- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzolika
aktív tag
Az auto-close curve nem aktív, tehát a görbe elvileg zárt. A node-ok kitörlése néha szokott olyan összevissza keresztbe vonalösszekötéseket eredményezni, hogy Picasso is megirigyelné.
Volt hogy úgy jutottam eredményre, hogy beleradíroztam a görbébe, ekkor valahogy újraszámolta a pontokat vagy nem tudom mit csinált, kitöröltem amit a radírozáskor beletett plusz pontot, és jó lett.
Szeretem a Corelt, de azért lenne még mit javítani rajta... -
zzolika
aktív tag
Gondolkodtam hogy mi lehet az a Fazetta a magyar menüben, de nem jöttem rá, csak amikor az angolban megnéztem melyik menüpont van ott.
Az élletörés mondjuk érthetõbb fordítás lenne szerintem.
Miért van az néha, hogy amikor összekombinálok két görbét, olyan mintha semmit sem csináltam volna? Egy objektum lesz, de mégsem lesz lyukas ott ahol kellene, megmarad a kitöltés. Általában a tracelt cuccoknál van ilyen, ha kézzel rajzolom újra akkor jól kombinálja össze.
-
zzolika
aktív tag
Ha nem zárt a görbe, próbáld meg a Shape Toolnál az Auto-close curve gombot.
Megpróbálhatod azt is hogy Autocadben pdf-et csinálsz, és azt hozod be Corelbe.Mi ez az intelligens kitöltés amirõl beszéltek? Ez új nekem. Olyan mint a Photoshopban a vödör? Az X5-ben van ilyen?
-
zzolika
aktív tag
válasz
poolbig #1558 üzenetére
A transparency csak kört tud.
1. Megtorzítod a képet négyzet alakúra. Raksz rá radial átlátszóságot. Convert to bitmap, átlátszó háttérrel. Visszahúzod az eredeti méretarányra.
2. Bitmap menü / Creative / Vignette plugin. Ebben van ellipszis alak is. A háttérszínt meg kell adni, mert ez nem átlátszó.
3. Photopaintben vagy Photoshopban csinálsz rá elipszis alakú maszkot. -
zzolika
aktív tag
válasz
Picturemaker #1528 üzenetére
Azért a Corel-hez felrakhatod a service pakkot, az nem kavar be más programnak. Az X5-höz már 4 van, valamit csak javítottak benne.
-
zzolika
aktív tag
válasz
Picturemaker #1525 üzenetére
tools / options / workspace / memory
-
zzolika
aktív tag
válasz
Picturemaker #1522 üzenetére
Kipróbáltam most, nekem az X4-es Corel 186 MB-os bitmapet pár másodperc alatt pdf-re ment. Nem akad ki, Acrobat is jól behozza.
Service packot feltetted?
Virtuális memória, temp drive nem telt be? -
zzolika
aktív tag
válasz
Picturemaker #1513 üzenetére
Én B/1-es melókat csinálok Corelben, 100x70 cm 300 dpi-s bitmappel nem volt gondom. Egy réteg a kép, van átlátszóság? Próbáld meg hogy miután behívtad Corelbe -> Convert to bitmap 300 dpi, majd így küldöd ki.
A pdf beállításoknál ne használj jpg tömörítést, próbáld meg a pdf/x-1a formába.
Vagy pedig distillerrel csinálj a ps-bõl pdf-et.
A Photoshopos pdf is jó a nyomdába. -
-
zzolika
aktív tag
Ma is meglepett a Corel.
Egy 112 oldalas meló, minden oldalon ugyanaz az Arial font jó, de az egyik oldalon az O betûk helyett Ø van. A cdr-ben O látszik, de pdf-ben és a rippen Ø lesz helyette.
A többi oldalon jól hozza, csak egy oldal szar. (görbévé konvertálva persze jó).
Hogy a magyar ékezetes ő nem mindig jó, azzal már megbékéltem. De hogy a sima o betû is szar? Ez mitõl lehet? -
zzolika
aktív tag
Értem már, az Excelben is egy cellában van a név és a szám. Gratulálok annak aki az Excel táblát csinálta...
Ettõl csak azt szeretem jobban amikor megszerkesztik a szöveget és kiprintelve elhozzák. De a legemlékezetesebb: mindjárt faxolom a fotót!Azt tudja valaki mitõl lehet hogy ha Excel-bõl vagy Word-bõl illesztek be egy szöveget, az õ és û betûk más betûtipussal vannak? Hiába állítom át a betûtípust Corelben pl Timesra, az õ betûk Arielen maradnak. Ha beírok helyette Corelben egy õ-t, akkor az már jó betûtípussal van.
-
-
zzolika
aktív tag
Ha ki akarod törölni, akkor 2 szóközt cserélj 1 szóközre, ismételd, amíg el nem fogy (1 marad, gondolom máshol kell a szavak közé).
Ha tabulátort akarsz helyette, akkor 2 szóközt cserélj 1 tabulátorra, amíg el nem fogy, utána 2 tabulátort cserélj 1 tabulátorra, amíg el nem fogy.
Gyorsabbat nem tudok. Lehet hogy makrót is lehet rá készíteni, azt nem használtam még.
Vagy úgy rakod át excelbõl hogy oszloponként másolod ki a szöveget, és minden oszlopot külön textbe teszel corelben. Így nem kell tabulátor sem. -
zzolika
aktív tag
-
zzolika
aktív tag
válasz
jhos910 #1483 üzenetére
Ha pontasan akarod (szám szerint) forgatni, akkor használd a transform palettát. A 360 fokot elosztod azzal ahány fogat akarsz. Átrakod a forgatás középontját a kör közepére, transformation/rotate (vagy alt+F8), beírod a kiszámolt fokot és nyomogatod az apply to duplicate-t. Megadhatod koordináta szerint is a forgatás pontját hogy pontos legyen.
-
zzolika
aktív tag
Nekem csinált már valami ilyesmit, azt hiszem az X4-es vagy régebbi. Olyankor amikor nagy méretû állományt sokáig szerkesztettem, sok volt a ctrl-Z és elfogyott a memória. Ha jól tudom a Corel max 2 GB-t használ (32 bites rendszerem van, 64-esen nem tudom), ha ez betelik akkor kezd furcsán viselkedni. Pl a print previewban színrebontásnál csak az elsõ pár oldalt mutatja, aztán fehér minden.
Nekem is csak a Corel újraindítása segített, akkor kiüríti a memóriát és normálisan tudtam újra dolgozni ugyanazzal a cdr-rel. -
zzolika
aktív tag
Én egy Xerox Workcentre printerrel sorszámozok, ennek a driverében nincs ilyen (rip nincs hozzá). Csinálok belõle egy pdf-et, aztán Acrobatból küldöm ki, ott lehet állítani fordított sorrendet is. Csak jobb lenne ezt a lépést kikerülni.
Más: Ma úgy jártam egy több oldalas munkánál, hogy amit a lap mellé a desktopra tettem objektumot, csak egy lap mellett látszott. Ha lapoztam, már nem volt ott a következõ lap mellett. A dektop layeren volt, próbáltam áttenni, visszatenni, printelhetõvé tenni, semmi változás. A master layert nem lehet állítani a desktop layeren, de pont úgy viselkedett mintha nem az lenne. Nem jöttem rá mi baja. Más dokumentumban most is jól mûködik a desktop. Az elején ez is jó volt, aztán valamiért meghülyült. Lehet én kattintottam valamit félre, de nem jöttem rá mi lehet a baja. Van valakinek ötlete hogy tudnám helyrerakni?
-
zzolika
aktív tag
Ezt pontosan hol állítom be? Milyen verziójú Coreled van?
Eddig én ezt úgy csináltam, hogy ha 12 produkció volt egy íven, akkor 12 sorszámot definiáltam, más kezdõszámtól. De ez elég macerás. Mondjuk jobb, mint az egyesével összehordás több ezer jegynél.Olyannal már találkoztatok, hogy a sok nullára végzõdõ sorszámnál lehagyja az elsõ számot? Pl. 09999 jó, 10000 helyett 0000 nyomtat, de a 10001 már megint jó, tehát nem a számjegyek és feltöltõnullák számának megadásánál van a hiba.
-
zzolika
aktív tag
válasz
Vasinger! #1459 üzenetére
Használd inkább a Transparency toolt, azt lehet állítani hogy a körvonalat is átlátszóvá tegye.
Ha valamilyen (nem fehér) háttérre teszed, és azt akarod hogy az is látsszon alatta, akkor nem jó az átszínezés.
Vagy a Brighness/Contrass/Intensityvel is lehalványíthatod.
Ezért szeretem a Corelt, mert egy feladatra sokfajta megoldási lehetõséget nyújt. -
zzolika
aktív tag
Én is erre gondoltam, az Advanced / Print production / Output preview menüre. Erre írtam hogy nem mindig mutatja jól a végeredményt. Sokszor nekem is úgy mutatja, hogy ki van hagyva a fekete, de a filmen/lemezen mégsem lesz.
Ha az Acrobatban letörlöd a fekete objektumot a háttérrõl, megmarad alatta a háttérszín. Tehát fizikailag nem úgy rakja bele a file-ba, hogy fehér van alatta. Ha fehér marad a helyén, akkor a pdf tényleg szar.
Mivel kompozit pdf-et küldesz a nyomdába, a végsõ színrebontást az õ rippjük végzi. Ha ez megfelelõen van beállítva, akkor is alatta hagyja a 100% fekete alatt a háttérszínt, ha nem teszel mindent manuálisan overprintre. Szóval lehet nem a te készülékedben (vagy a Corelben) van a hiba... -
zzolika
aktív tag
Most próbáltam Corel X4-bõl, publish to pdf, pdf/x1a. Ha kikapcsolom a bitmap downsamplingot akkor meghagyja a kép eredeti felbontását (most pl 872 dpi lett). Ha bekapcsolva hagyom, akkor a beállított 300 dpi lesz. Nem tudom nálad miért butítja le.
Mivel nézted meg a színrebontott pdf-et? Azért kérdeztem hogy nyomták, mert a ctp/ctf rip beállítása is okozhatja. Én Ecrm Harlequin Rip-et használok, ezzel jó a felülnyomás. De küldtem anyagot Agfa, Heidelberg, Fuji gépekre is, ezek is jók lettek.
Én legjobban a szeparált ps-t szeretem, ha lehet ezt használom, itt biztosan azt kapod amit kiküldtél.#1444: És akkor mit szólsz az Office-oshoz? Vagy ha Excelben, Powerpointban kapod a „nyomdakész” anyagot?
-
zzolika
aktív tag
Nekem ilyen problémám nem szokott lenni. Jelenleg X4-es Corelt és Acrobat 9-et használok.
Mivel nyomták azt a nyomatot? Ofszet vagy digitális? Xeroxon már láttam én is ilyet, hogy kilóg a fekete alól egy kis fehér.
A felbontással sincs bajom, én 300 dpi-s zip-et használok, de még a jpg tömörítés is jó ha nem túl nagy. Milyen meghajtóval küldöd ki a prn-t? Én Linotronic 930-al, ha ezt disztillálom akkor jó.
Az Indesignos pdf-ekkel többet szívtam mint a Corelesekkel. -
zzolika
aktív tag
Az Acrobat Distillerben, az Adobe PDF settings-re gondoltam.
Ha az Acrobat úgy mutatja az Output Previewban amikor színenként nézed, hogy kiüti a feketét, az nem biztos hogy úgy is van. Én is jártam már így, minden overprinten volt mégis azt mutatta hogy kihagyja a háttérbõl. De a Rippen mégis jó volt.
-
zzolika
aktív tag
Nem tudsz mit állítani, ez ilyen. Még a postcript 3-as eszközök sem csinálják mindig jól. Ha nem akarsz szívni vele, akkor vagy nem használod, vagy bitmappet csinálsz belõle. Akkor még a saját gépeden látod a végeredményt, és tudod korrigálni ha nem tetszik. Nem utólag lesz meglepetés amikor a kész nyomatokat megkapod, pláne ha több ezer példányban. Én a transparencyt és a drop shadowt mindig összekonvertálom a háttérrel. Minõségvesztésed nem lesz, ha úgyis egy bitmapre tetted rá. De legalább jó lesz.
-
zzolika
aktív tag
Nekem is jól át van szabva a corelem (menük, dockerek, funkcióbillentyûk, színek), én elrakom a workspace/config/papertype/custom mappákat, és telepítés után visszamásolom. Így a nagy része megmarad.
Nincs semmi extra benne, pár objektum, 1 layer, pl egy sablon 10 névjegy helye egy A/4-es lapon, guideokkal, vágójellel. Hiába mentem el újra 14-es formátumban, akkor is lassú marad. Ha újra megcsinálom, akkor normális. Talán a segédvonalakkal lehet valami baja, úgy rémlik mintha mindegyik ilyen cdr-ben lett volna. A régiek 98%-ával nekem sem csinálja, csak egy párral.
Még egy gondom, hátha találkoztál már ilyennel:
A színátmenetek beállításánál, amikor a kis téglalapnál a színt választom, újabban mindig az RGB paletta jön be elsõnek. Régebben a saját CMYK volt, nem tudom hogyan lehet erre visszaállítani. -
zzolika
aktív tag
Az eredeti helyén van a dokumentum mappád, nem raktad át másik meghajtóra? Nekem csak egy felhasználó van a gépen, rendszergazda jogosultságú, vendégfiók kikapcsolva.
Én is jártam már így amikor két különbözõ Corel verzió volt a gépen. Amelyiket késõbb raktam fel, annak a Photopaintje indult el a másikban is. Aztán mikor leszedtem, egyik sem. Nem sikerült megjavítani, hiába néztem az ini-ket és a registryt. Csak ha újra felraktam. (Azóta nem szedem le a régit, elfér
Régóta próbálom a Photoshop-ot berakni a Photapaint helyett képszerkesztõnek, de nem sikerült, pedig jó lenne megoldani.Mitõl lehet hogy ha behívok egy régi corel 9-es cdr-t X4-be, iszonyat lassú? A betöltés gyors, utána vagy egy percet gondolkodik minden kirajzolásnál. Pedig pár kB-os file, van benne pár guide, vágójel, passzerjel. Több régi cdr-rel is csinálja ezt, de a régiek nagy része normális.
-
zzolika
aktív tag
Ez azt hiszem csak sp1-es x5.
Csak simán a dokumentumokba, semmi külön alkönyvtárba.
A gyári Template-ek könyvtárába téve is látszik, csak akkor a gyáriak között jelenik meg ez is.
Milyen oprendszered van?
Nekem a 6-os magyarhoz volt szerencsém, hát azóta maradtam inkább az angol verzióknál -
zzolika
aktív tag
-
zzolika
aktív tag
válasz
nemokapitany #1402 üzenetére
Nem egészen értem a problémát.
Ha Corel 8-ban kell a rajz, akkor miért konvertálod át pdf-re?
Az új Corelek is tudnak régebb verziójú cdr-be menteni.
Pdf-et meg bármilyen programból tudsz csinálni, a régi Corelekben elég szar volt a beépített pdf kezelés (az újakban is vannak problémák). Ha mindenáron pdf-et akarsz Corel 8-ból, inkább az Acrobat Distillerrel csináld. -
zzolika
aktív tag
X4-esben a c:\Documents and Settings\felhasználóneve\Dokumentumok\ mappába kell tenni hogy a My template-ben látszódjon.
Ha a c:\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X4\Languages\EN\Draw\Templates\ folderbe teszed, akkor az All-nál jelenik meg.Az útvonal lehet nálad más ha máshová telepítetted, az EN helyett HU ha magyarod van. Én nem pakolok semmit a Dokumentumokba, a melók másik meghajtón vannak. Sablont meg úgy használtam régen, hogy elmentettem sima cdr-nek és írásvédetté tettem.
-
zzolika
aktív tag
Ez igaz, csak könnyebb, hogy kevesebbet kell kattintgatni. Nekem azért jó mert más beállításokat használok a kimenetekhez. A print style kiválasztásával automatikusan átváltja a kimeneti nyomtatót is, pl a levilágításhoz Linotronic, separations. A pauszhoz printer, tükrözés. A színes nyomtatáshoz xerox, composit, kisebb rács. Így csak egyet kell állítani és mindig jó.
Ha X5-öt használsz, akkor lehet tudsz nekem segíteni. Nekem a színeket sokkal szarabbul mutatja mint az X4. Ezért is maradtam az X4-nél. Van valami beállítás, profile, amit ott be kéne állítanom hogy abban is jobb legyen?
-
zzolika
aktív tag
Nekem X4-es van, azért kérdeztem. Ha egyszer beállítasz mindent, elmented nyomtatási stílusként. Amikor legközelebb nyomtatsz csak egy kattintás, és nem kell külön újra mindent beállítani. Én így használom, van külön fekete nyomtatás, színes nyomtatás, egy színes levilágítás, 4 színes levilágítás, más-más beállításokkal.
-
zzolika
aktív tag
Igen, mindegy mit állítasz kimeneti nyomtatónak, a linkelt videoban is pdf-be nyomtat. De akár azt is megadhatod hogy egy új corel dokumentumba tegye az oldalakat.
De ha egy lapra többet teszel fel, akkor jobb több sorszám mezõt használni (ahány produkció az íven van), egymás után folytatólagosan. Így nem kell a végén egyesével összeválogatni hogy sorban legyen, hanem csak egymás alá emelni a felvágott lapokat.
Én jegyeket szoktam így sorszámozni. Arra figyelj hogy nagyon sok oldal ne legyen egyszerre, mert sokat számol a gép és a printer mire kiküldi. Én 100 oldalasával szoktam elküldeni, ez elég egy tömbbe, könnyû a számokat átírni és sokkal gyorsabb mintha egyszerre küldenék ki 10.000 sorszámot. -
zzolika
aktív tag
válasz
WolfHunter #1361 üzenetére
Szia!
Minden oldalon ugyanoda, ugyanolyan betûvel? A többi objektum a lapokon egyforma?
Például mint egy oklevél, 300 különbözõ névre kitöltve?
Ha igen, akkor egyszerû a dolgod, egy oldalt megszerkesztesz, a Print Merge menüben pedig beállítod melyik file-ból vegye a változó adatot. Beszúrod ezt a mezõt az elsõ oldalra, megformázod. Utána a többit a Corel nyomtatáskor elintézi, kicserélgeti a neveket a 300 oldalon. Vagy kimentheted egy új 300 oldalas cdr-be is. -
zzolika
aktív tag
Régi problémám az X4-essel, de még mindig nem találtam rá megoldást:
Beillesztek egy szöveget Word-bõl, átváltom a betûtípust, de az õ és û betûket Arial-on hagyja. Csak úgy tudom ugyanarra a fontra tenni, ha újra begépelek helyette egy õ/û betût. Az már normálisan viselkedik.
Egy több oldalas szövegnél ez elég macerás, fõleg ha hasonló betûtipust használok és nem olyan feltûnõ a különbség, végigolvasni, gépelgetni hogy ne maradjon benne idegen betû. Lehet nem is a Corel, hanem az Office hibája. Tud erre valaki megoldást? -
zzolika
aktív tag
Én ugyan még nem próbáltam ilyet, de szerintem erre a célra használhatatlan.
- Adatlapjáról: érintőceruza átmérője minimum 7 mm, pontosság +/- 2,5 mm.
- A saját kezeddel eltakarod a képet amit körbe akarsz rajzolni.
- Túl közel kellene ülni a monitorhoz, ha kényelmesen (behajlított könyökkel) akarsz rajzolni. -
zzolika
aktív tag
válasz
yoshkaa #1337 üzenetére
Ha a saját Coreledbe visszaimportálod az epst, akkor is ilyen bitmapes?
Ebben az esetben az átlátszó részeket rakta át bitmapra a kompatibilitás miatt.
- Próbáld meg Postscript3-al (export ablak), hátha abban jó lesz.
- Exportáld ki pdf-re.
- A transparency helyett használj fountain fillt, azt jól exportálja ki. -
zzolika
aktív tag
válasz
kissdvd #1332 üzenetére
1. Összekonvertálod 1 bitmappé a sok kicsit.
2. Lehet az a fehér vonal nincs is ott igazából. Enhanced viewban így mutatja a bitmapek szélét, de normál nézetben rendesen összeérnek. A print previewban is szokott ilyet csinálni, hogy mutatja az összetételt amikor nincs is ott, ha ránagyítok meg eltûnik. Ha biztos akarsz benne lenni nyomtasd ki és nézd meg azt.
3. Behívod Photoshopba a pdf-et, és onnan kivágot a bitmapes részt. Lemented, behozod Corelbe, a szöveget meg ráteszed. -
zzolika
aktív tag
Amikor mentés közben kiakad a Corel, akkor marad egy @@@CDRW.TMP, ami az elõzõ file volt, az eredeti nevû CDR pedig 0 byte méretû lesz, és nem lehet betölteni.
Igen, az instabil memória is sokszor okoz megmagyarázhatatlan kiakadásokat. Húzott procival nekem még nem volt gondom.
A legnagyobb szopást nekem egy hálókártya okozta (még a p2-es idõkben). Minden más program jól mûködött, csak a corel néha összecsíkozta nyomtatásnál/levilágításnál a végeredményt. Pár hónap és jó pár alkatrész (alaplap, memória, videókártya) csere után a 3. hálókártya oldotta meg a dolgot -
zzolika
aktív tag
Direkt megoldásról nem tudok, talán a vágó plotterek szoftverében lehet ilyen hogy mennyit megy a kés, én még nem találkoztam vele.
De egy jó trükk ami mûködik:
- írsz szövegként egy pár aláhúzó vonal karaktert
- separate
- straighten text (kiegyenesedik)
- ezt már meg tudod nézni milyen hosszú
Érdemes kis betûkkel írni, hogy pontosabban kövesse a görbét.Remélem segítettem
-
zzolika
aktív tag
Körszelet rajzolás: rajzolsz egy kört, majd a Shape Tool-lal megfogod a kis négyzetet a köríven és elhúzod a körvonalon.
Ha több körcikket akarsz ugyanabból a körbõl, duplikálod (numerikus +, az eredeti helyén marad), Snap to Objects-et bekapcsolni, hogy tapadjon az elõzõ körcikk széléhez, majd a Shape Toolal a megfelelõ méretre mozgatod.
Ha szövegdobozt akarsz belõle csinálni, akkor: Text Tool, odaviszed a körcikk belsõ széléhez, amikor a pointer átvált AB egy kis négyzetben alakúra akkor vagy jó helyen, kattintasz és beírod a szöveget. De jobban jársz a sima Artistic Texttel. -
zzolika
aktív tag
válasz
elemérke #1251 üzenetére
Én több mint 10 éve vettem Pantone-skálát, akkor olyan 20-30.000 körül volt, azóta gondolom még drágább lett.
Ha már összeraktad nagyjából Corelben és nem akarsz nagyítani a képeken, akkor konvertáld át 300 dpi-re (Convert to bitmap vagy Resample) a képeket.
Ha drop shadowt használtál, szeparáld szét, az is gyorsít, de ekkor már nem tudod változtatni (csak kitörölni az árnyékot és újat rárakni).
Nagyobb dokumentumnál jobban jársz ha szétszeded több fileba, gyorsabb és biztonságosabb. -
zzolika
aktív tag
válasz
elemérke #1249 üzenetére
Direkt szineket olyankor használunk, amikor:
1. A nyomtatandó anyagban csak 1-2 szín és ezek árnyalatai szerepelnek. (Olcsóbb és egyszerûbb, mint 4 színnel nyomni, fõleg 1-2 werkes gépen.)
2. A szín nem keverhetõ ki megfelelõen CMYK-ból. Ilyenek például a fém-, fluoreszkáló, UV színek, valamint sok pasztel és Pantone szín is. Például az arany is. Négyszínnyomásból nem lehet szép aranyat kikeverni, ezért szokták külön arany festékkel direkt színként nyomni.Jól írod, a direkt szín bármilyen lehet, Pantone vagy színminta alapján kikevert festék. A festékgyár és a nyomda a direkt színeket nem CMYK-ból keveri, ezért lehet jobb színeket kihozni. Ha van lehetõséged, nézz meg egy olyan (nyomtatott, nem szoftveres) Pantone skálát, ahol a CMYK-ból kevert és az eredeti Pantone direkt színek egymás mellett vannak. Ég és föld néhol a különbség.
Ha lassú a Corel és nagy méretű bitmappekkel dolgozol, akkor szerintem a RAM kevés. De a sok szöveg is ki tudja akasztani.
-
zzolika
aktív tag
válasz
cableguy72 #1153 üzenetére
#1153: Amikor plt-be exportálsz, az advanced menüben állítsd a curve resolutiont 0-ra.
Így szépek lesznek az ívek. (Legalábbis visszaimportálva jól mutat, plotteren nem tudom kipróbálni.)#1163: Vagy körvonal, vagy Effects/Contour.
#1151: Azért mutatja a másik színt amikor színmodellt váltasz, mert abban a színtérben az a szín máshogy fog kinézni. Ez nem a program lükesége, hanem pont azért van hogy észrevedd ha az RGB vagy Pantone színek nem képezhetõk le 100%-osan a CMYK színtartományban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged