- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsolti.22
senior tag
válasz
f_sanyee #3498 üzenetére
Én nem merek ebook olvasót venni, mert félek, hogy túl kicsi az olvasandó felülete vagy túl bénán töri az oldalt vagy ilyesmi. Tény, hogy 2524523535 könyv elfér rajta, és a tömege ezzel nem változik, meg tényleg jobb az e-ink, mint a led/lcd/tft akármi, de nálam a méret a lényeg, ha olvasásról van szó.
-
-
tusi_
addikt
válasz
f_sanyee #2428 üzenetére
Honnan szedted le? Megint csak linuxhoz valót találtam. Tényleg rohadt idegesitő, hogy eddig minden csak windowshoz volt meg, amit kerestem, most meg minden linuxhoz. Esküszöm felteszek egy Debiant virtual gépbe Gnome nélkül és lesz egy fasza virtuál szerverem 50 Mb ram fogyasztással.
-
Tsory
tag
válasz
f_sanyee #1865 üzenetére
Egyetértek, de jó lenne, ha megbízhatóbban működne. Frissítettem a legújabb verzióra, és sokkal jobb lett. A régiben a 3725-ben volt alapból 3 WIC1T, de nem működött, csak ha bementem a config fül alá, és változtatás nélkül leokéztam. Most az új verzióban nincs benne WIC kártya, de ha rámegyek az add a link seriallal, akkor belerak egyet automatikusan. Így ez a része már oké.
Ezzel össze tudtam rakni a 3 router 1 FR Switch multipoint konfigot, és működik is. Ha a hub routeren tiltom a split horizont, akkor a spoke routerek látják egymás hálózatait. Ha nem tiltom, akkor nem.
Egy vicces dolog van azért még vele: a project betöltésekor, amikor frissen indul minden eszköz, akkor úgy indul, hogy az EIGRP partnerség megszakad, holott addig nem is lehetett. Valamint kell neki vagy 5 perc, mire beáll a rendszer egy core i5-ön.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
f_sanyee #1865 üzenetére
Nem kell túl nagy tervezés ahhoz, hogy összedobjon az ember egy EIGRP-s FR hálózatot, nincs 3 perc az egész. És 100%-ig meg vagyok győződve, hogy tegnap délután ugyanezen konfigurációval ment inverz ARP-vel, azonnal felismerték egymást FR-n keresztül az EIGRP szomszédok; tegnap estére már ugyanaz a konfiguráció nem működött inverz ARP-vel és kézi map paranccsal sem.
Tervezheted a topológiát, ahogy akarod, ha a GNS3 gondol egyet és nem akar úgy menni, ahogy szeretnéd. -
crok
Topikgazda
válasz
f_sanyee #1684 üzenetére
Szerintem meg R4 kapna EGP-t, R3 már IGP-t, mert R3-nak (ha belépő
szint...) nemigen van EGP kapcsolata, más kérdés hogy R4 az EGP utat
beteszi az IGP-be, így R3 R4-től már IGP-n kap infót az EGP útvonalakról.R4<>ISP -> BGP
R4<>R3 -> OSFPR3 akkor OSPF-ből tanul más AS-ből jövő utakat.
-
crok
Topikgazda
válasz
f_sanyee #1679 üzenetére
"Mely útvonalak kerülnek automatikusan a szomszédos forgalomirányítók
irányítótábláiba, ha az irányító protokollal a közvetlenül kapcsolódó
hálózatokról cserélnek információt?"Ha nincsenek feleletek, csak ebből kellene megmondani, akkor mi a válasz?
Szerintem az, hogy ha a közvetlenül kapcsolódókról cserélnek akkor a köz-
vetlenül kapcsolódókról cserélnek információt. A dinamikus az a protokollok
által tanult információ. Ha van RIP és van OSPF is de nincs redistribute sehol
se megadva, akkor mindegy mit tanult dinamikusan az OSPF a RIP-be csak
az fog bekerülni, amit network-el kijelöltél és van beleeső interface up/up -ban.
FIXME. De szerintem nem tudtok meggyőzni másról.Szerk.
(De ez amúgy egy erősen megfogható kérdés.. ki mondta hogy meg van-e
adva bármilyen route-map, prefix-list.. na mindegy, ez az én hülyeségem.
A kérdés számomra nem egyértelmű.. én vizsgán egy ilyenhez írnék egy
csomó megjegyzést)
-
-
Tsory
tag
válasz
f_sanyee #1455 üzenetére
Így nem sok, de jól néz ki hexában
. Arra azért jó, hogy látszik belőle, hogy minden 4 bit egy hexa szám, így pl. 2000::/4 esetében már a kettes sem változhat, 2000::/8 esetében a 20 marad változatlan, 2000::/12 esetében 200 változatlan, 2000::/16 esetében meg már 2000 is változatlan kell maradjon.
-
crok
Topikgazda
válasz
f_sanyee #1433 üzenetére
@VRF - CCIP - Implementing Cisco MPLS
@az EEM és az SLA két különböző de összekapcsolható dolog, de könyvben
még nem találkoztam vele.. a cisco.com remekül összefoglalja egyébként.
@Policy Based Routing: Ez inkább CCIE anyag, a CCIE Routing-Switching
exam guide-ban van leírás, de route-map -elés az egész csak
@Path control: Erre is a CCIE Routing-Switching-et mondom ha több kell mint
ami a CCNP Route-ban van. -
zsolti.22
senior tag
válasz
f_sanyee #948 üzenetére
Semmilyen elérési utat nem módosítottam, mivel a program telepítve van, nem pedig a portable-t használom. Most megint kipróbáltam, hogy töröltem az összes létező eddigi projektet, újat hoztam létre, és bepipáltam mind a kettőt, hogy mentse az NVRAM-ot is meg a konfigot is. Megint nyomtam neki egy do wri-t, miután a hostnevet átírtam, majd a stop gombbal kikapcsoltam-bekapcsoltam és már el is felejtette, hogy mit csináltam vele. És megint jó a projects\teszt\configs mappában az R1 konfigja, tartalmazza is az ELSOTESZT hosztnevet, mégis "elfelejti" betölteni
A topology.net fájlban a configs elérési útja helyes.
-
tusi_
addikt
válasz
f_sanyee #763 üzenetére
A 3620-s ban igazad van, ténnyleg nincs fe portja. A 12.3 IOS ccna ra meg szvsz még elég. A 10 mb port meg tényleg nem jó filmeket letölteni, de ahhoz hogy működő képes legyen egy virtuális háló, ahhoz bőven elég. Ha használni is kéne, akkor tényleg gáz lenne. Van két 1900-s switchem otthon, azok is 10 mb-sek, hát nem szívesen kötném be VOIP-on kívűl bármire is
-
zsolti.22
senior tag
válasz
f_sanyee #717 üzenetére
Ahha, de így kb nincs semmi értelme a CCENT-nek, ahogy nekem lejön a dologból.
Amúgy FecoGee! Ha megcsináltad a CCNP ROUTE-t, akkor küldik a levelet megint, hogy gratula, itt a CCNP ROUTE tanusítvány, meg a kis névjegykártya? Meg megújításnál, hogyha most nekem CCNA-m van, lerakom a CCNP-t, akkor a CCNA is megújul 3 évre megint, akkor arról megint kapok kis névjegykártyát (CCNA-ból és CCNP-ből is)?
-
tacsk0
aktív tag
válasz
f_sanyee #717 üzenetére
Hello
En ugytudom, hogy a CCNA vizsgat lehet egyben is es ketreszletben letenni. ICND1 es ICND2 vagy egyszerre, a vegeredmeny CCNA minosites nem?
Szoval mi az a CCENT, mert nem igen vagyok vele kepben!Na beszereztem ezt a gns3-at, jo dolognak tunik, de mar az elso ket kattintasnal problemak leptek fel. IOS kell... Ami furcsa volt a PThez kepest, mivel csak azt hasznaltam eddig.
Nos lovesem sincs hogy milyen IOS-t kene szereznem es honnan bar talatam 1-2 google segitsegevel.Ha valaki tud valami jo oldalt ahonnan ezeket le lehet szedni az irja mar le.
Vegul ugye talatam 1-2 ot, azt egy youtube gns3 tutorial video segitsegevel szerintem hozza adtam az eszkozhoz, hat mit ne mondjak mikor elindult a programon beluli router kicsit meglepodtem jol felporgette a laptopot.
Igazabol ha valaki tudna 1-2 szot mondani a programrol mire figyeljek oda meg, hogy miben ter el a PT tol azt szivesen olvasgatnam mert eddig eleg nehezkes a program hasznalata.
Van egy olyan erzesem, kicsit hajaz a virtual boxra szoval itt tenyleg virtualisan futtatok egy routert es rendesen kihasznalja a laptop eroforrasait, bar nem akarok nagy hulyeseget irni. -
-
tacsk0
aktív tag
válasz
f_sanyee #676 üzenetére
Hello!
Igen amazonra dobott ki talalatokat, csak gondoltam meg erdeklodom, hogy itt a kozelben (BP) lehet e kapni valami konyvesboltban.
Azt tudom hogy a CCNA vizsga angol. Csak egyenlore felkeszito anyagot gyujtok hozza, atporgettem az Explorationt (online angol) hat eg es fold a ket tananyag.Erdeklodtek tobben is a ccna sec utan, ha valaki elvegezte az leirhatna a tapasztalatait, mivel csak het fejezet azthiszem.
PTben nem mindent lehet megcsinalni, pl EIGRP authenticationt, ha esetleg nincs penzem eszkozre, mivel baromira draga lenne nekem egy sajat labort felallitani gyakorlas celjabol. Mit tudnatok ajanlani? Igazabol valami szimulacios program erdekelene... Ha van ilyen. PT-n kivul semmi mast nem hasznaltam.
-
tusi_
addikt
válasz
f_sanyee #641 üzenetére
Nekem konkrétan nagyon fontos volt a vizsga megléte, mert nagyszabású terveim vannak és egyik előfeltétele ez volt, hogy mehessen a második lépcső.
Most végre nem az elmélettel kell foglalkoznom, lehet konfigolni orba-szájba és a nyelvtanulás is 1000-el beindul
De ha ne adj isten megbuktam volna, akkor megint ezzel kellett volna foglalkoznomAmúgy engem a VPN, voice és a tűzfalak érdekelnének, tehát a security része. Érdemes esetleg egy ccna securityt letenni?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
f_sanyee #543 üzenetére
nekem a záróvizsga is PT-n ment
Bevallom, ezt az SDM-t még nem nagyon próbálgattam, így mondhattam hülyeséget is. Mivel suliban CCNA 3.1-et tanultunk, ott nem tananyag ez az SDM, így nemrég hallottam róla, a fiatalabbaknak könnyebb, mert ők már alapból a Discoveryvel kezdték
@f_sanyee
Nem állítok át semmit, alapbeállításokon "játszok" vele, megadom neki a 2621XM IOS-ét meg azt a UID-et vagy mit és csókolom. Eleinte megy a konzol, akár 2 routeré isde ha bezárom őket a piros X-szel, nem exit-tel, akkor a következőkben már nem hajlandó behozni a konzolt. Sőt, van, hogy kábellel összekötni a routereket is 3 (program)restartból kell.
-
tusi_
addikt
válasz
f_sanyee #538 üzenetére
Nekik otthon nem volt, órákon meg mindig PT ment.
Egy DCE/DTE bekötés pt-ben könnyű, de pl azt mondta a tanár, hogy a vizsgán le lesz takarva a jelölés a kábel végén és meg kell nézni parancs sorból, hogy milyen bekötés van az adott interfészen.
(sh ip int br, majd sh contorollers serial x/x/x) -
tusi_
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged