Új hozzászólás Aktív témák

• bul07

nagyúr

Mivel a gyári ventilátora néha kerregett(3év után) és féltem hogy egyszer akkor áll meg mikkor nem vagyok itthon (a gép 24órába megy) így ventilátor cserét hajtottam végre

Így vásároltam egy Arctic F9 PWM 9cm ventilátort (990Ft+ 490Posta)

Leírom hogy én hogy vezérlem
    SpeedFan 4.40 programot használok az alaplapi vezérlés számomra nem elég pontos
    100%-os hajtást Prime95 csináltam

Gyári ventilátort beállításai úgy voltak hogy max. 67%-ig mehetett a ventilátor fordulat és 49°C volt megadva cél hőfoknak tehát amikor elérte akkor kezdet felpörögni alapjáratról
    Alapjárat 0% 1090 körüli fordulat 67%-os 2300 fordulat és itt már rendes hangerőn bömböl
    Üresjáratban éjszaka(vagyis amikor alszok) 32°C, sima nettezés közben 35°C
    100% terhelés alatt ez jött ki

Tehát pont a határon tartotta a hőfokot fel le kapcsolt a fordulat

És most az új ventilátor
    Beraktam és megrökönyödve tapasztaltam hogy nem forog, és rá is jöttem miért mert nagyon kevés energiát kapot fel kellet vennem a min sebességet 0%-ról 25%-ra és így pörög 659-703 fordulattal(hol ez hol azt mutatja) és a max 63% lett beállítva 1507 fordulat a cél hőfokot hagytam 49°C-on
    Üresjáratban éjszaka(vagyis amikor alszok) ?°C ezt még nem tudom, sima nettezés közben 37-38°C
    100% terhelésnél 54°C állt meg a hőfok és ezt tartotta semmi hang mellet

Új ventilátor 20%-on 500fordulat de már olyan alacsony hogy nem tudja mérni és nullára ugrik 15% már nagyon lelassul alig pörög 10% meg is áll
    0fordulatról kezdve 20%nál majdnem megmoccan és 25% el kezd pörögni és beáll 659fordulatra

Azt kell mondjam hogy megérte cserélni , nem is tudom miért vártam

Új hozzászólás Aktív témák