- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz
krammerka #9241 üzenetére
qrva jó progi az a photoshop,a lányok megszépülnek tőle rendesen
Cél szentesíti az eszköztHa csak a monitor előtt látom, nem nagyon érdekel hogy valóság vagy photoshop. Élőben más, ott a természetes jön be.
Ja, Boldog Karácsonyt minden fórum lakónak, katt a logout-omra
szerk.: kezdem jól érezni magam
-
barnam_
nagyúr
E5xxx-el sokat nem foglalkoztam, de a lista alapján 1.2v-on 3450 Mhz átlagos eredmény.
Így is sokkal jobban tuningolható, mint az E6xxx conroe, annak sok fesz kellett. Én meg csak irigykedtem azokra akik 1.3v körül 3.8-4Ghz-en hajtották az E5xxx procijukat, míg az enyém 1.6v-al se volt stabil 3.8-on -
-
barnam_
nagyúr
válasz
akoska07 #9148 üzenetére
én inkább ugy fogalmaznék 0.006v-al kilóg az opcióból.
Hehe
Külön tesztet nem csinálok, mert biztos hogy rosszabbul menne mint alapfeszen, akkor meg minek. Majd max. üzemre csinálok egy 4Ghz körüli eredményt. Tegnap akartam prime-olni, de fagyott a prime. Pedig egyszer már ment fél órát. [link] -
barnam_
nagyúr
Na azt már lehet nem merném bevállalni léghűtéssel
(még ha tudom is hogy ha pár percig kap ennyit, nagy baja nem lehet)
akoska07: köszi hogy felraktál a listára
1.2v-os kategóriába külön tesztet csináljak? Mert ugyan alapfeszen teszteltem, de cpuz-n 1.216v látszik, ami 0.006v híján benne van az 1.210v-s határban... -
-
barnam_
nagyúr
Nem gyenge
Nálad meglesz a 100% OC - 4.8Ghz is -
barnam_
nagyúr
Értelmes vga nélkül és gyári hűtővel nem állok neki komolyabb tuningnak (nyitott ablak
), de ha jövőre meglesz mindkettő, akkor mindenképp alkotok valamit majd.
Persze hogy segítek, ha kell segítség akármiben, nyugodtan írj pü-t(#9061) kimi02: Sajnos nem. Bios normal feszen (ez az alapfesz Giga-éknál) még elindul 9x445=4Ghz-en, de bootolni nem tud. Prime stabil 4Ghz-hez bios 1.28v kell neki. Na nem mintha panaszkodnék, láttam én ennél rosszabb eredményt is
-
barnam_
nagyúr
A lista első kategóriájába:
E8400 alapfeszen (1.25V) - 3.8Ghz
FPO: Q820A749
Gyári hűtésLehet nem nagy szám, de a magas vid-ből következtetve magasabb fesz-el jobban fog menni.
-
barnam_
nagyúr
Mennyibe kerül 2x1GB CSX 1200-as ram? Ha nagyon olcsón kell ram, ami tuningra is jó, nézz CL5-s Kingmax 1066-os ramot. Nincs akkora e-pöcs értéke, de ugyanolyan jó
Az a gondom ezekkel az 1200+-os ramokkal, hogy igazán csak szinkronban hajtva lehet kihasználni, mert felszorozva az alacsony fsb lesz a korlátozó tényező.
-
barnam_
nagyúr
Max akkor fog javítani, ha 500 feletti fsb-t akarsz, mert gondolom a 800-as kingmaxok nem mennek 1ghz-en. De az E5400-hez a 800-as kingmax is jó, mert úgyse nagyon mennek 400-as fsb felett az E5xxx-ek.
2x1GB helyett inkább 2x2GB-t javaslok, mert a 2GB ram kevés, 4 modullal pedig kevésbé lehet a ramokat húzni. Pl. a kingmax 1066-os ramjaim kettesével simán mennek 1150Mhz körül CL5-ben, de a 4 darab együtt már csak 1100 körül. -
-
barnam_
nagyúr
Megvan a 4Ghz prime stabilan, gyári hűtővel
Bios 1.28v-al.
A memóriákon még finomítani kell, mert a perf. enhanche csak standard turbo helyett, így a tRD csak 12.. -
barnam_
nagyúr
válasz
akoska07 #8900 üzenetére
Tulajdonképpen ha nem akarnám tuningolni, ez a gyári hűtés is tökéletes lenne. Idle 35 °C, load 55 °C, de a tápon kívül csak a proci venti megy, az is csak 800-1100 rpm között. És olyan halk mint a Zalman 9500 LED minimumon. És ez nem is a conroe-hoz való rézmagos, hanem csak egy 1.5cm vastag alu tömb.
Tartós használatra ezt is csak VID feszen fogom tuningolni, mert ha 1 kicsit is emelek a cpu feszen, már idle-ben nem veszi vissza a feszt, csak a szorzót.
-
barnam_
nagyúr
válasz
akoska07 #8897 üzenetére
Gondoltam hogy ilyesmi választ kapok
Hűtőt majd akkor veszek, ha marad rá pénz
Addig ott a nyitott ablak, szerencsére mostanában elég hideg van errefele.
Eddig nem sokat foglalkoztam vele, alapfeszen próbáltam 8x500 MHz-t, ott boot közben kékhalál, 1.265v-al elindult, persze prime alatt rögtön kék halál.
-
barnam_
nagyúr
P35-ben E8xxx tuningnál mire kell figyelni? Mennyi feszt adjak neki max. gyári hűtővel?
MCH-nak és FSB-nek mennyit adjak, ha kell?? P35-DS3P és E0-s E8400.szerk: VID: 1.25V, FPO: Q820A749
-
barnam_
nagyúr
Megvan az E8400, alig várom hogy holnap kipróbálhassam a tuningot
Egyelőre csak gyári hűtő van, de az ablak kinyitható -
barnam_
nagyúr
válasz
Jakab66[hun] #8735 üzenetére
Vitamint
-
barnam_
nagyúr
válasz
Jakab66[hun] #8668 üzenetére
Használni kellene a szerkesztés gombot
1.168V? Az mióta sok? Szerintem Te 1.68V-t láttál, ami még messze van a sok(k)tól, ugye lipi? -
barnam_
nagyúr
válasz
Jakab66[hun] #8623 üzenetére
Meddig adjam neki a prime-ot
Ami a csövön kifér
Előfordulhat hogy csak az egyik mag hibázik, ilyenkor vagy emelni kell egy kicsit a cpu feszen, vagy csökkenteni picit az órajelet. Mivel 1.35V kategóriába szánod, neked az utóbbit kell tenned. A ramok biztos hogy bírják az iramot? -
barnam_
nagyúr
Üdv,
Lehet nem illik itt reklámozni, de nekem van egy eladó P35-DS3P-m. Tuningban kb. ugyanazt tudja mint egy DS4, csak a cpu FET-eken nincs heat pipe. -
barnam_
nagyúr
Azért ne vegyél rá mérget, könnyen lehet hogy sokkal többet kell rá költened. Viszont ha szétnézel az aprók közt, 20k-ért már találsz szerintem radiátort, cpu blokkot, pumpát, meg csöveket egyéb cuccokat. Inkább shteer-re hallgass
akoska07: igen, ennyiért csak a starter kit vehető meg...
-
barnam_
nagyúr
Az meg, hogy ami másnál 1,25v, az nálam 1,84..nem izgat.
Ha tényleg csak a tuning a cél, szerintem építs ki egy jó vízhűtést, és vadássz minél jobban tuningolható, minél olcsóbb procikra. Így a pénztárcád se lesz lapos, és az élmény is megmaradDe szerintem hamarosan i7-ed lesz, mert furdal a kíváncsiság
-
-
barnam_
nagyúr
Ez csak 6700. Ha 50-es lenne, valószínűleg kevesebb fesz kellene neki.
3.9 Ghz-en nem akart végigmenni a 3DMark prociteszt, és azt vettem észre, hogy minél nagyobb a fesz, annál hamarabb lefagy. 1.6v-al végigment az első teszt, a másodiknál lefagy, míg 1.7v-al már az első tesztnél lefagy. -
barnam_
nagyúr
Majdnem elfelejtettem, tegnap este csináltam tuningos CB10 tesztet is: [link]
-
barnam_
nagyúr
Áh, nem az a fajta vagyok, aki könnyen feladja
Meg is lett az eredménye, 4358 ponttal a második vagyok. 3DMark06-ban kb. 40 pont kellett volna a harmadik helyhez, de sehogy se sikerült túlszárnyalnom. 4magos procival simán lenyomnám őket(#2262) johniee: Performance módban kell futtatni, semmit se szabad állítani a 3DMarkban.
-
barnam_
nagyúr
Szerintem nincs 0°C alatt, azért egy póló nem árt.
Vantage-nél csak 20 pont kellene a 2. helyhez a 4670-ek között...
thx -
barnam_
nagyúr
válasz
akoska07 #2203 üzenetére
Nézem az apróhirdetéseket, gyakorlatilag eltűntek a 4MB-s Conroe-k. 1-1 6600/6750-t találtam. Bezzeg 2MB-s van dögivel.
Szerintem a 7xxx-el se járnál rosszul, a max fsb-vel meg ki lehet törölni, ha végül kisebb órajelen megy, mint alacsonyabb fsb nagy szorzóval.
Lapból jó lenne a P5K Deluxe.szerk.: a nagy fsb memória intenzív programok (pl. winrar) esetén jól jöhet, de nem az a legfontosabb.
-
barnam_
nagyúr
válasz
akoska07 #2199 üzenetére
Hogy még jobban összezavarjalak
, nézd meg a P45-s lapokat is, 45nm-s procihoz jobb elvileg. /főleg 8xxx-hez a magasabb fsb miatt./
Egyébként a 7xxx nem egy FSB bajnok (olyan mint az E5200), úgyhogy a max FSB-vel felesleges foglalkoznod. Ha tervezed hogy később veszel 8xxx-t, akkor P45-t lenne érdemes venni. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
ccaka viszont a halvány színektől szó szerint könnyezik a szemem.
Lejjebb kell venni a fényerőtKrammerkával,h jó ha van utalás a hivatkozásra,h más opció is elérhetó,kell a csík.(sztem).
Szvsz aki nem veszi észre hogy az eredmény fölött átvált az egérmutató egy kézfejre, annak az aláhúzás sem segít.#2155: na ez már tetszik!
-
barnam_
nagyúr
Lipi, ezeket a színeket komolyan gondoltad?
-
barnam_
nagyúr
Népszerűsítem az oldalt
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Sokáig a lepisáltam a Wc ülőkét,de amióta rájöttem..ráülök,cigi,kávé..
Hát Te kész vagy(#1970) akoska07:
Emelhetsz az Mch és FSB VTT feszen is, pár mhz-t javít. Meg az se mindegy mennyire melegszik a NB. Amúgy én csodát nem várnék az E6xxx-től, bőven jó egy olyan procitól 530-550 fsb. -
-
barnam_
nagyúr
Még az everest cpu tesztek lennének jók, de ahány verzió, annyiféle eredmény. meg aztán az csak szintetikus bench, míg az R10 egy valós alkalmazás, video render-el (van erre magyar kifejezés?) foglalkozik.
vagy lehetne 3dmark cpu score, de ott meg xp vs vista van különbség.
más nem jut eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Hálózati / IP kamera
- Gitáros topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- Elemlámpa, zseblámpa
- Parfüm topik
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest