- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
AxBattler #4258 üzenetére
Remélem Arctic F9 PWM -ért nem adtál többet 990Ft-nál , mert itt annyi és ingyenes a postára a szállítás
-
bul07
nagyúr
válasz
zolka95 #4246 üzenetére
Az kérlek szépen az a automata hőszabályozó érzékelője
TC-ről egy kis írás , nem pont olyan ventilátor de ugyan az a tulajdonság TCAzt a kis érzékelőt be kell dugni a hőtő lamellái közé de legjobb az lenne hogy a processzorhoz minél közelebb
Elől befele fújon a ventilátor
-
bul07
nagyúr
válasz
zolka95 #4241 üzenetére
Nettbankon keresztül lehet
Tehát belépsz a fő számla nettbankjába és átt kell rá utalni a megfelelő összeget, és utána lehet vásárolni
Legtöbb banknál ingyenes a nettbankDe a PayPall számlát is lehet úgy tőlteni hogy bemész a bankba és befizetsz rá mondjuk egy ezrest, viszont pár nap kell neki míg megjelenik, ehez még a szüleid se kellenek csak egy , PayPall regisztráció meg Unicredit bank
Itt olvashatsz róla
http://logout.hu/cikk/ebay_es_a_paypal_mit_es_hogyan_iii/nyomtatobarat/teljes.html -
bul07
nagyúr
válasz
zolka95 #4235 üzenetére
Oké
Addig vegyél ebből, 1$-ért megkapod a hat játékot , és jelenleg ha 4.54$ fizetsz(ez nőhet is) akkor mindent megkapod -
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
válasz
zolka95 #4227 üzenetére
TX3-rom esetén nem sokat számít hogy egy vagy két ventilátort teszel rá, egy két fokkal lesz hűvösebb viszont zajosabb jóval, többet számít egy plusz ház ventilátor
Felső tápos gépeknél úgy szokták felrakni a hűtőt hogy hátrafelé fúja a levegőt, és egy hátsó ház ventilátorral meg kiszívni a meleg levegőt
Felfele fújás nem az igazi mert a tápegység beszívja a meleg levegőt és romlik a hűtési teljesítményeTehát a javaslatom, a hűtőt úgy tedd be hogy hátrafelé fúja a levegőt, a hátsó ház vetni meg kifele fúja a levegőt, a plusz ventilátort meg próbáld meg betenni úgy előre vagy az oldal lapra hogy befele szívja a levegőt
Milyen házad van?A rajzon valószínűleg egy ilyen kialakítású ventilátor látható azért furcsa a rajz
-
-
bul07
nagyúr
Gondolom ventilátora gondoltál
Tehát hogy teszel még egy ventilátort rá, egy két fokot nyerhetsz nem többet
Nagyobb nyereséget érsz el a plusz ventilátorral ha a házba teszed(ha most nem lenne), tehát vagy szívja vagy fúja kifele a házbólHa fél évnél régebben volt felrakva akkor érdemes leszedni eltávolítani a régi pasztát majd újrapasztázva felrakni ez is jelenthet egy két fokot
-
bul07
nagyúr
Sikerült megtalálni a magyar menüt
Itt a link ahonnan le tudod tölteni azt amit én használok -
bul07
nagyúr
Az én TX3-nál a 2000fordulat marha hangos volt
Ezért le is szabályoztam a maxt ha jól emlékszek 1500-1700 környékére, alapjáraton meg 1050 környékén volt, bár nem biztos majd megnézem pontosra
Én azért szeretem a SpeedFan programot mert nagyon testreszabható
Milyen hőfoknál kezdje emelni a fordulatott a min-max sebességet is százalékosan
És még a ház ventiket is ezzel szabályozom így azok is csak akkor emelnek a fordulaton ha kellTegyél egy próbát a programmal
-
-
bul07
nagyúr
Nekem 955-öt alapjáraton 40°C tartotta , terhelve 55-57°C persze nem teljes fordulaton járt
Én most adtam el az enyémet, és váltottam 212 EVO-ra , alapjáraton is hűsebb és terhelve is és nem is melegszik annyira, sokkal alacsonyabb fordulaton tudom tartani a ventilátort
A TX3-at eladtam 3400Ft-ért az 212EVO nekem 7100Ft-ba került így a hűtő csere nekem 3600Ft-ba fájt
-
bul07
nagyúr
válasz
Sarkadi #4192 üzenetére
Ahogy Kempo11 is írta nem pwm-est rendeltél
Annak amit rendeltél 3pin-es lesz a csatlakozója és lesz egy szálon egy kis hőérzékelője, ami vezérli hőfok alapján
Ez jó ház hűtő ventilátornak de nem igazán alkalmas processzor hűtőventilátoránakVagy mond le a rendelést vagy változtasd meg hogy az egyik pwm-es legyen
Amúgy lehet hogy a új házadba kicsi lesz a 9cm-es ház hűtő ventilátor -
bul07
nagyúr
válasz
Sarkadi #4189 üzenetére
Vagy én vagyok lemaradva vagy ez nem pwm-es
Mert ha jó látom csak 3pin-es a csatlakozó, de lehet hogy a kép a rossz
COOLINK SWiF2 120P a pwm-es -
bul07
nagyúr
válasz
Sarkadi #4185 üzenetére
Hát..
Ez az elrendezés annyiban jó hogy a táp ventije szívja ki közvetlenül a processzor melegét , viszont így a táp kap plusz hőterhelést mert eleve meleg levegő megy neki
Ha elforgatod hogy hátrafelé fúja akkor kicsit kevesebb meleget kap a táp viszont törik az áramlásÉn tudod mit tennék a helyedben
Ha jól látom a ház hátújában 9cm-es ventilátoroknak van hely
Vennék 2db Arctic F9 PWM-et és egyiket a processzor hűtőre a másikat meg a gép hátuljába tenném hogy szívja ki a meleget, és az Arctic szabadalmazott bekötési módján(PST) összekötném, hogy az alaplap egyszerre szabályozza mind a kettőt
És kapnál egy igen jó áramlási rendszert ami csak akkor növeli a szállítási teljesítményt ha elNem tudom hol laksz de ha keleti régióba akkor ha innen veszed ingyenes a posta pont vagy a Pick Pack pont is van
-
bul07
nagyúr
válasz
Sarkadi #4178 üzenetére
Ha fent nincs ventilátor akkor úgy rakd vissza a hűtőt ahogy a képen van , mert a hátsó ventilátor egyből szívja ki a meleget , ha meg felfele fújná megtörne az áramlás
Ventilátor jó választás
Sőt ha veszel egy Arctic F12 PWM(Keleten ingyenes a szállítás) a ház ventilátorod helyet(úgy néztem a képen hogy 12cm-es) még azt is tudod ugyanúgy szabályozni mint a processzor ventilátorát, bár ennek a ventinek elég rövid a vezetéke de szerintem elérne
Az alaplapod jobb sarkában van SYS_FAN1 csatlakozó és arról tudnád szabályozni -
bul07
nagyúr
Most hogy ajánlottam a ventilátort úgy döntöttem és is fejlesztek vettem egy ház hűtőt is, F12 PWM-et
Úgy állítottam be a SpeedFan progit hogy ha emeli a processzor hűtő fordulatát akkor ezt is emeljeF12 min ford ~525 max ~1350, csendesebb a F9-től
-
bul07
nagyúr
www.pickpackpont.hu/atveteli-pont
Itt:
Inmedio-Nyíregyháza Korzó 4400, Nyíregyháza Nagy Imre tér 1-Korzó bvkp. 2-4
Inmedio-Nyíregyháza Plaza 4400, Nyíregyháza Szegfű u. 75.
Inmedio-Nyíregyháza TESCO 4400, Nyíregyháza Pazonyi u 36.-Tesco 2
Relay-Nyíregyháza MÁV 4400, Nyíregyháza Állomás tér 2.
Inmedio-Nyíregyháza Dózsa Gy. u. 4400, Nyíregyháza Dózsa György u. 5.
OMV-Nyíregyháza Kert u. 4401, Nyíregyháza Kert u. 47
OMV-Nyíregyháza Tiszavasvári út 4400, Nyíregyháza Tiszavasvári út-Alkotás u. sarok (2
OMV-Nyíregyháza Debreceni u. 4400, Nyíregyháza Debreceni u 99.Inmedio az újságárus helyek
Megrendelésnél kiválasztod hogy hova kéred, majd jön a sms hogy átveheted bemész oda ahova kérted kifizeted és meg is vagy -
bul07
nagyúr
Akkor neked is ingyenes a szállítás, posta pontra(kiválasztott postafiókban lehet átvenni) vagy Pick Pack Pontokra
Viszont elég sok időre szállítják ki 2-4 munkanap nem kamu annyi idő kell nekik
Ha teheted Pick Pack Pontot válaszd, ha nyitva vannak átt lehet venni akkár esti órákban vagy vasárnap is, amúgy a postán többet is kell sorbanálniNem hiszem hogy olcsóbban megtalálod helyben
-
bul07
nagyúr
Igen
Én is ere cseréltem
Ha rendelni akarod akkor innen ted
shopline.hu/product/home.action?id=156616&type=5183&_v=Arctic_F9_PWM_9cm_rendszerhuto
Ha kelet-magyarországról vagy még ingyenes is lehet a szállítás
shopline.hu/atvetelipontokSzemélyes vétel esetén meg itt talán
pcgear.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-stock.tpl&product_id=7306&category_id=480&option=com_virtuemart&Itemid=6&vmcchk=1&Itemid=6Telefonról így megy a linkelés
-
bul07
nagyúr
válasz
marinea2 #4159 üzenetére
Üresjáratban én se halom, de terhelve főleg a gyári ventilátorral volt hangja rendesen
És azért azt nem lehet elvárni hogy megvétel után egyből ventilátor cserével kezdje az emberFélreértés ne esék én szeretem a tx3-as hűtőmet , sz@r gagyi hütőtt váltott nálam amit a helyi boltos ajánlott, mikkor eldöntöttem hogy nekem ez kell még nem is hallot róla
Megváltás volt, már több mint három éve használomDe ha most kellene ajánlanom a tx3-ast csak olyan processzor mellé teném ami nem termel sok hőt, így a ventilátor alacsony fordulaton is elég lenne hogy mennyen, így halkan tenné a dolgát
Minden más esetben egy jó 12cm-es ventilátoral szerelt példány -
bul07
nagyúr
válasz
zolka95 #4153 üzenetére
Hát szerintem ha tuningolni is akar akarsz érdemesebb egy nagyobb hűtőt venned valamilyen 12cm-est , meg ugye a 12cm ventilátorúak általában halkabbak is
Itt tudnak neked bővebben is válaszolni hogy milyet
Én is a következő gép csérnél már cserélem a hűtőt is, kicsinylem a 9cm ventilátort
-
bul07
nagyúr
válasz
marinea2 #4151 üzenetére
Beállítás gomb alatt van egy olyan hogy
Automatikus ventilátor sebesség
Na ez elé tegyél kis pipát és automatikusan beállítja a megadott paraméterek szerintÉs hogyha azt akarod hogy rendszer indulásakor automatikusan induljon megfogod a Parancsikonját az asztalon és a Sart menü/Minden program/Indítópultba bele húzod , így egyből indul mikkor a gép
-
bul07
nagyúr
válasz
kidpepi #4143 üzenetére
Ha meg rendelni akarja akkor innen
Amúgy bármilyen PWM-es ventilátor jó , csak ugye az egyik zajosabb mint a másik
-
bul07
nagyúr
válasz
kidpepi #4131 üzenetére
Ennél az eladónál aztán rendesen fogott a ceruza mikkor a szállítási díjakat megállapították
Igaz hogy 890Ft a ventilátor árra de ara még rájön 1500Ft(előre nem szoktam fizetni) szállítási díjSokat kerestem én is hogy szállítással is jól jöjjek ki, ezért vettem itt , és elég sokfajta szállítási módi is van náluk elég olcsón
-
bul07
nagyúr
Fentebb van egy terjedelmes hozzászólásom én is Arctic F9 PWM tettem rá
Ventilátor teljesítménye kisebb mert lassabban is pörög , nálam 3-5fokkal lett melegebb mind üresjáratban mint terhelés alatt, igaz alapjáraton 200-al terhelve meg 600-al pörög kevesebbet a Arctic így sokkal halkabb is terhelés alatt(ez nálam igaz mert én szabályoztam a gyári ventilátor max sebességét is)Nézd meg a hozzászólásomat fentebb , vagy klikk ide , az is ott van hogy én honnan vettem olcsóban ilyen szállítási díj mellet nem találtam
-
bul07
nagyúr
válasz
olivera88 #4124 üzenetére
Ugyan az mint a TX3-rom csak modernizálták kicsit könnyebb lett és többfajta felfogatást támogat
Evo , Sima
Amúgy a 9cm-es ventilátor terhelés alatt tud zajongani, ha terhelés alatt is csendet akarsz akkor vagy cserélni kell a ventilátorát vagy 12cm-es ventilátorral szeret hűtőt veszel
Amúgy inkább méretezd túl, és ha később veszel másik processzort akkor azt is szolgálni fogja a most vett hűtőd -
bul07
nagyúr
Mivel a gyári ventilátora néha kerregett(3év után) és féltem hogy egyszer akkor áll meg mikkor nem vagyok itthon (a gép 24órába megy) így ventilátor cserét hajtottam végre
Így vásároltam egy Arctic F9 PWM 9cm ventilátort (990Ft+ 490Posta)
Leírom hogy én hogy vezérlem
SpeedFan 4.40 programot használok az alaplapi vezérlés számomra nem elég pontos
100%-os hajtást Prime95 csináltamGyári ventilátort beállításai úgy voltak hogy max. 67%-ig mehetett a ventilátor fordulat és 49°C volt megadva cél hőfoknak tehát amikor elérte akkor kezdet felpörögni alapjáratról
Alapjárat 0% 1090 körüli fordulat 67%-os 2300 fordulat és itt már rendes hangerőn bömböl
Üresjáratban éjszaka(vagyis amikor alszok) 32°C, sima nettezés közben 35°C
100% terhelés alatt ez jött kiTehát pont a határon tartotta a hőfokot fel le kapcsolt a fordulat
És most az új ventilátor
Beraktam és megrökönyödve tapasztaltam hogy nem forog, és rá is jöttem miért mert nagyon kevés energiát kapot fel kellet vennem a min sebességet 0%-ról 25%-ra és így pörög 659-703 fordulattal(hol ez hol azt mutatja) és a max 63% lett beállítva 1507 fordulat a cél hőfokot hagytam 49°C-on
Üresjáratban éjszaka(vagyis amikor alszok) ?°C ezt még nem tudom, sima nettezés közben 37-38°C
100% terhelésnél 54°C állt meg a hőfok és ezt tartotta semmi hang melletÚj ventilátor 20%-on 500fordulat de már olyan alacsony hogy nem tudja mérni és nullára ugrik 15% már nagyon lelassul alig pörög 10% meg is áll
0fordulatról kezdve 20%nál majdnem megmoccan és 25% el kezd pörögni és beáll 659fordulatraAzt kell mondjam hogy megérte cserélni , nem is tudom miért vártam
-
bul07
nagyúr
válasz
Gordon32 #4059 üzenetére
Kétféle módon lehet pasztázni, vagy rányomni és majd a hűtő szétlapítja (itt vannak akik formációba nyomják rá, X-be vagy közepére pöttyöt) vagy másik mód rányomni és valamivel elteríteni teljes terjedelmébe vékonyan (lehet bánkártyával vagy gimikesztyűt húzva ujjheggyel)
Én úgy szoktam hogy processzor egyik szélén húzok egy csíkot majd veszek egy bánkártyát vagy valamilyen más vásárlós kártyát és szépen elterítem teljes terjedelmében , nem kell vastagon mert a túl sok paszta is ronthat a hőátadáson, és ne folyjon a processzor mellé mért ha fém tartalmú a paszta még esetleg zárlatot is okozhat
De amúgy itt egy jó videó hogy miért nem jó a csak pötty a közepére
-
bul07
nagyúr
egy éve lassan megvan nekem egy TX3-mas hűtőm most nemrégiben átraktam az új gépembe
Phenom II X4 945 (nincs tuning)
SpeedFan 4.40 szabályozom, maximális fordulatát levettem 50%-ra így RPM 2000
megnéztem Prime95 alatt mit produkál 33percig ment (In-place large FFT s beállítással)
így 54°C-ig ment fel a maghő meg 47°C
üresjáraton 40-42°C a mag meg 32-33°C -
bul07
nagyúr
TX3 megbirkózna egy Phenom II X4 960T agy X4 940T processzorral
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest