- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
A source motor hihetetlen módon elsz@rt netkóddal rendelkezik. A régi cs és dod óta eszméletlen változáson ment keresztül. Próbálják a valve-s arcok heggeszteni, de néha 1-1 update csak ront a helyzeten, mint javulna.
Elsősorban a 3 fő netkód paraméterre kelle figyelni. Hogy mik is azok: rate/ cl_updaterate/
cl_cmdrate
Ezeket az értékeket kell nagyjából belőni, mindegyik hihetetlen mértékű változást tud előidézni egy pillanat alatt.
Persze a túlzott félreállítás sem éppen célravezető mert könnyen vonhat kick-et vagy ban-t maga után. (ratehax...)
Hogy mire is kell beállítani ezeket az értékeket?? Az saját netedtől függ, sebesség illetve attól, hogy wi-fi-s vagy normál kábeles.
Szóval az átlagos rate értékek így nézhetnek ki: rate 20000, cl_updaterate 100, cl_cmdrate 100.
Ez egy 1Mbit/s (le) | 256Kbit/s (fel) net kapcsolatra ajánlott. Ha valakinek gyorsabb nettel rendelkezik, akkor az teheti 30k/100/100-ra is a ratejeit. Az update/cmdrate-et nincs értelme 100 fölé emelni. Akinek kisebb net sebessége van annak a 16k/80/80-as rate-eket ajánlom, feltéve ha a szerver / adminok engedik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bana'n
tag
válasz
Speeedfire #3014 üzenetére
nem hinném, hogy listen szerverre ezt fel lehet tenni (create server a menüben)
még sose próbáltam, de sztem nem fog menni -
bana'n
tag
válasz
Agostino #2896 üzenetére
ha Te nem állítasz semmit, az azt jelenti, hogy egy 100 tickrates szerveren, ha nem csal az emlékezetem, te 30 tick-ket tudsz fogadni (ezért a többiek nem fognak szeretni), míg te a 100 'frissités' helyett csak 20-at küldesz a szerver felé (ez már a Te bajod)
röviden és tömören: ha alap ratekkel játszol, akkor akár elmehetsz a leggagyibb szerverre is
-
bana'n
tag
válasz
horvathkrisz #2544 üzenetére
csalók mindig voltak, lesznek. max azután gondolkodnak el, hogy egy accountot 'eljátszottak'.
a csítek meg általában egy lépéssel a VAC előtt járnak. hasonlóan, mint a vírus - antivírus szoftverek esetében. persze van aki így is fennakad a szűrőn, nálunk 16 VAC bannolt acc jut 8142-re.
egyébként a tényleges csalók száma messze elmarad a csalónak véltek számától.
amit én sose értettem: akkor élvezetes a játék, ha sikerélményed van. de ha csak segítséggel tudsz jól játszani, akkor hol a sikerélmény? -
bana'n
tag
válasz
jolti05 #2464 üzenetére
ez csak azért van, hogy mindenki azonos feltételek mellett játsszon
mindenki lelőhető legyen, valamint maximálisan kihasználja a szerver által nyújtott lehetőségeket
(az csak pár alapvető parancs, amivel nem árt, ha a szerveradminok tisztában vannak, jelentősége nincs sok) -
bana'n
tag
Csütörtökön vagy pénteken tolnánk egy barátságos ph! fun wart (cs:s), akit érdekel dobjon nekem 1 privátot.
-
bana'n
tag
Azért nem állítjuk cfg-ben, mert a cmdrate-nél még mindig nem teljesen kerek vmi, ha elállítod pl 10-re v 5re gyönyörű szép alacsony pinged lesz. Másrészt a rates, ma_rates parancs azokat az értékeket adja vissza amik a cfg-dben vannak.
Így legalább béke van, mindenki nyugodt.
A cl_restrict.. helyett egyes parancsoknak van ''FCVAR_SERVER_CAN_EXECUTE'' flagje, hogy jobb-e ez mint a régi rendszer? Igen is, meg nem is, erről lehetne vitázni. -
bana'n
tag
szerveződik egy ph! fun mix war vasárnap du 5re
eddig vagyunk 6an, tehát még 4 vállalkozó kedvű fórumtárs jelentkezését várjuk
akit érdekel dobjon 1 privátot -
bana'n
tag
válasz
moongoose #1736 üzenetére
iiigen, vannak érdekes dolgok.
én pl cs2hu szerverére nem tudok felmenni, töltés közben félúton kifagy a szórsz
mivel én általában max kocsmázni járok, ezért nem jártam még utána a dolognak
más szerveren még nem sikerült reprodukálnom ezt a hibát
szerk: cs2hu és a lamas is 27015ös porton van
[Szerkesztve] -
bana'n
tag
Igen max akkor bukik le ha túl látványosan csinálja, aki jó csítet ésszel használja, az nemigen. Demót lehet róla venni, és utólag kielemezni.
Bár én nem kattognék ezen a helyedben túlzottan, mert a vége vmiféle csíterfóbia leszÚgy meg nem jó jáccani, hogy minden bokorban csítert látsz
-
bana'n
tag
Console előhívása: Steam->Games->My Games
jobb klikk Counter-Strike:Source -ra Properties
Set launch options Ide beirod: -console +cl_restrict_server_commands 0
Indítsd el a Source -ot a console ott lesz jobb oldalt (-console)
A cl_restr... mindig helyesen lesz beállítva (+cl_rest....) -
bana'n
tag
válasz
Kiskutya #1079 üzenetére
vagy:
megkeresed a Steam\SteamApps\account_név\counter-strike source\cstrike\cfg\config.cfg fájlt, és ide egy sorba beírod cl_restrict_server_commands ''0'' a 0 nem 2x' között van, hanem '' között
remélem érthető voltam
amennyiben a consoleba írod, akkor meg simán: cl_restrict_server_commands 0 -
bana'n
tag
Üdv Urak!
Komolyan gondolkodóba estem, hogy alapítok egy klánt. Elsősorban publik lámuláscéljából, plusz persze egy - két fun war jöhet, de semmiképp se túl komolyan. Ha valakinek kedve lenne csatlakozni dobjon rám egy privit. Szerver van.
-
bana'n
tag
Csak war akkor éri meg ha sokat waroztok. Igazán jó publikot csak úgy lehet csinálni, ha nem waroztok rajta (fordítva is igaz). Public/war szerver fél megoldás szvsz. Egy 14es publik jó választás lehet.
100as szerver általában 2x annyi mint a 66os, publik portra tök felesleges ennyit kiadni egyelőre.
hát igen, Pákó odab.sz -
bana'n
tag
Szia,
egész pontosan 20$+ÁFA, ennyi ha ott veszed meg. Ilyenkor egyszerűen engedélyezik az accountodban a szorszot, és letöltheted a steam hálózatáról. Előnye: nem kell CD kulccsal bíbelődni, nem nyúlhatják le a kulcsod mielőtt aktiválnád. Hátránya: le kell töltened a játékot, nincs doboz, cd, stb
Szerk: Mindenekelőtt csinálnod kell egy steam accountot, ez még ingyé van /C? megelőztél/
[Szerkesztve] -
bana'n
tag
válasz
Genius007 #981 üzenetére
Először is kapcsoljátok ki a DHCP-t, és adjatok fix IP-t minden gépnek a router mögött. Ez a belső IP, nem látszik az internet felől. A routeren forwardolni kell a DS portját erre a belső IP-re . Mind2 protokollt (UDP, TCP/IP). A haverodnak a külső publikus IP-t kell megadnod azzal a porttal, amitforwardoltál. A külső IP amit az internetszolgáltatód ad/oszt ki neked. Édemes lehet esetleg vmi dinamikus DNS-t beregelni.
-
bana'n
tag
Ezen a konfigon szerintem maximum egy 10-es szervert tudsz futtatni, de az se tuti.
Nálunk az egyetemi koleszokban tiltják az UDP forgalmat, bár ha esetleg van rendszergazda ismerős...
AMD 3200+@2,5GHz 2x512 RAM 22 főt éppen elbírt.
Én azt javaslom inkább bérelj, bár az igazi megoldás a saját gép. Van ugye az OBI ami minőségben verhetetlen, de csak 33tr szervert ad 12 slot felett + le kell csengetni 3 hónapot előre. Régebben béreltünk tőlük: korrekt, no lagg, fullos support, csakhát 33tr az ...
A többit, én csak sufni cégnek hívom őket, szolgáltatóval meg az a baj, h laggos, nehezen elérhető az ember stb.
A jelenlegi szerverünk a GSH-tól van. Eddig nem igazán volt gond vele, de mostanában laggol, csúcsidőben elég csúnyán. Elvileg nemsokára új vasra költözik, ezt mindenképp érdemes megvárni. A srác hozzáállása korrekt. Ha gondom volt 1-2 órán belül elértem, a problémát azonnal javította.
[Szerkesztve] -
bana'n
tag
válasz
parandroid #944 üzenetére
én 4700 -ért vettem csak szorszot haveromnak paypallal steamen.
-
bana'n
tag
-
bana'n
tag
válasz
Genius007 #899 üzenetére
igen, igen, a f...é találták ki én is ezt mondom.
de azért megértem, miért vezették be. ugyanazzal a mozdulattal, amivel a rate-jeid beállítom, elállíthatok gyakorlatilag bármit. pl rakhatok akkora szálkeresztet mint a képernyőd, v bármilyen beállításod, binded átvariálhatom, akár mouse1re rakhatom a lámpát. amennyiben vérpistike admin van egy szerveren.... -
bana'n
tag
Egy egyszerű szkripttel megoldható a rate állítás szerver oldalról. Nemrég bekerült a cl_restrict_server_commands nevű változó a Valve játékokba, ez alapból 1es értéket kap. Ez a változó blokkol minden szerver oldali parancsot (amennyiben 1). A rate állítást is többek között. Régebben ezért nem is volt gond vele, újabban viszont igen sokan rákaptak, h elállítják, és így szereznek előnyt.
Az adminok védelmében annyit azért hozzátennék, hogy igen fárasztó folyamatosan azt nézni kinek jó, nem jó a rate-je. Rászól, nem figyel, nem tudja mi az, vagy nem akarja tudni. -
bana'n
tag
1 kis reklám
Tegnap este óta új konfig fut a szerveren, a lényegi változások a stat rendszert érintik.
Két dolgot emelnék ki. Az egyik a global ranking. Mindenki aki a szerveren játszik felkerül a világranklistára, a 2006 téli szezon nemrég kezdődött. A másik, hogy a szerver stats oldalán megnézhetitek, h ki honnan játszik (Google Map).
stats oldal: [link]
világranglista: [link]
chat stat parancsok:
rank, kpd, session, next, status, servers, top, clans, cheaters, statsme, weapons, accuracy, targets, actions, help
Szeretettel várunk mindenkit egy kis karácsonyi vérontásra
195.56.111.187:27410 -<<O.S.G.>>- clan's PUB [HLstatsX|Global Ranking]
Szerk: benéztem a téli szezon már csak dec. 31-ig tart; viszont január 1-jén indul a következő menet
[Szerkesztve] -
bana'n
tag
Működik!
Csak a magyar szerverek nem mennek. -
bana'n
tag
Utolsó Steam ápdét: ES57 (Fiveseven), Compact 228, Dual Elite sebzés +25%
na erre kiváncsi vagyok, este le is tesztelem -
bana'n
tag
válasz
horvathkrisz #569 üzenetére
A 2 vagy 3 frissítéssel ezelőtt került be az alább említett változó a source motorba. Ez blokkolja a szerver parancsokat a kliens oldalon. C-VARX -et futtató szerverek ezzel a hibaüzenettel dobnak ki, ha az értéke 1. A C-VARX kikényszeríti kliens oldalon, h egy csomó akár csítelésre is használható változó megfelelő értékű legyen. Amennyiben nálad a cl_restrict_server_commands 1, akkor nem enged fel a szerverre, mivel a nem tudja hitelesíteni a konfigod (az általa elvárt változó értékeket beállítani).
Console beállítása:
Steam -> Games -> My Games -> jobb klikk Counter-Strike:Source -> Properties -> Set launch options, ide beírod: -console
Következő indításkor ott lesz a játékban a menü mellett, esetleg bebindelheted valamelyik gombra a toggleconsole parancsot.
[Szerkesztve] -
bana'n
tag
válasz
horvathkrisz #567 üzenetére
Consoleba ird be: cl_restrict_server_commands 0 es be fog engedni
-
bana'n
tag
Van szorsz alá is, csak fel kell külön rakni a VIP mod-ot, sajnos alapból nem tudja.
8 Mb a pálya, felépítésében azonos az 1.6 verzióval.
Én is csíptem anno. Mostanában nem tolja senki, viszont külföldi szervereken megtalálható, itt - ott. Igaz a mai időkben (szinte) mindenki d2-n akar csak játszani. -
bana'n
tag
Külön pályák vannak rá. A CT-k között van a VIP teljesen más skinnel mint az alap CT-k. 200as páncélja van, viszont csak USPvel mehet (ebben nem vagyok 100%ig biztos + lehet az élete is 150). A CT-k feladata, h életben eljuttassák a VIP-t a szökési ponthoz, T-knek elég ha lelövik mielőtt meglépne.
Legismertebb pálya az as_oilrig. Itt egy olajfúró torony mélyéből indulnak a CT-k és a tetőn lévő helikopterhez kell kisérniük a VIP-t. -
bana'n
tag
FUN - ebbe a kategóriába tartoznak a barátságos mérkőzések, vagy mikor bizonyos fegyverek 'tiltva' vannak pl: csak 1,2,3,5ös menüpontból lehet vásárolni, VIP mod, stb stb
PCW - Practice Clan War - azaz gyakwar, általában neten játszott warok 2 klán között
Vannak még a különböző ligák, bajnokságok, kupák (clanbase, cal, swl, ...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Archívum 1: [link]
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- Razer Core X eGPU
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged