Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz megint én #196 üzenetére

6x restartoltam a mapot mira kezdésből jó hejre rakott... Ha hegyekbe, hóba, vagy sivatagba rak, élből újra kell kezdeni, mert leköröz az AI.
    A rossz kezdési pozíciót vedd kihívásnak, ennyivel lesz nehezebb a játék. (Civ4-ben szar helyről kezdve is lehetett nyerni, szóval ez nem kifogás)

Viszont nagy mákomra É- amerikában kezdtem, és az 1. ősi romoknál setler volt... szóval baromi előnnyel kezdtem
    Szerintem a valódi Föld térképen játszani sokkal pocsékabb, mint generált térképen, egyszerűen túlzottan kiegyensúlyozatlan.

Ti mivel kezdtek? Én így Monument --> 3 worker --> Setler --> 2Worker --> Setler
    Hát így semmiképp sem. Igaz, nálam mondjuk az a cél, hogy komolyabb nehézségi fokozaton játsszak, ott pedig nem fog beleférni, hogy az elején leraksz két várost meg kihozol 2-3 workert.
    Eddig egy játékot játszottam, az alapján elsőnek mindenképp egy scout/warrior, utána worker vagy settler (a tereptől függ), utána meg jöhet a temple. Ilyen sok worker-re, mint amit te építesz, az égvilágon semmi szükség nincs.

Amúgy nem fejletlenek a városok, mert álltalában úgy van, hogy amikor jön a setler akkor ugyebár stagnál a növekedés.
    Szerintem az 5-ösben nem stagnál (de lehet, hogy rosszul láttam :F )

Ja és milyen messzire rakjátok a 2 várost?
    Oda raktam, ahova megérte várost tenni (a terep adottságai, kaja, hegyek, resource-ok figyelembevételével). Ha kicsit messzebb van, akkor oda, nem számít. Egy város 2 hatszög sugarú körben képes termelni, ezt érdemes figyelembe venni. A civ5-ben nincs bünti azért, mert túlságosan távol vannak a városok.

(Ja, azt hozzátenném, hogy okoskodok ugyan, de eddig egy darab játékot játszottam, azt se végig, és rengeteg hibát követtem el, a következő játékomban viszont úgy érzem, simán nekimegyek a gépnek közepes fokozaton)

Új hozzászólás Aktív témák