- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
válasz
hackeeeee #9557 üzenetére
Max fsb én sose néztem. Már csak azért mert 100 éve ezek a kingmax ramjaim vannak(anno még Overlocker-ék első pot-ját vettem meg(kazáncső design) aztán azt cseréltem ezekre a ramokra) Igaz régebben p35-dq6-ba mentek 1200Mhz-et 450-es fsb melett 2,08v-al asszem
(annak a lapnak igazán jó a memkezelése, csak manapság igen sokat kérnek értük)
-
Bagira01
veterán
válasz
hackeeeee #9551 üzenetére
Ha már p45 akkor se mind1 h melyik, mert pld ep45-ds3r-be a q9550 sehogy se akart menni pedig az is p45 és nem is a legolcsóbb, ugyan azok a feszek vannak benne mint egy ud3r-be, ds3p-be meg szó nélkül ment a q9650. Mondjuk 4 magosnál más a helyzet, de sztem egy ds3 van olyan jó mint az ip35 szóval 550-ig el kéne mennie, nem beszélve arról, h abit memkezelése igen csak megnehezíti a magas fsb-t
-
Bagira01
veterán
Annyira nem lesz az hamarosan
Régebben azért volt sok csere, mert mindíg jött valaki, vmi olcsó ajánlattal(proci, vga) aztán mivel akkor is voltak lefejlesztések, kellett vennem normális lapot meg stb. De most sztem lesz egy ideális célnak megfelelő gép és semmi nem csábíthat el(játékra meg xbox360)
-
-
Bagira01
veterán
Íme egy e5200 vid-es eredmény.
-
Bagira01
veterán
válasz
Sziszifeca #8864 üzenetére
Vigyázz a lap feszeivel, mert ha nagyon megküldöd neki akkor esélyes h örökre cingogós marad
Ha jól hűtöd akkor sztem vtt-nek a lipi által írt 1,4v is elmegy, q9550 validra simán bírja az 1,48-1,5v-ot, persze llc nélkül és hidegbe, mch-nak én 1,4v-nál nem adnék többet
Persze lehet én vagyok beszari, de tudom, h a szétfeszelt lapok olykor adnak hülye hangokat, nekem meg minden kis cicergés zavarja a fülecském
Más:
Közbe csináltam egy 3dmark06-os eredményt, a proci egyelőre még csak a biztos ami biztos órajelre volt belőve -
Bagira01
veterán
Itt egy kis előrejelzés
9x495Mhz.Idle 1,36v ami load ugye 1,328-1,344v körül lehet mivel loadline calibration nincs
Coretemp 3dmark06 alatt is futott, max hőfokok mint lászik az egekbe
-
Bagira01
veterán
Most volt egy kis időm, még kivégzés előtt tesztelni. A q9650-em a krammerka-tól vett ep45-ds3p-be 9x490-en 3dmark06-ba csak úgy szárnyal 1,312v load fesszel nyitott ablaknál
-
Bagira01
veterán
válasz
lizakattila #8768 üzenetére
Kivágom a cuccot az ablakba, rá a prolima hűtő meg a 3000-es ultra kaze venti aztán befagyhat az e5200 segge
Ha nagy tesztelgetés nem lesz akkor is megnézem mennyire hűl le a cucc. Csütörtöktől vagyok szabad egy ideig, péntekre meg kemény fagyot mond, szóval akkor lehet küldeni neki igazán
-
Bagira01
veterán
válasz
lizakattila #8763 üzenetére
Ami pára le tudna csapódni azt is megszárítja a ventillátor
Reményeim szerint ma én is kirakom a cuccot, ha sikerül eljutnom krammerkához az alaplapért
-
-
-
Bagira01
veterán
Sejtettem
Nekem is elkéne vmi e8400, de csak az fsb miatt. Hétfőn elvileg megjön az abit ip35-öm és eladom a p35-ds4-em. Kedden végre lesz ram is az i7-es konfighoz, viszont nyakamon a vizsgaidőszak úh halott ügy ez a pc. Kéne egy hét amikor nem kell semmit csinálnom, de olyan sztem júniusig nem nagyon lesz
-
Bagira01
veterán
Jövő hét végén ha minden igaz végre megnézem az e5200-at egy abit ip35-be(vissza a jól bevált lapocskához) Illetve az egy ideje itt porosodó i7-es cuccot is beröffentem
-
Bagira01
veterán
Jövő héten hozzám is jön egy m0-ás e5200 polírozott + egy p35-ds4 rev2.1
-
Bagira01
veterán
válasz
hackeeeee #8210 üzenetére
Tuninghoz egy jó hűtő az alap
Én nemrég vettem egy Prolimatech Megahalems-et, nyugdíjaztam a tru120ex-et, pedig már nem is vagyok aktív tuninger
Jövő héten visszatérek p35-ös lapra, egy p35-ds4 rev 2.1-et sikerült szerezni, talán újítok bele vmi e8400 félét is karácsony előtt
Közbe meg itt porosodik az Asrock x58-extreme-m a polcon, procc csak jövő héten lesz bele, ram az meg.....
-
Bagira01
veterán
válasz
lizakattila #8169 üzenetére
Utánanézegettem, és tleg csak szerverlapba megy bele. Meg gondolkozzunk ésszerüűen, ha nem csak abba menne biztos, h valaki már tuningolta volna és nyoma lenne a világhálón, a 3360-as tleg megy sma lapba, de ennek a fogalalata is más sajnos, pedig 16k-ért szép lett vna
-
Bagira01
veterán
válasz
lizakattila #8166 üzenetére
Én hoznék 1-t kipróbálni, de nincs egy árva buznyákom se
Pedig pesten van a bolt ahol jó áron van
-
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #8164 üzenetére
Elvileg a 3360-as megy sima lga775-be is. Persze ez nem jelent semmit, x3363-ról nem találni semmit normál lapba
-
Bagira01
veterán
válasz
lizakattila #8160 üzenetére
Ki kéne próbálni, elvileg egyik lap cpu support listájába sincs benne
-
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #8026 üzenetére
Kockáztatok
2 héten belül előreláthatólag így is közel 140k-t adok ki, úh az a +10k igencsak számít, és nem jön vissza egyhamar. Bár hd4890-ről majd lehet lefele cserélgetni a vga-kat. Meglássuk mi lesz. Vga, alaplap és egy új hűtő a héten 80% h lesz, proci meg ram az meg egy nagy ?
A lerágottat úgy értem h nekem is volt elég sok, kiteszteltet meg elvből nem veszek
-
Bagira01
veterán
-
Bagira01
veterán
válasz
krammerka #7248 üzenetére
Lehet h én is kipróbálom az mx-2-t(régen már volt csak elfogyott) Itt elég olcsó
-
Bagira01
veterán
Jövő hét végén lehet h benézek egy e3200-al a topicba, de semmi se biztos. Egyik ismerősnek vettnk 1-t, vmi kib@szott szarul megy tuningba. 12x266Mhz 1,24v
-
Bagira01
veterán
válasz
krammerka #6240 üzenetére
Nálunk 12-13 fok, e7200-nak lehetne küldeni, kár h nincs meg akoska kompija, lehet érdemes lett volna megkukkantani vele
. Ma lehet jobban járok ha inkáb othon maradok gépezni. Feleslegesen felkeltem fél 6-kor h bejöjjek suliba kémia laborgyakorlatra erre első órán szívózik a fazon holmi beugróval, hát nekem kiugranom sikerült vele
-
Bagira01
veterán
válasz
lizakattila #6165 üzenetére
Coretemp 100 fokot ír
-
Bagira01
veterán
Hajjaj srácok, nyitva az ablakom és igencsak hideg kezd lenni az idő
2-3 hét is elkezdődik a tuningszezon
-
Bagira01
veterán
Kicsit bővítettem az e7200 repertoárt:
9,5x266Mhz 0,896v
8x400Mhz 1,056v
8,5x400Mhz 1,104v
9x400Mhz 1,168v
9,5x400Mhz 1,248v9,5x400Mhz sztem 1,236v-al is meglesz, bár sztem így se rossz. Még 9,5x410-et vagy 415-öt próbálok még 1,28v-ig max azt annyi
-
Bagira01
veterán
Itt van 2 kis eredményecske, nem listásak, de elég jók
:
8x400Mhz 1,056v
9,5x400Mhz 1,248v -
Bagira01
veterán
Itt egy kis alulfesz e5200-al. Most is futtatok egy beállítást, bevetettem a scythe ultra kaze 3000rpm-es ventim maxon és láss csodát 4-5 fokkal jobbak a hőfokok, és mindkét maghő ugyan akkora(max 1-2 fok eltérés)
-
Bagira01
veterán
-
Bagira01
veterán
-
-
Bagira01
veterán
Hát azért nem annyira
Volt már 1-2 kompakt vízhűtésem, szép meg minden, teljesítmény is elmegy, de elég drágák és nekem mindegyik szivattyú morgott
-
Bagira01
veterán
Alulfeszelésnél mi a tökért kéne vízhűtés
. Először át kell gondolni mire használod, aztán, hogy mi a célod vele és úgy dönteni. Lehet össze vissza vásárolni, de mikor elgondolkozol gyorsan meg is bánod. Én már mindent 2x meggondolok és kezdek rájönni h ez a pc basztatás nem olyan jó dolog
-
Bagira01
veterán
Szerintem az az egy nyamvadt vékonyka single radi kalap kakit sem ér. 20k-ért szvsz. normálisabb rendszert lehet összerakni
-
Bagira01
veterán
Irány a bolt, mindenki vegyen e3200-at
Legyen a régi kis kaliberű proci feeling, ne a nagy agyontuningolt bajnok szériás prociké legyen a világ
-
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #5329 üzenetére
Próbáltam ep45-extreme-be és abba se ment jobban. Előtte asszem dq6-ba volt és ott se ért el ilyen eredményeket, persze lehet nem a lap hibája volt. De ebből is látszik h az ep45-ud3r nem szab gátat a q6600-nak, itt azt is megemlíteném, hogy refeket stb-t nem is piszkáltam minden normalon volt csak mch és a cpu feszt állítottam
-
Bagira01
veterán
Itt egy pár e8400-as eredmény:
3Ghz 0,944v
3,6Ghz 1,072v
3,825Ghz 1,12v
4Ghz 1,184v -
Bagira01
veterán
Itt egy kis teszt e8400-al, nem listás, csak úgy megnéztem
(#5220) akoska07:Maga nóómális? Oké , hogy 65nm meg minden de 1,5v prime azé nem kevés
-
Bagira01
veterán
Ha sokat foglakozol a géppel akkor mindenképp ott van a késztetés h fejlessz meg bújd az aprót. Az a normális user aki megvesz egy gépet x helyről aztán használja nem a napi hw árfolyamokkal bajlódik
Másik meg az h több öröme van annak a gépben aki vmennyire ért hozzá, és maga teremtette meg a rávalót, de több az idegeskedés/bukás is
-
Bagira01
veterán
Hát effektíve jó áron tudnék venni i7-es rendszert, de erre amire nekem kell felesleges. Egyre kevésbé használom a gépet, kb már csak nezetek, meg néha adok-veszek. Szóval ez is kvára felesleges ami van. Most vettem egy netbook-ot, de még azt se nagyon használtam 1 óránál többet. Egyre feleslegesebbé válnak a dolgaim
-
Bagira01
veterán
Most a jól megszokott lapom egy ep45-ds3r lett. Proci most egy e8400 van bent, de az eladó meg van még 2db e7200 abból az egyik a féligmeddig hozzámnőtt darab a másik az for sale. Vga-m nincs csak egy s3 azzal meg crt monitorral tolom mert a húgom lenyúlta a vga kábelem
Ramok meg a jó öreg kingmaxok amit még anno egy pot-ért cserébe kaptam
-
Bagira01
veterán
Sok ismerősöm tud olcsóbban alkatrészeket, de nem tartják magukat szerencsésnek, mert nem vmi nagy gépguruk. A szerencse mellé meg azért pénz is kell mert hiába jönne ki 100-110k körül az is baromi sok
Másik meg az h sokan össze vissza veszik a hweket, kicsit több gondolkodással kemény tízezreket meg lehet spórolni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- 24 Hours of Le Mans
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest