tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Örülök neki
. Ha a RealTemp a valós, akkor bőven jók a fokok. -
moma
őstag
válasz
DemonDani
üzenetére
ezt most nem értem. mi az az xy/xy ha nem a magok hőmérséklete?
és úgy össz vissz amit írsz az mit jelent, csak a két mag hőmérsékletével kell foglalkozni vagy a cpu-val is?
még egy kérdés. van az everesben egy aux nevű hőmérséklet is, ez nálam most 50 fok, ez a legmagasabb. ez micsoda vajon? -
Kazimír
őstag
Tegnap sikerült 22 fokot elérnem processzor hőmérsékletnek (rányitottam az ablakot este
) -
Noninnyó
tag
Üdv!
Az iránt érdeklődnék, hogy wolfdale procik hőmérsékletét akkor a Real Temp tuti jól mutatja? Csak mert az Everest és a CoreTemp kerek 10 fokkal mutatnak többet a Real-nál. A Hardware Sensor Monitor pedig ezek között van valahol félúton.
Melyik a leghihetőbb, illetve a valósághoz legközel állóbb szerintetek? -
Wendelke
senior tag
Köszi a választ. Azért kérdeztem a full terhelést az E2160 procinál, mert kicsit húztam rajta, majd az Orthos-szal tesztelgettem, ennek során a proci max hőfok 63 C fok, a magoké pedig 66 C fok volt. Ez nagyon sok?
-
deepwell
aktív tag
válasz
deepwell
üzenetére
Azt hiszem megtalaltam a valaszokat ! a Hardware sensor monitor progi ami kiirja a cpu hofokat es kulon a ket core hofokat ! a CPU nem megy 41 fok fole terheles allatt ! ezert hideg a vizem azaz hosszu terheles alatt langyosodik termeszetesen passzivan. a magok 100% terheles melett 55 fok korul mozognak. eddig ez a program mert a leghihetobben ajanlom probaljatok ki erdekel masok velemenye !
-
Wendelke
senior tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy egy E2160-as procinál mennyi az alaphőfok, és mennyi lehet, ami még nem gázos full terhelés alatt. Egy INTEL-es táblázatban MAX CORE TEMP alatt 61.4 C fokot láttam.
Ezt nem érheti el, vagy ezen még dolgozik probléma nélkül. Egyébként a proci hőmérséklet, vagy a magok hőmérséklete számít. A magok hőmérséklete a procinál mindig 3-5 fokkal magasabb szokott lenni terhelés alatt.
Köszönöm előre is a választ.
-
ToBeY
nagyúr
Na néztem egy tesztet full loadon olyan 57C foknál állt meg a proci szóval ez nem gáz még stock cooler-el?
-
Kazimír
őstag
Most hallottam valakitől, hogy a tartós 66 fok is teljesen rendben van (max terhelésnél. Orthosról van szó, nem játékról. Játék alatt nem hiszem, hogy állandóan max terheléssel menne a processzor) Szóval kezdem én sem tudni, hogy most akkor mennyi az annyi..
De akkor ezek szerint alaptalan bárminemű félelem, hogy megsülne itt valami is..
-
bendeguz 76
tag
nos rendeltem én is egy CoolerMaster Hyper TX2 cor26600-ot fog hűteni.kiváncsi leszek milyen hatásfokkal és milyen hangosan.a proci 3.2g-ra van huzva.a gyári hűtővel alapon 33-35 fok.játékoknál 45-52,orthos alatt 65-66.remélem egy tiz fokot tudok lefelé nyerni.az lenne a cél.van valakinek tapasztalata estleg?
-
Ghandi
aktív tag
Egyébként hogyan lehet pontosan mérni a procimaghöjét? A régi konfigomnál programonként eltértek a höfokok.A gyári asus probe értéke és a everest értéke közt volt kb 10fok külömbség! Akkoriban érdeklödtem és egy boltos azt mondta hogy közel sem biztos hogy az alaplapi höérzékelök pontosan mérnének.Na akkor most mi van? A mostani konfigomnál egyeznek a külömbözö progik adatai,de mi a garancia hogy tényleg annyi e az annyi? Vizhütésem van és ha a procin lévö blokkot mérem az más mint maga a mag hömérséglete.Akkor hogy tudom megmérni a valodi hömérségletet?
-
ToBeY
nagyúr
Gyári hűtés amit adtak a procihoz crysis után olyan 52-54C fok de amúgy az ideal 40-43C
-
ToBeY
nagyúr
Az normális hogy csak úgy netezgetés közben a procim 45fok körűl van?
-
deepwell
aktív tag
-
deepwell
aktív tag

ezen blokk analogiajara gyartott blokk van rajta. Gyakorlatilag a northwoodot hibatlanul hutotte, es az a furcsa, hogy itt is amint megszuntetem a terhelest visszaesik a homerseklet iddle homersekletre. tehat nincs a visszahulesi fazis egyaltalan. Az alaplap masik fele HIDEG .
-
Kazimír
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
90-95 fokon már tojást süthetsz (és műanyag alkatrészeket is)
Mivel mérted?Az asztali gépedben van ház szellőzés? Te raktad össze?
-
zsid
senior tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Egy cimborám notijában egy Celeron M520as van.Az előbb volt nálam,RMClockkal sikerül faragni a procihőmérsékletből.Elötte idle 50°C felett, utána super pi közben 40-46fok.

-
[CS]Blade2
addikt
menjek a .....
nekem 90-95°C a noti-ba a cpu, igaz csak egy kis lemez és egy 4cm cooler hüti, de csak 33W a teljesitménye,
alappont nem igazán megy 75 alá.ti meg panaszkodtok a 40°C ra.

Az asztali c2d 3140mhz-en +feszszel sem megy 70 alatt még 1% terhelés mellet sem megy 70-alá, terhelve a frezzer 7 kiköpi a belét.
Igaz itt a szobahőmérséklet sokkal magasabb télen 28-30°C nyáron mégtöbb....
-
deepwell
aktív tag
persze paszta van es rendesen az egesz feluleten felfexik nem ugy mint a gyari. egy zalman cpublokk egy eheim 1200 l/h pumpa egy Noise Isolator AGB tartaly es egy subaru futo radiator. gyakorlatilag egy northwoodot hutottem vele korabban a 2.8 as 4.0 Ghzn ment, viszont ott rendesen meleg volt a viz !
-
deepwell
aktív tag
Sziasztok !!
Hatha tud valamelyikotok segiteni ! Egy 8400 as processzor ul a gepemben egy Gigabyte P35-DS3P lapban. Felraktam vizhutot a procira ma. Viszont az az erdekes, hogy szinte semmivel sem melexik kevesbe mint a gyari hutovel. a viz es a holeado is hideg, a proci pedig Core temp szerint 70C speedfan szerint 56-60. A blokk hideg, a viz hideg ?? az iddle core temp szerint 48 a speddfan szerint 32 fok !!!!:???
-
Veriakilis
őstag
Tavaly nyáron sem volt probléma vele, pedig akkor még csak egy nagy réz tömb (az eredeti koncepcióm szerint ez lett volna egy hatalmas lapos heatpipe egyik oldala, de lehet, hogy elkészítem ezt is) kötötte össze a processzort a kölső hűtőbordával egy másik keresztben rögzített vörösréz tömbbön keresztül.
Akkor 30-35 C fok volt a szobában, és IDLE-ben 50-52 C fok volt a core 0-1.Most 4 db 8*300 mm-es heatpipe köti össze a processzort a bordafallal, és ez a réztömbös megoldáshoz (amiből ugye heatpipe-ot akartam készíteni) képest jó 6-7 C fokkal alacsonyabb hőmérsékleten tartja a processzort.
De azért majd megpróbálom, hogy mennyit esnek a hőmérsékletek, ha beszerelek egy db 12 cm-es ventillátort csak egy teszt elejéig.
Erre a gépre nem nagyon vonatkoztathatóak azok a tapasztalatok, amiket sokan egy normál házba épített Scythe Ninja, vagy valami olyan hasonló fél-passzív hűtővel szereztek, amit végül is a házszellőztető ventillátorral hűtenek.
A gép oldala egy 50*50 cm-es alumínium hűtőborda falból áll, aminek a felülete:
60 db lamella két oldalának a felülete: 2 * 25mm * 500mm = 25 000, 25 000 * 60 = 1 500 000 négyetmilliméter
Az oldalfelület további 500 * 500 mm = 250 000 négyetmilliméter
A bordafal külső felülete összesen 1 750 000 négyetmilliméter, ami ugye 1,75 négyzetméter
Már csak a géphez akarok venni egy domain-t, amire felteszem a géppel kapcsolatos képeket, leírásokat, és teszteket.
Akarok oda egy fórumot is.
Az oldalt majd ide linkelem a PH-ra, de itt is lesz egy topik a gépnek.Veriakilis
-
Tüzi
veterán
válasz
greatchaos
üzenetére
Az a baj, hogy félig földben van a szobám, így nyáron sincs 25foknál melegebb itt bennt
Szóval a prescott sem lesz 55foknál melegebb. Max 60 
De ugye (állítólag) IC7 fölémér, nekem most 44et mutat jelen pillanatban.
7700CU dolgozik ám 
-
Tüzi
veterán
válasz
Veriakilis
üzenetére
Szép értékek
Nekem most tunyingolva a 3ghz-es prescott jelenleg 43 fokos, pedig minimumra fojtva megy a zalman a fején. -
Oibacsi
őstag
válasz
Veriakilis
üzenetére
nyáron, 35 fokos szobában ez érdekes lesz...én tennék be 1-2 db 800-as noctua-t lefojtva 500-ra
-
Veriakilis
őstag
Mi gondoltok,- egy teljesen passzív hűtésű rendszernél (0 db ventillátor, és semmi házszellőztetés) milyenek a következő értékek?
C2D E6300-as processzor, minden érték alapon.
IDLE: Core0: 43 C° Core1: 45 C°
System: 46 C° (SpeedFan-al, és ez a déli híd hőmérséklete)
HDD: 45 C°1 óra 10 perces 100%-os terhelés után:
IDLE: Core0: 58 C° Core1: 58 C°
System: 46 C° (SpeedFan-al, és ez a déli híd hőmérséklete)
HDD: 45 C°Elsősorban a processzor hőmérsékletekkel kapcsolatban várom a véleményeteket!
A rendszer erősen hasonlít a követkető passzív gépre: Zalman TNN 500AF , csak nagyobb, és nehezebb nála, és házi készítés (modding).
Veriakilis
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OTP Bank topic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hobby elektronika
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

jó mindegy most veszek rá hűtőt szval csak úgy érdeklődtem, azért köszi
mert @1970-nél pár óra használat után újraa indul f@szom már ezekbe a régi cuccokba 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hi mkinek!nekem ASUS P5VDC-Xen 3GHz proci gyári hütéssel megy beterhelve max.55volt a hö.atápom sokkal jobban hevített,ezért + ventillel húzom ki a dobozból a meleget. 

Köszi

Helyesen: CoolerMaster Hyper TX2
Egyébként az a CPU kupakjának a hőadata. Ezek a hőfokok nagyon a maximumot súrolják, 80 felett nekem már hibázgattak a magok.Ha lehet vedd viszább a mhz-et, vagy cserélj hűtőt.