- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #17572 üzenetére
Nah, ez már egész szép eredmény. De mi ez a negatív hozzáállás? Menni kell neki.
darál0w: ez aztán teljesítmény a részedről.
Bocs, nem tudtam kihagyni.
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17437 üzenetére
Nah, nem is olyan rossz az a kis Xeon proci. Vid alatt majd 1 tized volttal +50%.
Illetve a memkezelése is elég jó a lapnak, mondjuk ehhez olyan memóriák is kellenek.
Viszont tényleg elég jó melegedős darab, ahogy krammerka is írta. Vagy csak a Zalmi nem az igazi (sajnos inkább már csak a neve van meg, nem a hűtési teljesítménye, szerintem). -
lizakattila
senior tag
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17380 üzenetére
Már meg sem lepődtem, te aztán tudsz vásárolni.
Tudja amit kell, az meg hogy ki gyártja, már lényegtelen.
Bár én legalább a gyártót ismertem. Még valamikor asszem s478-as időszakban találkoztam egy lapjával. Mondjuk akkoriban emlékszek még nem volt könnyű drivert találni hozzá.
A 950-esről, már "hallottam" hogy lesz.
Legalább adiig meg van mivel ismerkedni. Hátha tanulsz még valami újat is.Jaja, 4850 1Gb lett. Amire nekem kell, arra elég. De legalább Vapor-X, hűvös és kussban is van.
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17366 üzenetére
Szerbusz!
Milyen cuccokat is szereztél pontosan? Körvonalakban már olvastam, de akkor mik is lettek konkrétan, mármint ha publikus?
Nekem is van végre vga-m, majd ránézek, hogy volt-e köze az igp-nek a tuningoz, lehet e még valamit finomítani.
Szerk: látom nem csak én nem vagyok képben.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Borokafa #17315 üzenetére
Jók a Biostar lapok, szeretem is (mivel nekem is az van), de az általad linkelt valahogy nem szimpi. Főleg a 8 pines alaplapi tápcsatit hiányolom, azért egy x6-os procikat fogadó lapnál szerintem már alap lenne a megléte. Azért egy 6 magos proci - tuning esetén főleg - már kéri a powert a stabilitáshoz.
A Foxconn érdekes lehet. Nem találtam túl sok infót róla, de abban a néhány tesztben elég jól szerepelt.
Giga, Asrock nem nagy kihívás. Talán a legismerteb lapok. Ha a kettő közül kellene választani, akkor inkább giga. Szerintem nagyobb tuning esetén stabilabb lenne (azért valamivel jobb minőségű alkatrészekből készül).
-
lizakattila
senior tag
Annyit még megpróbálhatsz, hogy a ramoknál mindent manuálisan állítasz be, ne az xmp profilt használd. Esetleg próbálj meg adni nekik 1,62-1,63v-ot (ez még bőven az egészséges 1,65v-os határon belül van) és így megpróbálni 1T-ben.
Esetleg vedd visszább 1-gyel a qpi órajelét (bár ebben az esetben meg amit nyernél a memórián azt el is veszíted a qpi órajel miatt - nem nagy különbségről beszélünk persze). De ezt már inkább csak kíváncsiságból érdemes megcsinálni.Am már kérdezni is akartam, hogy van-e értelme erőltetni a cr1-et, mert nálam sem jelentkezett különösebben semmi sebességbeli különbség a két beállítás között.
-
lizakattila
senior tag
Kicsit én is elsiklottam 1-2 kérdés felett.
Original, bontatlan dobozos volt, Ipon-ból jött, lappal együtt.
Hűtő egy Xigmatek Red Scorpion Crossbow lefogatóval és egy Swif2-es ventivel.A másik dolog. Aláírom, hogy 4 modullal nehezebb tuningolni, de azoknak mennie kellene gyári értékeken 1T-ben. Milyen beállításokon próbáltad 1t-ben (bclk, szorzó, ram órajel, qpi órajel, feszek - vtt, ramfesz)?
Nekem mezei Kingmax 1333MHz-es CL9-es ramjaim vannak és simán mennek 1600@CL8 1T-ben, 1,61v-tal. -
lizakattila
senior tag
20*200-on1,14v vcore-ral és 1,21v vtt-vel hajtottam.
22*206-on, 4125MHz-es qpi-vel kapott 1,26v körüli vtt-t.
Asszem az előző linkelt beállításnál is valahol 1,25v körül lőttem be, pontosan nem emlékszek.
Inkább a bclk határozza meg, hogy mennyit kér, a qpi órajelét nem igazán szoktam az egekig emelni, így pedig emiatt nem igényli jobban a feszt.szerk: hát volt már ennél érthetőbb hsz-em is, de remélem azért a lényeg kivehető.
-
lizakattila
senior tag
Nem lehetetlen, nálam bírta.
Bár ez azért inkább "csak prime stabil beállítás" volt. Napi használatban lehet hogy nem lett volna 100% stabil.
-
lizakattila
senior tag
-
lizakattila
senior tag
Köszönöm szépen Mindenkinek a jókívánságokat!
-
lizakattila
senior tag
válasz
enemy107 #17119 üzenetére
Köszönjük szépen! (Egyszer hátha megismerjük egymást - volt már itt olyanról szó, hogy összejöhetne a társaság egy közös találkozóra valamikor valahol. Azért van pár fórumtárs itt, akivel személyes is az ismeretség.)
(#17120) h.adam.92: Köszi szépen Tőled is! Lizák Dorián lett a becsületes neve. (Van egy két és fél éves kislányom is, Őt pedig Fanninak hívják.)
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Mivel ph-s/tuningos barátaim/ismerőseim nagy része itt tanyázik, ezért bátorkodnék itt megosztani örömhírünket: ma hajnali 3.05-kor megszületett a fiam, 2,5kg, 48cm. Mindenki jól van.
Mihelyt lesz időm visszaolvasgatok, addig további szép napot és tuningos eredményeket! -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #16746 üzenetére
Szerbusz!
Ez volt a link (remélem így már jó).Ha úgy adódik, és mégis eladnám előtte én is szeretném mindenképp megpróbálni hogy menne igazán hideg körülmények között (akár nitró alatt is
).
Természetesen benne vagyok mindenféle tesztelésben, csak mondjátok meg majd, hogy mit hogyan csináljak.
(#16745) h.adam.92: Elég jól belenyúltam, köszi!
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #16742 üzenetére
Rég jártam erre, látom kezd beindulni az élet topikban.
Sajna nem nagyon tudok már jobb eredményeket elérni, de azért majd még kísérletezem.
Most 2d-s tesztekkel gyakorolgattam, egyelőre ennyi sikerült (kellenének jobb memóriák, mert biztató, hogy még 1,5v sem kell, hogy 5g környékén tesztelni tudjak 2d-ben).Bár gondolkodok, hogy lehet le kellene cserélni a "kis brutálist", csak nagyon sajnálnám.
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #16305 üzenetére
#16303 lizakattila : mi volt ez ? majd dumáljunk erről.
Mármint miről is...?
Igen, sajnos engem is utolért a dolog és egy teljesen normálisnak tűnő, kommunikáló gyerektől nem kaptam meg a cuccot. Ez van sajna.
A másik része is igaz, decemberben születik a fiam.(#16309) Jakab66[hun]: Hát, nekem most is meglenne a lehetőségem akár jóval fölé menni is, de most már valahogy "szobai körülmények között" nem vagyok olyan bátor. Max olyan 1,5-1,6v között mindig megállok.
-
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #16301 üzenetére
Most néztem be én is az "offolósba" és olvastam végig a történetet. Tényleg igaz, hogy szegény embert még az ág is húzza. De a lényeg, hogy úgy tűnik, hogy sikerült megoldani (megoldanotok
) a dolgot.
(Sajna én átérzem a helyzetet. Nemrég "vettem" egy telót, amit kifizettem, de soha nem érkezett meg.Nem egy hatalmas összeg, de így - mindjárt két gyerek mellett - még a kis összegek is fájnak. Úgyhogy megy a rendőrségi feljelentés - bár lehet a pénzre már ihatok hideg vizet, de legalább a lelkem megnyugszik.)
(#16302) sz.j: Lehet kicsit túloztam, de érted a lényeget. A legtöbb ide járó fórumtárs azért szereti a nagy számokat, hiába alapvetően nem is ez a topik alapvető célja, hogy minél kimagaslóbb eredményeket érjünk el. Te sem egy átlagos cuccal rendelkezel és ahogy látom kitartóan "küzdesz" a jobbnál jobb eredményekért. Szép ez is, így 4,9GHz környékén primeolni.
-
lizakattila
senior tag
válasz
krammerka #16296 üzenetére
Szia!
Az a proci legalább még 65nm-es volt, azok még jobban bírták a fesz.
De tény, hogy aki idekeveredik, az előbb-utóbb eljut addig, hogy 1,7v köré (fölé) merészkedik.
Lassan szépen megint összegyűlünk itt újra.
Régen volt ilyen. De hát sok a meló, meg "tuningidőszak" sem volt annyira.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #16290 üzenetére
Vannak ilyen "balesetek".
Azért anno én sem sajnáltam a feszt a kis E7400-tól léggel. -
-
-
lizakattila
senior tag
-
lizakattila
senior tag
válasz
kisza25 #15989 üzenetére
Próbáltam visszább venni, de nem sokat segített. 16-os QPI szorzóval el sem indult a rendszer.
(Bár 22-szeressel sem, valamiért a 18-20-as szorzót szereti.)
Annyira nem is akarom már prime-mal tovább kínlasztani, mert itt már nem nagyon tudom tovább hűteni.
Tesztekhez meg megy az még, ha kell. -
lizakattila
senior tag
Nah, a melegre való tekintettel
csináltam egy új tesztet.
4604MHz@1,332v prime blendÁkos, Krammerka, ha valamelyikőtöknek lesz ideje mehet az 1,25v+ba, ha jó minden.
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #14883 üzenetére
Egyetértek. Olyan ismerős. Kingmax 1333 CL9@1800 CL10
Nem bírtam ki, hogy ne szójak bele.Szép napot Mindenkinek!
-
lizakattila
senior tag
Jó reggelt Mindenkinek!
Látom "kicsit" újraéledt a topik, mióta Ákos megcsinálta az új táblázatot.
Jönnek itt a jobbnál jobb eredmények, és van mit visszaolvasni mindig, jó is ez így. -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #14577 üzenetére
Szia Barátom!
Szerepel már a topikban is az eredmény, de gondoltam, ha ez az új rendszer, akkor megteszem "kötelességem".
Én is rég hallottam felőled... valami telószámod van, amin el lehet érni (persze úgy, hogy Neked se kerüljön sokba)? Ha van dobhatsz majd egy privit.
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #14562 üzenetére
Na hali!
Igénybe vettem az új küldési módot, úgyhogy küldtem is egyet (bár én nem AMD-t).
Az új AMD-s táblázat pedig nagyon jó lett, megint kitettél magadért és a közösségért. Bár nem valószínű, hogy én túl sok eredményt fogok oda közölni
, de azt hiszem Mindenki nevében megköszönhetem a munkádat, fáradozásod a táblázattal, az eredmények felrakásával! Ez vonatkozik krammerkára és lipi-re is!
-
lizakattila
senior tag
"Mi folyik itt Gyöngyösön?"
Volt mit visszaolvasni...Csak, hogy nehogy nagyon elszaporodjanak itt az AMD-s dolgok, egy kis eredmény: 4120@1,14v
- ha minden rendben, akkor ezt kérném a táblázatba.
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #13769 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Legjobb megoldás, amit jelenleg tehetsz, ha mindent eladsz és összeraksz egy kis gépet, amin amúgy sem lehet sokat bukni.
Én is azért adtam el mindent, míg még volt értéke, nem azért mert annyira "kis" core i rendszert akartam. De ami most van, legalább úgy ahogy tartja az árát. A 775 meg sajnos eléggé elkezdett zuhanni.
Nagyobb rendszer meg nekem felesleges (max tesztelgetni jó lenne, de arra meg drága). -
lizakattila
senior tag
Egyszer én is kifoghattam végre egy jó darabot.
A fogyasztást valahogy én úgy vagyok vele, hogy nem nagyon érdekel, normális keretek között használom, úgy meg nem eszik sokat.
Jaja, everestben nálam is fix 59fok a lap. Pedig mindig a legújabbat használom abból is, de még mindig semmi változás. A lap progija az nálam is jól ír mindent.
Valszeg a ramoknak is köszönhető a gyorsulás. Bár nekem csak 1333-asok vannak, de jelenleg is 1700-on mennek cl8-ban. Kb az everest sebességek is hasonlóak.
(Lap topikjában is írtam/kérdeztem.) -
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #13699 üzenetére
Értem...
Hát a szerelgetés az nálam is rémálom, főleg mióta azzal a hüle crossbow-val van felrakva a hűtő.
Bár mostanában alig vagyok gép előtt, mióta nincs netem (már kezdek megőrülni, valamit mostmár venni/köttetni kellene).
Na meg hát nekem cserélgetni sem nagyon van mit benne. Majd valami értelmes ramokat kellene vadásznom. -
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #13695 üzenetére
E7xxx-nél nem gáz a magasvid, az újabbak már mind elég magas videsek voltak. Cserébe le bírodhűteni is.
Láthattad az enyémet, 1,2375v volt a vidje és elég jól ment.
Én egy gyors teszt erejéig megnézném. 1,2v-on kezdeném, ha ott mutat valamit, akkor megy az.Ez egy olyan "lélektani" határ E7-nél, ahogy néztem.
-
lizakattila
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Pár napig nem lesz netem, úgyhogy nem nagyon leszek, de legalább lesz mit olvasgatni.
Addig is jó tuningot Nektek. -
lizakattila
senior tag
válasz
Chaser #13031 üzenetére
Példánya válogatja azokat is. De ahogy nézegettem, azért van azokban is tuning potenciál, azoknak talán több fesz kell, hasonló órajelekhez. Nagyon "antituning" példányt még nem láttam. De inkább nézz be a topikjába, vannak eredmények linkelve oda is.
Nemrég volt nálam egy gép "szervizelésre". Egy E3300 csücsült benne De sajnos egy olyan lap volt alatta, amiben még fsb-t sem lehetett állítani. A szívem szakadt meg, hogy nem tudtam 1-2 gyors tesztet nézni.
(#13032) toyone: Köszi! Pontosan nem emlékszek
, de tuti 1,4v alatt maradtam. (Úgy rémlik, hogy max oc-nél 1,36, max bclk-nál talán 1,39v-ot használtam, de erre nem esküdnék meg. Ez sok/kevés, jó/rossz, mármint feszügyileg?)
-
lizakattila
senior tag
Nah... akkor pár új eredmény:
1-1,15v: 4098@1,14v
1,15-1,25v: 4450@1,248v
1,25v+: 4538@1,284v
Max BCLK: 240 BCLK
MaxOC: 5060 MHzHa lesz majd időtök kérném szépen ezeket az eredményeket a táblázatba, ha minden megfelel.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Chaser #13016 üzenetére
1,3v-ot gondoltam, hogy ilyen gond lehet. Hát próbálj biosban kicsit többet beállítani, úgyis droppol valamennyit (max nagyon figyelsz, és jó pillanatban nyomsz print screent. tehát 1,34-1,36 között jó.
).
Everest verzió úgy tudom mindegy, az azért kell, (érzékelő ablak) hogy a proci feszt ott is látni lehessen, tehát cpu-z és everest ugyanazt a feszt kellene, hogy mutassa.
Cpuz-ból utoljára az 1.53-as volt elfogadott (de azóta már megjelent z 1.54, én kénytelen vagyok ezt használni, mert csak ez az új ír ki normálisan minden adatot). -
lizakattila
senior tag
válasz
Chaser #13014 üzenetére
Mivel nincs nagy tolongás hirtelen, amire tudok, válaszolok.
Max OC/FSB-hez elég a cpu-z sreen/valid, természetesen ott nem kell primeolni.
Cinebench-hez látszódjon a proci, valamint a cpu-z cpu és memória fül (Q9xxx-nél van pár eredmény, ott megnézheted a "feltételeket").
Vid tesztnél nem a cpu-z kell, hogy a videt mutassa, hanem biosban legyen beállítva a vid, a cpuz már a ledroppolt értéket mutassa majd.
A többi fesznél már a cpu-z kell, hogy az adott értéket mutassa, 0,01v eltérés engedélyezett.Ákos, krammerka - Ahogy Chaser is mondja, ha lesz rá időtök az egyes opciók feltételeit is "irányítsátok" már az új oldalra, mert azok még az extra-sra mutatnak, így nem lehet már megnézni, hogy az egyes opciókhoz mi szükséges - mi már megjegyeztük, de aki esetleg még most kezd tesztelni, az ne végezzen fölösleges munkát azzal, hogy lemarad valami.
Valamint köszi az eddigi, nem kevés munkátokat újólag! -
lizakattila
senior tag
Azta... még az egerem is bekattant, mire végiggörgettem.
Utólagos engedelmetekkel töröltetem a hsz-t.
-
lizakattila
senior tag
Köszi!
Keresgélek "nyári beállítást". Mondom ez elég lesz mindenre.
Még majd megnézem, hogy a ramok (1333-asok) mit szólnak az 1550-hez ugyanezekkel a beállításokkal (bár mentek már 1800-on cl8-ban).
El lehet szórakozni ezzel is, eddig még csak a legnagyobb szorzót néztem.Nálam valahogy az E8400 kimaradt.
Volt két E8200-asom (az egyik elég jól ment).
Az E7400-am kicsit sajnálom, az elég jó darab volt, és most valahol alapon ketyeg egy csajszi gépében.
De hát én is úgy voltam, hogy semmibe nem került a váltás, mért ne tettem volna meg.
A fogyasztás engem sem zavar, de most majd kíváncsiságból majd azért méricskélek.(#12976) Főcske: Az a baj, hogy ennél jobban nem tudom alulfeszelni, ennyit tud a lap. Ezt olyan 0,826-ra veszi vissza idle. Itt 1v-on, meg ennyit megy, úgyhogy akkor had menjen, ha akar.
-
lizakattila
senior tag
Nah, hogy ne maradjon eredmény nélkül a nap.
3416@1,008v Jó kis nyári beállítás lesz. -
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #12927 üzenetére
Szép estét! Nah, majd ilyen álmatlan éjszakákon, mint a mostani is, benézegetek már én is.
Még "legálisan" is mehetek oda, mert a családban még van egy 2180-as.
Na itt is van ni. -
lizakattila
senior tag
Szia!
Linkelj egy képet a cpu-z cpu ablakáról is, valamint ezzel együtt nyiss egy RealTemp-et, valamint nyisd meg a realtemp settings fülét. Itt látszani fog a procid alapfesze is.
Esetleg ha van fényképeződ (vagy telóval) csinálj egy pár képet a biosról is és linkeld őket (nem kell betenni az egész képet, elég linkelni őket), így láthatjuk, hogy miből is gazdálkodhatunk, milyen beállítási lehetőségek lesznek.(#12905): Procituning ügyben kért segítséget, és Lipi is kérte, hogy linkeljen valami támpontot. Ha meglesz minden, majd átmegy Hozzád a kezdő topikba.
-
lizakattila
senior tag
válasz
Főcske #12885 üzenetére
Jaja. Ezt már én is tapasztaltam. Mondjuk az i5-öt már szinte minden progi támogatja, az i3-at még sajnos elég kevés, bár most már az újakban benne van valamelyest a támogatás (cpu-z 1.54, Everest 5.30.2068). Viszont az idle hőfokokat még semmi nem mutatja normálisan.
Itt jut eszembe, cpuz-ból megjelent az 1.54, az jó lesz táblázatos tesztekhez (mert nálam ez az első, ami normálisan írja ki a memória időzítéseket)?
Az eredményhez grat.
(Ha lesz egy kis időd végigcsinálhatnád a táblázatos teszteket.
)
Elég kevés core i eredmény van még sajna. -
lizakattila
senior tag
Jó Napot Mindenkinek!
Nagy a csönd errefelé.
(#12757) bzs73: Mizu van? Nem érkezett meg a 8600ES, hogy nem látunk még semmi eredményt?
(#12865) hackeeeee: Ha minden igaz jövő hét elején lesz fogyimérő és akkor végre én is megnézegetem a dolgokat, már nagyon kíváncsi vagyok.
-
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #12693 üzenetére
Meg akkor lehet hasznos, ha mondjuk a letiltott magokból valamelyik nem működik rendesen, vagy nem stabil. Így csak azt oldod fel, amelyik mükszik és még így is van +1 mag ajándékba.
Mert gondolom (mintha olvastam is volna) hogy vannak olyan procik is, amelyekben "tényleg" hibás a mag, azért van letiltva. -
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #12673 üzenetére
Jaja. Bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy engem nem hajt a kíváncsiság, az újdonság varázsa. De a váltásnál nálam nem ez volt a szempont. Úgy voltam vele, hogy szinte mindenre volt vevő, és eladni meg akkor kell, amikor viszik, úgyis csak egyre többet buktam volna mindenen.
Az meg, hogy megérte-e erre váltani? Hát végül is ugyanannyi pénzből lett egy erősebb konfigom. Ha menni fognak benne a sandy bridge-s cpu-k, akkor jól jártam, és hosszabb távra is jó lesz. Ha meg nem? Akkor sincs semmi, vátok majd valamire. Valszeg fogok rajta bukni, de 775-ön meg még nagyobbat vesztettem volna, mert valljuk meg azt már sajna most is elég nehézkes eladni.
Egy szó, mint száz, nem is tervezek évekre pc-t. Ahhoz túl gyorsan változik a hardverpiac, hogy manapság már évekre lehessen pc-t venni (bár ez is attól függ, kinek milyen igényei vannak), hacsak nem a csúcsdolgokból vásárol be az ember (de nekem arra nem telik). Itt a középkategóriában meg pár ezer +/-ból tud az ember konfigot cserélni - és még megmarad az újdonságok tesztelgetésének öröme is.Huhh... jó hosszúra sikerült.
-
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #12670 üzenetére
Jó lenne már végre valami épkézláb hír/magyarázat, hogy a jövőre(?) megjelenő 1155-ös foglalatú procik fognak-e menni ebben a foglalatban is, vagy megint lapváltásra lesz szükség.
Mert ha mennének, akkor lenne jövője ennek a platformnak is. Ill valamennyire így is van, hiszen ha az ember belepakol egy i5/i7-et, azzal azért még egy darabig el lehet lenni.
Azérta mai napig egy kicsit tuningolt e5200-s is ki tudja szolgálni az embert - persze kompromisszumokkal. -
lizakattila
senior tag
válasz
hackeeeee #12658 üzenetére
Én eddig nem mertem megkérdezni, hogy i3-on nem gondolkodtál-e.
Még darál0w leharapná a fejem.
Nálam jelenleg 1v-on megy a cucc, itt 3300-at megy (ennél jobban nem tudom alulfeszelni), ezt idle-be visszavesz 0,826v-ig és azt hiszem 1500ig (úgy emlékszek 10-es szorzóig tudja visszavenni). C1E/C-State van itt.
Ami még tetszik, hogy ez a Biostar lap tuning esetén is ugyanúgy visszaveszi a feszt és az órajelet is.
ITT találhatsz pár mérést a fogyasztásról.
De én se lebeszélni, se rábeszélni nem akarlak, pusztán reagáltam a "gondolkodásodra". -
lizakattila
senior tag
Másnál is szlovák/cseh/gőzöm nincs.. milyen nyelvű a hwbot vagy nálam történt valami? Mert eddig inglis volt.
-
lizakattila
senior tag
válasz
ztarget #12552 üzenetére
Érdemes megpróbálni. Honlapról nézd meg az 1-gyel előbbit biost esetleg (bár most néztem hogy csak 1 van előtte).
3500--nál még nem kellene elvileg semmi máshoz nyúlni.
Kb 180bclk-ig (néhol 200-ig) elég az alap vtt/qpi fesz.
Itt csak a ramokra kell odafigyelni, illetve ha nagyon nem akar menni, akkor még max a qpi órajelét lehet csökkenteni - de ez is inkább már olyan 4-4,2Ghz-nél jelentkezne.
Pll fesz emelése is inkább már a magas bclk-nál számít. -
lizakattila
senior tag
Lassan el kell kezdeni gyúrni a hűvösebb beállításokra, ahogy az időjárást nézem.
(#12512): Hát ez érdekes, őszintén megmondom ilyennel még én nem találkoztam. Eredetileg is ez a bios volt a lapon, vagy Te frissítetted erre? Esetleg még érdemes lenne megpróbálni egy másik biossal is (értelemszerűen eggyel régebbivel), hátha. Ha így sem, akkor valszeg lapcsere javasolt. Bár, nyári beállításra elég lehet az az 1,1125v is.
(#12513): vagy egy jó Biostarra. Kezdem kiismerni és elég jól megindult benne minden.
Ment 1 privi.
-
lizakattila
senior tag
válasz
ztarget #12504 üzenetére
Hali!
Köszi! Am én is integrált vga-val nyomom jelenleg.Szerintem az valami bug lehet, kizárt dolognak tartom, hogy nem azt adná neki, amit biosban beállítasz.
Bios melyik van a lapon? Néztem és van egy viszonylag új (februári) 1.9-es, érdemes lenne megpróbálni.
Illetve a saját progijával is ezt mutatja (OC Tuner)? Mert még azok, amik normálisan tudják kezelni a dolgokat, legalább is monitorozni.Ha egyik sem jön be, akkor azt érdemes megpróbálni, hogy beállítod azt a feszt, amit még normálisan mutatnak a progik is. Nyomsz rá egy primeot, vagy IntelBurn Testet és megnézed a hőfokokat terhelés alatt. Aztán emelsz a feszen (elég pont annyit, amire már a tesztprogik behülyülnek) és újra nyomsz egy primeot vagy ibt-t és megnézed itt is a hőfokokat. Ha nem emelkednek drasztikusan, akkor valszeg csak tényleg valami bug lehet. (Ha valami oknál fogva nagyon megemelkedne a hőmérséket, akkor természetesen állítsd le a tesztet.)
Hirtelen ennyi ötletem van.
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #12479 üzenetére
Nah én ittam egy felest meg egy sört apósom egészségére (Sándor), aztán gyorsan nekikezdtem szerelni. Végül is sikerrel zárult a történet.
Majd kíváncsi leszek, hogy a "normális" felfogatás hoz-e valamit a hőfokokon, vagy csak arra volt jó, hogy nyugodtan aludhatok, hogy nem koppan a hűtő a gép alján.
(#12486) sz.j: miért nem lepődünk már meg ezen... Am Gratula!
Közben meg csak sikerült +1 biciklit még rátenni: i3 530@5060MHz
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #12474 üzenetére
Az igen. Ez a spórolós üzemmód.
Az a baj, hogy nálam 1v a legkisebb amit biosban be tudok állítani, mondjuk itt megy 3,3GHz-et; ezt idle-ben visszaveszi 1500-ra és 0,828v-ra.Este nálam is gépszeresés lesz, jön a crossbow a hűtőhöz és ehhez ki kell szednem a lapot is, mert ezen a hülye házon nincs a tálcán luk, hogy a hátlapi panelt fel tudjam rakni.
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #12472 üzenetére
Áramot akarsz termeltetni azzal a szegény procival?
A memóknak nem lehet köze hozzá, hogy nem megy az ilyen alacsony fsb?
Mondjuk egy 6x200-at megnézném milyen min feszen viszi.Hát akár arra is gondolhattál volna, hogy 500-as fsb-vel még elindul, de fölötte már nem - bocs, ez már csak szőrszálhasogatás volt, amúgy gondoltam, hogy erre gondolsz (hú de értelmesre sikeredett).
-
lizakattila
senior tag
válasz
subaruwrc #12423 üzenetére
Így már megértem a Te álláspontod.
Mondjuk én teljesen hétköznapi használatban és normál hűtési körülmények között (lég/víz) elérhető max bclk-ra gondoltam- ebben a helyzetben valszeg a proci fogy el hamarabb.
De abban egyetértek, hogy a procit könnyebb "rábeszélni" hogy mennyé' még!(#12422) Főcske: hát igen, végül is mindkettő lehet korlátozó, csak más körülmények között.
Hmm, még az is elég jó, ha annyit mennek a ramok. Végül is akkor már 200as biciklivel 4GHz-en van a proci (és így 1600-on a ram).
Subarunak az ereiben is LN2 folyik. -
lizakattila
senior tag
válasz
Főcske #12418 üzenetére
Majd most felpörgetjük.
Én azt mondom, hogy első sorban a procitól. Biztos, hogy egy bizonyos bclk fölött már a lap (illetve maga a chipset) is korlátozni fog, de szerintem előbb fullad ki a proci.
Nézegettem már én is ezt a dolgot. Mondjuk egy példa:
Lap P55-GD80. Ebben a lapban (most nézzük a wr eredményeket) az i7-ek 230bclk, az i5/i3-ak 250 fölött mennek. Tehát az én logikám szerint a procik wallosak hamarabb, hiszen a lap "elvileg" tudja a magas BaseClock-ot.
De ez az én logikám.Nah, subaru már meg is cáfolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged